mofturi la mancare
Raspunsuri - Pagina 3
Madanic spune:
De broccoli, spanac, conopida lupta e pierduta acum la varsta frageda. Mi-a zis mie un tzasti-basti de 2 ani, "who would eat something that looks like that? ". Si e greu sa le explici de vitamine si necesarul unui organism. Se uita la tine "Huh?".
Alternativa, daca nu va deranjaza sa pacaliti putin copilul este sa le faceti smoothies cu fructe si legume la un loc. Nu papa brocoli asa in format natural, o sa-l pape in suc cu gust de capsune. Folositi blenderul sa amestecati, retete se gasesc berechet pe internet.
A doua alternativa sunt supele crema, acolo nu se vede ce e in substanta din farfurie. Copila mea s-a luptat o gramada sa nu pape legumele cat erau doar "steamed", dar supa crema o adora. Asa ca am pus jos armele si pur si simplu ii le dau in alta forma.
Alta chestie care merge la copiii mai mari este sa ii iei sa te ajute sa faci mancarea, daca au facut-o ei sunt foarte dornici sa o si manance. M-am crucit de rezultat.
Carnea, a mea o refuza cu incapatanare dar o poate manca daca nu e neaparat vizibila. Folosesc carne tocata in loc de bucati de carne si in general se pierde prin sos si nu o mai deranjaza.
J.D. spune:
renunta la cereale in biberon. tu ai incercat sa mananci cu el? te vede pe tine ca mananci fructe, legume? eu mereu am farfurie cu rosii, castravete, portcala, mandarina, mar, banana langa mine sau alte frcute de sezon. e drept ca al meu cere si in somn fructe, dar ma vede si pe mine mancand.
Finn Constantine 15.10.2009 si
29+
Euan Tudor
eumada spune:
Rabdare.....multa rabdare......
Eva a respins de la inceputul diversificarii piureul de legume,mai apoi cartoful....a refuzat constant piureul de cartofi,manca niste carnita si scuipa restul..pana la un an m-am straduit dar degeaba...nu mananca cartofi,broccoli si alte de genul,doar morcov(in ciorba sau gratinat..in Dry-cooker),nu mananca orez,paine,le scuipa,nu i-au placut niciodata cerealele,agreeaza doar carnea de pui de tara,oul de tara,branza,insa iubeste fructele,merele,portocalele,bananele...si mai mananca din cand in cand crereale cu lapte,de la Nestle,cu miere...ce mai e o lupta zilnica sa-i fac mancare diversificata...ciorba,acrita cu bors si cu carne de tara e preferata ei,apoi friptura..carnea sub toate formele ei...perisoare,chiftele..(eu le fac in dry cooker,fara nici un fel de grasimi,am doua cu ceramica si teflon),mai gusta vreo prajitura de casa,dar obligatoriu cu oua si faina de tara,si fructe...nu creme,piureuri...si pestele il adora.Iar paste..doar cu peste,sau cu carnita...bine ca ii plac fructele....
I-am aratat niste poze de retete ..orez cu spanac si pui..i-am explcat ce e..si a zis"da` fliptula cu fliptula nu e bun?"
Numa saracu meu sot stie cate feluri de legumne si mancaruri de astea am incercat si le-am mancat noi...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
mikisor83 spune:
Buna Andabeji.
MUltumesc din suflet pentru sfaturi.ai foarte mare dreptate.am sa respect intocmai sfaturile de la tine.te anunt daca a functionat.multumesc mult!de indrumari ca acestea aveam nevoie.
andabeji spune:
draga mikisor,sunt lucruri evidente,dar pe care le uitam cand suntem presate de problemele cotidiene, nu au fost cuvintele mele ci ale dnei Cristela Georgescu.daca te intereseaza mai multe, in primul rand despre retete sanatoase,si aici eu ma refer la retete simple,gustoase,bogate nutritiv si cu asimilare aproape maxima a nutrientilor datorita pregatirii fara foc(mai mult de 50%din retete),cauta pe internet numele dnei Georgescu,Ligia Pop sau Cornelia Marin(bloguri).nu trebuie sa urmezi ad literam sfaturile lor,dar crede-ma ca ai sa gastesti multe lucruri de mare ajutor. sa speram la mai bine,imbratisari
Mada spune:
amandoi copiii mei au baut lapte pana pe la vreo 2 ani la pranz, dar intotdeauna dupa masa de pranz, cand ii puneam in pat la somnul de pranz
si daca luau 3 linguri din masa de pranz nu renuntam la aceasta masa, ca era ciorba, ca erau snitele, ca piureuri, supa orice ei trebuie [red]sa-si formeze deprinderea de a manca.
Nu pufuleti, nu covrigei, nici macar acum si cea mare are 7 ani si cel mic 3.
Fructe asta au avut intotdeauna ca gustare si daca le trebuie dulce fac eu sau ta-su repede 4 clatite sau ciocolata cu 75 la suta cacao sau un iaurt cu miere si cereale, mai vor prajituri de casa, placinte sau ce mai avem in casa in ziua aia, sau chiar se duce unul din noi la cofetarie si le luam ce le place.
Dar niciodata inainte de masa sau intre mese.
