Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 28
Raspunsuri - Pagina 16
monna3 spune:
Dara da, Lansinoh e lanolina pura ca mi-am luat si eu.
Monica, fericita 33+ cu Cezar-Andrei
AMR: 7 saptamani
ronina spune:
Dara: multam si aici Imi pare rau ca nu te rezolva statul in fund, la cate problemute ai mai durerile astea iti lipsesc
Dana: daca la pct 3 unul din cele 2 degete e cel mare, atunci eu cred ca am inteles miscarea.
34+ Bianca
Tala spune:
Wow, dar voi chiar n-aveti somn!
Vorba Roninei (sper sa nu gresesc) parca insomniile astea ne pregatesc pt noptile viitoare. Desi eu am cam dormit insa pt a nu stiu cata oara am visat ca ne-au furat masina , combinat cu traversarea unui pod din Japonia spre prabusire si o previziune tradusa de Dara din Nostradamus cu 'sigur vine marele cutremur'. Deci cred ca am ceva morcovei de care nu sunt eu constienta
Meg am zis ca-s teoretic cu risc pt ca am avut in tinerete o problema cu coagularea sangelui si ceva mai tarziu, inainte de David un avc. Dar de atunci sunt perfecta .
David implineste 6 ani fix in perioada 1sept-31dec, deci ar trebui evaluat ca sa poata intra la scoala. Insa m-am calmat si desi el isi doreste (dar sper ca doar nu stie exact ce) eu parca nu l-as sacrifica in anul asta haotic. La astea se aduna atentionarea unei prietene referitor la schimbarile din viata lui pe langa venirea pe lume a surioarei. Plus ca nu stim cum se 'aranjeaza' sistemul de spagi caci sub nici o forma nu-l inscriu unde locuim noi la scoala la care suntem arondati.
Dana, abia asteptam sa te vedem
Si pt toate doamnele interesate promit sa va anunt cand ajung la situatia materiala mult visata astfel incat sa va pot face cunostinta cu Dominique
Eu azi am de ajuns undeva si sper sa nu ajung prea repede, adica pe calea aerului la ce viscol e afara.
dia_tm spune:
Salutare burtici! ce-ati mai povestit...
Dana, super faza cu colega ta de curs ...si super de ea ca a nascut atat de repede.
Bia, e ok bebe pentru varsta ei - plus ca echo are o foarte mare marja de eroare, plus ca mai are timp sa ceasca saptamanile astea!
Despre cum se rupe apa...am inteles ca difera de la o persoana la alta (daca se rupe mai mult din membrana sau doar se fisureaza, daca se rupe in partea de jos, sau in partea de sus, depinde si cat de jos/inghesuit in col sta bebe si cat spatiu mai ramane prin care sa se scurga apa...).
Cu alaptatul si acolo depinde mult de tot de la o persoana la alta.
Sutiene de alaptat - acum am gasit cateva care chiar imi plac; la Adri n-am folosit; mi-am luat doar sutiene cu inchizatori in fata; oricum n-as fi putut cu sutien de alaptat sa ii dau un san si celalat sa-l tin in sutien, fiindca daca ea sugea curgea laptic si din celalalt san. Spre norocul meu cand ea nu sugea n-aveam deloc probleme de curs laptic aiurea ...dar stiu multe cazuri in care era cu totul altfel.
Despre intarcat...personal nu-s de acord cu varianta de placat mami departe de bebe cateva zile; mi se pare prea brutal si traumatizant.
Perfect de acord cu intarcarea treptata - la noi a functionat de minune (asta nu inseamna ca functioneaza la oricine la fel de simplu).
Am redus mesele de laptic, am ramas cu alaptat doar dimineata si seara (in timpul zilei i-am mai facut laptic cu cererale).
Apoi am inceput sa-i dau laptic din biberon (o jumatate de portie) si abia dupa aceea sa o pun la san. Asa s-a obisnuit cu biberonul, nu l-a refuzat fiindca nu era in loc de san, ci doar aperitiv, si a si supt mai putin, ceea ce a permis si la mine reducerea treptata a lactatiei.
Spre surprinderea mea cand am incercat sa-i scot alaptatul de dimineata a renuntat singura in aceeasi zi si la masa de seara (renuntat...adica a papat din biberon, si cand sa o pun la san a adormit linistita fara sa-i mai pese de san) ...iar eu m-am pus pe bocit...dar a fost ok pentru amandoua.
