Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (44)
Raspunsuri - Pagina 18
michelle1981 spune:
Multumesc de idei, Saddie 
Ochidut - eu as inclina sa nu il fac, daca o primeste la gradi fara ROR.
Are imunitatea fff buna, ptiu ptiu sa nu o deochi.
La cabinet cand am fost cu niste analize la sange erau mai multi copilasi bolnavoiri, o fetita tusea f tare si nu ducea mana la gura. Ei bine, nu a luat niciun virus si am asteptat mai mult de juma de ora acolo, in mediul ala.
Si cand am fost noi raciti, la ea abia s-a simtit viroza, oricum nu i-am dat niciun medicament.
Cred ca ai observat si tu cand ai fost la munte cu Larisa si erau copii raciti, ca intrebai ce sa ii da iceva preventiv, a racit cumva atunci?
De Dubai stiam toate astea, asa e cum spui tu. Sotul lucreaza cu Dubaiul si a avut ocazia sa ajunga acolo in delegatie.
Mama Crissy ce pofta mi-ai facut cu pateul vegetal. Mie imi place f mult (cel din comert), abia astept sa fac si eu.
Mami
de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si
www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">13+
michelle1981 spune:
Cu vegetarianismul in societate e greu, parerea mea. Dar depinde si de anturaj.
Noi avem niste rude vegetariene de vreo 20 de ani, dar nu stiu cat de corect se alimenteaza ca la 60 de ani are probleme cu colesterolul (din cauza lactatelor presupun) si alte pb de sanatate.
Si cand erau in vizite si se statea la masa ei trebuiau sa plece ca nu erau preparate "de post".
Si la noi la nunta noi am comandat meniuri separate vegetariene, dar oare cati se gandesc la asta cand au invitati?
Mami
de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si
www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">13+
saddie spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ochidut
Deci exista sperata si pt mine |
clar!
Mai, la noi faptul ca eram grasunei amandoi a ajutat sa nu se mire lumea ca am intrat la dieta. Deci macar de partea asta am scapat. Dar intr-adevar acum daca deschid gura sa spun ce mananc vad cum incet, incet se holbeaza ochii interlocutorului, pana cand i se citeste in privire ca "ba, astia-s nebuni!"
Cea mai tare faza a fost cand am fost la tata la Galati inainte de sarbatori. Stiind ca el si cu amica lui tin post, i-am rugat sa nu pregateasca nimic special si ca mancam ce mananca si ei. La care replica tatei a fost "bine, dar un bors de gaina de tara mancati, nu?"
paula_m spune:
Salutare
Oana, bine ai revenit!!! Esti bronzata? Preturile cum sunt? La imbracaminte...
S-ar putea sa nu ajungem la MI.
Azi m-a anuntat Cosmin ca au sedinta mare in acel week-end. Dar inca nu e batuta in cuie. Intr-o sapt cred ca stim exact ce si cum...
Incepem si noi aventura cu cautatul de apartamente cu 4 camere. Mi-e asa o groaza.
Paula, mamica
Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze iarna 2011-2012
pufescu spune:
ochidut,bine ai revenit si bun venit in secta :)).
Carla meniul e ok, ca si la noi mai trebuie cereale integrale (adica si dimineata si seara). Cerealele integrale au min 10% proteine(qunoa vreo 25% parca?),leguminoase de la 24% in plus(soia 40%),mai au si semintele,si laptele...asa ca nu ar trebui sa fie o problema :). La adulti se recomanda ca 10% din aportul caloric zilnic sa fie din proteina(adica din 2000 de calorii 200 din proteina,adica 50g). La piticanii procentul e de 10-15%,la 100 cal/zi/kg de corp.10-15% din proteina,10-15% din grasimi si restul carbohidrati complexi.La adulti procentele recomandate sunt 10/10/80%. Proteinele si carbohidratii dau 4 cal/gram, grasimile 9 cal/gram. Acuma nu va inchipuiti ca eu stau cu cantarul si socotesc gram cu gram ce mananca,astea sunt proportii orientative si conteaza meniul pe cateva zile/o saptamana.
La teorie stau bine,practica ma omoara...adica parca nu-mi ajung orele intr-o zi sa fac tot ce am de facut.
pufescu spune:
Probleme de socializat in sens de mancare cand esti vegetarian(mai ales de-asta total fara lactate si oua) pot sa apara,nu neg. Dar se pot si rezolva ca de asta ni se dau problemele.
