Clasa ZERO 2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Androix, grupa pregatitoare/mare sunt 5 grupe ?? (nu pui la socoteala mici/mijlocii!).

Ba da, ii evalueaza si pe cei in carutz. Cei mici/mijlocii isi continua treaba linistiti in gradinita. Nu merg la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Eu nu inteleg si pace (si tare mult mi-as dori sa inteleg).
Voi ce sustineti?
- Clasa pregatitoare la scoala?
sau
- Faptul ca trebuie facut ceva concret pentru sistemul scolar, pentru invatamant in general. Daca este a doua varianta eu as vrea sa ajut. Sa fac ceva pentru sistem si nu stiu cum. Voi ce faceti? Cum faceti, avand copii inca la gradi.

Nu stiu...Aveti si voi dreptatea voastra. Dar concret, voi ce faceti acum? Aveti voi vreo idee unde trebui sa ne unim fortele, sa facem ce? Sau e fiecare pe cont propriu?

Sau cum... ca eu chiar nu inteleg...

Eu de exemplu sunt fascinata de ceea ce face directoratul unei scoli din Bucuresti, care i-a invatat pe parinti ce inseamna redirectionarea a 2% din impozitul pe salarii catre fundatia scolii. E super dar acum nu stiu la ce scoala va merge fi-miu, inca nu avem arondarile, sa pot sa inreb directoarea daca la scoala respectiva se poate face ceva. Iar pentru gradinita am facut atat cat am putut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Si in scoala fiului meu se face de destul timp redirectionarea a 2 % din impozit, in felul acesta s-au facut ceva modificari in clase, s-au cumparat destule lucruri. Si acest buget plus cel adunat din fondul scolii este gestionat de asociatia/comitetul de parinti pe scoala, nu de directiune.

PS : in plus au toalete curate, chiar foarte curate .

Asa ca unde este interes din partea directorului/parintilor se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

EU in 2011 am citit asa (este publicata in MO!)

Art. 23. -
(1) Sistemul national de invatamant preuniversitar cuprinde urmatoarele niveluri:
a) educatia timpurie (0-6 ani), formata din nivelul anteprescolar (0-3 ani) si invatamantul prescolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare;
b) invatamantul primar, care cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV;
Invatamantul primar

Art. 29. -
(1) Invatamantul primar se organizeaza si functioneaza, de regula, cu program de dimineata.
(2) In clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

La inceputul anului scolar educatoarea mi-a spus clar :"asta e legea, o aplicam!"

Intre timp, oamenii au inceput sa se intereseze, care pe ici,care pe colo, i-au soptit zeului ca e nasol si sa mai dea el o norma de aplicare,ceva,orice, ca intra copilul in clasa I la 7,7 ani!

Repet, la inceputul anului scolar nu se putea,din cauza acestui mic detaliu din LEGE!

Concret ce am facut? In prima faza,dupa ce mi se comunicase CLAR in septembrie 2011 ca Ilinca va intra la clasa 0, am vorbit la inspectorat si am intrebat care sunt conditiile in care eu pot lua de la ei dispensa pentru copilul care cf legii trebuie sa intre in clasa 0! Acolo mi s-a spus ca mai sunt cazuri de asemenea solicitari si sa mai sun!

Dupa un timp s-a "adaugat": absolventii de pregatioare pot merge in clasa I!Deci, anul asta s-a rezolvat!

La un moment dat am fost tentata sa abandonez, pentru ca o parte din cei din jurul meu considerau ca nu e o mare tragedie sa inceapa clasa I la 8 sau 9 ani,chiar se si amuzau ca o sa fi e foarte destepti la desenat cosul cu mere al Anei!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Androix, grupa pregatitoare/mare sunt 5 grupe ?? (nu pui la socoteala mici/mijlocii!).

Ba da, ii evalueaza si pe cei in carutz.

Multumesc ca m-ai luminat!

Revenind...Daca sunt 5 grupe mari/pregatitoare, deci excluzandu-i pe cei din carutz, cum bine mi-a amintit Claujro, minim 100 copii,mi se parea ciudat ca doar 10 au nevoie de evaluare!

Mergi la inceput

Pentru cine e mai clar cu capul:cate generatii intra la evaluare? Sigur, in afara de cei din carutz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

la evaluare intra:
-copiii nascuti intre ian-aug 2006 care nu au frecventat gradinita
-copii nascuti intre sep-dec 2006, care sunt la gradinita si vor sa mearga la cls pregatitoare la scoala.

eu nu cred ca se aduna prea multi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Fetelor cred ca am facut o prostie, astazi cand m-am dus sa fac viza de resedinta nu am trecut nu am trecut si fetle. Pur si simplu nu aveam certificatele de nastere ale fetelor la mine, de fapt nu mi-a dat prin cap. As vrea sa stiu, daca stie cineva cum ma poate afecta asta la inscriere? Am inteles ca la mine se inscrie pe CI, dar pentru fete imi da o hartie? Nu stiu daca sa ma duc din nou la Politie sa le trec si pe ele la noul domiciliu sau sa le las asa....
Multumesc mult pentru orice informatie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

pentru copii nu se primeste nimic special, decat daca au buletin. daca ai fi dus certificatele lor de nastere, ele ar fi fost trecute doar in evidenta politiei.
ptr inscrierea la scoala iti trebuie buletinul tau si al sotului, deci resedinta (flotantul) tb inscris pe buletinul vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Pe buletin iti pune au autocolant pe care scrie noul domiciliu.
Pt copil nu-ti da nimic. Probabil insa figureaza in evidentele lor ca locuieste si el cu tine.

Mergi la inceput