Cat despre ragade... la mine n-a mers cu garmestan; papa bebe bine, dar tot am facut niste rani urate in primele zile; apoi am trecut la protectii din silicon pentru sfarcuri (si m-am socat vazand in ele cand de roz era laptele, amestecat deja cu sange) ...in 2-3 zile au trecut ranile si am renuntat la protectii si-apoi a fost totul ok ...dar mi-au fost de mare mare folos acele protectii (asa ca si acum le-am cumparat deja, le-am sterilizat si daca o sa fie cazul o sa le le folosesc).
Deseara merg sa vizitez maternitatea - e si o sesiune de informare despre travaliu, nastere etc. ...de-abia astept.
(maine merg iar sa-mi fac analizele...asta e o vizita pe care o astept cu mult mai putin entuziastm).
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
dia_tm spune:
Marcella, La Multi Ani !
Multa putere sa treci peste acest episod trist, sa mergi mai departe...si sa nu mai ai niciodata o aniversarea umbrita de atata tristete.
Sper din tot sufletul ca vei reveni intr-un viitor nu prea indepartat cu vesti mult mai bune, despre motive si evenimente care au reusit sa-ti readuca zambetul pe buze.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
aredwynn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_cp Tala, chiar ne povestea azi tipa ca normal ca asistentele baga lp la greu, ca sa stea linistite sa nu mai urle bebeii, insa e total gresit, desigur. Si laptele nostru e asa "destept" incat isi schimba consistenta in funcite daca e zi/nopate, daca bebele are 2 zile sau o luna, daca e vara sau iarna.. Mi se pare minunat! Si inca ceva (sper sa nu plictisesc pe nimeni) - se zice sa ai grija ce mananci cand alaptezi pt ca face bebe colici. Fals. Atunci de ce bebeii care papa numai lp au colici? Tu tre' sa mananci cam ce ai mancat in sarcina (alimentatie echilibrata si cat mai naturala dar sa ai grija sa fie si ceva grasimi sa se faca prolactina), ca gustul din lichidul amniotic sa se asemene cu gustul din lapte. Deci vrajelile de genul nu fructe sau legume crude sunt legende si nimic mai mult. cu Gaza, DPN 30 Martie |
Si nu doar consistenta, ci si compozitia (de nutrienti, vitamine, etc.), in functie de nevoile bebelusului + ca ii ofera anticorpi.
Anca, 36+ cu Natalia
Haydee spune:
Buna dimineata! Fetelor, ce vreme e afara, nici nu-mi venea sa ma dau jos din pat
Ce harnicute ati fost, acum inteleg eu de ce dimineata e mai liniste
Dara, si mie mi se umfla dreptul mai tare decat celalalt; medicul chiar s-a speriat cand m-a vazut ultima data; in afara de plimbat sau tinut picioarele mai sus, mi-a mai recomandat sa-mi iau tensiunea o data pe saptamana. Pana acum e in limite normale. Si tot pentru siguranta peste 2 saptamani merg la o eco pt a mi se masura fluxul de sange catre bebe (cel putin asa inteleg eu din recomandare)
Dana, ce tare esti cu lista; sa stii ca e o idee buna si nimeni n-ar trebui sa se supere; eu de cate ori am avut prieteni/rude cu bebelusi am intrebat ce au nevoie sa le iau; super povestea cu graviduta de la curs, ma bucur ca a decurs totul bine pentru ea. Si uite asa, citind astfel de povesti, ma mai trezesc la realitate ca AMR-ul se scurteaza si la noi. Am dat un save la mesajul tau despre alaptare – am citit in diverse carti sip e diverse site-uri, dar parca nicaiieri nu era explicat asa de bine
Sutiene de alaptat sunt si la H&M in Unirea si in C&A; nu-mi aduc aminte pretul, le-am luat de mult, nemaiputandu-le suporta pe cele cu cadru de sarma inca de prin luna a 3-a
Fetelor, haideti sa nu exageram, “mama eroina” e mult prea mult; nu ma vad murind pe baricadele companiei in nici un caz, nici statuie nu stiu sa fi ridicat cuiva pana acum; inca lucrez pt ca imi pot desfasura activitatea acasa. Iar cand nu am sa mai pot, o sa zic “gata!” Pana atunci insa, trebuie sa imi tin mintea ocupata, atlfel ma plictisesc, incep sa ma gandesc la tampenii, sa-mi fac griji degeaba sau, si mai rau, ma apuca reorganizatul prin casa; statul de una singura cuc nu e o idee buna pentru mine
O zi buna va doresc tuturor
29+, cu
sovietica spune:
Fetelor, ati deschis clubul buhuhu vad :D
V-am citit si eu de pe telefon in timpul insomniei de azi noapte
Votez si eu cu farmaciatei, comand des de acolo ca pe langa faptul ca-s mult mai ieftini, sunt si bine aprovizionati. iar transportul e f ieftin pt Bucuresti (parca 9 lei).
