Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Irina, merci mult, foarte utile info. Daca nu e mare tevatura, da, m-ar interesa pe unde ar veni fundul caditei amplasat in suport, ca sa stiu comparativ cu comoda :P Citeam la suportul ala scump ca ar veni cu un furtun de poti goli apa din sufragerie tocmai in baie, dar nu stiu ce sa cred. Ma mai gandeam daca as putea baga suportul cu picioarele chiar in cada, crezi ca merge? Nu stiu daca s-ar desface suficient. Irina, stiu ca streptococul se transmite in timpul nasterii naturale la bebe, de-aia e periculos, nu mai stiu, tu parca faci cezariana? Intreaba daca e din cei care pot face si altceva. Am auzit de fete carora li s-a zis sa ia mai aproape de nastere sau li s-a pus antibiotic in perfuzie la nastere ca sa nu se transmita la bebe. Eu, una, as lua antibioticul, dar zic ce variante mai ai. Stiu ca antibioticele date in sarcina au fost testate extensiv in felul asta, cum ar veni, si nu au dat probleme la bebe. |
Dara, masor, sper sa nu uit
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Ai si tu dreptate ca or fi testate antibioticele, dar vorba ta, daca fac cezariana, mai tre sa iau tratament?! O sa intreb asta.
Irina,
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Dana: eu locuiesc in Timisoara, unde au ei magazin. In oras asigura transport si montaj gratuit. Insa in Bucuresti presupun ca ti-l trimit cu ceva curier, care curier banui ca n-are treaba cu montajul. 33+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bia_Mi/Bia_Mi.jpg)
Bia_Mi spune:
Ronina "La multi ani!" Sa fiti sanatoase amandoua! Deabia astept sa treaca ora 19. Bafta,pup
Happy "informatorul" asta mi-a spus ca oamenii care au nevoie de ele si sunt compatibili ti-i le cumpara! Acum eu nu stiu ce sa zic referitor la ele, eu v-am intrebat si pe voi ca vroiam sa vad cat de adevarat e ceea ce mi-a spus persoana respectiva. Ai o burtica super frumoasa si mareeeee!
Monica sa te bucuri de cadouri sunt super frumoase!
Magda nu mai dai nici un semn? Cum te simti? 35+ cu
![](images/user_woman.png)
dorinutza82 spune:
Hello, burtici! Intru si eu pe fuga ca sa stiti ca sunt si eu prin zona. Nu atat de activa pe cat mi-as dori, dar sunt la curent cu tot tot ce scrieti zilnic
Eu inca merg la serviciu, mai am 2 zile pana la conc de odihna si mi se pare o vesnicie.... Dar ce frig am indurat dimineata mamaaaaaa, sper sa trec cu bine si peste urmatoarele 2 dimineti, sa nu racesc...
Am sa spun si eu ce am folosit la Stefan ca si cosmetice, sa va puteti face o parere, burticile la primul strumf.
Am avut sapun Klorane, foarte multumita am fost de el, m-a tinut luni buuunnnneee si nu face spuma sa scapi greu de ea; apoi sampon si ulei de corp Sanosan. Stef a avut mult perisor/pufulet si aveam ce spala cu sampon. Ambele produse de la ei mi s-au parut super si sigur la strengarita tot asta voi folosi.
La cadita am avut cu suport detasabil, dar nu am folosit deloc fiindca mi se parea incomod la spalat pe spate, asa cu suport era tati, eu spalam. Cadita o puneam pe 2 scaune nealunecoase in sufragerie, pana cand a inceput sa stea in fundulet si stropea peste tot, atunci l-am mutat in baie, cu cadita in cada pentru scurt timp, apoi fara cadita mica. Nush cum voi face acum, probabil pana va sta in fundulet vom face la fel in sufra, apoi o mut in cada cu juniorul, am vazut candva suport de pus in cada pt stat in fundulet.
Eu am o dilema, cum fac cu scaunelul de masina, cum se pune pt al doilea? Eu acum stau langa Stef in spate, el e in scaunelul lui. Dar cand vine strengarita, cum fac, ma mut in fatza si scaunelul ei il pun in spatele celuilalt scaun, nu? Nu se pune scaunel pe mijloc presupun.... Si pana intr-un an trebuie musai cu spatele spre directia de mers?
Am scris sa recuperez, da? Va pup si sper sa revin mai devreme de o sapt
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 27+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Buna,
La multi ani celor care azi isi sarbatoresc ziua!
