Nasterea la Arcadia -is- Bv Nico!Hai Simonik! (32)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Mi-a placut atitudinea lui bb David. Bravo pentru grasunel !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Katy_28 asa zic si eu, ca e intelepciunea bat-o vina... dar cand ma ia cate o durere de spate (de care la prima sarcina nici nu am stiut)... Aseara n-am mai suportat sa stau in casa si l-am scos pe sotul meu la aer.... vorba vine...aer de masina si de Carrefour, da' am vrut sa ma misc un pic... numai ca obosesc repede. Nu stiam cum sa gasesc o bancuta ceva, imi venea sa ma asez jos nu alta... iar bebe a facut ieri sporturi extreme la mine in burta, nu stiu ce a avut, a fost foarte agitat... dar, mai e un pic.

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

hello
Am fost la consultul de 5 luni la Dna dr Tugurlan, un bombon de femeie, like
In concluzie, aratam ca un bb de 1 an , adica 71 cm si 8630 gr si 2 dintisori care se vad prin gingie, suntem la cea mai dureroasa faza, dupa caum a zis dna dr. Bebe a stat pe cantar in fundulet, nu a reusit nici asistenta sa-l puna la orizontala.
Ce nu mi-a placut, ca e cazul sa-l tin numai intre perne, zic ...OK.., ca diversificarea sa o incep cu suc de mere limpede.....WTF??? si ce mi-a placut , la copii alimentati numai la san Ca se da doar in prima luna, iar la 6 luni sa facem un set de analize sa vedem cum stam cu FE,CA.....
Iar cu pielicica a zis sa nu ma stresez prea tare ca e ok ce folosesc si ca urmatorul pas e ca dr dermatolog sa ia mostra din pielea bb si sa-i faca analiza care e cea mai sigura, dar dupa parerea ei inca nu e cazul.
Aaaaaaaa cica din luna 5 se ia cate 250 gr, eu imi faceam probleme ca a luat doar 500 luna asta.
Gata am scris o gramada.. o seara frumoasa,

Mami fericita de David 12.09.11

Claudia
, tinand cont ca bebe David e destul de grasut, poti incepe cu sucuri, ceea ce nu e tocmai o diversificare, eu ii zic semidiversificare (pt ca nu sunt alimente solide).Ca incepi cu suc de mar "limpede", adica fara pulpa, sau suc de morcov, e alegerea ta.Cel de morcov e mai dulce si s-ar putea sa ii placa mai mult, si cred ca de asta ti-a recomandat marul9 sa nu se obisnuiasca intai cu dulcele).Un aliment se testeaza 2-3 zile, daca are intoleranta la el se va vedea in scaune(moi,apoase0 sau iritatii ale pielii.Asta e valabil si pt Iulia, deci nu 2-3 sapt, pt ca organismul reactioneaza imediat! Majoritatea copiilor tolereaza sucul proaspat de mar, dar daca se intampla sa nu, atunci poti sa incerci peste 2-3 sapt acel aliment din nou, sau poti sa faci mar copt..cu toate ca prin coacere se distrug vitaminele, mai raman fibre, glucide, proteine.

Deci ai 2 variante: suc proaspat de mar/morcov
mar copt/para coapta(unele mame incep cu morcv copt/fiert

Daca incepi cu suculet ii dai 1-2 lingurite, a doua zi 3-4, si tot asa. Si observi posibilele reactii.Se introduce un singur aliment fara a se face combinatii.Asta la icneputul diversificarii. Fiecare aliement nou introdus se da singur( ca sa se vada cum reactioneaza org.)de regula se da la masa de ora 10 dim.nu stiu de cand ti-a zis sa incepi diversificarea, dar daca o incepi cu sucuri poti si de la 5 luni, tiannd cont ca David e alimentat si cu LP.
succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_iulia

Bravo bebe DAVID !
Claudia te-ai mai documentat in privinta diversificarii?ce ce incepi pana la urma ?eu am intrebat-o pe cumnata mea cate ceva ,si mi-a zis sa testez un aliment timp de 2 saptamani nu 3-4 zile cat am gasit eu in carti sau pe net .
Petele lui ANDREI nu trec ,abia astept sa-mi vina cremele de la MUSTELA! Are o chestie ciudata pe fata ,nu stiu cum sa explic...e rosu dar pielea e fina ,parca roseata aia e pe dedesupt ,ca si cum pielea ar fi transparenta si se vede roseata aceea pe acolo ,mi-e frica sa nu faca si pe fata scuame