Sovietica, ce veselie continua trebuie sa fie la voi cu leagan, liana..trambulia... |
SuperMami, Sa vezi ce nebunie e daca NU le asiguram surse de veselie :))
Dana, la C-ta am stat la ruda unei rude care locuia mai mult la spital unde e rezident pasionat si ne-a oferit apartamentul. Anul asta nu mai e disponibil, deci tre sa ne orientam. Nefiind plin sezon estival ca data trecuta, sper sa gasim ceva convenabil. Si mi-ar placea o piscina in zona, ca eu tot dau "vina" ca am nascut asa usor, si pe sportul acvatic facut in cele 10 zile de asteptare.
Super-tare povestea cu nascutul!! asa ceva mai rar.
Strumfy, nu pot sa cred ce ti-au facut cu testul auditiv! Doamne, prin ce momente ai trecut, absolut gratis!
Tala, cat am putut sa rad de visele tale cu Dominique!! esti supeeer!
Dara, bine ca mi-ai amintit cu grasimile bune, sa fac rost din timp de seminte de cedru . restul (silimarina, spiru, galactogil, galafor, ceai) mi le iau la nevoie, in fct de disperare, ca se gasesc repede. si dinasta exista http://www.organik.ro/mama-si-copilul/sarcina-si-alaptare/ulei-pentru-stimularea-lactatiei-weleda
Fetele cu picioarele umflate, stiti ca e ceai pt gravide pt asta, da?
Despre dusul fierbinte al sanului engorjat, eu aveam una pe forum care se jura ca e mai eficienta scaldarea sanului direct intr-un lighenas cu apa fierbinte :) -poate e de tinut minte la ananghie.
Nici eu nu sunt de acord cu intarcarea brusca, dar din pacate scosul suptului de noapte de dupa 6-7 luni l-am rezolvat numai cu lacrimi (de ambele parti). n-as fi insistat, dar ambii ajunsesera sa regreseze la stadiul de nou-nascut, de ma trezeau la fiecare ora muulte nopti la rand, deci pica si puseul de crestere. Sasa a inteles dupa 2 nopti, dar Trompeta...
Apropos de sutiene, vara-mii (care are pieptul f generos) i-au placut cel mai mult cele din Debenhams.
Muah
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr
Haydee spune:
citat din mesajul lui sovietica Fetele cu picioarele umflate, stiti ca e ceai pt gravide pt asta, da? |
eu nu stiam, nici nu m-am gandit sa ma uit pe internet, nici pe doctor sa-l intreb
dar acum... m-am desteptat..
multumesc pentru pont, sovi
29+, cu
SuperMami_1 spune:
neata,
vad ca ati scris ceva azi noapte...am avut ce citi azi la cafea, va multumesc eu m-am odihnit mai bine, nu m-au mai suparat arsurile.
Tala, il vreau si eu pe Dominic
Sovi,imi inchipui...odata invatati asa...e mai greu fara...si apoi ce farmec ar mai avea copilaria fara un joc continuu si sustinut?! ;in mod sigur a contat inotul dinainte la nasterea usoara a Anei
Dana, multumim de detalii cu masaj si alaptare...mai vreeem. Super tare nasterea colegei de la curs. Sa fie sanatosi cu totii!
Ma duc sa ma joc cu fii-miu ...cica sunt o gaina care are 2 oua de clocit
o zi buna sa aveti!
Miha, mamica fericita de Rares si 30+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"