Aredwynn aoleu... ce naspa cu doctorita, sper sa gasiti o solutie care sa fie buna pt tine
irinaelena imi pare rau pt streptococ, ufff...
Tala te asteptam cu vesti bune
Dia_tm multumesc
Miha multumesc , daaa... tortul a fost delicios
Amy multumesc
Happy , pai cred ca se gasesc si prin Ro, nu?
Ronina tin pumnii sa vii cu vesti bune
Bia multumesc
Dorina aici se recomanda ca pana la un an scaunul sa fie pus asa cum ai zis si tu cu spatele spre directia de mers si pe locul din mijloc. Noi la masina noastra nu avem cum sa-l punem pe locul din mijloc asa ca-l vom pune in una din laterale.
Pup fetele
Monica, fericita 32+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 8 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chitosenia/chitosenia.jpg)
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Azi pentru ca este sarbatoare am avut o zi de relas..de parca in rest ma omor cu munca .. bebe a confundat ziua de sarbatoare cu discoteca
.
Fetelor cu probleme de insomnie ..eu aplic o startegie care para sa functioneze pana acum..nu ma bag in pat indiferent de ora decat daca sunt moarta/rupta de oboseala(cate o data motai pe canapea si ma alunga sotu dupa vreo ora in dormitor).
Cea mai mare problema o am cu nevoia de a merge la baie.. eu aman cat pot momentul pentru ca daca ma scol la 6 sa merg la baie pot sa pup adio somnul ... jur ca intr-o zi o sa-mi explodeze vezica
.. mai trisez si beau mai putine lichide seara tocmai ca sa evit mersul la baie de multe ori..istet nu?
Noi am folosit la Bu cadita asta http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/00173388/
de la ikea in care puneam la inceput un prosopel/scutecel.. lui fimiu ii placea sa atinga cu picioarele marginile ..daca nu tipa ceva fenomenal..imediat ce am aflat asta .. baia a devenit o placere.
Noi i-am facut baie in sufragereie unde era camera lui/noastra de toate ..mi se parea mai cald..eu am baia in celalalt colt al casei si mi se parea ciudat sa-l plimb pe holuri... si recunosc ca faceam cam cald in camera..eram disperati recunosc..si ii puneam lui Bu caciulita in cap vreo 20 de minute dupa baie din aia subtire de bumbac si o legam bine..fimiu nu suporta caciulitele..nu le-a suportat niciodata se frichine pana le scoate ..la fel si sosetele... trebuie sa va povestesc cu dadea din picioruse la o luna pana zburau sosetele si apoi zambea satisfacut.... tolera cu greu pantalonii cu labute.. revolutionar ca masa
Fetelor si eu am niste dureri ciudate..si desi sunt la a doua sarcina jur ca nu stiu nimic despre nimic... eu am nascut fara contractii prealabile la 40 de saptamani cand mi s-a rupt apa dar nu mi s-a dilatat colul si nici nu aveam contractii ... si ce am simtit la spital in alea 14 ore...jur ca era un amestec oribil de durere si frica.. asa ca nu stiu nimic despre nimic.
Oricum sunt bucuroasa ca am bagajul facut am impachetat tot , am si gentuta minune cu mita, bani marunti, buletin si adeverinta de la munca ca platesc cass.. tot ce imi lipseste e trusa epidurala care mai astept sa o iau ca sa vad daca se angajeaza bebe sau nu
si galactogilul.
Recunosc in schimb ca nu am nici o haina pentru copil nici cumparata nici spalata/calcata ..e dulapul gol .. ma simt cam inconstienta.. hainele lui Bu sunt la prietena mea pentru bebele ei Mihaita acre era cu o luna si jumatate mai mic ca Bu si care a primit tot de la el..si care acum e la Bucuresti si trebuie sa astept o zi cand vin in Ploiesti ca sa le recuperez.. si care mai nou e lovita de superstitii.. ca nu-mi da nimic pana nu se naste bebe.. dar eu ii zic.. femeie ma cunosti dupa ce nasc intru in bebe mode si il cunosti de atatia ani si pe sotu..omu nu-si gaseste sosetele nu suntem chiar oamenii potriviti pentru lucruri pe ultima suta... avem nevoie de pregatire in avans
Pentru scos din spital nu am nimic decat cosmonautul .. care la sfarsit de martie inceput de aprilie nici nu stiu daca imi va fi de folos..sufar de o usoara forma de inconstienta..desi multa lume s-a oferit sa-mi cumpere hainute pentru scoaterea lui bebe din maternitate.. prietena mea dar ea il are pe Mihaita..soramea dar ea cu hainutele de bebe e total paralela ... sotul dar el nu are talente in domeniu(marimi, modele). Sper sa ma apuce dorinta de cumparaturi..altfel in iau pe bebe in pampers si cosmonaut
.
