Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 27 Bv Carina!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

N-am mai scris de ceva vreme, dar am mai urmarit razlet. Am avut o perioada cu tensiunea foarte scazuta, 80 si ceva cu 50 si ceva, asa ca abia mi-am tinut capul pe umeri, la propriu. Am intrebat medicul si cica e normal, mai ales ca eu sunt slabuta.. Bine ca nu e mare, dar e totusi neplacut.

In primul rand, Felicitari Anda, Bine ai venit bebe Toma.

Dana, eu am luat doar un biberon, compatibil cu alaptarea, pentru cazul in care voi fi nevoita sa las bebelusul cu altcineva, si o sa ii las lapte muls. Am mai spus, am luat Medela calma, pentru ca e singurul care am vazut ca e pt a continua alaptarea. Nuk, avent si celelalte care au biberoane ce sunt similare sanului, faciliteaza trecerea de la alaptat la biberon, nu invers. Si daca nu voi putea alapta, voi lua si eu mai multe, dinastea mai clasice, mai ieftine.

J.D., sper sa treaca repede pasa proasta prin care treci.

Ronina, mersi de link-ul cu lenjeriile, de astia stiam si eu, dar cautam alternative. Si chiar, pentru privat, ce bagaj pregatesti? Eu n-am apucat sa intreb asta inca

Spuneam ca bebele meu, in ultimele doua luni avea capusorul in jos. Ei, ieri dimineata l-am simtit sughitand jos, si ieri pe la ora 1, sughita sus. Am fost si la control chiar ieri si doctorul mi-a confirmat ca bebe e intors cu capul in sus. Nu ma asteptam in sarcina la 30 saptamani sa se intoarca asa, dar asta e. A spus ca fiind la prima nastere, imi recomanda cezariana in cazul asta, dar ca teoretic pana la 32 saptamani, se mai pot intoarce. Practic a intalnit cazuri care si mai tarziu s-au intors.
In rest doar vesti bune, bebe creste normal, are aprox 1,5kg, fata si-o cam ascunde, dar tot i-am zarit putin nasucul. Acum astept sa vad daca se mai intoarce. Colul era de 3 cm si ceva, si nu e risc inca de nastere prematura.

Sper ca bebeii care mai au de stat la caldurica, sa nu se grabeasca sa-si scoata nasucul, chiar daca dau semne ca ar vrea sa iasa deja.

Am schimbat si eu prefixul in semnatura

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Dara, si eu sunt asa cu cifrele. TRebuie sa stiu concret :)))) Uite aici:
http://www.medscape.com/viewarticle/558124_3
www.cordclamping.info/publications/LIT%2520REVIEW%2520ARTICLE-MERCER.pdf+clamping+cord+birth+numbers+study&hl=ro&gl=ro&pid=bl&srcid=ADGEEShQxFtQNOnAD-OIhkOEQkski4Kc8I-F4_7a8HEPCRKP0UFKtZ92fF4e-_zH_nJjCCFCqnNqe2gybmeZAFuMjIsX2GLVCLXcCc3PguTzCkB7GdVPhGLaA2Pt9Ue2BKth8VHnIk2H&sig=AHIEtbT-kuPl21ATcYrBCuGI6zEehBm7Tg&pli=1" target="_blank">https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:pv24laZmFI0J:www.cordclamping.info/publications/LIT%2520REVIEW%2520ARTICLE-MERCER.pdf+clamping+cord+birth+numbers+study&hl=ro&gl=ro&pid=bl&srcid=ADGEEShQxFtQNOnAD-OIhkOEQkski4Kc8I-F4_7a8HEPCRKP0UFKtZ92fF4e-_zH_nJjCCFCqnNqe2gybmeZAFuMjIsX2GLVCLXcCc3PguTzCkB7GdVPhGLaA2Pt9Ue2BKth8VHnIk2H&sig=AHIEtbT-kuPl21ATcYrBCuGI6zEehBm7Tg&pli=1
http://bellybelly.com.au/birth/cord-clamping-delaying-cord-clamping

Lady_x, chiar ieri vorbeam cu o tipa care a nascut saptamana asta la 41 de saptamani. Dupa ce a stat bebelusul in craniana de pe la 30 de saptamani, s-a intors in ultima zi (deci la 41 de saptamani). Desi peste tot scrie ca pozitia pelviana nu indica cezariana, se pare ca medicii prefera s-o faca pentru ca nu stiu cum sa ajute o nastere normala in cazurile astea... Desigur, daca este si alegerea mamei, atunci e cu totul altceva.

