Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (29)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
Diana am uitat sa iti spun ceva :)
Elishor de pupa si pe tine si pe Mirciulica inimosul si se bucura la fiecare veste buna pe care i-o transmit.O tin la curent cu starea voastra!
Aever nu cred ca nepotelul irinei a dat cu intentie cum a spus si ea...sa nu traim sub dropul de sare:)) Nu s-a intamplat nimik grav doar o sperietura Irinucai.
Oana cu Bebe Tudor 27 +
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Irina, pe viitor daca se intampla sa nu-l simti pe bebe, bea un pahar de apa apoi intinde-te in pat pe partea stanga, si in maxim jumatate de ora il vei simti! Am citit intr-o carte chestia asta si o aplicam frecvent la sarcina cu Amana, acum la Victor vad ca sunt zen, vorba Oanei :))
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 10 luni) si viitoare mami de baietel
Victor 23s+
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Elena e mai bine sa se faca cezariana cand se declanseaza nasterea. E mai bine din toate punctele de vedere. Pe de o parte sunt explicatii medicale cum ar fi faptul ca atunci cand se declanseaza travaliul bebe e super pregatit sa iasa si din punct de vedere fizic si emotional. In uter se intampla niste lucruri fantastice pe care medicina abia le descopera. Dezvoltarea bebelusului e mult mai accelearata in uter decat afara, inclusiv dezvoltarea lui intelectuala, conexiunile dintre neuroni. Nu vreau sa spun ca cei care nu stau suficient sau care sunt scosi inainte sa fie gata-gata ar fi cu probleme intelectuale sau emotionale, zic doar ca e mai bine sa stea cat au nevoie inauntru. Pe de alta parte cand se declanseaza travaliul se intampla niste modificari hormonale importante in organismul mamei, modificari care ajuta enorm la recuperarea de dupa nastere si la revenirea la normal a uterului. Asta cred ca se poate vedea statistic luand in considerare recuperarea mamelor cu cezariene programate fata de cele cu cezariene cu travaliul inceput. Imi pare rau ca nu am acum argumente foarte bine documentate, cred totusi ca si fara argumentele astea e cumva evident ca e mai bine sa se intample nasterea cand mama si copilul sunt pregatiti, cand in mod natural ar trebui sa se intample, nu cand e medicul de garda.
Scuze daca s-a mai raspuns la problema asta, eu am deschis demult sa scriu mesajul asta si am ratat ce ati mai scris voi intre timp.
PS Inca nu m-am apucat de curatenie.
Andreea, 22+ cu BebeLUnu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Aever, nu sunt deloc documentata pe tema asta dar mi se pare extrem de logic ce spui si daca va trebui sa fac cezariana as incerca pe cat se poate sa respect ideea asta (dar cum inimosul probabil ca va avea nevoie de un anume medic prezent, nu stiu daca o sa-mi permit luxul).
Chiar am ramas putin suprinsa ca si Anitta a avut vreo 12 ore de travaliu si apoi a facut cezariana (si stia deja ca urmeaza sa fie cezariana), am vrut sa o intreb dar apoi am uitat. Probabil ca asta a fost unul dintre motive.