Totdeauna ca desert.
oanalex fara sa te superi, dar ca sa spui ca la ora 5, cand ar trebui sa manance o masa ca lumea, mai ales ca pana atunci a baut 1 biberon de lapte si un iaurt tu ii dai pufuleti... eu cred ca nu copilul e mofturos ci este deprins cu un obicei nu ff ok, ca sa fiu delicata.
Este o greseala, pe care ai alimentat-o lasandu-l in pace.
Crezi ca ai mei, au mers la masa si au stat cuminti si au mancat tot din farfurie??? nu, nici gand.
Si acum umblu dupa ei si recunosc ca gresesc, spre exemplu eu le dau in gura sa manance, da, nu e ok, dar m-am saturat sa ma agit pt 2 lg de mancare pe care abia le luau singuri, desi stiu amandoi sa manance singuri ff bine
Asta e compromisul pe care l-am facut, plus regulile cu dulciurile si fara gustari nesanatoase.
Asa ca insistati si nu va luati dupa mintea unui copil de 20 de luni, mai bine 2 bucatele de carne din ora in ora sau la 2 ore si o felie de cartof fiert sau cum il accepta decat o punga de pufuleti sau covrigei.
Ilinca si Rares
mikisor83 spune:
Buna Andabeji.
Multumesc pentru sfaturi inca odata.acum sunt pe blogul dnei Georgescu si nu ma mai satur de citit.copilul meu doarme si in curand se va trezi iar eu nu am terminat inca de citit o grama de lucruri care ma interesau si de care nu aveam habar.acum realizez cate greseli facem in fiecare zi privind alimentatia noastra.
am luat deja notite privind regulile de baza.
mai greu imi va fi sa-i conving pe cei din jur (bunicii de ex.)cum sa aplice aceste reguli atunci cand eu nu sunt prin preaja,mai ales ca din septembrie voi incepe serviciul.pt ca stiu sigur care v-a fi raspunsul lor si oricum cand nu esti de fatza ei fac tot ce stiu si cele este lor mai usor.
multumesc inca odata.te imbratisez cu drag!
michelle-usa spune:
din ce am citit si pus in practica:
-orice aliment, mancare trebuie insistat chiar de 10-15 ori.daca vezi ca tot nu-i place intrerupi o vreme si incepi iar.
-dai de toate sa manince, incearca orice fruct, leguma. si cat mai bine sa fie crude(salate sau steam).
-cand mergi in parc sau ii dai snack da-i cateva stickuri de morcovi, castravete sau feli de ardei.
-incepi un nou aliment in cantitati mici(eu am inceput cu mazarea de la 3 boabe)
-mai bine sa manance sanatos decat mult si prost. cat mai putine alimente care au E-uri( pufuleti, pateu....)
-pateu poti face f. usor in casa(ficat, morcov, ceapa, unt)
-iaurt simplu eventual facut in casa si adaugi fructe pasate sau dulceatza facuta in casa.
-atentie la cereale unele au cantitate destul de mare de zahar
-cand stati la masa sa fie toata lumea degajata. mai mancati , mai ii dai lui o linguritza,daca refuza, nu insisti...mai mancanci tu...iar incerci. noi ii mai atrageam atentia si in alta parte. conteaza sa nu te vada stresata.
-cand incepi sa-i dai mancare incepi intotdeauan cu o linguritza din alimentul nou
-sa nu ai niciodata doar un singur fel de mancare...sa fie mereu 3-4
de ex. pireu de cartofi+un pic de pui+o buc brocoli(cu 3 picaturi de lamaie)+2 felii de morcov
-iaurt simplu+ felie de castravete+un biscuite
-dai si lui o linguritza in mana sa isi faca de lucru cu ea
-Nu jucarii la masa
-noi am incercat fara tv, eventual o muzica linistita
-fii creativa, da-i din toate...amesteca alimentele incat sa fie gustoase si fara aditivi.
-de pe acum trebuie sa fii ferma si sa nu ii dai tot felul de porcarii, prajiturele...ce mai e in comertz.
-fa 1-2 check-uri diferite adauga niste fructe si ai ceva dulce pt 3 zile.
-cauta sa cumpperi cat mai multe direct de la producatori si sa fie in sezon(stiu ca pe timp de iarna e greu) dar profita vara.
-fa dulceatza in casa cu zahar redus
-foloseste condimente diversigicate in mancaruri(busuioc, oregon, cimbru,vanila, scortisoara...)
-quinoa,flax seed...sunt foarte hranitoare si le poti pune aproape in orice
-zaharul brun si orezul brun mai bune decat cele albe
-ou-ul umplut cu diverse: brinza, avocado(guacamole),pateu,
-fa o lista cu meniuri si astfel sa stii ce ia placut si sa te decizi usor ce sa gatesti
-faci pe farfurie tot felul de desene, fetze(ochisori din masline, urechiuse din rosii...)barcutze.
-faci pancakes(cu lapte acru) in loc de clatite( si poti sa pui orice fruct, leguma...)
-cum il obisnuiesti de pe acum asa il vei avea.
michelle
Selene_Bunny spune:
Io, ca mama de fost copil mofturos (Ilinca ar zice cu preferinte), o inteleg f. bine pe aceasta mamica.
Din lista enumerata de ea, Daria nici acum, la 3 ani si o luna, nu mananca iaurt, branza, mamaliga cu branza, broccoli...
Sar in sus de bucurie ca de vreo 2 luni mananca paste cu sos de legume, ca, pana acum, erau cah...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...