35+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Ceva dragut: http://www.youtube.com/watch?v=GBntMSauIgg&feature=youtu.be&noredirect=1 (ce ar fi vrut parintii sa stie inainte de nastere)

35+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

Citat:
citat din mesajul lui aredwynn

Dara, si eu sunt asa cu cifrele. TRebuie sa stiu concret :)))) Uite aici:
http://www.medscape.com/viewarticle/558124_3
www.cordclamping.info/publications/LIT%2520REVIEW%2520ARTICLE-MERCER.pdf+clamping+cord+birth+numbers+study&hl=ro&gl=ro&pid=bl&srcid=ADGEEShQxFtQNOnAD-OIhkOEQkski4Kc8I-F4_7a8HEPCRKP0UFKtZ92fF4e-_zH_nJjCCFCqnNqe2gybmeZAFuMjIsX2GLVCLXcCc3PguTzCkB7GdVPhGLaA2Pt9Ue2BKth8VHnIk2H&sig=AHIEtbT-kuPl21ATcYrBCuGI6zEehBm7Tg&pli=1" target="_blank">https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:pv24laZmFI0J:www.cordclamping.info/publications/LIT%2520REVIEW%2520ARTICLE-MERCER.pdf+clamping+cord+birth+numbers+study&hl=ro&gl=ro&pid=bl&srcid=ADGEEShQxFtQNOnAD-OIhkOEQkski4Kc8I-F4_7a8HEPCRKP0UFKtZ92fF4e-_zH_nJjCCFCqnNqe2gybmeZAFuMjIsX2GLVCLXcCc3PguTzCkB7GdVPhGLaA2Pt9Ue2BKth8VHnIk2H&sig=AHIEtbT-kuPl21ATcYrBCuGI6zEehBm7Tg&pli=1
http://bellybelly.com.au/birth/cord-clamping-delaying-cord-clamping

Lady_x, chiar ieri vorbeam cu o tipa care a nascut saptamana asta la 41 de saptamani. Dupa ce a stat bebelusul in craniana de pe la 30 de saptamani, s-a intors in ultima zi (deci la 41 de saptamani). Desi peste tot scrie ca pozitia pelviana nu indica cezariana, se pare ca medicii prefera s-o faca pentru ca nu stiu cum sa ajute o nastere normala in cazurile astea... Desigur, daca este si alegerea mamei, atunci e cu totul altceva.

35+ cu Natalia

Mi-a explicat medicul ca in multe nasteri in pelviana, nu apar probleme. Dar ca mai nou, la prima nastere, daca e pozitia asta, s-ar recomanda cezariana. M-a intrebat si cum prefer eu. Si sincer nu vreau sa ma risc, asa am plecat cu gandul de la inceput, vreau naturala, dar daca apare vreo indicatie pentru cezariana, nu stau pe ganduri, nu vreau sa ma risc aiurea. Poate, poate, totusi se mai intoarce jucausul asta mic

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

[b]FELICITARI ANDA ![/b]
Bun venit pe lume bebe TOMA !

Dana, si eu am luat un biberon, just in case, daca nu merge totul cum am vrea, sa avem unul prin casa (dar cum spuneam, la Adri l-am folosit doar mai tarziu pentru ceai/suc...pentru laptic n-a fost cazul, deloc; doar incolo, sper un an, cand a trecut pe laptic de vaca...dar evident ca la varsta respectiva trebuie alt biberon, mai mare, alta tetina...)

