Nasterea la Arcadia -Iasi- Hai Nico, Simonik! (31)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Nico eu cred ca vine azi bebe!Asa incepe cu dureri ca la menstra.Doamne ajuta!Tinem pumnii si te asteptam cu vesti.Eu eram cu apa rupta si in asteptarea sotului tot tineam fetele la curent cu noutatile :))Parca mai ieri era... insa eram foarte relaxata si nerabdatoare.Eu la dilatatie 5 vorbeam cu sora mea la telefon si nu aveam nici o treaba ca ea se crucea cum de pot vorbi inca asa corect.Nu aveam parca nimica.
Pupicei clau!
Stai sa-ti raspund pe rand.
Vase eu i-am luat un set de la avent complet cu 2 castronele si farfuriuta cu separeuri si tacamuri.Mai am cateva lingurite termosensibile luate de la farmacie sunt BPA free insa nu sunt din silicon.Se fac roz deschis daca e mancarea fierbinte si sunt tare dragute.Ne impacam tare bine cu ele la masa si un set are 2 lingurite una mai mica si una mai mare.Cel putin cele din silicon nu ma ajuta prea mult pentru ca sunt al naibii de moi.
http://avent-shop.ro/Pregatire-hrana/Gama-pentru-hranirea-copiilor/Set-AVENT-pentru-masa.html
Biscuiti mi-a trimis si sora mea din italia un bax cand avea gazuta mea 4 luni.Imi trimisese Plasmon si Mellin.
Daca aveti rude in italia spuneti sa va trimita Mellin.Parca sunt mai gustosi.
Astia sunt cei fara gluten:
http://www.plasmon.it/i-nostri-prodotti/dal-4-6-mese/biscotti/biscottino-biberon-senza-glutine
http://www.mellin.it/i-nostri-prodotti/svezzamento/?Biscottinosenzaglutine
Acum imi cumpar de pe net numai Plasmon granulati sa ii imbogatesc mancaricile dulci (sunt macinati precum cafeaua nu sunt granule mari) Cei de rontait nu ii mai cumpar pentru ca deja e maricica si papa petit beure cu gluten acum:
http://www.plasmon.it/i-nostri-prodotti/dal-4-6-mese/biscotti/biscottino-granulato-senza-glutine
Sunt in cutii de metal ca laptele praf.Nu au gluten si sunt foarte faini cand ii fac cu mar cu branzica.Ii adaug in aproape orice mancarica dulcica cu fructe,iaurt,branza.Am vazut la farmacia Dona din centru. Nu am intrebat cat costa.Eu oricum tot de pe net imi cumpar.
Paste am in casa tot de la Plasmon:
http://www.farmaciastejara.ro/plasmon-pasta-paste-fainoase-p-3427.html
Eu i-am luat vreo 3 tipuri in forma de bobite mici, in forma de stelute si in forme de ineluse.I le pun in ciorbite in supica in borsulet, ii mai fac si paste cu branzica la cuptor.I-am facut si paste cu piept de pui si cu suc de rosii facut in casa cu putina ceapa si morcov:).Sunt foarte fainute si sunt micute tare si nu se poate ineca cu ele.Cred ca orice mami trebuie sa le aiba in casa cand incepe diversificarea.
Ciorbitele, supicile, borsuletul toate i le servesc cu lingurita.Canita cu cioc tot de la Avent i-am luat cu cioc moale insa nu prea vrea sa suga din ea.
Cam asa arata:
http://faracolici.com/canita-philips-avent-magic-new-roz-200ml/
Eu as vrea un fel de cioculet din care sa curga singur cand inclini canita nu sa trebuiasca sa sugi ca din biberon.Trebuie sa caut.Trebuie sa fie.
Mancarea o prepar in vasele noastre normale.Adica in oalele si olitele ce le aveam inainte.Nu pun nimic la pastrare in frigider.Chiar si ciorba daca fac intr-o olita mica ii dau o data din ea si restul dau la catei la tara.Orice mancare sau fierturi pe abur ii fac atunci proaspat si atunci ii si dau sa consume.
Atentie la caserolele de plastic daca luati sa fie fara bisphenol (BPA).Daca luati recipiente de la market din plastic normal sa stiti ca nu sunt indicate pentru ca au BPA in compozitie si sunt toxice.
Cel mai bine luati din farmacii si va uitati sa scrie pe ele BPA free.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Dada esti o scumpa
Deci si Mellin sunt ok...ca sa stiu ce sa cer ca vad ca-s la mai bine de jumate de pret decat aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Si inca o intrebare... vesela o sterilizati dupa fiecare folosire sau cu detergent de vase , eu am luat detergent bio,e ok, ca parca nu as steriliza , sa mai faca anticorpi
ca doar am luat kit tomee tippe cu zeci de biberoanesi nu am folosit nici unul.
Voi ce ziceti cu ce sa incep,legume sau fructe?
Sa am timp de documentat, ca nu am nici un chef sa incep

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Fetelor, a nascut vreuna dintre voi cu dr. Mihalceanu, la Arcadia? Ca zilele trecute, cand am fost la sedinta de Lamaze, Adina, instructoarea m-a intrebat daca sunt pregatit psihologc sa nasc si cu un alt medic, din arcadia, in caz ca dna Mihalceanu nu va ajunge... Cum sa nu ajunga? m-am intrebat....dar dupa aia am constientizat ca dna doctor face multe garzi la Cuza Voda...si ca sunt destule sanse sa nu ajunga la o nastere naturala la Arcadia. Eu sper din tot sufletul sa fie naturala...

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui madline82

Stiti de cand putem pune o bobita de sare la mancare?

Mamica Estelei , 24.mai 2011

sare numai dupa 1 an. Inainte de 1 an rinichii lor nu sunt pregatiti pentru asa ceva si le face rau.... Eu una si dupa 1 an am asteptat multisor inainte sa-i pun sare... apoi i-am pus f putin. Si acum mancarea lui, cand e facuta separat de a noastra are putina sare. Ca sa ne lamurim: mancare noastra a ajuns sa fie numai ce poate manca el... si nicidecum nu mananca el ce putem manca noi... dar tu stii ca eu sunt cu pluta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

divesrsificarea se face cu lingurita ( nimic din biberon)
Lingurita poate fi, mai ales la inceput, din silicon sau un plastic mai prietenos pentru ca exista riscul sa se loveasca la gingii... si mai ales ca le ies dintisorii...
Nu se sterilizeaza vasele dupa fiecare masa. Daca retin corect, eu am sterilizat vasele noi... odata folosite le-am spalat cu detergent si le-am clatit cu tona de apa. oricum ei dupa 6 luni ncep sa se taraie si sa bage mana in gurita cu tot ce apuca... asa ca sterilizarea excesiva nu prea mai are sens
Cana cu cioc e ok pentru apa
Eu am preferat un castronel cu ventuza sa-l prind de masa... ca pana la 9-10 luni el nu manca... doar se juca... si, dupa cateva experiente cu turnatul mancarii in cap la propriu... m-am hotarat ca e mai bine cu castronel "lipicios"

Nu mai stiu ce sa scriu... ca-s zob si pe fuga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Fetelor, a nascut vreuna dintre voi cu dr. Mihalceanu, la Arcadia? Ca zilele trecute, cand am fost la sedinta de Lamaze, Adina, instructoarea m-a intrebat daca sunt pregatit psihologc sa nasc si cu un alt medic, din arcadia, in caz ca dna Mihalceanu nu va ajunge... Cum sa nu ajunga? m-am intrebat....dar dupa aia am constientizat ca dna doctor face multe garzi la Cuza Voda...si ca sunt destule sanse sa nu ajunga la o nastere naturala la Arcadia. Eu sper din tot sufletul sa fie naturala...

MElise

Melise eu stiu o cunsotiinta care a anscut natural cu dr Mihalceanu la Arcadia, dar a avut noroc: cand s-a uds la Cuza sa o vada ep masa i s-a rupt apa(banueisc ca dr M nu era e garda), si in o ora erau amandoua la Arcadia, apoi a mai durat inca o ora si a anscut..dar asa ceva e "rara avis":)).E bine sa iei in calcul si posibilitatea ca sa nasti si cu alt dr, cel putin mental sa fii pregatita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia33 spune:

Hellen, dupa 3 zile de nurofen azi inca avea gatul rosu dar fara febra de 2 zile si a vrut sa-mi dea antibiotic crezand ca fata nu poate manca ca o ustura gatul. Dar i-am spus ca ea manca tot ce ii place (in afara de legume, supa)si mi-a dat eferalgan tot 3 zile. Acum ea nu mai face febra dar rosu in gat tot are si nu stiu cum sa procedez... sa ii dau antitermice degeaba? ca nu vad cum i-ar trece rosu in gat cu eferalgan....Sunt cam in ceata
Ionela, multumesc am citit si da 80% ne incadram . Daca stiam chiar o intrebam pe doctorita daca stie de aceasta boala Sper sa ii treaca cat mai repede cu toate ca mie mi-a dat tratament crema si ZYrtec iar in ce am citit scrie ca dispar de la sine bubitele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Claudia, eu cred k o sa cumpar un castronel luminarc, o craticioara emailata si tacamuri silicon deocamdata. Apoi o sa mai vad in functie de necesitati.
Canita cu cioc ma mai gandesc, as prefera una simpla :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

FETELOR !!! Am fost la medicul de familie si am luat trimitere dar cand am sunat sa fac programare la dr SUDITU (dermatologie) mi-a zis secretara ca e in concediu medical pana pe 3 martie .Si eu ce ma fac acum ? Stiti vreun dermatolog bun in IASUL asta ? dar sa NU fie la SF.MARIA.

Mergi la inceput