laptele Milumil
Ce parere aveti despre laptele Milumil? Eu i-am dat fetitei mele de 1 luna jumate Humana, dar nu a luat in greutate si am decis sa-i dau Milumil desi medicul de familie mi-a spus sa-i dau Nan. Primei mele fetite, care are acum 11 ani, i-am dat Milumil si i-a mers foarte bine. Oare de ce nu mai este recomandat Milumil?
Raspunsuri
bonsai spune:
interesant.......la primul copil,fetita nascuta in 2005,am folosit si eu Milumil,avea pret accesibil,i s-a potrivit(o ajuta la tranzit,in comparatie cu nan)......si nu l-am mai shimbat,desi atunci era Humana considerat "cel mai tare".....dar si mai inaccesibil ca pret....
la al 2 lea,nascut in 2011,mi-am propus sa-l cresc cu Humana.....nu-l constipa,creste bine,l-a acceptat ca supliment pe langa laptele de san,care nu-i ajunge.....la 6 luni,are 9 kg,nu e umflat,nu e pufos,e un copil bine facut,indesat.....
deci,mi-e greu sa cred ca nu ia bebe in greutate,cu Humana,poate nu i se potriveste,dar nu considera ca pediatrul nu recomanda milumil......ei recomanda cam ce li se promoveaza.......iar nestle promoveaza bine nanul.......o promovare chiar agresiva.........totul tine de reclama si target de vanzari.....
tu fa cum simti ca mama.....
diuta_20 spune:
Nici fetitei mele nu i-a mers bine cu Humana,si nici gustul nu este tolerat de catre toti copiii.Eu folosesc Aptamil,este tot de la Milupa,dar contine in plus si immunofortis,care stimuleaza sistemul imunitar.
laurenta spune:
humana am folosit si eu 2 luni,nu mia luat in greutate decat reo 400g la 6 luni,apoi iam dat nan,nimic nici o schimbare.asa ca copilu daca e sanatos are ritmul lui de crestere.......si reclama sufletul comertului
Bee spune:
Parerea mea e ca schimband laptele nu e sigur ca va lua mai mult in greutate, insa poti risca sa nu-l accepte.
Fetitei mele, adica primului copil i-am dat Milumil pana sa-mi spuna o pediatra ca preferabil ar fi fost sa-i fi dat Nan. A crescut ok, a luat rezonabil in greutate, insa a fost greu de diversificat si a acceptat foarte greu altceva decat lapte. Parerea mea este ca Milumilul e cam dulce si aromat si putin cam prea bun la gust. Si odata gustul de "ceva dulce" format, vei avea probleme cu copilul cand vei incerca sa-l alimentezi cu ceea ce trebuie si e sanatos. Prin comparatie, Nan-ul are un gust oribil (dar in cazul de fata, poate e mai bine un gust fad, decat unul accentuat placut).
Littlelight spune:
Noi am baut Nan de la nastere pana la 1 an (cand n-a mai vrut sa-l accepte), apoi am trecut pe Milumil, pe care il bem si acum la 2 ani (deci inca ne place).
Cu Nan n-a luat in greutate mai mult de 400 gr/luna (a papat putin de la inceput), dupa diversificare lucrurile nu s-au schimbat (accepta aproape orice, dar in cantitati mici). Si acum papa la fel de putin, dar e sanatoasa si foarte energica.
Cred ca depinde foarte mult de fiecare copilas in parte cum accepta o formula sau alta.
lusssiana spune:
Buna buburuza!Cineva apropiat a nascut in noiembrie anul trecut o minunatie de baietel, in Bucuresti.Din maternitate i s-a recomandat Milumil.Puiutul e sanatos si creste bine, nu-i pufos.
Cred ca ce conteaza cel mai mult e experienta ta care ai avut-o cu laptcul la prima fetita.Daca i-a mers bine, mergi tot cu lapticul respectiv!
andabeji spune:
Buna seara
Si eu am dat laptele praf Milupa mai mult de un an si mi s-a parut destul de bun, dar scump..nustiu in comparatie cu alte firme de lapte praf dar eu dadeam 30 de lei pe o cutie..si ..ii dadeam la un moment dat si o cutie la o sapt si un pic..deci foloseam 3 cutii pe luna..dar ma gandesc ca pretul poate vb si despre calitate.oricum milupa are renume ,la fel ca Humana,poate in cazul tau ar trebui macar sa incerci o cutie de altcv ,eu as recomanda milupa totusi si vezi ce se intampla cu copilasul tau.nu vad de ce milumil sa nu mai fie recomandat.
mai tarziu..vei putea sa incerci lapte vegetal de soia,susan,migdale etc..care sunt foarte bune..si in loc de lapte de vaca mai degraba cel de capra,cu conditia sa ai o sursa sigura.sanatate
adriananton spune:
buna . eu am ales sa-i dau fiicei mele Milupa chiar de la inceput . pediatra mi-a spus atunci ca ar fi fost mai bine daca incercam altceva pentru ca Milupa ingrasa . am trecut apoi la Nan dar nu pentru ca mi-a spus doctorita . incepusera colicii si am vrut sa incerc alt lapte in speranta ca ii va fi mai bine .
nu stiu cat e de adevarat ca laptele Milumil ingrasa .
ceea ce stiu e ca fiecare alege o marca de lapte care considera ca e mai bun si care se adapteaza cat de cat si bugetului familiei .
daca i-a mers bine primei tale fetite cu Milupa nu vad de ce nu i-ai da si celei de a doua .
atat doar , sa nu schimbi marcile de prea multe ori .
multa sanatate si numai bine .
Cafea spune:
Este pentru prima oara cand aud ca o anume marca de lapte praf pt copii ingrasa. Toate marcile de lapte praf trebuie sa indeplineasca niste conditii foarte stricte pentru a putea fi puse pe piata (in Europa de Vest, dar din cate stiu eu si laptele `vandut in Romania este acelasi). Asta inseamna ca dpdv nutritiv nu sunt diferente semnificative intre marci, toate trebuie sa aiba cam aceeasi cantitate de vitamine,minerale, etc), si au cam acelasi numar de calorii, dar intr-adevar sunt tolerate diferit de copii. Baietelul meu nu a suportat foarte bine laptele HIPP, dar i-a mers mult mai bine cu Aptamil (facut de Milumil).
crinalb66 spune:
Eu am doi baietei, si m-am confruntat cu o situatie asemanatoare. Primului i-am dat Nestle, si s-a devoltat bine, zic eu. Am avut o singura problema, si anume, cand am schimbat pe humana, a vomitat.Am revenit la prima formula si a fost ok. Mentionez ca laptele il cumparam din hipermarket, ca majoritatea mamicilor cunoscute. Asta pana la venirea celui de-al doilea baietel. In maternitate, i-au dat humana. Intre timp, in cercetarile mele de pe internet, am aflat ceva interesant: laptele din romania, nu e acelasi cu cel din germania, franta...etc. E creat special pentru est-europeni.
Asa ca m-am invatat minte. I-am cumparat lapte original, din germania. Cel de-al doilea a inceput cu humana - i-a mers foarte bine, dar ca o mamica moderna ce ma aflu, am zis sa cumpar ce zic pediatrii ca-i mai bun. Am cumparat Hipp Bio, si la trecere, copilul nu a avut niciun disconfort.Deci, concluzia, cumparati produse originale, cu ambalaje din germania!
Si, le gasiti pe net, la preturi mai bune!