Ce si cum mananca un copil de 2 ani
Fetelor,
Am o nelamurire. Baiatul meu de 2 ani are 3 mese / zi plus inca 1-2 de lapte. Am senzatia ca ii dau prea mult si prea rar de mancare. (la 9.00 la 13.00 si la 17.00 sunt mesele, plus laptele de la culcare (21.30) si noaptea spre dimineata mai bea un biberon.
Vorbind si cu alte mamici, alti copii manaca mai putin insa mai des. Voi cum faceti cu ai vostri ? Ce le dati sa manance si pe la ce ore ?
Raspunsuri
delsim spune:
7.30 lapte 210ml
10 -10.30 mic dejun: de exp :ou cu branza sau cereale cu iaurt sau lapte sau branza de vaci sau cascaval sau unt cu paine
13- un fel de mancare cu carne
17- un iaurt
19.30- ciorba sau supa cu paine si daca mai vrea ce mancam si noi la cina
22 laptele de seara 100-150ml
In rest mai primeste de rontait intre mese cate un biscuite, mar felii,banana,sticksuri, sau vreo felie de pandispan, placinta , chec fara cacao, covrig
Nu se omoara cu fructele, mananca doar mar si banana
Mananca des , dar nu foarte mult.Are 1 an si aproape 11 luni.
Eu zic sa nu-ti faci griji, depinde si cat mananca la o masa si daca masa e consistenta
Lillo spune:
4:30 Lapte (250 ml)
9:00 Lapte cu cereale/tartine cu ceva si ceai/ou cu rosii si branza (meniu de gradi)
12:30 Supa/ciorba + felul 2 fara carne (tot gradi)
15:30-17:00 (in functie de cum se trezeste) fructe, iaurt
18:30-19:30 legume la abur cu orez sau carne, paste cu carne, mamaliga cu branza si ou etc
Picky_toto spune:
Programul de gradinita:
7:00-7:30 sticla de 180 ml lapte
10:00 fruct
12:00 pranz..sandvisuri de acasa
13:30-14:00 sticla de 180 ml lapte
15-16:00 posibil mancare daca cere daca nu, ceva bun, fructe, iaurt
19:00-19:30 cina, ce mancam si noi..
21:00 sticla de lapte si somn
In weekend-uri sandvisurile la pranz sunt inlocuite cu mancare.
Bella
de
Stefania si
AnnaBuburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
Baby1320 spune:
Foarte la subiect fetelor. Exact de ce aveam nevoie. Multumesc frumos. Citesc in amanunt dupa baita baiatului si o sa compar cu ce fac eu. E clar ca ii dadeam prea mult si prea rar ;). Intrasem intr-o mini-panica ...:). Merci frumos
Mama lui
Joshua-Luca din 6.04.2010
J.D. spune:
la trezire lapte, apoi o banana, un sfert de portcala si un sandwich.
la pranz un fel de mancare - bol de supa, curry cu orez si creveti, pui cu legume, etc
seara la 18.30 un fel de mancare - pizza, paste cu branza, salata, etc
la culcare la ora 20 lapte.
in timpul zilei are la dispozitie fructe - banane, portocale, mandarine, mere, capsune, etc si biscuiti digestivi. laptele nu i/l limitez. be cat vrea si cand vrea - intre 500 si 1000 ml/zi.
Finn Constantine 15.10.2009 si
28+
Euan Tudor
furculitz spune:
6:00 lapte-250 ml
9:30-o felie de paine unsa cu unt, gem, branza etc
12:30-13:00-un fel de mancare cu carne( spaghete,legume,piure etc)
17:00-17:30-un iaurt, biscuiti,un snack
20:00-cereale( dintre acelea praf care se amesteca cu apa)
21:30-lapte(la culcare)
cipcipcip spune:
Unii copii maninca putin si des, altii mult si mai rar, ca si noi.
Dar eu cred ca ar trebui sa-i dai ceva mai consistent seara, pe la 7-8, asa nu ar mai bea nici biberonul de noaptea. Poti de ex sa-i dai lapte cu cereale in loc de lapte simplu (eu fac cereale lichide care le bea cu biberonul).Un copil de 2 ani nu are nevoie de lapte noaptea daca maninca bine ziua.
blue_flower spune:
8.30 - 200ml lapte praf amestecat cu lapte de vaca
9.30 - mic dejun (ou, tartina cu branza, unt, dupa preferinta)
11.30 - fructe
12.30-13 - ciorba / supa cu sau fara carne
16 - 17 (in f de cum se trezeste) - pranz felul 2 - fara carne daca a avut carne in ciorba - orez cu legume, piure cartofi cu branza, etc
snacks la alegere - fructe, o placinta de casa, etc
20 - cina, cu noi daca vrea, daca nu ii place, atunci paste, cereale, mamaliga.
21.30 - 200ml lapte praf amestecat cu lapte de vaca.
Incerc sa il trec de la lapte praf la lapte de vaca, de aceea ii dau amestecat acum. Sper in 2-3 saptamani sa bea doar lapte de vaca.
furculitz spune:
buna! stiti ce problema am eu? de vreo luna baietelul meu refuza fructele sub orice forma: blenduite, bucatele, amestecate cu iaurt...poate aveti voi vreo solutie....
A! si inca ceva! de ex. azi mananca f bine un gen de mancare, a doua zi sau a doua oara cand ii mai dau ,parca i-as da otrava, o scuipa si se sterge pe limba....vi s-a intamplat?
Baby1320 spune:
Furculitz, eu gatesc o data la 2 zile, deci si al meu mananca 2 zile la pranz cam aceleasi combinatii de mancare. Uneori, imi face si mie asa, mananca bine prima zi, a doua face mutre. Mananca pana la urma pacalit cu diverse decoruri :). Deci, se intampla si altora.
Cat priveste fructele, aceeasi poveste si la noi. Uneori le mananca bine, alte ori face nazuri. Ii bag in fructele pe care vreau sa i le dau, ceva ce stiu ca ii place mult (pepene galben, banana). Daca totusi nu are chef, ii pun o linguita - 2 de cereale si atunci le papa bine :)
Mama lui
Joshua-Luca din 6.04.2010