Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 31

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Ronina pai eu aseara radeam cu sotul si-i ziceam c-o sa-mi explodeze burta si-o sa-l culeaga pe Cezar de pe pereti

Monica, fericita 34+ cu Cezar-Andrei

AMR: 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

aoleu, tre' sa-i zic sa stea de portar, macar Bianca sa nu ajunga pe pereti

35+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

:D nebunaticelor, ce ghidusii va trec prin cap!
Noi nu sarbatorim Valentinul, nu ne sta in fire. Cel mult voi avea grija sa avem mancare gatita :D

Cartea "cand apare copilul" se anunta faina.
citat, (partea a 2-a apare si in filmul happiest toddler):

Foarte important. Pot să vă spun că există copii care își amintesc de primele lucruri care au fost spuse
în preajma lor. E uimitor, nu-i așa? Ca o bandă înregistrată. Asta nu înseamnă că trebuie să li se țină adevărate
discursuri, dar e bine ca părinții să știe că se pot adresa copilului încă de la naștere și că acesta are nevoie
de așa ceva. Doar astfel îl introducem în lumea noastră, ca pe un viitor bărbat sau viitoare femeie, și nu
ca pe un obiect, un bebeluș sau o păpușă. El este o ființă umană; trebuie să-l și dezmierdăm, evident; dar
în primul rînd trebuie să respectăm în el pe viitorul adult.
Deci, încă din primele luni, copilul trebuie să participe la viața familiei, la evenimentele zilei…
Mai ales la cele care îl interesează. De pildă, cînd e mult zgomot: „Vezi, acesta este fratele tău care
tocmai a răsturnat un scaun.“ Sau dacă plînge, nu e cazul să-l luăm întotdeauna în brațe, ci să îi vorbim:
„Ce e, nu te simți bine? Ce necăjit ești!“ Trebuie spuse asemenea fraze, iar tonul vocii care îngînă suferința
copilului e foarte important; atunci, fiind vorbită, suferința devine umană ( și pentru copil). Tot ceea ce
e vorbit devine uman. În schimb, tot ce nu e vorbit rămîne pentru copil ceva ciudat și nu se integrează
relației pe care o are cu mama sa.

La inceputul cartii sunt sfaturi utile celor care au deja bb1, in capitolul (Cînd apare un frățior)

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Din pacate multe mame au probleme in a accepta o cezariana sau faptul ca nu pot alapta. si asta se datoreaza in principal trend/ului de a naste fara nici un fel de ajutor medicatie, etc.

Finn Constantine 15.10.2009 si 29+ Euan Tudor

JD, te-as contrazice. Nu cred ca trendul de a naste natural, fara medicatie, isca probleme, ci dimpotriva, ajuta multe mame si copii. Sunt perfect de acord cu ce au zis Dara si Ronina, si anume ca nu trebuie sa se invinovateasca nimeni daca e musai sa faci cezariana, e clar ca e spre binele copilului si al tau. Insa sa zici ca asta se intampla "din cauza" faptului ca e un trend de a naste natural mi se pare un pic cam mult spus, e ca si cand ai zice ca toata lumea tre' sa faca cezariana. Cel putin asta e parerea mea.

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

JD nu am vrut sa generalizez,ma refeream strict la mine,la caracterul care il am,imi cer scuze daca am jignit pe cineva,nu a fost cu intentie,nu condamn persoanele care fac cezariana pt ca fiecare a avut sau are motivele lui,spuneam strict demine,fara apropouri la nimeni.Imi cer scuze.
Dara si Ronina au zis ff bine,stiu ca e asa dar nu putem fi toti la fel nu?
va pup o seara buna

mada 37+ MAYA-ELENA
AMR 3 saptamani!!!!! maximmm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Sovi: eh, ne mai copilarim si noi cat mai putem. In curand voi pierde statutul de rasfatata familiei, sa vedem cum o sa ma obisnuiesc pe locul 2

35+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

noi maine stam acasa,dupa masa la doctor si seara mergem in oras sa mancam ceva bun(adica pizza buna)acum sper ca vestile de la doctor sa fie bune,asa sarbatorim de doua ori

va pup o zi foarte frumoasa maine sa va iubiti mult mult de tot!!

mai aveti niste fantezii cu copiii pe pereti!!

mada 37+ MAYA-ELENA
AMR 3 saptamani!!!!! maximmm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ronina

Sovi: eh, ne mai copilarim si noi cat mai putem. In curand voi pierde statutul de rasfatata familiei, sa vedem cum o sa ma obisnuiesc pe locul 2

35+ Bianca

ronina, da.. si eu m-am gandit la asta. cred ca e grav sa iti pice asa din cos
ei.. glumesc..

AMR fix 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

J.D., Dana, eu cred ca e vorba doar de reprosurile celor care nasc natural fara "ajutoare" sau care alapteaza exclusiv si mult, la modul "puteai sa incerci mai mult" sau de lasat senzatia ca intr-un fel e perfect si in celalalt e asa, ceva mai prejos, mai defectuos. Adica de interpretarile date situatiilor, nu de situatiile in sine, care nu cred ca-s rele sau bune, ci noi le etichetam cumva. Gen aia e super tare, aia e 'cah'.
Da' drept sa zic la noi la odisee n-am simtit ca e cineva privit nasol ca va naste prin cezariana. Cel mult fiecare a ales pentru sine, fara sa-l judece pe celalalt c-a ales altceva. Ma rog, unde e de ales. Om vedea la alaptare :) Dar eu cred ca va fi ok si-atunci.
Deja toata lumea stie ca e util sa perseverezi la greu cu alaptatul, ca poti apela la consultati in alaptare ca sa revii la alaptat exclusiv chiar si dupa niste zile bune si ca daca tot nu merge, nu inseamna ca e cineva mamica mai putin buna.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

eu zic k nici macar mamicile care decid din te miri ce motive sa nu alapteze.. nu pot fi judecate. cunosc persoane care nu au alaptat. din punctul meu de vedere.. motive neintemeiate. dar cine-s eu sa judec? fiecare decide pt el si pt copilul lui.
mai stiu de ex un caz.. copilul e alaptat cu lapte de la mami.. dar nu-l pune la san.. ci se mulge. are ea o 'pasarcica'. treaba ei..

AMR fix 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput