Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (26)
Raspunsuri - Pagina 12
ana_lia spune:
Fetelor imi trimite si mie cineva parola pentru albumul comun sa incerc sa pun cateva poze cu noi. Eu nu am cont pe facebook, nu prea ma incanta ideea, dar daca tot stati pe acolo poate ma hotarasc cand am timp sa incerc si eu.
joana2672001 spune:
Clara, sarcasmul si ironia chiar nu si au locul aici. Nu suntem aici sa ne judecam pentru parerile exprimate ci doar sa ne ascultam si sa ne sustinem , nicidecum sa ne blamam :).
Si este valabil pentru fiecare dintre noi, daca nu avem nimic de bine de spus mai bine nu spunem nu?
Anyway, draga Diana, dar ce grasun avem printre noi :) O sa vezi ca e atat de puternic puiul tau cum nici nu te astepti sa fie pt o magaldeata de om.
Elly sa ti creasca mare mandretea, nici cu el nu mi e rusine la greutate:)) Numai grasuni:D
Acum asa mi ati facut pofta de o ecografie sa mi vad si eu printul:) Eh lasa ca luni avem programare, chiar in ziua in care implini 27 de saptamani!!!
Pupici dragelor
Ioana, mamica lui Cristian 26saptamani +
Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)
bytzza spune:
Diana si noi iti tinem pumnii,suntem alaturi si ne rugam ca bebe sa fie bine!
Imi trimite si mie cineva adresa si parola de la FB?
Ca vb de participarea sotului la nastere...eu fiind cu cezariana vin gata ,,memozata'' de acasa deci nu se pune problema sa ma vada ,,zbarlita'' eu ii spuneam sa vina sa stea la capul meu(deci sa nu se uite la restul de detalii)oricum e paravanul acela....sa se bucure si el de primele momente din viata puiutului nostru...dar treaba sta cam asa... sotul meu este destul de sensibil pt un barbat ,ameteste numa daca il invart odata, nu se da pe topogane de apa(pe care eu le ador) si asa mai departe...si mi a dat si raspunsul repede...vrei sa lesin pe acolo?? are si el slabiciunile lui tare m am mai distrat dupa discutie imaginandu mi cum sta el acolo verde la fata langa mine deci sare din calcul mai bine sta pe hol sa astepte si vine dupa la noi
Cand va veni bebe acasa cu siguranta va dormi cu noi in camera, desi i am pregatit deja camera lui aceea va fi pentru joaca, chiar mi ar fi frica sa il las singur.Vedem noi cum ne descurcam cand va veni momentul sa mearga sa doarma singur cum ne v-om descurca.
va
gabita 19+ cu bebe Iustin
Mmamita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onutza83 Clara niciodata nu mi-au placut oamenii care au plecat din romania si au aere occidentale si de superioritate.Nu cred ca daca lasi copilul in pat cu tine sau nu ,sau daca sotul asista la nastere sau nu este o chestie occidentala si de asta romania nu da inainte. E clar ca nu numai eu sunt de parerea asta .Sarcasmul tau si aerul tau de superioritate te incadreaza exact in genul asta de oameni.Oricum cred ca stiai acest lucru si nu cred ca aceste cuvinte te vor influenta dar sa stii ca pe viitor sa lasi aerul asta de superioritate ca nu e cazul la odiseea noastra . Oana cu Bebe Tudor 25 + |
Sa-mi fie cu iertare ca ma bag si eu ca musca-n lapte, stiu ca mesajul nu-mi e adresat, dar intrucat era pe public si nu pe privat, imi permit sa intervin. Din ceea ce am citit (si citesc tot ce se scrie), concluzia e ca s-au facut de mai multe ori categorisiri..ca ''occidentalii'' nush ce, ca ''occidentalii'' nush cum...asta a venit din partea altor fete de pe forum, nu din partea Calrei. Ea a raspuns din experienta ei, mi se pare corect ca fiecare sa aiba dreptul la replica. A nu se intelege ca sunt/nu sunt de acord cu cele spuse in legatura cu ''occidentalii'', ceea ce vreau eu sa subliniez e doar ca nu Clara a facut aceasta diferentiere intre Romania si alte parti ale lumii.