Noi de ex nu socializam in sens de mers la masa prea des decat cu o pereche de prieteni care stau in afara Bucurestiului si la care mai stam cate o noapte. Ea e vegetariana dar mananca lapte si oua,el e carnivor convins. Amandoi paionati de mancare si gatesc foarte bine :). Se rezolva masa pt ca eu fac o salata cu de toate, baietii fac gratar dar baga si niste legume,daca painea are ou sau iaurt mancam si noi ca nu e sfarsitul lumii,daca bubu vrea iaurt(f. rar) ii dau.
Cand facem un chef,in vasta majoritate a cazurilor organizarea e ca fiecare face cate ceva si se mananca tip bufet suedez.Asa ca nu e nici o problema sa duc 2-3 salate sau ceva aperitive, nici nu trebuie sa zic ce e in ele. Doar ca trebuie sa fac mai multe ca in general se consuma primele =)) .Important e sa nu faci mare caz, sa nu ajungi sa deranjezi oamenii cu care te vezi si sa le scoti ochii cu ce mananci/nu mananci tu.Cu mancatul in oras chiar nu mi se pare o problema(bine, nici nu mai apucam acum sa iesim prea des). Sunt restaurantee vegetariene,chiar si crudivore... si la majoritatea restaurantelor au salata(presupunand ca nu au fara branza de ex desi rar se intampla ori ii zici la chelner sa nu iti puna,ori nu o mananci...sau mananci o data ca nu se moare din asta), au de ex pizza marguerita care e vegetariana,etc. Daca vrei poti.
Deocamdata problema la care nu am rezolvare e integrarea in colectivitate a lui piticel atomicel...gradi,petreceri la Mac,eventuale vacante la bunici si de-astea. Dar gaseim o solutie pana la urma :).
Cat despre comentariile binevoitoare ale tertilor si familiei extinse...ma doare in basca =)).
histamina spune:
pufi,am pus in grupul de pe yahoo.prin lege sunt obligati sa iti asigure un meniu personalizat.nu e deloc greu.daca iti impun un meniu anume, acelasi pt toti copii, poiti actiona in instant gradi/inspectoratul,care conditioneaza accesul la educatie de consumarea anumitor alimente,ceea ce e si discriminare si abuz.
eladea2005 spune:
salutare...
noi cu o noapte de vis...treziti de vecinii galagiosi,pe la 1, apoi pazit E de la 3.15 si stat langa el sa scad febra de 39.5 axial...
abia dupa o ora juma a inceput sa transpire si sa scada febra...
sunt zombi...
F e ok, usor subfebril, dar in rest vesel si vioi...putina tuse doar..
apropo, E nu mai are tuse cu secretii, ci una latratoare cumva, suieratoare si f deranjanta, bietul...tuseste din tot sufletul...a mai si vomat din cauza asta...
ce-o mai insemna si asta?
ieri a fost medicul, i-a ascultat, nimic deosebit...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
pufescu spune:
histamina,sarumana,am retinut. Ziceai acolo ca iti trebuie trimitere de la medicul pediatru,nu?Ca si cum ar avea alergie,doar ca extinsa la carne,lapte,oua,zahar,prajeli si alimente procesate =)). La momentul respectiv o sa vorbesc si cu pediatra si cu doctorita de familie poate ca pot sa rezolv asa :).
bumblebee spune:
Oana, welcome pe plaiuri mioritice!
Bubele din poze sunt din vara. Acum suntem virusati, spre sfarsit
. Cum v-a primit Larisa?
Paula, sper sa puteti ajunge!

Eladea
, sanatate multa puilor! Si V la tura asta de viroza a inceput cu tuse productiva si dupa 3 zile a devenit din aia seaca, magareasca, de tusea pana se invinetea la fata (a si vomat
).
Noi in materie de siropele ne delectam cu extracte de : Coacaz negru (dimi), Lemn cainesc (amiaza) si de Calin (seara). cate 12 pic in apa. Buline luam multe, dar na, bune pt V.
Eu nu sunt vegetariana (tot mai consum carne ocazional, dar carne de curca de curte, crescuta cu graunte) dar chiar si asa sunt putin freaky. In primul rand in ochii celor care sunt din categoria: 'O viata am, daca nu mananc tot ce-mi place, ce rost mai are?' sau 'Cand o sa am probleme, am sa am grija cu alimentatia, pana atunci'
. Ignoranta mi se pare de departe cea mai paguboasa pe termen lung..
Pufescu, cum se numeau si cum i-ai dat granulele homeopate dupa vaccinare lui R? 
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad