Piersicute de iulie-august 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
La prima sarcina, la morfologia de 22 de sapt, s-a descoperit la fetus o malformatie la creier. Ecograful era setat in 2D, bineinteles. Dupa ce s-a uitat la creierul fetusului din n unghiuri, a pus ecograful si in 3D sa vada dinamica fetusului in contextul malformatiei la creier, pt a intelege cat de afectat este fetusul la acel moment.
Asa ça eu nu cred ça 3D/4D este doar un moft pt parinti. Uneori, din pacate, devine o necesitate. Ecografia nu s-a facut in Romania, ci in Austria, si oamenii aia chiar stiu ce fac.
Nu vreau sa vorbesc mai mult despre experienta mea din prima sarcina, fiindca inca ma mai doare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fleurdelise/Fleurdelise.jpg)
Fleurdelise spune:
Voiam sa multumesc fetelor pentru sugestiile despre 4D si nu a mers site-ul. Intre timp am citit si mesajul Balantei, eu tocmai voiam sa scriu ca voi face 4D doar din considerente estetice si sa am o amintire cu bb in utero.
Daca totul va fi bine la morfofetala (2D) ma voi programa la 4D ceva mai tarziu, pe la 28-30 sapt., daca Doamne fereste e vreo problema, sigur voi face 4D mai devreme, desi nici nu vreau sa ma gandesc la posibilitatea asta.
Balanta, prin ce ai trecut si tu... tin pumnii stransi stransi sa fie totul bine de data asta!
Pupici! 19 +
X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dianami/Dianami.jpg)
Dianami spune:
Balanta_tm, la tine a fost un caz special, imi pare sincer rau ca a trebuit sa treci prin asa necaz.
Ideea era ca, de regula, la o ecografie 3D/4D, dr foloseste tot 2D si din cand in cand schima modul de vizualizare in 4D, mai face o poza, etc.
De aceea in alte tari e separata morfologia de 20-24 sapt. de 4D care se face doar contra cost. La noi s-a impamantenit regula ca morfologia mare e numai 4D, la nicio clinica nu iti poti face alt tip de ecografie in aceasta perioada (decat prin spitale, insa majoritatea aparatelor sunt depasite).
Iar in 4D (se adauga timpul la celelalte 3 dimensiuni) nu se descopera eventuale probleme, Doamne fereste, eventual se evalueaza motilitatea, cum a fost si in cazul tau, pt. ca vezi doar miscarile in timp real in plus fata de 2D.
De data asta o sa fie bine si iti vei tine baieteii sanatosi in brate, la vara .
Diana,
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)