Uff..hormoneii de gravida isi fac de cap peste tot, de ambele parti ale oceanului!Hai pupicei!
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... in luna a 6a (21+) :)
joana2672001 spune:
In cazul nostru bebelul o sa dorma cu noi in camera , cel putin pentru inceput.Fie pana ne luam un apartament mai mare (avem un dormior si un living acum) fie pana ne decidem noi, cand va fi mai marisor bineinteles sa cedam camera si sa dormim noi pe canapeaua- pat pe care o vom cumpara.
Cred ca ar fi mult comod pentru mine, cel putin cat e mic, mic cu alaptatul si trezitul noaptea, si in mod sigur la cat sunt de paranoia ii voi pazi somnul:))
Ioana, mamica lui Cristian 26saptamani +
Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)
Ellyshor spune:
Diana pai eu un mic doroftei puiul tau. Ii cam place papica, pare-mi-se
Lasa ca e bine, sa prinda putere.
As vrea sa nu starnim iar polemici, cred ca avem probleme mai importante decat mesajele pro/anti nationaliste.
Sincer insa, as vrea ca sa renuntam la replici de genul: "in afara e mai nu stiu cum, mentalitatea strainilor este cea corecta, romanii ar trebui sa o imprumute, etc, etc.
In primul rand, eu sunt romanca. Si muncesc si invat si ma straduiesc in continuare sa ma autodepasesc, sa ma implinesc cultural, emotional, profesional si in toate aspectele vietii mele. Si o fac aici, in Romania. Da, ma lovesc de piedici, dar asta nu m-a impiedicat niciodata sa reusesc ce mi-am propus. Am luptat poate mai mult, dar tot am reusit. Deci nu-mi place sa mi se impute o mentalitate de gloata.
As putea sa spun mai multe, dar prefer sa ma abtin. Intotdeauna vor exista polemici intre cei din diaspora si cei din tara. Haideti sa nu le aducem si in locsorul asta plin cu minuni!
Elly 26+ cu Babyboom
Mirina5 spune:
elly, la asta ma gandeam si eu cand se intreba anxy daca si fetita ei a crescut!! daca bebelu tau e asa de mare, sigur trebuie sa fie si al meu, oricum vad eu vineri. felicitari pt grasun si pt colul inchis. Lasa ca trec repede cele 3 zile si te intorci acasa.
diana, 1200 g??? ce grasun e Mirciulica, uite ca ne-ai dat si o veste buna!!
in legatura cu dormitul, bebita va dormi in camera lui, la noi e spatiul prea mic si nu este loc pt patut, iar in patul nostru nu se pune problema, deoarece mi-e frica sa nu-l lovim, din greseala. Plus ca avem o camera cu 2 pereti in exterior si e f racoroasa. In primele luni, voi dormi eu cu bebita in camera, ca sa aud daca plange. Mai ales ca sotul lucreaza si nu vreau sa-l deranjeze bebita noaptea.
Irina 26+ cu Kinder surprise
diana85 spune:
Sper ca nu va plictisiti ca va tot tin la curent cu monitarizarile noastre ce par continue... Am mai facut doua: atrii si ventriculii bateau sincron cu 210, acelasi lucru dupa alte doua ore - in jur de 220. Cantitatea de lichid din abdomen pare sa fi crescut putin .Pot sa spun ca acum sunt oarecum "cu inima impacata" si am luat pastila. Sunt convinsa ca trebuie sa fac Ceva, si cum altceva nu pot face si situatia pare sa se inrautateasca, mi se pare nerezonabil sa mai refuz tratamentul. In plus, par sa inceapa sa isi formeze o parere in legatura cu ce se intampla...
A mai zis ca nu actioneaza imediat, ca maine trebuie sa imi faca analize de sange ca sa vada daca dozajul e ok ori trebuie ajustat. Zicea ceva de genul ca suspecteaza ca impulsul electric care merge de la atriu la ventricul nu e corect mereu si ca atriul ar merge lent, ventriculul rapid, si spera cu asta sa regleze ventriculul. Nu am inteles exact, poate e fix invers, dar era ceva de genul asta...
