Piersicute de iulie-august 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Saalutare salutare. Tocmai am urmat sfatul lui Ali si am facut curatenie in dulapuri. Am bagat o varza la cuptor, astept sa se faca si ma duc sa ma vopsesc. Bine ai venit Soursula. Daconst, fain weekend vei avea. Multumesc inca o data ptr. retetele de prajituri, deci si ptr.tine Muraturica.Fleur , esti o harnica si tu...ia sa pui si prajitura aia cu visine. Fetelor, da pe spate masculul meu cu atatea dulciuri. Plec la piata sa iau si ptr.tortul de mere ce-mi trebuie ca sa-l fac maine. Pupi pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrrreea spune:

buna buna! ce de harnicie, toata lumea gateste:) trimiteti-mi si mie niste energie si la schimb va dau niste zapada ca la pitesti ninge de ieri dimineata! chiar asa :cineva din pitesti sau pe aproape?
pup la voi, un inceput de weekend asa cum va doriti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Fetelor, am pus in albumul meu de poze de aici de pe forum o poza cu bebica la ultima ecografie. Acum ca am inceput, o sa mai adaug.
Am vrut sa schimb si poza la profil, dar nu merge ca toate pozele mele sunt prea mari si patratelul ala ce le decupa prea mic. Cum sa fac?
Adarev, esti superwoman...
Va pup pe toate.

18 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Fetelor, voi m-ati omorat cu prajiturile voastre :-))))) hai ca dupa ce imi trec greturile, va dau niste retete bune, ca acum nici nu pot sa ma gandesc de greatza ce imi e
Dar am o intrebare la voi: VOI PUTETI BEA CAFEA? ????? ca eu nici nu pot citi cuvantul de rau. Si eu eram in stare sa beau 4 cappucino pe zi inainte....

Aruba- merci de sfat. Am retinut.

Inca o intrebare...cum va decurge morfofetala de trim 1 si Dry Testul? o sa stiu ceva concret? sau doar ma enervez cu statisticile caci am peste 37 de ani...

10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs

PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ioana, eu nu am facut dry test, ci dublu test. La clinica unde am facut eu, nu se practica dry test.
La dublu test mi-au iesit riscuri mici pt trisomia 13,18 si 21. Eco si DT am facut la 12 sapt si 6 zile, iar rezultatul la testul de sange a fost gata intr-o ora. Pana au lucrat testul de sange, dr mi-a facut morfofetala. Rezultatul de la DT s-a pus cap la cap cu morfofetala si asta a fost tot.

Mergi la inceput

Balanta, pai astea nu se fac la triplu test in trim 2?
Si apropos de intrebarile mele pentru tine... greturile ti-au trecut brusc? sau treptat? Mai am o intrebare pentru tine dar aia ti-o dau pe PM ca e un picutz mai delicata...

Mergi la inceput

Ioana, nu iti fa probleme cu varsta (si eu sunt in aceeasi situatie), si sa fiu in locul tau nu as face testele bazate pe statistici etc. Nu dau un rezultat propriu zis ci o probabilitate, risti sa te stresezi degeaba. Pe de alta parte, stiu ca si daca nu faci toate testele posibile te poti stresa. Acuma fa si tu cum crezi ca iti da o liniste si o siguranta mai mari. Eu am facut direct amniocenteza, mai am 3 saptamani de asteptat , dar am un feeling bun pentru ca la ecografia amanuntita de dinainte de test nu s-a aratat nici o problema iar bebe pare bine proportionat si voinic, organele vitale sunt ok. Si tine cont si de feelingul tau interior ca sa te linistesti. Sunt convinsa ca fiecare dintre noi stim acolo inauntru, dincolo de ce ne spune orice medic sau test, daca e bine sau nu.
Despre cafea, atata paguba... Daca urmaresti odiseea din urma, vezi ca multe fete au pierdut pofta de cafea in primele saptamani, apoi revine in trimestrul II, la unele (in general, cele care o savurau si inainte). Eu beau zilnic dimineata cate un capucino sau espresso foarte lung, cu lapte, incepand de pe la 11 saptamani. Imi face tare bine ca imi ia durerea de cap matinala, dar altfel daca nu ai simptome de "sevraj", ai si tu rabdare un pic si vei bea cafeluta cu noi, un pic mai tarziu in sarcina. Te asteptam!
Pupici calzi!

18 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Fleur
merci mult
tu cand ai facut amniocenteza..in ce saptamana?
Adevarul ca ma streseaza si faza cu amniocenteza ca nu vreau sa risc nimic. Este prima mea sarcina dupa 10 ani de chinuieli, si Doamne fereste....nici nu vreau sa ma gandesc.....

Legat de cafea abia astept momentul sa pot manca normal....mi-e dor sa imi fie pofta de ceapa si usturoi :-)))

Apropos de vreme ca afara e jale, la voi cum e? ca aud ca in America e o adevarata primavara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Probabil ca se fac si la triplu test, dar nu stiu sigur. La dublu test se fac sigur.
Unde am facut eu eco si DT, TT nu este considerat asa "de incredere" ca si DT, asa ca nu se practica.
Greturile au trecut brusc la mine, de pe o zi pe alta.

Mergi la inceput

Ioana si fetele care se mai tem de amnio: este un test de rutina in prezent, aveti doar grija ca medicul care o face sa fie un practician experimentat in asta, interesati-va si intrebati din timp, fara jena, cate amnio a mai facut. In rest, e ca o luare de sange, cum am mai spus, doar locul intepaturii e mai putin obisnuit. Eu stiu, Ioana, ca nu acul te sperie, ci riscul asociat, ei sunt obligati sa spuna acest risc teoretic, dar daca e facuta cum trebuie, sub atenta monitorizare ecografica, nu ar trebui sa se intample nimic rau dupa. Tu in ce saptamana esti? Ai avut mici probleme pana acum de genul dureri de burta spotting sau usoare sangerari? Daca nu, poti face fara ezitare amnio. Te inteleg ca fiind o sarcina obtinuta asa greu nu vrei nici un risc...dar riscuri oricum exista, de fapt se pune in balanta riscul varstei cu riscul amnio...
Bine imi sade sa perorez acum despre asta, ca, daca va amintiti, si eu aveam un morcov cat casa cu o zi inainte de amnio...
Eu am fost programata la amnio la varsta initial estimata de 16 saptamani, la eco s-a descoperit ca aveam de fapt 17 saptamani 4 zile. Din cate stiu se poate face oricand in intervalul 16-24 saptamani (uneori se poate chiar repeta!).
Mult curaj in luarea deciziei!

Vremea aici e mai blandutza acum, -4-5 grade cam asa, dar am avut si noi zile si nopti spre -20 si zapada multa, care mai persista, si mult polei. Dar pe ansamblu, da, in America de nord iarna a fost mai primavaratica anul asta. Cel putin pana acum.

18 + X Ioan

Mergi la inceput