Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 31
Raspunsuri - Pagina 5
dara76 spune:
Niko, nu e o capacitate, ci un efort pe care o sa-l depun la momentul ala :) si poti si tu sa-l depui. Nu o sa dispara cu desavarsire teama, dar va fi mai suportabila. Adica macar s-o reduc de la panica la frica.
Ronina, la ala nu am apucat sa ma uit :) - o fi avut sampon cu "nu necesita clatire" :P
31+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Tala spune:
Monna, Ronina, Niko multumesc . Azi noapte bietul tati a dezapezit drumul cam jumatate de ora ca sa ajunga in oras sa ia Panadol. Noi ce mai aveam in casa era expirat pt ca David n-a mai facut febra de 3 ani. I-am dat aseara o doza si nu a mai facut insa are niste 'migdale cat o gogoasa' - parerea lui, care nu-i departe de adevar. Mai stau putin si sun pediatra sa vad ce avem de facut in continuare, dar e mai bine acum.
Niko eu la prima ceza tot rahi am primit anestezie si nu mi s-a parut creepy senzatia, din contra m-am bucurat ca am putut sa-mi vad puiul imediat. Revenirea a fost mai usoara decat dupa o anestezie generala.
Happy oricat de 'uratica' ar fi bebita ta crede-ma ca tot minunea cea mai mare o sa ti se para. Eu am ramas cu o imagine a lui David in care avea gura mai mare decat capul (nu stiu cum...) da' asa frumos mi s-a parut!
Meg se pare ca ai nostri baieti au acelasi virus. Tati a luat pt David niste pastilute de supt (Salvigol Bio - doar cu ingrediente din plante) care cica ajuta (mi-a confirmat si puiul)
L-am trimis pe tati cu lista la Farmacia Tei si astfel imi completez si eu bagajul
Dana ce tare esti cu hranitul lui Mister! Adevarul este ca si acum ma intreb cum a supravietuit al meu pana la David (adica 5 ani!)...era cam slabut intr-adevar
dara76 spune:
Multa sanatate lui David, la fel si lui Matei!
Ronina, nu stiu daca ai vazut, la ultima parte de film de la Laugh and learn about childbirth, cam de la 4 ore fara 5 minute daca retin bine, povesteste despre cezariana, daca te intereseaza.
31+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Lady_X spune:
Happy, super tare, cum sa-ti treaca prin cap ca o sa ai bebe uratel?!
Al tau o sa fie cel mai frumos
Dara, mii de multumiri pentru toate materialele ce le postezi.
La fel mersi Strumfy si celor care au mai adaugat materiale in google docs
Eu cand va aud fetelor ca sunteti asa aproape de termen si eu nici macar patut nu am pentru bebe, nici carucior, nici cadita, nici multe altele.. ma apuca deznadejea.. Si cu vremea asta, nu-mi vine sa ma pun sa umblu, tot astept sa treaca, si iara cod galben de ninsori
Bine ca v-am citit pe voi zilele trecute cu dormit cu perna intre picioare pentru durerile de jos. Ma tot durea, si eu ma gandeam sa nu fie colul. Apoi am incercat cum ati spus voi, si mi-a trecut ca prin minune. Asa am realizat ca eu inca stau picior peste picior la masa , pentru ca pot si nu ma deranjeaza nimic pe moment. Asa ca incerc sa fiu atenta atenta de acum ca tare neplacute is durerile astea jos.
Ronina si eu am remarcat acelasi lucru in filmul cu baia bebelusului, ca nu a fost clatit la final. Am presupus ca din motive didactice era mai important sa arata cum se face baia si nu clatitul
Mai sunteti gravidute cu kilograme asa putine luate? Am doar 5 kg luate de la inceputul sarcinii, si maine am 32 saptamani. De o luna nu am mai pus nimic, desi la control la 30 saptamani, bebe luase normal, avea 1.5kg. Iau si vitamine in plus dar nu se prinde nimic de mine, iar pofta de mancare am normal ca si inainte de sarcina. Tot imi e teama ca nu e suficient pentru bebe sau ca o sa raman eu anemica si vai s'amar dupa sarcina
30+
megbeng spune:
Lady, te invidiez pentru kg putine luate..daca bebe a crescut ok, bucura-te de cat de norocoasa esti!