A zis ca nu se asteapta ca maine sa se intample vreo minunte, ca e un proces mai de lunga durata si trebuie niste ajustari de doze, monotorizare, analize de sange, etc. Plus, ar putea sa nu functioneze doar asta (Digoxina) (citisem si eu ca uneori se mai da altceva pe langa asta, daca e cazul...). Mi-a zis sa nu ma pregatesc sa ies pana la sfarsitul saptamanii, pentru ca nu crede ca e fezabil... Odata ce ajungem sa nestabilizam cu o doza anume, crede ca e sigur daca doresc sa mergem in Romania si sa intram acolo sub supraveghere...
Ana lia, eu folosesc acum cardul de asigurat eurpoean (am intrat in posesia lui si pare-se ca mi-l accepta si pe numele de don'soara), si practic platesc cat platesc francezii ce au asigurare aici. Dar tot mi se pare destul de mult, sunt cam 300 de euro pe zi...
Burticutelor, acum cateva zile cand cautam un aparat de monitoriare (vreau fara video dar cu semnal f bun pentru ca o sa stam la casa primele luni, doua etaje, gradina, etc., si vreau sa aiba un semnal cat mai puternic), gasisem asta: http://www.amazon.co.uk/Angelcare-AC401-Movement-Sensor-Monitor/dp/B0013FW5G8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1328119902&sr=8-1. Pare-se ca e f f bun pentru copiii cu probleme (si parintii extra-ingrijorati ), pentru ca detecteaza (eficient se pare, din cate am citit in review-uri, atata timp cat copilul nu e prematur) lipsa de miscare: daca copilul nu mai respira, de exemplu, ori daca s-a dat jos din patut. Am vazut ca unele sunteti tare ingrijorate, ma gandeam ca poate vi se pare interesant. Ieftin nu e, dar nici enorm de scump nu mi se pare...
Diana 26+ cu Mirciulica
ClaraJ spune:
Multumesc fetelor care au inteles exact ce am vrut sa spun si de asemenea multumesc si celor care m-au criticat sau nu au inteles ce am scris.
Corina a punctat foarte bine ca intentia mea nu e de a face o comparatie si de a ma da mare ca "vai ce destepti sunt occidentalii si uite ca eu traiesc in rindul lor". Daca as vrea lucru asta, as intra pe forumul asta in fiecare zi si m-as da mare si mi-as da aere ca "aici e asa si pe dincolo" etc , dar daca ati bagat se seama, in general, cind intru, nu foarte des, incerc sa scriu despre anumite situatii prin care am trecut si si sa expun niste exemple reale fara sa jignesc pe nimeni: nici o societate, nici o familie, nici o mama. Sa spui ca nu nasti cu sotul pentru ca vrei sa ramii "printesa" e ca si cum ai zice ca restul mamelor care nasc cu sotul sunt niste slujnice care n-au nimic in cap si uite-le si pe astea cum se cracesc in fata sotilor si ce dizgratioase sunt. Eu respect fiecare decizie atit timp cit da dovada de bun simt si nu jigneste pe altcineva, pina la urma fiecare naste cum ii doreste inimioara, insa daca societatea romaneasca si ma refer aici la spitalele publice ar avea o politica mult mai deschisa catre implicarea tatalui in acest proces care este atit de natural si firesc si s-ar mediatiza mai mult, va zic eu cu siguranta ca aceasta mentalitate s-ar schimba dramatic.
Si ramin la parerea mea ca tara noastra face mai multi pasi inapoi decit inainte pentru ca, din nefericire, exista genul asta de oameni care cred ca cei care au plecat in Occident "isi dau aere" si atit si nu-si pun intrebari ca poate am avea ceva de invatat de la tarile carora le merge bine si prospera, tari alcatuite din "acei oameni" care au avut intelepciunea sa-si deschida mintea si sa se uite in jur si sa invete de la cei mai buni.
Va pup si sa aveti o seara buna,
Clara - mami lui Bryce si Kaeden - 26+
Mmamita spune:
Mai fetelor, nu mi-ati zis niciuna - ce analize de sange faceti in trimestrul II?
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... in luna a 6a (21+) :)