Alternativa la curent...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc frumos Valentina. Am sa ma duc sa ma uit.

E tare greu la casa cand nu te pricepi la mai nimic. Dar noi invatam...si chef de munca avem...numai ca nu prea avem pe cine intreba de probleme de genul asta.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Si eu cat stiu iti raspund cu placere. Sau daca nu puteti sa dati zapada, eventual sa puneti acolo unde s-a curbat(daca s-a curbat) un par sub forma de proptea! Bine, asta se face normal inainte de zapada dar poate nu e cazul la tine!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Abia azi am reusit sa ma uit in pod. Toate lemnele alea par la locul lor.
Nici un par nu e rupt sau curbat. Am mai dat si azi din zapada de pe acoperis. pana unde am ajuns bineinteles.
nu prea stiu ce sa facem cu muntii astia de zapada...avem 2 gauri de canal (nu stiu cum se numesc, scurgeri), una mai in fata casei si alta chiar langa gard. dar se va duce zapada la canal?
in fine...macar caldura sa vina ca o sa vedem noi atunci...

Referitor la subiect ...cred ca l-am convins pe sot sa pastram soba
cu o multime de senzori prin casa dar e ok... ca si rezerva de Doamne fereste.
si eu in schimb o sa iau in calcul un generator doar pt centrala in bugetul anului urmator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

In romania este interzis sa ai panouri solare pe casa???...caci vad aici in Belgia o sumedenie...

nu prea poti folosi panourile solare acum iarna, mai ales sub atata zapada
dar primavara/toamna si mai ales vara fac treaba foarte buna

si nu, nu sunt interzise
ba chiar statul a stimulat achizitionarea lor.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

In romania este interzis sa ai panouri solare pe casa???...caci vad aici in Belgia o sumedenie...

nu prea poti folosi panourile solare acum iarna, mai ales sub atata zapada
dar primavara/toamna si mai ales vara fac treaba foarte buna

si nu, nu sunt interzise
ba chiar statul a stimulat achizitionarea lor.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Daca sunt curatate de zapada si e soare incalzesc binisor chiar daca e iarna si foarte frig. La noi au incalzit apa calda iarna pana la 45-50 de grade.
Doar ca trebuie sa fie curatate de zapada, bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ela draga mea, eu am la casa mea de la tara sobe.Urmeaza sa-mi inlocuiesc centrala de aici din Buc. si sa o duc pe cea veche la tara.
La tara nu am sa renunt la sobe never!
Aici in capitala, in buricul targului, am pastrat o soba pt. siguranta.
La tara uite cum procedam noi de multi ani fara probleme.
Cand ajungem, categoric pana in pranz, facem focul in sobe cu lemne din gard, (gardul este din salcami fasonati cat sa fie de protectie dar si sursa de lemne, salcamul fiind excelent ca lemn de foc).
Focul este urmarit de sotul meu cu geamurile deschise pana este impins dopul de aer de pe horn.Cand soba incepe sa se incalzeasca si tirajul este bun, inchidem partial usita de jos care pana atunci a stat deschisa.
Soba este urmarita cca. 3-4 ore.
Noi avem in casa camere mari si f. inalte asa cum se faceau pe vremuri.
Cand soba se incalzeste bine si ne culcam nu mai avem lemne care ard avem numai jar.Te rog sa ma crezi ca pana a doua zi la pranz avem caldura mai mult decat ne-ar trebui si fara foc in soba.
O soba bine facuta si un cos sigur iti ofera certitudinea ca nu vei muri de frig in cazuri extreme.Pui si mobila pe foc daca nu ai altceva!
Trebuie sa mai spun ca avem pereti grosi din caramida dar pe hol este jale de la pivnita pt. ca avem probleme si nu avem usi.

Sfatuiesc pe toata lumea care sta la curte si are copii sa se sigure cu o astfel de soba si nu semineu pt. ca acesta consuma mai mult decat ofera.
Mesterul care ne-a refacut sobele ne-a spus ca sobele care sunt folosite constant iarna trebuiesc refacute(mai bine zis chamota interioara) la 10 ani.

Mergi la inceput