Alternativa la curent...

Alternativa la curent... | Autor: ela_04

Link direct la acest mesaj

Mi-a venit o idee!
Pe scurt: de curand ne-am mutat la casa de la bloc.
Aici avem centrala termica pt incalzire.
Problema este daca se opreste gazul... avem calorifere electrice. dar cand se opreste curentul? ce putem face??
in casa avem o soba de teracota lemne/gaz pe care nu am curatato pt ca sotul meu nu vrea soba in casa.
Acum eu ma gandeam...nu pot sa transform soba de teracota in una pe motorina? sau benzina, ceva care sa nu scoata atata fum? sa nu avem nevoie de cos, horn sau cum s'o numii.
E mai periculos decat cea clasica? Si cum se poate face modificarea?
Are cineva idee despre ce vorbesc eu aici? A facut cineva asa ceva?
Sau macar ati auzit? se poate?orice alta idee e binevenita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cos trebuie sa existe indiferent de cat fum scoate combustibilul, cosul e pentru eliminarea dioxidului de carbon. N-am mai auzit de soba de teracota care sa arda benzina sau motorina.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Si soba pe motorina are nevoie de horn!Singura varianta pe care o vad e o soba cu butelie.Se regleaza(la nevoie) de catre cei care repara aragaze si neparat trebuie aerisit spatiul respectiv.Acum sunt pe piata modele care se inchid singure daca nivelul co 2 depaseste o anumita valoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Ufff...ca de obicei ...eu si ideile mele...
am vazut sobele alea cu butelie... f bune si chiar ieftine
problema este ca sotul meu nu vrea!
zice ca stam cu bomba in casa ...
si asa de cate ori zic sa curatam cosul de la soba ...sa chem pe cineva .. imi zice
tu cu cosarul eu cu ciocanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Din cite stiu eu iti trebuie o aerisire ,chiar daca nu este cos ,se poate pune ceva din inox sau alt material ,e important pt.siguranta voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Alternativa la pana de curent: un generator de curent electric; noi am avut unul pe benzina.
Dar poate totusi nu "vor cadea" toate ... si gazele, si curentul electric ... si apa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Ufff...ca de obicei ...eu si ideile mele...
am vazut sobele alea cu butelie... f bune si chiar ieftine
problema este ca sotul meu nu vrea!
zice ca stam cu bomba in casa ...
si asa de cate ori zic sa curatam cosul de la soba ...sa chem pe cineva .. imi zice
tu cu cosarul eu cu ciocanul

Eu nu inteleg de ce se inversuneaza asa sotul tau. Daca soba e buna si cosul e curatat o domnesti cu ea, mai ales ca e pe post de rezerva.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Citat:
Eu nu inteleg de ce se inversuneaza asa sotul tau. Daca soba e buna si cosul e curatat o domnesti cu ea, mai ales ca e pe post de rezerva.

socrul meu a murit cu soba deschisa... sotul meu l-a gasit in casa dupa cateva zile...si tot asa...poveste lunga...

soba e pe post de decor...chiar numai stiu ce sa fac...
ne-am gandit si noi la generator...probalil ca asta vom lua la anul. Anul asta nu a fost luat in calculul bugetului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

o alta varianta, insa mai costisitoare, ar fi sa inlocuiti centrala termica pe gaz cu una care este alimentata cu peleti sau lemne. in felul acesta nu mai depinzi de curentul electric, de gaz.

Mergi la inceput

Atunci e de inteles pe undeva. Pe de alta parte tragedia s-a produs mai mult ca sigur din cauza cosului defect sau necuratat la timp. Oricum, eu mi-as intelege sotul si as demola soba si in acelasi timp retine ca accidente de felul asta se pot produce cu orice fel de soba. Un generator de curent va poate rezolva problema mai bine si fara disensiuni.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Atunci e de inteles pe undeva. Pe de alta parte tragedia s-a produs mai mult ca sigur din cauza cosului defect sau necuratat la timp. Oricum, eu mi-as intelege sotul si as demola soba si in acelasi timp retine ca accidente de felul asta se pot produce cu orice fel de soba. Un generator de curent va poate rezolva problema mai bine si fara disensiuni.

Androix Bijoux

Da... stiu...
dar aici macar pot sa spun... EU NU SUNT DE ACORD!

Mergi la inceput