Savarine fara forme speciale?

Savarine fara forme speciale? | Autor: Littlelight

Link direct la acest mesaj


Mi-a casunat sa fac savarine in casa, dar, din pacate, nu mai am formele acelea speciale ondulate.
Ce alternative am? Pls !


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai putea sa coci aluatul pentru savarine intr-o tava normala/de chec/de cozonac/forma de panetone, apoi sa-l tai in bucati (patrate, dreptunghiulare, sau ce forma iti place tie) si sa insiropezi/decorezi cu tot ce trebuie. teoretic, gustul ar fi identic, doar forma ar fi modificata.
sau, poate gasesti forme "cu imprumut" de la o vecina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Din pacate, nu prea am tangente cu putinele vecine din bloc (sunt mutata destul de recent aici si, in plus, in bloc sunt mai mult persoane in varsta).
Auzisem ceva de "formele" din hartie de copt pentru briose, dar nu stiu sigur daca exista si variante mai mari sau unde le-as putea gasi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

a, forme de hartie gasesti la kaufland, billa (cred) sau orice supermarket mai rasarit, la raftul cu folie de aluminiu, hartie de copt, etc.
or fi si formele acestea pe marimi, ca la filtrele de cafea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Merci, Corina, dar n-am mai avut rabdare si am facut aluatul in tava de tort. A iesit foarte bine si s-a papat aproape tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

cum se face aluatul de savarina reusita?
merci

si cu ce se umple? ce fel de frisca e buna-buna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Dorsilia, eu am facut pentru prima data urmtoarea reteta:
- blat: 5 oua, 5 linguri pesmet fin, 5 linguri zahar, 1 lingura faina. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana se albesc. Se bat spuma albusurile cu restul de zahar. In galbenusuri se adauga treptat pesmetul amestecat cu faina, apoi se incorporeaza usor albusurile spuma. Se coace in cuptorul preincalzit la foc mic-mediu. Timpul de coacere difera in functie de formele in care pui aluatul. Sa fii sugura, faci testul cu scobitoarea.
- sirop: 1 1/2 pahar zahar, 3 pahare apa, rom/esenta rom, coaja de porocala/lamaie sau ce aromeiti plac. Se fierb 5 minute in clocot apa cu zaharul, apoi se adauga mirodeiile (astea sa nu fiarba, ca se amaraste siropul).
- frisca pt umplut - eu am folosit 2 cutiute de frisca lichida uht de la Lidl - Pilos(are 200ml o cutiuta), la care am adaugat 2 linguri de zahar. Cred ca poti folosi orice smantana dulce pt frisca, cu conditia sa aiba minim 30% grasime.
- gelatina/gem de fructe de padure pt ornat.

Se face foarte repede si e .




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

daaa,e super buna reteta asta.Si eu o fac de ceva vreme,desi nu am forme speciale de savarine.Prima oara am facut-o intr-o forma de yena ovala.Mamaaa,sa vezi ce se batea tero ALex(avea pe atunci vreo 2 ani cred ) cu tati pe ditamai savarina .Intre timp mi-am luat forme de silicon,dar nu de savarine,ci de trandafiri,muffins,briose,etc,sunt cate 6 sau 12/"tava" si ies niste super savarine,si ochioase.Am luat zilele astea si hartiute dealea,in Carrefure sunt la standul cu mici chitibuserii de bucatarie...strecuratori,desfacatoare de sticla,forme de fursecuri etc..,pe langa tigai si oale.Dar sunt cam miculute,nu am gasit mai mari.Asa ca alea le folosesc la muffinsi si savarinele tot in silicoane le voi face ;-)

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

merci mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

sunt forme mai mari de briose la Ikea, in alte hypermarket-uri sunt doar din cele mici, de 3cm diametru. hai sa zic maxim 4.

Mergi la inceput