Invatatoare care schimba clasa dupa 2 ani???

Invatatoare care schimba clasa dupa 2 ani??? | Autor: deea772

Link direct la acest mesaj

In aceasta seara am ramas soc cind am aflat ca la o scoala de fitze din Bucuresti se practica abandonul clasei dupa 2 ani pentru ca acea clasa nu se ridica la nivel inalt.
Nu mi-am putut crede urechilor sa aud asa ceva.Sa lasi clasa dupa 2 ani ca sunt copii slabi!!!
Si nu una,ci doua "doamne" practica asta.
Traim in Romania....unde legile sunt facute spre a nu fi respectate....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Care lege e incalcata? Copiii mei au o invatatoare noua in fiecare an si totul decurge absolut OK. Sunt in scoala franceza si asta e sistemul lor , invatatorii predau numai o anumita clasa (echivalentul la 1-a , 2-a etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si aici copiii schimba invatatoarele pe fiecare an si la fel si colegii dar din alte motive.

pe aici nici sa le tai, cred ca, nu ar afirma cineva la sf de an ca are/avut o clasa de copii slabi.

chiar asta a fost motivul ca sunt "copii prea slabi"? ma indoiesc...
asta ar arata clar rezultatul muncii depuse de ea/ele.


michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

si aici se schimba invatatoarea in fiecare an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

E, aici nu se schimba invatatoarele in fiecare an si nici mie nu mi se pare o practica normala atunci cand nu este ceva reglementat, cand sunt exceptii care o fac mai ales pentru motivul ca slaba nu se ridica la un nivel satifacator.


www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Si la noi se schimba invatatoarea si colegii in fiecare an .Daca ai avut un copil la o anumita invatatoare ,fratii lui nu o vor prinde , cu siguranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Wow,e frumos sa citesc cum se practica in alte tari...insa...eu fac referire la sistemul romanesc,unde invatatoarea care ia clasa 1 o duce pina la clasa a 4-a si unde intr-una din scolile cautate ale capitalei doamnele schimba clasa in functie de "nivelul" buzunarului parintilor sub pretextul nivelului slab al copiilor...
Mi s-a parut revoltator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Sincer daca nu-i place clasa, mai bine o schimba decat sa necajeasca copiii. Eu n-as regreta-o. Copii mei schimba profesoarele in fiecare an si-i bine asa. Macar cand nu se potrivesc nu dueaza patru ani. La fel si colegii. Se impieduca grupuletele agresive asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

in cazul asta ar trebui sa schimbi scoala tie iti place sa promoveze copilul pe efortul lui sau pe "amicitia" dintre parinte si invatator????

nu vad nici un impediment in a se schimba invatatorul materia studiata nu se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

stiu putine situatii in care un invatator schimba clasa, dar n-am intalnit pana acum ca unul din motive sa fie nivelul clasei sau finantele.
nivelul clasei si-l face invatatorul. daca nivelul este scazut vina este doar a doamnei, exclusiv. un invatator bun observa deficientele fiecarui copil, ia legatura cu parintele si incearca sa remedieze neajunsurile.
financiar... asta e mai dubios. inseamna ca respectiva doamna a fost obisnuita sa ceara fara nici o jena, iar parintii au acceptat. cand finantele s-au intrerupt, doamna a trecut la alta prada. urat, urat... dar se practica.
eu, una, as fi fericita sa scap de o asemenea "doamna". neglijenta si cu pretentii... nu-i un ideal pentru nimeni.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi
nivelul clasei si-l face invatatorul. daca nivelul este scazut vina este doar a doamnei, exclusiv. un invatator bun observa deficientele fiecarui copil, ia legatura cu parintele si incearca sa remedieze neajunsurile.

Asta-i doar o fata. Reversul este ca oricat s-ar stradui un invatator, carentele educationale din familie pot fi peste puterile lui de a le corecta. Asadar o parte din vina o au foarte multi parinti. Unii delasatori, altii complet dezinteresati, dar si cei fitsozi, sau genul "closca", sau agresivi de-a dreptul.

Invatatorii buni, oameni si pedagogi deopotriva, sunt o raritate. La fel de rari sunt si parintii buni, care se straduiesc sa le insufle copiilor lor respectul fata de cei din jur, dorinta de invatatura, valorile morale, fiind ei insisi modele de moralitate si perseverenta.
Pentru o evolutie buna a copilului este nevoie ca si la catedra, si acasa acesta sa gaseasca respect, incurajare, rabdare, talent, modestie, deschidere la dialog, un model de viata.

Majoritatea invatatorilor sunt mai mult sau mai putin deficitari, fie in pedagogie, fie in cunostinte, fie chiar in moralitate. Idem majoritatea parintilor. Degradarea sistemului de invatamant a slabit respectul pe care acesta il impunea populatiei, si de aici pleaca multe probleme ale societatii, nu numai in scoala. Iar copiii sunt victimele. Ne vor trebui ani ca sa refacem prestigiul social al scolii.

Mergi la inceput