Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_cp/dana_cp.jpg)
dana_cp spune:
poate un pic, dar nu asta e motivul. Eu sunt fan teoria conspiratiei in general si we asta am vazut un documentar, Thrive, care insumeaza teoriile din cartile pe care le-am tot citit din liceu incoace. Dupa ce l-am vazut am tot sapat, am mai citit chestii care m-au prins si uite asa a trecut timpul.
cu Gaza, DPN 30 Martie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
:)
Dana, uite www.happybaby.ro/Ok%20Baby.htm" target="_blank">aici la codul 818 si poza de mai sus de el.
Monna, m_am gandit sa fiu eu mai cumintica, poate revin fetele, poate am acaparat prea mult si am supra-saturat.
Am inteles ca pudra nu se mai recomanda si pt ca usuca prea rau pielea copilului si nu stiu ce mai face la piele, si desi era gandit contra-iritatii, mai degraba conduce la ele.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_cp/dana_cp.jpg)
dana_cp spune:
Asta cred ca e!!! Sar'na!
Monna, da, insomnia a devenit o constanta in viata mea. Orice as face, dorm max 3-4 ore pe noapte. Insa e adevarat ca mai recuperez ziua. La tine sper sa fi fost doar o intamplare seara trecuta. Somn usor cu Gaza, DPN 30 Martie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Strumfy: ma bucur ca te-ai impacat bine cu suportul ala, pt ca exact asa am achizitionat si eu L-am ales pe principiul ca e doar putin inclinat, iar materialul fiind putin elastic banuiesc sa se va lasa mai jos la fundulet din cauza greutatii si in consecinta la cap va sta mai intins si va sustine bine capsorul.
Amy: eu am gel de dus special pt gravide (mai cremos asa, sa hidrateze bine) si crema anti-vergeturi pt gravide de la Sanosan si sunt multumita de ambele, banui ca si produsele de copii sunt bune. Legat de pudra, la fel am auzit si eu ca mai bine sa nu iau. Ma bucur ca sotul tau e ok si n-a patit nimic, sper sa mearga reparatiile la masina repede sa nu stati cu grija ca la nevoie aveti masina in service
Monna: eu din pacate m-am cam obisnuit cu problema adormitului greu, de vreo 2 sapt. nici macar nu mai incerc sa ma bag in pat inainte de 2 ca stiu ca degeaba o fac 33+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
ufff... fetelor, sorry de insomnii... e asa nasol, mai ales cand il vad si pe sot ce bine doarme mi-i asa o ciuda... si cand stiu ca in 2 luni poate o sa vreau sa dorm 2-3 ore legate pe noapte si n-o sa am cum
Monica, fericita 32+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 8 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 :) Monna, m_am gandit sa fiu eu mai cumintica, poate revin fetele, poate am acaparat prea mult si am supra-saturat. ![]() ![]() *MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina* |
nu cred ca fetele s-au retras din cauza ta
![](pupic.gif)
Monica, fericita
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
AMR: 8 saptamani
![](androvski.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Dana in primele luni nu prea ai ce face cu suportul, dar apoi e util. Oricum fara sot e mai greu cand creste copilu'. Eu l-am spalat pe David tinandu-l de piept spre subrat. Aveam o galeata cu apa langa si o cana mare si turnam apa pe cap (fara mila , dar asa si-a pastrat acel instinct de a-si opri respiratia astfel ca la 9 luni facea scufundari fara probleme), pe fata. Il spalam (cu sapun solid caci am inteles ca e mai putin nociv decat cel lichid - si eu luam de la Klorane si e uriiias) si apoi il clateam tot cu acea cana. Acum o sa o clatesc direct cu dusul (de fapt David o sa faca asta
)
Ronina tinem pumnii sa fie totul ok si sa nu mai ai motive de emotii.