Diana 28+ cu
Mirciulica
aever spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mirina5 ... Nepotelul sta aici zilnic, deoarece eu locuiesc cu socrii si vine la ei...Iar ieri, s-a intamplat treaba asta de fata cu parintii lui, dar nu au zis nimic. Sotul meu s-a agitat f tare, dar ei nici nu l-au bagat in seama. Copilul nu e vinovat...e mai agitat el, sunt sigura ca nu a facut-o intentionat, mi-a spus chiar ca-l va plimba pe bebita cu carutul ![]() ![]() pupici Irina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Exact cum am banuit, cei care trebuie sa aiba grija de copil nu o fac asa cum trebuie. Nu stiu daca ati citit atent mesajul meu, Irina si Oana. Nu am zis ca ar fi lovit copilul intentionat. Am zis de mai multe ori in mesaj ca inteleg ca e un copil mic care nu poata sa discearna ce e bine si ce-i rau, nu poate intelege ca poate sa faca rau cuiva. Inteleg asta. Tocmai de-asta zic ca parintii sau cine il supravegheaza trebuie sa aiba grija ca el in joaca lui inocenta sa nu raneasca pe cineva. Ceea ce copilul nu stie sau nu poate feri trebuie sa fereasca parintii lui. Nu inseamna sa-l pedepseasca sau asa ceva, insa macar sa incerce sa-l tina mai pe langa ei, sa-i explice macar cat de cat ca ceea ce face el intr-un mod nevinovat poate face rau altora. Sunt convinsa ca el il iubeste pe micutul tau si ca n-ar vrea sa faca nimic sa ii faca rau insa e posibil sa faca asta pur si simplu pentru ca nu-si da seama, ca nu realizeaza ca actiunile lui pot avea efecte negative. Iar incep o discutie filozofica si ipotetica, si nu, nu caut sa vad drobul de sare. Dar hai sa fim un pic responsabili ca si noi o sa fim parinti. Si nu mi se pare justificata o atitudine de nepasare fata de boacanele copiilor. Nu-s de acord nici cu pedepse corporale sau emotionale, insa nici nu-s de acord cu parintii care stau pasivi si asista la boacanele copilului pe motiv ca e mic si nu stie. De-aia esti parinte, sa-l protejezi pe el de lucruri din afara, sa-l protejezi pe el de el insusi(ca si el se poate accidenta) si chiar sa-i protejezi pe altii(copii sau chiar adulti) de posibile accidente. Da, acum nu s-a intamplat nimic, totusi nu mi se pare firesc ca daca acum nu s-a intamplat nimic inseamna ca n-o sa se intample niciodata sau ca e un comportament ok asta. Dar daca facea ceva mai grav? Daca cineva se ranea rau? Daca pierdeai copilul? Atunci ar fi fost justificat sa i se atraga atentia sau nu trebuia oricum pentru ca e copil si nu stie? E copil si nu stie, nu poti sa-l pedepsesti, insa poti sa ii explici, poti sa ai grija sa nu raneasca pe cineva, poti sa-i atragi atentia, nu sa stai ca nesimtitu si sa te faci ca nu s-a intamplat nimic. Nu suport nesimtirea si din pacate nesimtitii isi gasesc tot felul de argumente pentru a fi asa si din pacate atitudinile de genul asta produc in viitor cetateni nesimtiti. Nu stiu cand si cum se va intampla asta, dar cel mai mult imi doresc pentru copilul meu sa fie o persoana responsabila si empatica, sa inteleaga ca anumite lucruri pe care le face si le spune ii pot rani pe altii si cu siguranta n-am sa ma uit la el cum scoate ochii oamenilor fara sa fac nimic.
Da, sunt o mama rea, o scorpie si o femeie ingrozitoare, insa n-as fi trecut peste momentul asta din principiu. Nu s-a intamplat nimic grav acum, da, dar alta data sau in alte conditii se putea intampla. E prea tarziu si inutil sa reactionezi numai cand se intampla ceva cu adevarat grav. Educatie se face in fiecare zi, in orice situatie si sa-ti inveti copilul sa nu raneasca pe altii nu trebuie sa faci numai cand ii sparge capul altuia sau mai stiu eu ce.
Andreea,
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Si eu am avut travaliu de vreo 9 ore inainte de cezariana.Sau ma rog, prima parte a travaliului, ca nici nu se rupsesera membranele.
aever spune:
Uf! Ce m-am aprins! Dar m-ati atins intr-un punct sensibil, in rest sunt pasnica. Insa cand e vorba de nepasare si de iresponsabilitate ma fac foc si para. A, si de nedreptate. Nu suport nedreptatea chiar daca nu mi se intampla mie.
