Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Buna fetele!
Happylica: mda, se pare ca bebelina mi-a cam mutat somnul dupa programul ei Eu am luat modelele 2 (pe crem cu iepurasi, cred ca asta am vazut-o si la tine) si 10 (pe mov cu ursulet). Sunt incantata de ambele. Eu azi lenevesc, ma epilez ca maine am program de echo, si poate o sa am chef de facut niste cercei ca n-am mai facut de mult si acum am cui face, am primit comanda de la nasa (pentru mine nu mai fac ca nu mai am loc de ei deja). Am citit ca frecventa miscarilor de bebe depinde de la bebe la bebe si e ok si mai activ si mai putin activ, doar sa nu fie diferente mari in timp la acelasi bebe. La mine e cu program, cu preferinta la anumite ore
Tala: felicitari harnicuto! Si pe mine ma cam streseaza mama, de cate ori vorbim ma intreaba daca misca destul micuta, mai mult baga frica in mine, dar o inteleg ca-si face si ea griji, abia asteapta sa fie bunica. Incerc sa fiu/raman optimista.
Strumfy: sar'na, am notat wow, 5 saptamani, te apropii cu pasi repezi
Dara: nu bag mana in foc, dar parca varza se pune dupa alaptat, ca se pune rece de la frigider daca retin eu bine. Nu e cazul sa cauti link-uri, acum ca stiu ca exista astfel de carti, le gasesc eu... mi-am imaginat ca daca exista despre furie exista si despre celelalte emotii, astea de regula vin la pachet la aceeasi editura deci nu vor fi greu de gasit si celelalte. Am notat si la momentul oportun sau cand le vad pe undeva sigur mi se va aprinde beculetul.
Dia_tm: in Timisoara e uscat si soare, nici nu-mi vine sa cred ce vad la tv cu zapada prin restul tarii
Chitosenia: pai vezi ca acum va trebui sa imparti pupicii in 2 parti, deci fa-ti rezerve Legat de spalat/calcat tu stii mai bine ce spor ai. Eu n-am masina de uscat rufe si nici spatiu prea mare la intins, asa ca stiam din start ca o sa ma lungesc pe cateva saptamani. Daca ai posibilitate de a baga mai multe masini la spalat in aceeasi zi merge mai repede.
Am schimbat semnatura AMR 7 saptamani
33+
Bianca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Tala, pai cartile sunt la noi in google docs demult, la asta de care zic linkul este: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B7zzZviLhA72OTAxYTZiYjAtMjQwMC00ZmJhLThkYTgtYzVkZTkzZGNjODhm&hl=en_US
- incepe pe la pagina 663 treaba asta cu cereale de orez, legume, fructe
Cat despre perfectionism si eu am povesti vechi si nu musai de la psihologie, ai fi uimita ce prostii se invata in facultate - sau ma rog, nu prostii, dar nimic util pentru propria psihoterapie, abia pe undeva pe la supervizare in psihoterapie incepi sa inveti ceva (adica dupa facultate si dupa master), daca dai de o metoda in firea ei (ca stiu si de terapie prin desene la nisip...si nu stiu, n-o zic ca n-o fi...dar sa ma ierte D-zeu, n-as fi avut tupeu sa ma prezint cu asa ceva ca forma de terapie) si de un supervizor in firea lui. Si psihologia a fost abia a doua facultate, asa ca pana atunci, am apucat bine sa ma dau cu capul de pereti. Practic am invatat cam singura in mare parte, ca ce imi trebuia mie si mi se aplica, nu se afla in programa. Programa la psihologie e foarte seaca si neinteresanta pt. domeniul de care vorbim noi. Psihoterapie nu se face in facultate decat Freud si alte chestii depasite, fara legatura cu ce inseamna acum psihoterapia moderna. Incepe sa se faca ceva vag la master, dar abia bazele, nu complet. Restul ori stiam dinainte, ori am invatat individual, bafta mare nu a fost deloc psihologia, ci faptul ca am putut citi in engleza relativ cu usurinta (psihologie, ca literatura nu pot nici acum). Si o fi fost taica-miu alcoolic violent, insa asta i-o datorez lui, a insistat profund de mica sa invat.
