Gravidute cu tromobofilie -cap 12-

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Musette, pai asta ziceam si eu :)

MeAlex, eu am inteles ca terapeutic e cand ai trombi formati si trebuie dizolvati, profilactic e sa nu faci trombi.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

balanta, as fi curioasa de o parere de-a ta daca ai... Te uiti un pic pe valori, te rog?

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 23+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Dara, asa stiam si eu, si e logic. Totusi, si de dr. U foloseste tratament profilactic sau curativ in sarcina (fara a exista trombi) si am mai citit si in alte material.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Musette, da, daca le compari intre ele, alea la 10 ore, e cam ca la D-dimeri, nu bat cu standardul, dar stii cum ai evoluat.

MeAlex, mie dr gineco mi-a explicat ca in general in sarcina rezistentele pe artere oricum au tendinta sa scada la toata lumea. Cred ca la inceput merge dr U pe terapeutic sa fie sigura de lipirea sarcinii, de trecerea trim I cu probleme si dupa aia o trece la profilactic si pt ca mai scad rezistentele si natural. Asteapta sa vada daca scad si daca nu, poate baga iar terapeutic. Sau la cine se poate, lasa aspirina, ca aia actioneaza cel mai bine pe rezistente, daca nu cauzeaza alte probleme. Daca le cauzeaza, asta e, te bazezi numai pe Clexane.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Eu ma iau dupa hematologul meu si nu mai plec urechea in dreapta si in stanga. El spune ca limitele pt antiFXa sunt cele ce le-am trecut pe prima pagina cu verde.
De asemenea, el doza terapeutica o incepe de obicei de la 1mg/kg, de doua ori pe zi. De obicei, rotunjeste doza terapeutica in jos: daca pacienta are 75 kg sa zicem, o pune pe 0.6 ml de doua ori pe zi. Si la 80 kg obisnuieste sa dea tot 0.6x2. Daca pacienta e > 80 kg, o pune pe 0.8x2.
Personal nu inteleg de ce dr U considera anumite gravide pe terapeutic; adica nu inteleg rationamentul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

balanta, atunci in conformitate cu ce zici tu, luand in considerare analizele facute la 4 ore, eu ma incadrez la limita superioara de profilactic si teoretic nu ar trebui sa-mi fac griji ca a scazut de la 0,53 la 0,4.
Tu la ce valori ai anti FXA-ul? Tot la profilactic esti?
Multumesc mult.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 23+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Eu zic ça nu ai nici un motiv sa iti faci griji.
Eu am 0.38 (deci similar cu tine). Da, sunt tot la profilactic (eu fac doza de 0.6 de la inceput).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Balanta, adica mi-ar fi dat la 75 kg 2x0.6... Wow! Eu am facut Clexane de 0.4...Trebuie sa slabesc urgent, ca n-o sa imi dea nimeni in Ro atat...
Probabil ca data viitoare imi va da macar 0.6 ori pt ca ma va baga pe terapeutic ca fiu mai safe, ori din cauza greutatii...sper sa ajung la 65 kg...
Nici eu nu inteleg de ce judeca asa dr.U, poate e cum zice Dara, la inceput considera terapeutic, apoi, dupa ce e mai sigur , trece pe doza profilactica...de ce mi-o fi dat mie altfel, nu stiu...o fi o greseala...

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

MeAlex, vezi ca fetele de aici http://health.dir.groups.yahoo.com/group/immunologysupport/message/101329
zic ca la PAI ar fi probleme cu implantarea. Eu am mutatiile tale, dar invers, PAI nu e homo, poate-ti faci o idee.

Eu stiu ca la PAI pe analize mi-au scris ca e dintre mutatiile care da singerari!!! Dar nu stiu cum se contracareaza sangerarile, ca mie tot imi pare ilogic sa fie contracarate cu ceva care are rolul de a promova sangararile. Mai zic fetele pe-acolo de progesteron si metformin ca ar ajuta cu implantarile.

Si in mailurile la zi (nu cele din link) de pe grupul http://health.groups.yahoo.com/group/MTHFRPG/ discutau de progesteron mult cu implantarea, pus la cateva zile dupa ovulatie.

30+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Alex, eu cred ça pt dr U terapeutic inseamna altceva comparativ cu ceea ce insemna pt hematologul meu (ma refer la doza), Cred ca dr U numeste "terapeutuc" si daca la Clexane de 0.4 iti adauga, de ex, de 3 ori pe sapt, Clexane de 0.2.
Apoi, ea nu ia in serios gena PAI. Spune ca nu e grava. Ori mie dr pt ca mi-a ieist si PAI pe langa MTHFR+protombinica, mi-a marit doza de la 0.4 la 0.6 (PAIul l-am facut mai tarziu), spunand ca PAI poate inclusiv impiedica formarea placentei, nu doar ducand la pierderea sarcinii.

Mergi la inceput