jocuri pt varste diferite
buna seara
zilele astea sunt acasa cu copii si nu stiu ce jocuri sa adopt ca sa ne putem juca impreuna,baietelul este de aproape 7 ani si fetita de aproape 3ani
incearca sa se joace impreuna dar la un moment dat incepe cearta,azi am fost suparata pt ca le-am dat acces prea mult la tv si calculator si am hotarat sa va intreb ce jocuri se pot juca la aceste varste si care sa ii atraga pe amandoi,oare exista asa ceva?
va multumesc din suflet
Raspunsuri
g_rox spune:
Incearca diverse jocuri sau activitati, spre exemplu, facem omul de zapada, cel mare decupeaza cercurile, ochii, nasturii, cel mic sa lipeasca, sau intrecere cine termina puzzel-ul, sortarea de obiecte sau paie, cel mic pe culori cel mare in gramezi n gramezi a cate n paie, sau cel mare decupeaza forme geometrice, cel mic din patrat si triunghi cu indicatii va face casuta, starneste-le curiozitati si sigur nu se vor certa, vor lucra in echipa, fiecare la nivelul sau, ar mai fi, recomand si planse, pictura cu degetele, sigur vor fi amandoi copiii foarte fericiti, dar cu supraveghere sa nu strice unul celuilalt capodopera...vor iesi scantei imediat. Eu mai practic si jocuri fizice, imparatul, eu sunt imparatul, copilul primeste comenzi, mers inainte, pasi laterali, sarituri, rotiri, pasi de furnica etc
BraveGirl spune:
Buna, uita-te pe site-ul imaginarium. au acolo e serie de jocuri care merg la copii de diferite varste. eu imi iau de la ei jocuri ca sa ma joc cu fetita mea de 3 ani. am mai luat si de la mothercare, de la ELC, ceva jocuri distractive, la preturi mai mici decat la imaginarium. De exemplu air football te capteaza la orice varsta ![]()
JuliaSM spune:
Jocurile care mi-au trecut mie prin maini sunt de regula impartite pe varste, tocmai pentru ca de la 3 la 7 ani e o diferenta de intelegere cognitiva, nemaivorbind de preocupari, cu atat mai mult cu cat sunt fata si baiat.
Ai putea incerca cu plastilina si forme, cea mica urmand sa modeleze plastilina, insa cel mare poate sa lucreze deja pe proiecte tematice, sa faca o plansa cu lumea dinozaurilor, un aeroport, o gradina, vezi tu ce interese are el.
Nu e musai sa se joace impreuna, lasa-i sa se joace si singuri.Cearta face parte din ingredientele relatiei, asa invata sa isi rezolve problemele, sa isi exprime frustrarile, sa starneasca si sa incheie conflicte- doar sa ai urechi si nervii tari pentru asta, ca nu e vorba de ura intre copii, ci de comunicare... la alt nivel. ![]()
karula spune:
La noi e diferenta mai mica de varsta, dar cum mezina are tot trei ani, iti zic cu ce ne distram (toti 4!):
- Baba Oarba
- Jocul "Cald, rece, fierbinte etc" in care se ascunde un obiect si cel care cauta e ghidat prin cald/rece (pe asta il jucam pe echipe)
- Pe o tava mare pun obiecte de toate soiurile de prin casa, o acopar cu ceva netransparent si ele recunosc obiectele prin pipait. Se poate diversifica cu fructe, legume.
- Razboi (avem carti de dimensiuni mai mari decat cele obisnuite de joc, cu personaje din the Pooh sau animale)
- Un soi de Marocco (pe principiul ala, sa se scoata piese pe rand fara sa se darame gramada). Daca gasiti pe undeva jocul asta sub denumirea Billy Biber, succesul e garantat.
- In disperare de cauza, trecem la facut fursecuri sau la ornat legume (din cartof, praz, conopida in care infigem ochi de masline, boabe de porumb ca dinti etc.)
Roxxy80 spune:
Buna, Karula!
Spune-mi, te rog, de unde ai cumparat acele carti de joc de dimensiuni mai mari? Ai vreun link sa-mi dai? Multumesc frumos.
| Citat: |
| citat din mesajul lui karula - Razboi (avem carti de dimensiuni mai mari decat cele obisnuite de joc, cu personaje din the Pooh sau animale) |
karula spune:
Roxana, iti pun un link la jocul pe care il avem noi, sa incerci sa-l gasesti in Romania:
http://www.mytoys.de/Ravensburger-Mitbringspiel-Winnie-the-Pooh-Schnipp-Schnapp/Weitere-Kartenspiele/Kartenspiele/KID/de-mt.gp.ca02.08.05/1980012
Roxxy80 spune:
Multumesc frumos. Sper sa-l gasesc.
| Citat: |
| citat din mesajul lui karula Roxana, iti pun un link la jocul pe care il avem noi, sa incerci sa-l gasesti in Romania: http://www.mytoys.de/Ravensburger-Mitbringspiel-Winnie-the-Pooh-Schnipp-Schnapp/Weitere-Kartenspiele/Kartenspiele/KID/de-mt.gp.ca02.08.05/1980012 |