Asigurari de studii, la ce banca??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Am incercat noi la Allianz, ne ofereau "fabuloasa" dobanda de 3%...asa ca ne-am lasat pagubasi,deocamdata tinem banii intr-un cont de economii la Raiffeisen si mai vedem...

M-ar interesa si pe mine la ING, dar acum depinde si cine e depozitarul. La Allianz era Unicredit IT, banca cu o "gaura" de vreo 10 mld EUR...consultantul ne-o prezenta ca un avantaj, ca cica nu e banca romana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Oana, stiu ca au fost persoane care au facut calcule ca e mai rentabil sa pui tu banii intr-un cont (sunt oferte de la banci de conturi pt copii, cu acumulare de capital, unde daca nu intri sa scoti din bani dobanda se aduna frumusel). Dobanda e ok, nu risti nimic, poti sa iei banii cand vrei fara sa fii penalizata(ceea ce nu se poate in cazul politelor, unde daca scoti banii inainte de termen nu iei nici cat ai pus). Ar fi problema ca asa nu ai asigurare de viata (dar poti sa iti faci una separat) si ca nu te obliga nimeni/nimic si e posibil sa ai perioade in care sa uiti/sa consideri mai important altceva si sa nu pui bani in cont.

Amestecarea asigurarii de viata cu un plan de economisire este paguboasa, nu numai ca e mai putin rentabil, insa exista posibilitatea sa nu-ti mai permiti ratele...si totul s-a injumatatit. Este cazul meu si mai cunosc si pe altii. Visam la pensie...si am platit cativa ani degeaba. Ganditi-va ca vorbim de perioade de zeci de ani...
Asa cum spui, pot avea o asigurare de viata si pot economisi prin banca. Dca-mi permit. Daca nu, nu. Dar nu cotizez altora degeaba.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Ok fetelor, si cat costa o astfel de asigurare, pare tentanta cea de care zice Ioana, se plateste lunar, trimestrial??

Se poate plati lunar sau trimestrial si tu decizi suma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Merci mult Laura pt detalii. Astept si alte pareri in legatura cu acest subiect..oare daca depun intr-un cont in banca nu e mai rentabil, sau la CEC??

Ca dobanda? Trebuie verificat. Ca acoperire - sigur nu. E o asigurare de sanatate/viata si orice pateste copilul si necesita interventii sau o vizita la spital se despagueste. Banca/CEC nu iti da nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Asta cu "orice" e discutabila...Doamne-fereste de ceva mai complicat, se va gasi oricand o clauza care sa NU acopere asa ceva. Contractul trebuie citit/negociat foarte strans...

Mergi la inceput