Neata
In legatura cu diversificarea...... trebuie sa fim zen , cred ca 2 sapt e muult, adica tu ai putea sa papi 2 sapt acelasi aliment?? te saturi si faci o aversitate fata de acel aliment..
Mi-a zis dr aseara o chestie foarte interesanta, cica sa incep cu fructele deoarece sunt mai gustoase iar bb va percepe ca mancarea e gustoasa, daca incep cu legumele exista posibilitatea sa nu-i placa si sa refuze sa manance. Mi se pare logic ce a zis, dar totusi cu suc de mere mi se pare agresiv.
Acuma mamicile in plina diversificare, cu ce ati inceput??
Dna dr a zis ca luna viitoare pot sa trec intr-o seara si-mi face o schema si sa discutam, sau pot sa merg la cursul de diversificare...dar parca nu as da bani sa-mi prezinte mancare la borcan nestle

Mergi la inceput

Mada bb D e alimentat exclusiv la san si o sa incepem diversificarea dupa 6 luni pana atunci iau notite, fac scheme, iau asa din timp...sa stiu cum sa procedez
Cum ziceam si mai sus mi se pare agresiv sucul de mere, eu ma gandeam sa incep cu un mar sau para la abur si apoi piureuas ,poate cu un pic de cereale fara gluten.
Ma gandeam sa-i pun in lapticul de seara cand o mai creste cereale, poate doarme si el legat macar 3-4 ore, sa dorm si eu bine , ca ma simt super obosita .
Oricum, sa treca luna asta si vedem ce si cum, pana atunci mai citesc si eu ..si degeaba ma agit eu ca bb e cel care o sa dicteze ritmul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Mi-a placut atitudinea lui bb David. Bravo pentru grasunel !!!

Lena - fericita a Maiei

Bebe Maia - 8 oct 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

la noi sucul de mere a fost cam agresiv..la fel si in cazul preietenei mele cu bble ei. e recomadat sucul de morcov mai degraba.mi se pare cam dur pt stomacelul lor, mai ales ca prim aliment.depinde si de copil ,poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Mada bb D e alimentat exclusiv la san si o sa incepem diversificarea dupa 6 luni pana atunci iau notite, fac scheme, iau asa din timp...sa stiu cum sa procedez
Cum ziceam si mai sus mi se pare agresiv sucul de mere, eu ma gandeam sa incep cu un mar sau para la abur si apoi piureuas ,poate cu un pic de cereale fara gluten.
Ma gandeam sa-i pun in lapticul de seara cand o mai creste cereale, poate doarme si el legat macar 3-4 ore, sa dorm si eu bine , ca ma simt super obosita .
Oricum, sa treca luna asta si vedem ce si cum, pana atunci mai citesc si eu ..si degeaba ma agit eu ca bb e cel care o sa dicteze ritmul

Mami fericita de David 12.09.11

Credeam ca David primeste si completare, nu stiu de ce am ramas cu impresia asta...Poti sa incepi sa ii dai sa se joace cu fructe/legume, sa le dea de gust, mai ales ca il dor si gingiutele.O felie de gutuie sau mar, sau morcov intreg..oricum nu le va manca, doar sa puna limbuta pe ele.La noi sucurile nu au mers, pt ca nu i-au placut..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

Claudia ai dreptate si eu m-as plictisi sa mananc 2 saptamani acelasi lucru ...,nu cred ca are rost sa facem cursul acela de diversificare pt ca am inteles ca fac un fel de reclama la mancarica din borcanele si nu as vrea sa-mi hranesc bebeul asa .Poate ne spui si noua niste ponturi dupa ce te intalnesti cu d-na dr.David tot nu doarme noaptea?
Lena multumim de pontul cu Mustela !

Mergi la inceput

Iulia da tot din 2 in 2 ore , adica adoarme la 10, se trezeste la 12, 2 apoi din ora in ora, de ia l-am luat in pat cu mine, ca daca continuam cu patutul nu reuseam sa adorm deloc.
Nu stiu daca ma duc la dna dr sa-mi faca schema ptr ca m-am intalnit cu o amica cu bb care are schema facuta de dna dr si nu mi-a placut asa de mult, dar ma mai gandesc...sa vad ce zice si dr noastra
Mada merci de sfatul cu oferitul fructelor , cand se trezeste ii fac cunostinta

Mergi la inceput