Ronina, dopul gelatinos se poate pierde si chiar inainte de declansarea travaliului, dar si cu ceva saptamani inainte ... sper sa stea bebe cuminte mai cateva saptamani, pana cat mai aproape de termen.
Eu stiam ca e safe dupa 37 de saptamani, dar probabil ca in multe cazuri plamanii sunt pregatiti si ceva mai devreme; pe de alta parte citeam ca de regula afectiunile respiratorii sunt mai frecvente la bebe nascuti cu cezariana practicata inainte de declansarea travaliului, si se pare ca de regula travaliului nu se declaseaza decat dupa ce plamanii sunt ok (desigur, exceptand accidente si circumstante care forteaza declansarea prematura a travaliului).
Mie dr. mi-a spus ieri (la fix 30 de saptamani) ca daca se naste bebelina acum nu va putea respira singura, si sa stau cuminte si linistita inca 3-4 saptamani... de unde deduc ca deja la 33-34 de saptamani nu s-ar mai pune probllema la fel.

Dara, ai inceput cu insulina? ...imi pare rau; bine ca nu mai e vorba decat de cateva saptamani! sper sa treaca repede si cat mai usor!

Am fost ieri la dr. In linii mari suntem ok; eu tot cu tensiunea la limita (inca nu e cazuld e medicatie, dar daca mai creste putin va fi, si dr. e cam sigura ca vom ajunge acolo curand ); ca urmare tot in concediu inca 4 saptamani (apoi presupun ca tot in concediu raman, ori medical, ori pre-natal).
Bebelina a crescut ...de la ultima vrerificare acum vreo 3 saptamani, eu am pus 500g si ea 800g. Acum are deja 1,9kg (si cf. echo cu vreo 2-3 saptmani mai mult decat zice calendarul). Bine, sunt clar estimari cu marja mare de eroare, dar oricum...
Zice dr. ca daca sta pana la termen clar va fi un bebe maricel, peste medie probabil in zona 3,5-4kg.
Acuma mai ramane sa stau cuminte si cat mai mult intinsa incat bebelina sa nu se grabeasca.
Colul e relativ inchis (putin intredeschis in partea de sus), dar bebelina sta foarte jos, cu capul inghesuit in col (adevarul e ca se simte uneori...de-am senzatia ca acuma-acuma vrea sa iese). Asa ca trebuie sa evit sa stau vertical, ca sa nu apese prea tare pe col, ca nu se stie cat mai rezista inchis.
Psihologic insa m-am mai linistit, si tare mi-e ca si de data asta o sa trecem de termen...
Pentru viitor: control medical peste 10 zile, si intre timp vizitat maternitatea (probabil marti seara) si inca o tura de analize saptamana viitoare(inclusiv glicemia).

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

La noi ninge ca in povesti..cred ca dupa ce se opreste ninsoarea o sa ne ia o saptamana sa scoatem capu si sa ne dezapezim.
Recunosc ca e frumos si pitoresc ..dar jur ca vremea asta nu ma ajuta la psihic .. ma macina o stare latenta de panica..si pana nu vad soare afara si asfaltul negru ca sa ajungem usor si repede la Bucuresti daca bebe2 are idei de nastere nu ma calmez.

A da si beau in fiecare dimineata ceai de tei...deci nu stiu ce altceva sa consum ca sa-mi treaca ideile astea crete... m-ar calma un vin rosu cu coca-cola dar nu am voie.

In rest... noaptea pare ca ma odihnesc din ce in ce mai greu..ma intorc de pe o parte pe alta cred ca de 1000 de ori..imi lipseste enorm dormitul pe burta.

Pup pe toata lumea si daca ati fost cuminti..mos Craciun va aduce cadouri chiar daca e februarie... la ce vreme e afara clar e nevoie de un bis

