Clasa ZERO 2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

dute la Inspectorat si vb cu un inspector. spune le ca stai acolo si nu vor sa te recenzeze cei de la scoala (inspectorul NU tb sa stie ca tu ti ai facut special buletin acum...).
oricum, de legal NU e legal ce ti au cerut cei de la scoala. tu fati totusi un Contract de Comodat. o sa vezi ca la Inspectorat NU o sa recunoasca ca ti au cerut Actul de Proprietate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ce mai poti sa zici la asa ceva????

Fa o plingere la inspectorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

O sa incerc sa fac si un contract de inchiriere , nu stiu sigur daca va trebui inregistrat si la Finante.Daca si atunci ma vor respinge merg pana in panzele albe, si fac contestatie, chiar si o actionare in judecata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

Contractul de Inchiriere presupune plata unei CHIRII, adica bani, bani ce tb declarati de proprietar la Finante ptr a plati impozit (daca nu declara inchirierea si implicit plata chiriei, inseamna frauda).
Contractul de COMODAT este un "contract de inchiriere" cu titlu de gratuitate (adica iti inchiriaza locuinta fara sa te coste ceva). daca nu te costa NIMIC, nu are ce bani sa declare la Finante. acest Comodat il poti face datat cu 01.01.2012, se semneaza de catre tine si de catre proprietar (daca vrei, dar NUMAI daca vrei, il poti inregistra si la notar, dar nu e obligatoriu).

ce a facut scoala in ultimii 10 ani, NU MAI E VALABIL anul acesta, cand in PRIMA etapa de inscriere singura conditie de inscriere este arondarea (circumscriptia scolara). mergi la Inspectorat si vezi ce zic, plus ca poti face o sesizare SCRISA catre Ministerul Educatiei (o trimiti pe email la Minister).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraPG spune:

Fostul ministru al Educatiei a precizat ca; au aparut unele comentarii prin care i s-a reprosat ca; prin ordinul privind înscrierea în clasa pregatitoare si în clasa I copiii sunt "legati de glie", respectiv obligati sa se înscrie la scoala la care este arondata locuinta.

"Vreau sa fiu extrem de clar: prin procedura de înscriere la clasa pregatitoare si la clasa I parintii pot sa-si înscrie copiii la orice scoala doresc. Desigur, în acelasi timp este asigurat accesul fiecarui copil la scoala din proximitatea casei, daca parintii doresc si solicita acest lucru. Este un principiu de baza al Legii educatiei ca banii urmeaza elevul. Politicienii care sustin sau cred contrariul nu au citit nici ordinul, nici brosura distribuita tuturor parintilor, nici presa si nici nu au sunat la telverde. Diferenta fata de anii trecuti este ca procesul este mult mai bine organizat si mult mai transparent. Parintii nu mai trebuie sa mearga cu dosarul la 10 scoli si nu se mai pot rezolva anumite cazuri prin pile si spagi. Ministerul nu trebuie sa cedeze la interferente politice legate de înscrierea la scoala si sa continue campania de comunicare minutioasa, a declarat consilierul prezidential Daniel Funeriu.

Directorii scolilor ar putea fi deranjati.

El a mai spus ca acest ordin s-ar putea sa îi deranjeze pe directorii scolilor slabe, dar si pe politicienii obisnuiti "sa sara peste rând".

"Este posibil ca acest lucru sa-i deranjeze pe directorii scolilor slabe, care ar ramâne cu un numar mic de elevi, si acesti directori sa-i dezinformeze pe parintii care nu au accesat informatiile. De asemenea, s-ar putea sa fie deranjati unii politicieni care erau obisnuiti sa sara peste rând printr-un telefon dat unde trebuie, pentru ca acum copilul lor va fi tratat exact ca si copilul oricarui român. Calculatorul nu este sensibil la pile! Sunt semnale ca si unii directori ale unor scoli cautate sunt nemultumiti pentru ca nu mai pot face trafic cu locurile la înscriere, si chiar presa a relatat în trecut astfel de ilegalitati. Atâta timp cât lucrurile sunt în interesul elevilor eu cred ca este o masura corecta, a adaugat Funeriu.

Fostul ministru al Educatiei a prezentat si situatia din Capitala.

"În Bucuresti, cam 50 la suta dintre parinti vor sa-si dea copiii la alta scoala decât cea de arondare, iar din informatiile mele vor fi putine cazurile în care un elev va ajunge la alta scoala decât cea pe care o doreste. [purple]Parintii trebuie sa stie ca nu are rost sa se înregistreze flotant aproape de o scoala sau sa faca astfel de acrobatii administrative, pentru ca ele nu sunt nici legale, nici utile. Trebuie doar respectata procedura, care este în interesul copiilor", a adaugat Funeriu.[/purple
Din pacate, realitatea este alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

doamnelor, ma scuzati, dar am avut o zi cumplita pentru ca am muncit pe branci, dar si fericita pentru ca am reusit sa dam burse la foarte multi copii din scoala. este si meritul primariei pentru ca ne-au dat bani, dar si al nostru pentru ca ne-am zbatut sa beneficieze cat mai mult copii (la scoala fiului meu nici pomeneala de vreo bursa, desi merita si el).
eu lucrez la o scoala din sectorul 1.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Inaf78

Contractul de Inchiriere presupune plata unei CHIRII, adica bani, bani ce tb declarati de proprietar la Finante ptr a plati impozit (daca nu declara inchirierea si implicit plata chiriei, inseamna frauda).
Contractul de COMODAT este un "contract de inchiriere" cu titlu de gratuitate (adica iti inchiriaza locuinta fara sa te coste ceva). daca nu te costa NIMIC, nu are ce bani sa declare la Finante. acest Comodat il poti face datat cu 01.01.2012, se semneaza de catre tine si de catre proprietar (daca vrei, dar NUMAI daca vrei, il poti inregistra si la notar, dar nu e obligatoriu).

ce a facut scoala in ultimii 10 ani, NU MAI E VALABIL anul acesta, cand in PRIMA etapa de inscriere singura conditie de inscriere este arondarea (circumscriptia scolara). mergi la Inspectorat si vezi ce zic, plus ca poti face o sesizare SCRISA catre Ministerul Educatiei (o trimiti pe email la Minister).

Multumesc pt. informatii, maine cred ca o sa fac un contract de comodat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

S-a deschis subiect nou... nr 4... ne vedem acolo...

Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

... nu gasesc capitolul 4....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Mai jos doua- trei subiecte. In titlu gasesti pregatitoare in loc de zero.
Te asteptam

Mergi la inceput