Andreea, 22+ cu BebeLUnu
crixy spune:
http://www.postamedicala.ro/caulophyllum-un-remediu-homeopatic-mic-dar-inestimabil.html
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Salutareee..n-am mai scris de cateva zile, dar am fost cu ochii pe voi!
Uraaaaaaaaa uraaaaaaaa uraaaaaaaa pentru Diana si Mirciulica cel iubit de toti! Super vesti, Doamne ajuta in continuare!
Aever, spor la pregatiri!
Anitta, si eu m-am ingrasat fix ca tine - 8 kg!!!!! Am ramas socata joi la control cand mi s-a spus! Nu e de mirare ca ma simt asa greoaie si ma misc in reluare..sincer, in prima sarcina nu suportam cand vedeam cate o graviduta (de fapt..foarte mult, nu numai cate una
) asa de afectata de parca era din telenovele - se misca greu, abia mergea, se tinea de burta si avea o fata indurerata la maxim..Acum am inceput sa cred ca se poate ( eu nu am ajuns chiar la nivelul ala, dar nu mai sunt nici pe departe asa de sprintena ca si in prima sarcina), desi sunt inca foarte convinsa ca majoritatea exagereaza si trateaza sarcina ca pe o boala crunta!
8 kg e foaaaarte mult, in conditiile in care cu Ilinca am pus pana la sfarsit 10,5kg..si mai am cel putin 15 saptamani!!!!! Nu ma ingrijoreaza neaparat kg, scap eu cumva de ele, ma cam sperie gandul unei bebeloaie de peste 4kg...brrrrr! Da' no, pana la urma ea sa fie sanatoasa, ca eu o.. scot la capat cumva, nu?!
Mayuta mea pare super fortoasa - azi noapte Ilinca a dormit cu noi ( de cateva zile e tare maraita, lipicioasa, nu stiu ce are) si la un moment dat m-am trezit crezand ca ma loveste cu piciorusul in burta..Era bebe, atat de tare lovea de m-am speriat! Acum fotbalista n-o facem, ca tre' sa fie printesa, da' majoreta ceva acolo..merge!
Fug sa vad patutul Amanei si dormitorul Virginiei, ca n-am accesat inca linkurile si m-ati facut taare curioasa! Pupicei!
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... in luna a 6a (23+) :)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Salutare burtici..la noi iar ninge de dimineata, m-am saturat incepe sa ma deprime vremea asta..nu am fost afara de sambata cand am mers pana la magazin..astazi Luca a iesit cu tati afara si a venit rosu in obraji si cu manutele inghetate ca nu i-am dat manusi
Diana uite ca se indreapta lucrurile, ce ma bucur
nasa mea de botez atat la protejat pe baiatul cel mic(24ani), care desi numai prostii a facut care au afectat-o enorm pe ea din multe puncte de vedere si nu vreau sa intru in detalii, inca il tine sub aripa ei, dar din pacate nu e nimic de capul lui si nici nu cred ca va realiza ceva..pacat
Virginia tare mult mi-as dori sa pot sa spun, vai ce imi place dormitorul asta, hai sa il cumpar sa il stapaniti sanatosi, e superb..
Andreea fii cat mai relaxata si bucura-te de ziua minunta..restul nu mai conteaza iti spun..la mine la nunta a avut grija sa imi strice cineva buna dispozitie inca de la inceputul petrecerii si m-am consumat degeaba..doamne si acum ma apuca ciuda cand ma gandesc..
Irina si eu m-am lovit intr-o seara in usa de la camara, ca n-am deschis-o de tot am zis ca incap si am dat cu burta in clanta..m-a durut si pe mine rau si la fel am fost tare speriata..copilul nu e vinovat dar parintii trebuia sa fie putini mai atenti cu el..nu mai spun mai mult dar Andreea are perfecta dreptate..
Onutza multumim ca ne tii la curent cu starea Ellei..
Elena ai venit de la eco??
Mammita eu m-am ingrasat deja 10 kg ce zici de asta e foarte mult..
Va pup
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 26+