Alegerea intre atractie sexuală si prietenie
Raspunsuri - Pagina 7
danielatt spune:
Ehe Aniela draga, mai stai tu si cugeta ceva 5-10 ani, fugi tu cu plasa dupa fluturi si ai sa vezi ce se va intampla.
E clar ca nu e de tine baiatul asta,esti tu "prea complexa" mda....
Lasa-l alteia care se va bucura sa traiasca linistita, in siguranta emotionala, poate chiar si materiala, sa gaseasca una care vrea sa aibe familie si copii si sa-l faca fericit pe blegul asta.
Intre timp,te poti sfatui cu Dahriana, ca ea stie exact,aveti aceleasi temeri !
Succesuri !
aniela23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielatt Ehe Aniela draga, mai stai tu si cugeta ceva 5-10 ani, fugi tu cu plasa dupa fluturi si ai sa vezi ce se va intampla. E clar ca nu e de tine baiatul asta,esti tu "prea complexa" mda.... Lasa-l alteia care se va bucura sa traiasca linistita, in siguranta emotionala, poate chiar si materiala, sa gaseasca una care vrea sa aibe familie si copii si sa-l faca fericit pe blegul asta. Intre timp,te poti sfatui cu Dahriana, ca ea stie exact,aveti aceleasi temeri ! Succesuri ! |
Daniela, nu cred ca-mi place tonul usor sarcastic al mesajului tau, tu crezi ca eu vreau sa simt asa, tu crezi ca nu e un chin si pentru mine... In fine...
danielatt spune:
Draga mea, nu vreau nicicum sa fiu sarcastica ci pur si simplu vreau ca si restul fetelor, sa incerc macar, sa-ti daruiesc din experienta.
Nu-ti imagina ca ceea ce traiesti este unic in lume, fiecare am avut zbateri interioare insa, este mare lucru ca tu ai acest forum unde fetele vorbesc din experienta lor.
Eu de exemplu nu am avut de unde sa ma inspir, nu am avut alte experiente impartasite, abia tarziu foarte tarziu in viata am citit pe forumuri exact ceea ce eu ti-am scris.
Da,am asteptat si eu fluturi si "fluturi" am si gasit.
Mi-am gasit linistea tarziu, foart tarziu,langa un om "bleg" dar langa care crede-ma ma simt linistita.
Acum,in cazul tau, tu mai ai timp, mai poti experimenta si spera.
Doar ca nu trebuie sa te zbuciumi atat.
Treburile sunt extrem de simple si nu trebuie sa te grabesti.
Te vezi trai langa el 50 de ani? Eleste.Daca nu simti acest lucru, pas.
restul e...canan...
AgnesLuca spune:
citat din mesajul lui aniela23 Mi-e f ciuda ca nu pot sa-mi urmez ratiunea pt ca inima mea face numai alegeri gresite in materie de barbati!! |
Uite aici cred ca se cristalizeaza problema ta, pentru ca desparti in inima si ratiune ca si cum ar fi doua parti ale tale distincte.
coraly spune:
Aniela, dragostea care dureaza e cea in care te indragostesti cu mintea, nu cu hormonii. In care te indragostesti de cineva pt felul in care este, gandeste si se comporta, nu pentru fluturii pe care ii simti. Astia vin si trec, iubirea completa e mai mult decat atat. Da-i o sansa omului si nu tot analiza. La un moment dat vei simti sigur ce ai de facut. Lasa lucrurile putin in voia lor.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
aiamoni spune:
Eu am avut o mare revelatie in ultimul timp. Poti schimba orice in viata, cariera, obiceiuri (chiar daca nu e simplu), prieteni, modul cum faci lucrurile...dar nu ceea ce simti. Indiferent cata lipsa de logica ar fi in spatele acestor sentimente, in spatele unor nevoi, le ai si gata. Sa cauti raspunsul la intrebarea "de ce" e o mare pierdere de timp.
Nu spun ca e imposibil sa-ti schimbi in timp parerea. Chiar cred ca se poate sa te indragostesti de el la un moment dat. Dar in nici un caz pentru ca asta iti impui. Nu functioneaza asa.
Initial mi-a venit sa spun acelasi lucru ca restul fetelor, nu mai cauta cai verzi pe pereti. Dar m-am razgandit. In mod clar esti nemultumita, si-atunci nu cred ca ai cum sa schimbi asta. Iti ramane de ales daca vrei sa mai astepti putin, in speranta c-o sa se intample "minunea", sau nu. Asta trebuie sa decizi singura, dar daca e sa mai astepti te sfatuiesc sa iei TOTAL presiunea de pe tine, daca poti. Sub amenintarea ei, a faptului ca trebuie sa iei o hotarare, n-are sa se schimbe nimic din ce simti. Tu vrei sa faci asta pana miercuri? Serios? Sunt gata sa-ti garantez ca n-are sa se intample. Renunta la el, sau ia presiunea de pe tine. Una din doua.
cipcipcip spune:
Buna aniela, intru sa iti spun si parerea mea. Bineinteles ca lumea are pareri impartite, si am observat ca cele mai "coapte", care au familie si copii, tind sa fie de parerea ca fluturasii conteaza mai putin intr-o relatie. Cind esti tinar esti putin inconstient de greutatile vietii, de cit de important e sa ai linga un partener si la bine si la rau, un barbat caruia sa-i pese de tine si cind nu arati ca scoasa din cutie, cind esti dupa nopti nedormite ca ai stat la capataiul copiilor, cind esti bolnava etc. Un barbat care este linga tine cind ti-e copilul bolnav, cu care te poti sfatui, care te face sa te simti bine in pielea ta, care te incurajeaza, care pur si simplu vrea sa te faca fericita.