Mamica de Bu minunat si de strengar +31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Ana_30: ma bucur ca esti bine Pe mine nu ma atrag mirosurile ciudate, dar am mai auzit de astfel de simptome la unele fete.
Lady_X: teoretic la Athena duci obligatoriu doar actele (carnet de identitate, analizele medicale de sarcina, adeverinta CAS, eu am pus si copie dupa certif de nastere si cel de casatorie) si hainele de iesit din spital pt tine si bebe. In plus, e logic sa mai pui: ap. foto, telefon + incarcator, trusa de cosmetice personala. In rest spun ca au ei tot ce trebuie, insa eu am mai pus totusi suplimentar: prosop, o camasa de noapte + halat sa le iau pe ale mele dupa ce nasc (in travaliu / cezariana iti dau oricum de la ei sa fie sterile), bustiera, sosete, slapi de plastic pt dus, niste tampoane de san, o paturica absorbanta sa pun sub mine in pat, chiloti de unica folosinta (iti dau ei dar eu ii am deja cumparati), garmastan, supozitoare cu glicerina si o rola de servetele de bucatarie. As mai pune si pompa de san sa ma pot dezamorsa daca mi se angorjeaza si niste apa. Restul imi va aduce sotul la nevoie. Posibil sa mai fie nevoie de trimitere de la medicul de familie, asta voi intreba cand ajung pe acolo pt contract.
Poate ai noroc sa se mai intoarca bebe, din moment ce tocmai s-a intors ieri inseamna ca mai are loc sa o faca Si mie Crisan mi-a zis ca de putut se poate naste natural in pozitie pelvina dar pot aparea complicatii (mai ales din cauza circularei de cordon) pe care ar trebui sa mi le asum si ca el totusi recomanda cezariana, asa ca daca nu se intoarce merg cu incredere pe mana lui.
Dia_tm: asa stiam si eu ca la termen e dupa 37 saptamani, dar dr. mi-a spus ca dupa 34 nu se mai considera prematur si ca am fi ok. Nu stiu cum se considera intre 34 si 37 ca de mirare n-am mai intrebat
E bine ca stai acasa, ai grija de tensiune. Wow, bebelina ta are la 30 sapt mai mult decat a mea la 33, e zdravana bine
Chitosenia: si in Timisoara ninge cum n-am mai vazut. Azi aveam in plan sa mergem la maternitate sa mai intrebam una alta si sa vedem de contractul de celule stem, dar cand am vazut dimineata cum se prezinta strada am amanat pe luni. Linisteste-te ca doar strengarelul tau nu are motive sa scoata nasucul prea devreme, va fi OK

Eu deocamdata sunt OK, de vreo 2 nopti chiar dorm mai bine, ma si miram ce m-a apucat, sper sa mai tina

33+ Bianca

Mergi la inceput

Ronina, am studiat si eu ieri seara cu Adri intr-o carte (mama si copilul) pe unde e bebelina noastra ...acolo sunt poze si detalii doar din 4 in 4 saptamani, la 28 si la 32 de saptamani, si la 32 de saptamani ziceau ca greutatea ar fi pe la 1,6kg...

Despre bebe teoretic prematurii sunt cei nascuti la aprox 7 luni; cand esti deja prin luna a 8-a posibil sa nu se mai considere prematuri ...doar un pic grabiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna,

Lady_X asa cum am mai zis mie moasa mi-a zis ca bebe inca se mai poate intoarce pana la 34 de saptamani deci inca mai e timp
Dia_tm felicitari pt vestile bune despre bebelina! Sper sa fii ok cu tensiunea si sa nu fie nevoie de medicatie
Ronina sper sa ai cat mai multe nopti de astea
Ana nici eu n-am preferinte de astea la mirosuri
Chito lasa starile astea ca strengarul nu vine inca

Pup fetele si strengarii

Monica, fericita 33+ cu Cezar-Andrei

AMR: 7 saptamani

Mergi la inceput

Ninge, ninge, ninge !!!
Sa nu va suparati pe mine...la ce friguri si zapezi am inteles ca sunt prin tara poate e mai greu de inteles... dar aici iarna nu prea e zapada; acum, de cateva zile e frig (constant sub 0 grade, zi si noapte) si va mai ramane asa inca cel putin o saptamana... dar nu se anunta deloc zapada. Iar Adri ma innebuneste de mai aproape 2 luni ca ea vrea zapada... iar eu nu sunt in conditie de calatorit pana la un munte cu zapada si-mi parea tare rau de ea.
La meteo nu anuntau zapada; poate izolat, cativa fulgi pentru azi dupa-masa... dar acum ninge de vreo 2 ore, si deja s-au pus cativa centimetri de zapada.
De-abia astept sa iesim cu saniuta! (schimbare rapida a planurilor de week-end...saniuta...)

Mergi la inceput