nikoniko, se face oricum anestezie localal inainte de cusatura...daca e nevoie de cusatura, desigur. eu as cumpara kit de epidurala cu cateva saptamanai inainte, evnetual intrebi la farmacie daca iti poti recupera banii daca il returnezi nefolosit si cu bonul fiscal cu tot.
vad ca a intrat panica in mamici..deci e tmpul sa schimbam subiectul, cu cat ne gandim mai mult la cate dureri si complicatii pot sa apara cu ata ne creste anxietatea...
so..eu am o intrebare indecenta...voi cum stati cu ? la noi a fost o pauza de vreo 6 saptamani, dupa ce mi-a zis dr de praevia, dar apoi am inteles ca fiind praevia marginala si nu totala asa, fara chestii extremme merge. trebuie multa agilitate, eu sunt din cele cu burta mare, dar zau ca parca mi-a mai revenit optimismul si starea de bine!
in rest.azi mai spal niste paturici/prosoape si hainute; am primit si 2 perechi de cercelusi de la nasi si acum stau sa ma gandesc pe care ii vom pune in maternitate; fetele cu , voi le puneti cercei in maternitate sau mai tarziu? sau deloc?
ma duc sa vad daca s-a dezghetat somonul, matei a facut oki dimineata , mi-a zis ca nu merge la gradi (evident, inca are febra..) dar vrea sa manance peste la pranz..acu a adormit la loc.
tala, vad ca voi scapati mai usor, inteleg ca david e deja spre bine, ma bucur mult pentru el!
meg,dematei(9.02.2007) si cu 35+
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
Tala spune:
Dara multumesc
Meg eu sunt putin speriata cu de cand am avut contractii. Iar pitica reactioneaza imediat si imi zboara imediat gandul. Visele erotice ce se mai lipesc de mine.
Te invidiez pt ca Matei vrea sa manance. Practic David ieri a ciugulit ff putin, iar azi l-am ademenit si cu clatite si nu vrea (dar asa face el, daca nu ii e bine nu mananca si 3 zile). Am vb cu pediatra si mi-a spus ca daca mai face febra si are puncte de puroi pe amigdale o sa luam antibiotic. Din ce am vazut insa nu are puncte si nici febra n-a mai facut. Doamne ajuta! (nici nu stiu cum l-as convinge sa ia antibioticul - vomita instant la ceva ce nu-i place). Mi-a spus sa-i dam cu Tantum verde si Decasept (cu albastru de metil).
Lady eu am renuntat sa ma mai cantaresc. E la fel cu intarziatul - daca tot se intampla cu ce ma ajuta sa aflu detalii?
dana_cp spune:
Neata, gagici!
Eu am o zi proasta azi, ma deprima ce ninge iar de 2 zile si sunt, iar, inzapezita. Simt ca ma sufoc in casa, m-am saturat de atata stat in casa, basca am si curs azi (ultima ora) si chiar nu am cum sa ajung. De dormit nu am prea dormit un ultimele 2 nopti, sunt varza de obosita insa nu ma pot odihni deloc. Sper sa dorm azi sa recuperez.
Nici cu hainutele lui Gaza nu stiu ce sa fac pana vine patutul, sa le pun in sertare. Mi-e ca daca le bag intr-o punga o sa le contaminez. Pe de alta parte, nu le-as lasa nici asa, sa prinda praf. Ufff.. e o zi d'aia in care vad totul cenusiu.
Meg, ce e aia ???... Eu inca din Ianuarie am bagat interzis pt ca nu am niciun chef. Si-a mai facut Mister sperante cand "ma ajuta" cu masajul perineal, insa n-a avut nicio sansa, saracul. Poate o sa-mi revin chiar inainte sa nasc (daca , corpul meu are nevoie de un impuls sa produca ocitocina, atunci o sa 'ceara', pt ca e una din metodele nemedicamentoase de a induce travaliul). Daca nu.. asta e, ne mai "vedem" dupa cele 40 de zile si gata.