Deci parerea mea e ca acesti fluturi nu conteaza deloc, dar chiar deloc. Daca m-as fi luat dupa acesti fluturi as fi fost probabil f nefericita acum. Am observat ca barbatii cuminti, cu suflet bun, care iti pun lumea la picioare, nu creeza neaparat fluturi, dar pot crea o familie superba, in care este buna intelegere, armonie.
Conteaza mult mai mult sa fi pe aceeasi lungime de unda, sa ai interese comuna, sa poti comunica, decit acesti fluturi, care pot fi un foc de paie, care e puternic la inceput, dar se stinge tot atit de repede. Eu prefer un foc mai mic si molcom, dar care nu se stinge niciodata
aiamoni spune:
citat din mesajul lui cipcipcip Deci parerea mea e ca acesti fluturi nu conteaza deloc, dar chiar deloc. |
Pentru tine nu conteaza! Pentru o gramada de alte femei nu conteaza, sunt super fericite cu barbati care nu le provoaca fluturi. Dar pentru Aniela conteaza, si cu asta basta! Putem noi sa-i spunem si in versuri sau cantec ca n-ar trebui sa conteze, nu ajuta la nimic!
In plus, eu cred ca pictati putin un tablou prea drastic, adica fie nu-ti provoaca fluturi si-atunci e bun ca painea calda, fie iti provoaca si-atunci precis n-o sa te ajute, n-o sa te respecte, etc. Unde scrie asta? Cine-i garanteaza ca barbatul de langa ea n-are sa devina indiferent sau n-are s-o insele peste 10 sau 15 ani, doar pentru ca se poarta frumos acum?
De ce n-ar intalni candva un barbat care sa-i provoace fluturi si sa fie un sot bun? Ca e posibil sa nu-l intalneasca niciodata? Asa e, dar pana la urma putine lucruri ni se garanteaza in viata, ne luam niste riscuri cand schimbam serviciul, tara in care locuim, etc si uneori iese bine, alteori nu.
Mai cititi mesajele ei. Femeia nu e fericita, nu se simte bine, si cu asta basta. Oricat se va chinui sa-si impuna, sau mai ales pentru ca se va chinui sa-si impuna, nu cred ca va reusi. Fie va veni de la sine, fie nu va veni deloc.
cipcipcip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui aiamoni
Pentru tine nu conteaza! Pentru o gramada de alte femei nu conteaza, sunt super fericite cu barbati care nu le provoaca fluturi. Dar pentru Aniela conteaza, si cu asta basta! Putem noi sa-i spunem si in versuri sau cantec ca n-ar trebui sa conteze, nu ajuta la nimic! In plus, eu cred ca pictati putin un tablou prea drastic, adica fie nu-ti provoaca fluturi si-atunci e bun ca painea calda, fie iti provoaca si-atunci precis n-o sa te ajute, n-o sa te respecte, etc. Unde scrie asta? Cine-i garanteaza ca barbatul de langa ea n-are sa devina indiferent sau n-are s-o insele peste 10 sau 15 ani, doar pentru ca se poarta frumos acum? De ce n-ar intalni candva un barbat care sa-i provoace fluturi si sa fie un sot bun? Ca e posibil sa nu-l intalneasca niciodata? Asa e, dar pana la urma putine lucruri ni se garanteaza in viata, ne luam niste riscuri cand schimbam serviciul, tara in care locuim, etc si uneori iese bine, alteori nu. Mai cititi mesajele ei. Femeia nu e fericita, nu se simte bine, si cu asta basta. Oricat se va chinui sa-si impuna, sau mai ales pentru ca se va chinui sa-si impuna, nu cred ca va reusi. Fie va veni de la sine, fie nu va veni deloc. |
aiamoni, ma bucur ca ptr tine e asa simplu, se pare ca pentru aniela nu e am specificat din start ca imi spun PAREREA mea, si asta a vrut si aniela, pareri.
mie nu-mi da impresia ca ar fi nefericita, ci doar indecisa. nu i-a spus nimeni sa-si impuna nimic, toti i-au dat sfaturi din experienta personala, atita tot. Dar se pare ca tu stii mai bine
Aniela, pot sa-ti recomand o carte pe care am citit-o cindva, mi-am adus aminte acum, se cheama "Marital myths" de Arnold Lazarus (psiholog si family therapist). Al doilea mit si capitol din carte se numeste "Romantic love makes a good marriage"