Daca vrei sa aprofundezi subiectul de care ziceai (ca mai are niste detalii utile) recomand www.eusunt.ro/carte-Fii-fericita-chiar-daca-nu-esti-perfecta~1627/" target="_blank">http://www.eusunt.ro/carte-Fii-fericita-chiar-daca-nu-esti-perfecta~1627/" target="_blank">Fii fericita chiar daca nu esti perfecta -cum sa te eliberezi de iluzia perfectiunii
Daca vrei o am in engleza pdf, dar am citit-o in romana pe hartie. Are capitol si despre cresterea copiilor sau curatenia din casa sau mai stiu eu pe unde loveste perfectionismul (in care e inclusa teama de greseala). Daca stiai deja cartea, sorry.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](images/user_woman.png)
Ana_30 spune:
Salutare fetele si o duminica frumoasa va doresc la toate! N-am mai scris demult, dar nici nu am prea avut noutati. Inca lucrez si ma voi mai duce la sevici pana prin sapt. 37 (asa sper), sa vedem daca voi putea pana atunci. Mie imi face bine activitatea si mersul pe jos, mai ales ca acum m-am reobisnuit dupa vacanta. Dupa vacanta ma plangeam si de constipatie si de dureri. Acum totul s-a reglat, din fericire. Dar binenteles ca obosesc repede si daca nu dorm 9 ore pe noapte sunt destul de obosita la sfarsitul zilei/saptamanii. Saptamana asta am fost si la moasa si totul e bine, pisicuta mea este cu capusorul in jos, dar sta pe-a parte, ca ma inghionteste cu piciorusele in partea dreapta si trupusorul si-l "odihneste" pe partea stanga. M-a invatat si pe mine cum sa simt diversele parti ale corpusorului, dar nu stiu daca s-a prins ceva de mine. M-a pus sa-i palpez capusorul si mi s-a parut mare (desi ea zicea ca e normal asa) si m-am gandit in sinea mea: oare cum va iesi oare?
Urmatoarea vizita a moasei va fi acasa la mine si vom discuta despre nastere. Ma gandesc daca sa aleg o nastere in apa. Am vazut ca Monna va naste in apa si Sovi are poze cu nasterea in apa, dar eu nu sunt foarte hotarata in legatura cu asta. Mai ales ca nu s-au facut cercetari prea multe legate de acest tip de nastere; mi-e frica sa nu cumva sa nu fie asa de "safe" pentru bebelus. Voi stiti mai multe despre asta?
Am vazut ca e dezbatere incinsa despre cum ne-au crescut parintii nostri. Vad ca multe mai reprosati parintilor unele chestii. Cam asa fac si eu, zic ca nu am fost iubite (eu am o sora geamana) suficient de parinti, ca nu ne-au dezvoltat increderea in noi, etc... Probabil ca asa era mentalitatea atunci. Acum, cand astept si eu un bebelus al meu, am sa fiu atenta sa nu repet aceleasi greseli; dar pe de alta parte imi dau seama ca voi face cu siguranta altele de care nici nu voi fi constienta la momentul respectiv. Si daca fetita mea va avea clontul asa de ascutit ca al meu, atunci sa mi te tii. Sper ca va semana mai mult cu sotul aici.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Dara multumesc mult pt link, o sa comand cartea (mi-e mai usor sa citesc de pe hartie si in ro). O sa intru si in docs (n-am bagat de seama, eu ma refeream la cartile despre psiho)
Cat despre fac de psihologie am auzit ca nu se face mare lucru insa ma gandesc ca cei care o fac au in majoritate o dorinta crescuta de a afla si atunci se extind si in afara cursurilor. Ca o paranteza, am o cunostinta care acum face supervizarea si, sincer, cea mai buna comparatie este cu o combinatie de Diavolul Tazmanian - Kramer
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Buna,
Ronina pai am primit asa: cadita, o ratusca pt baita care te avertizeaza daca apa e prea fierbinte, aspirator nazal, vreo 2 seturi de body (unul pt 3-6 luni si unul pt 9 luni), un costumas cu pantalonasi, tricouas, caciulita, botosei si bavetica, un set de 3 biberoane de la Avent, un set de 3 colacei pt dintisori, un suport pt uscat biberoanele, un prosop de baie, o paturica, un set de patut, cos pt pampers cu rezerve, playground, un set de camasute 0-3 luni care se inchid cu capse in lateral, un tort de pampersi (mar 1), wrap si cateva jucarioare. O sa pun o pozica pe picasa cu toate cadourile primite.
Tala pai tu care ai facut atatea daca zici ca esti puturoasa eu ce sa mi spun... inca nu m-am apucat de spalat hainutele
Dia_tm pai ce detalii sa va dau? A fost fun, joculete, tort si multe cadouri
Happylica si la mine bebe misca mult in special dimineata si seara, atunci are progam serios. In timpul zilei se mai agita dar nu ca dimineata si seara.
