Trombofilia, o cauza a infertilitatii -69-

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

Samira si Alex, multumesc !

daca fac injectia la 17 h si nu la 24 de ore, in 2 zile la rand, oare e OK sa fac analiza ? (azi am 12 zile de Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Loona, ei hai, acul e micut . trebuie sa ai grija sa nu apesi, ca pierzi din medicament, bula trebuie sa fie sus, spre piston, acolo unde apesi, NU spre ac, pentru ca bula trebuie sa intre ultima. Nu inteleg ce a zburat...cred ca s-a tras inapoi pistonul. Cand scoti acul, tu mentii mana pe piston, apesi in continuare, pentru ca se face vid si se trage singur inapoi (nu trebuie sa faca asta pentru ca trage din medicament).
Mie mi s-a parut simplu sa ma injectez si acum chiar imi lipseste.
Ti-am zis, nu trebuie sa scoti aerul, scoti cu grija capacul si nu atingi pistonul inainte sa bagi acul, ca pierzi din lichid. Citeste linkurile pe care ti le-am dat in postarea anterioara.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Vio, stiu ca e ok sa decalezi injectia inainte sa faci antifxa, ca sa ai un rezultat corect, dar nu stiu daca e ok sa decalezi de 2 ori, in 2 zile. Dar de ce faci la 17 ore? Poti face antifxa linistita, ai intervalul ok. Stii, trebuie sa faci antifxa la 3-4 ore dupa injectie musai! La Fundeni mi-au zis ca daca cumva uit sa fac injectia, sa o fac cat mai repede si sa las intre ele cel putin 12 ore.
Tinem pumnii sa se lase cu bebe!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Alex, uite cum mi-a zis dr. de la FIV sa fac:

- in 28.02. am facut la 22.00 clexane
- in 29.02. am facut la 16.00 - // - iar la 23.30 fac Ovitrelle
- in 01.03. o sa fac la 09.00 - // -
- in 02.03. la 09.30 o sa am punctia si-mi vor face ei Clexane cand considera dar tot in data de 02.03.

din acest motiv, de ieri pana azi am 18 h iar pana maine 17 h, apoi 24.30 h pana la punctie.

As face maine anti FXa dar inca nu sunt hotarata ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Fetelor, pentru ce se face analiza anti fxa? Eu citisem aici ca se face pentru a stii daca e buna doza de clexane, am inteles bine?
Cand am intrebat dr hemato cum pot verifica daca sunt pe doza, mi-a zis ca nu pot, atunci eu "cetita" de mine i-am zis de analiza asta, la care dr mi-a dat un raspuns pe care sincer nu l-a m inteles ca era plin de termeni medicali probabil ca sa ma bage pe mine in ceata....concluzia pe care am inteles-o eu e ca antifxa nu -ti arata daca doza e buna, deci cumva degeaba o faci. Acum sincer nu stiu ce sa mai cred

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
2 FIV nereusite la Budapesta

Mergi la inceput

irilac, monitorizarea corecta a dozei de Clexane se face prin Anti FXa, asa cum bine stii si tu; multi hematologi nu prea stiu de asta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

viotimis - Despre aceasta analiza eu am orbit pe DC pt prima data(devin nostalgica acum si parca m-as mai apuca de un fiv :) ).....de fapt nu eu ci miki-miki "mama" acestui topic (daca ne mai citesti te pup miki, sper ca esti bine), Pe vremea aceea eu eram insarcinata dar nu am anuntat pe forum asa ca toate informatiile primite de la hematologul meu din Grecia le transmiteam prin ea fetelor.
In Romania pe atunci se facea doar la Fundeni aceasta analiza dar nu in cazurile noastre.
Cand am ajuns acolo si am solicitat analiza se uitau chioraas la mine. Se pare ca nici acum multi dintre medici nu sunt la curent.
Asa cum spun si fetele analiza este relevanta daca o faci la max 4 ore de la administrarea Clexanului.
Nu trebuie repetata analiza saptamanal.
Prima analiza ar fi indicat sa se faca in momentul in care testul de sarcina se pozitiveaza . Urmatoarea cand se vizualizeaza activitate cardiaca. Dupa care te anunta mediul hematolog. Daca stie ce face. Daca el nu stie atunci sa stii tu ca de obicei aceasta analiza este corelata cu echografiile importante din sarcina .

Mult noroc iti doresc!

Mergi la inceput

Catalina, ma urmaresti peste tot , esti ingerul meu pazitor ...

multumesc pentru sfat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

mealex,undeva prin toamna se intampla povestea cu asisenta Viorica si eu nu sustin ca nu se putea atunci...am spus doar ca a fost rau-voitoare si se "facea" ca nu are habar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Looana injectiile de clexane din Germania/Belgia arata diferit fata de cele din Romania. Sunt mai groase si le sare un capat ca un tub de plastic transparent atunci cand ai terminat de injectat. Asa cum ti-a explicat Alexut e bine, tu nu tb sa mai scoti nimic din injectie, nu apesi pe piston decat atunci cand ai bagat acul in pliul de grasimita. Dc apesi inainte de a baga acul in pliu risipesti substanta. Inainte de a baga acul impingi bula langa piston ca sa intre ultima, ea are rol de hemostaza. Nu bagi bula prima data. Dupa ce ai injectat sare capatul acela ca un tub transparent pt o mai buna protectie, sa nu se intepe cineva in ac (pt asta este) . A... impingi bula langa piston cu cateva bobarnace inainte de a scoate dopul, cand il scoti nu tii de piston. Bafta!!

Mergi la inceput