M-am intins.. Va pup, aveti grija cele care iesiti azi.
cu Gaza, DPN 30 Martie
Lady_X spune:
Stiu ca s-a mai discutat, dar n-am retinut. Voi cu ce detergent spalati hainele pt bebei? Ma gandeam sa iau ceva de genul Persil Sensitive, si doar dc e el prea sensibil sa schimb cu ceva si mai delicat. Oare o fi bine?
31+
dorinutza82 spune:
Neatza ! Eu am nevoie ca sunt chiauna, mai mult am numarat oi decat am dormit azi-noapte. Daca ar fi insomniile de vina, as trece mai usor peste dar din pacate nu dorm de durere de picior...
Eu am avut ieri o zi de depresie urata, am plans de m-am uscat...durerile de spate cu picior au revenit (nush daca mai tineti minte ca ma confrunt cu ele de pe la inceput de sarcina, cand ma iau, cand ma lasa). Ei dar acum e jaleee, de-abia ajung la toaleta insa cand ma asez inapoi ma doare rau de tot vreo 5 min, daca ma trezesc din somn de durere..... Ei dar depresia nu a fost din cauza de durere ci ca nu ma pot juca cu Stef cum mi-as dori, plus ca nu am nimic pregatit pt bebelina si mi-e dor de nu mai pot de bantuit prin magazine. Nici chiloti sau papuci de spital nu am....ce ma fac daca stau in pat pana nasc?????
O alta problema e ca nush cum nasc.... Pt ca sunt suspecta de hernie de disc nu cred ca ma lasa sa nasc normal desi asa imi doream. Si daca fac cezariana, eu cum ma descurc? O sa ma doara burta si spatele cu piciorul, pana o sa am voie de antiimflamatoare si analgezice ce fel de mama o sa fiu daca sunt neputincioasa?
Uffff, imi cer iertare ca am intrat numai sa ma plang dar simteam nevoia sa ma descarc....nu stie de temerile astea decat sotul, ca nu vreau sa o necajesc pe mama ca si-asa e departe si nu ma poate ajuta cu nimic. Noroc cu sotul care e omul bun la toate, el face mancare, ingrijeste juniorul...e greu....nush incotro s'o iau....ce sa fac? Mi se pare ca mai am o vesnicie pana imi tin puiuta in brate, din pacate nu am apucat sa ma bucur deloc de perioada sarcinii din cauza durerilor astora....si daca e intr-adevar hernie, ce mai am de tras pe urma, vai steaua mea....
Va pup si inca o data sa ma iertati pt mesajul nu tocmai optimist, dar nu reusesc sa imi revin, am asa o stare nasoala ... Si mai e si vremea asta mohorata de-mi sporeste starea.... Si ma oftic ca nici la calc nu pot sta in fund ca sa fac ceva , sa ma uit la filmuletele pe care le-ati pus, mi-ar mai trece poate...dar va citesc si scriu de pe telefon asa ca nu pot sa le vad....
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 29+ cu
Haydee spune:
Buna dimineata, burtici!
In primul rand vreau sa va urez o saptamana frumoasa si linistita. Observ ca multe dintre noi au diverse ganduri si temeri legate de nastere. Nici eu nu fac exceptie. Haideti sa fim optimiste si sa ne gandim la partea frumoasa care urmeaza dupa, la momentele in care o sa ne tinem puiutii in brate; si mai tarziu cand ne vor strange ei pe noi si or sa ne spuna "mami"
Lady X - nici eu nu am luat nimic pt bebe pana acum, am doar listuta pregatita.
Megbeng, eu intentionez sa pun cercelusii in maternitate; cu siguranta daca nu ii pun atunci, prea curand nu cred ca ne va mai lasa bebelina sa ii gaurim urechiusele.
Despre noi, nimic nou, nu am iesit din casa de o saptamana si ceva, atat din cauza vremii, cat si din cauza racelii. Sunt mult mai bine ca saptamana trecuta, dar tot nu pot respira cum trebuie.
hai ca m-am intains...
29+, cu