Ana eu din ce-am citit si din ce mi-a zis si moasa nu sunt riscuri pt bebe la nasterea in apa (decat daca ai tu vreo infectie ceva si atunci nici nu te mai lasa sa nasti asa). Cica bebe oricum e obisnuit cu mediul lichid din burtica si respira doar atunci cand intra in contact cu aerul deci nu exista riscul de a se inneca in apa atunci cand iese.
Monica, fericita 32+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 8 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Cristina vad ca te-ai suparat pe noi si ti-ai sters si albumul din picasa, eu sper sa te razgandesti sa sa revii printre noi
Monica, fericita 32+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 8 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bia_Mi/Bia_Mi.jpg)
Bia_Mi spune:
Buna fetelor,mai revin si eu printre voi...ati fost f harnicute.
Am schimbat si eu semnatura,iar momentul mult asteptat se apropie ca si la voi cu pasi repezi repezi...Doamne ajuta sa fie bn pt toate! La mine s-au accentuat durerile de burtica chiar daca iau 3 no-spa pe zi,iar acum vad ca ma dor si incheieturile de langa zona inghinala(daca ma exprim bn)deabia pot sa ma ridic din pat,iar pana fac primii pasi mor de durere. sper sa nu am incidente sapt asta, macar sa ajung la dr lunea viitoare(06 feb) sa ii spun sa vad ce zice. Mi-i se pare chiar ca mi-i s-a lasat mai mult burtica,iar dra este din ce in ce mai linistita. Saptamana asta ma duc sa vb cu o dr pediatru sa vad daca e dispusa sa imi ia bebelina in evidenta. Contractii tot nu am simtit,sau poate nu stiu eu cum sunt, am doar dureri jos la burta f puternice cateodata(asa se simt). Voua vi-i s-au format sfarcurile pt alaptat? Sau cum trebuie sa fie ca sa poti alapta fara probleme? 35+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/happylica/happylica.jpg)
happylica spune:
bia, nu ma speria! nu incepem de acum cu bebelusii nu? daca dam vreuna 'start-ul' deja is in panica toata! 33s2z
AMR <7 saptamani
varsta bebelusei Alexia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aredwynn/aredwynn.jpg)
aredwynn spune:
Bia, am intrat in luna a 9-a, cred, nu? :) Si la mine au inceput dureri de burtica - cele din partea de jos sunt parca musculare, nu stiu cum sa explic, dar am si dureri foarte vagi ca la menstruatie, insa contractiile s-au rarit substantial. Ideea e ca se pregateste pelvisul pentru nastere, deci sunt normale aceste dureri.
Monna, super faine cadourile! Sa le folositi sanatosi!
Ronina, faci cercei? Sa pui poze pe picasa sa vedem si noi!!!! Incalzitorul de biberoane cred ca va fi util oricum si pentru cand vei ajunge la diversificarem sa incalzesti mancarea solida. Si eu am luat, chit ca sper din tot sufletul sa pot alapta cat mai mult, tocmai in ideea asta. Plus ca era super ieftin pe amazon.
Strumfy, ne apropiem cu pasi repezi de luna martie Eu mai am 34 de zile (teoretic si ideal).
Happylica, bebica mea este in continuare foarte activa, desi e clar ca nu prea mai are spatiu si cred ca nu prea ii place chestia asta. Uneori are miscari foarte ample, isi mai scoate cate un genunchi, sau cate un piciorus si mi-e ciuda ca nu reusesc sa filmez.
Legat de diversificare, uitati aici: diversificare.ro un site cu retete la care scrie si o fosta colega de-a mea. M-am uitat putin pe el si mi se pare interesant pentru cand va fi cazul.
Saptamana viitoare sunt gata si patutul si comoda, sper sa le si primesc, ca sa ma pot apuca de spalat+calcat, ca nu mai am rabdare.
Legat de biberoane/tetine, si eu am ales medela calma. Nu le-am desfacut, sper sa le foloseasca doar sotul in caz de forta majora si doar cu lapticul meu. Dar e bine de stiut ca trebuie si fierte inainte de prima folosire, nu doar sterilizate.
Fetele care v-ati hotarat sa recoltati, saptamana viitoare ma intalnesc si eu cu reprezentanta si vroiam sa va rog sa imi dati idei de intrabari 35+ cu Natalia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/happylica/happylica.jpg)
happylica spune:
aredwynn, asta cu filmatul e marea mea prb. eu am mai prins-o asa uneori.. dar vreau mai mult si parca simte si se opreste
sunt invidioasa pe multe fete care au filmari asa explicite..
AMR <7 saptamani
varsta bebelusei Alexia