Pup fetele si strengarilor
Mamica de Bu minunat si de strengar +31
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Alte carti, Tala:
www.edituratrei.ro/product.php/Fran%C3%A7oise_Dolto_Ce_s%C4%83_le_spunem_copiilor_%E2%80%93_c%C3%A2nd_sunt_foarte_mici_c%C3%A2nd_sunt_bolnavi_c%C3%A2nd_se_bucur%C4%83_c%C3%A2nd_sunt_tri%C5%9Fti/1930/" target="_blank">Ce sa le spunem copiilor – când sunt foarte mici, când sunt bolnavi, când se bucura, când sunt tristi
www.edituratrei.ro/product.php/Paul_EkmanDe_ce_mint_copiii_Cum_pot_%C3%AEncuraja_p%C4%83rin%C5%A3ii_sinceritatea/2373/" target="_blank">De ce mint copiii? Cum pot încuraja parintii sinceritatea
www.edituratrei.ro/product.php/Lawrence_E_Shapiro_Limbajul_secret_al_copiilor_Cum_s%C4%83-%C5%A3i_%C3%AEn%C5%A3elegi_mai_bine_copilul/2326/" target="_blank">Limbajul secret al copiilor. Cum sa-ti întelegi mai bine copilul
www.edituratrei.ro/product.php/Cum_sa_le_vorbim_copiilor_despre_sexualitate_Un_ghid_de_urmat_pas_cu_pas_la_orice_varsta/2237/" target="_blank">Cum sa le vorbim copiilor despre sexualitate. Un ghid de urmat pas cu pas, la orice vârsta
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marci_mami/marci_mami.jpg)
marci_mami spune:
Danaeu am folosit la Oliver fix vanita pe care ti-a aratat-o Dara.A fost cea mai buna achizitie, am folosit-o de la nastere pana cam la 1 an jumate.Dupa 6 luni bebe poate sta in fund in partea opusa suportului(e destul de incapatoare vanita).Tot de la nastere prichindelu meu a facut baie numai in baie,am pus vanita pe un suport de plastic pe vana.
Dar depinde mult de bebe.Oliver plange la caldura,doarme cam la 19gr iar in casa nu am mai mult de 20 gr.
Pupice la burtici 29
Bianca Melissa
mami de Oliver Nikolas -05.03.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Dorinutza, am vazut la o familie cu 2 copii, scaunul copilului mai mare era langa o portiera, scoica cu bebe pe mijloc si mama langa cealalta portiera – sau ma gandesc ca mai merge sa stai tu intre scaun si scoica, pe mijloc. Nu cred ca-i bine sa-i lasi pe amandoi nesupravegheati direct in spate. Cica da, asa am citit peste tot, bebe mic cu spatele la directia de mers in scoica, pt ca daca e cel mai mic soc, coloana lui bebe nu-l suporta.
Chito, f. bine faci cu insomnia, nu se recomanda asteptatul cu ochii in tavan sa adormi, cand vezi ca nu poti. Eu mai testez ca daca fac frig in camera (racoarea promoveaza somnul, caldura promoveaza agitatia) sa vad daca adorm repede, daca nu, e util sa te scoli si sa faci ceva ce nu-ti place si vine somn repede, cumva vei alege sa dormi decat sa faci treaba aia.
Asa am citit si eu ca bebe trebuie sa aiba punct de sprijin in cada la picioruse, altfel se simte 'in aer' la propriu.
Irina, merci, ma ajuta, nu mai masura, ca si eu tot cam asa am, soacra-mea la fel, cred ca doar mama e nitel mai mica.
LE:
Ronina, la multi ani, nastere usoara, multa sanate si tie si lui bebe :)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Chito, hai ca am tras un ras cu cosmonautul si scoaterea lui bebe esti super haioasa!
Dara, multumim de link-uri..sunt foarte utile. EU momentan citesc inteligenta emotionala in educatia copiilor...parca o mai citea cineva si in paralel Ilf si Petrov 12 scaune
Miha, mamica fericita de Rares si
30+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"