Nici eu n-am folosit pudra (deja nu mai era recomandata). Iar ca si 'cosmetice' de bebe am folosit uleiul de masline (mirosea ca o maslinuta e adevarat, dar eram impacata)
Dara inteleg ce spui (mi-am prins urechile citind despre tipurile de psihoterapie ca sa stiu ce am nevoie). Eu am cautat psiholog din dorinta de a afla metoda corecta pt intarcare (sugea 10 ore incontinuu la 1,5 ani si nu bea lichide si mancarea era cah - vroia tzatza incontinuu ). Aici m-a ajutat, dar am atins si alte subiecte insa insista sa conduca discutia doar spre copil (ori eu vroiam in alta parte), fuma ingrozitor peste mine (iar eu eram in 'pericol' sa ma reapuc de fumat si ii spusesem asta) si imi povestea de fii-su cam jumatate din timpul platit de mine
. Astfel s-a deschis doar o cutie a Pandorei si am ramas singura sa ma descurc cu asta
- pana la urma m-am descurcat (dar a durat ceva)
Amy nasoala sperietura! dar bine ca totul e bine.
Monna la mine somnul vine pe la miezul zilei, dar la stilul ca simt ca adorm in mers . Acum am luat doar o pauza de la pictat peretii
- a zugravit azi tati cam jumatate din ce aveam de zugravit, iar eu ii 'stric' munca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bia_Mi/Bia_Mi.jpg)
Bia_Mi spune:
Neata burtici, va invit la o ciocolata calda! Cum a fost noaptea?
V-ati odihnit? Se pare ca nu din ce vad pe forum...
Ronina multa bafta, sa dea Dzeu sa fie bn ca sa stai linistita. Se pare ca ai chiar mari probleme cu somnul,te compatimesc. Pup
Strumfy_12,aredwynn mie dr mi-a zis ca ne vdm la eco pe 6 feb ca intru in 9 luni (ceva de genu),important e sa fie bn.
Amy25 eu stiu ca produsele de la Sanosan sunt f bune pt bebelus,eu numai dalea am cumparat. \stiu ca s-a mai vb de celule stem,insa vroiam decat sa aflu concluziile finale de la voi. Ms pt raspuns
Dana eu am vb cu o mamica care a folosit o cada cu suport si mi-a zis ca nu prea a fost multumita de ea pt ca nu putea sa spele bebelusul, o incomoda suportul ala,dar ca sa nu alunece poti sa pui intr-o cadita normala un prosopel sau un scutec si nu va mai aluneca. Imi pare rau Dana ca nu te poti odihni noaptea,dar sper sa treci peste mult mai repede.
Tala bafta la eco sa vi cu vesti bune
Dara mersi pt raspuns, ma mai documentez, nu sunt inca sigura
Happy asa mi-a spus pers care m-a informat, ca in caz de nu ai nevoie de celulele stem(Doamne ajuta), sunt persoane care cauta sa cumpere,asta in caz ca sunt compatibile, iar pretul duce pana la 20.000Eur, asa am auzit si eu
Cristina bn ai revenit, e normal sa trecem prin diferite stari,eu cel putin sapt trecuta daca nu am avut niste nervi, nu-mi convenea nimic,ba chiar am si plans,sper sa fie sapt asta mai buna
Monica tare nasol cu dormitul,nu? Am avut si eu problemele astea,dar acum reusesc sa dorm.
Se pare ca nici eu nu m-am trezit intr-o forma buna, as sta numai in pat,ma doare si mijlocul,au inceput iar arsurile,dar asta e. Tre sa imi revin ca sa pot face mancare.
Va pup si sper sa avem o zi frumoasa!
Maine tre sa ma duc sa recoltez culturi din col si apoi sa ma apuc de tratamentul cu ovule! 35+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aredwynn/aredwynn.jpg)
aredwynn spune:
'Neata!
Referitor la cadita/suport, eu le am pe astea: http://www.amazon.co.uk/Tippitoes-BZ1-Standard-Bath-Stand/dp/B005FQJCKS/ref=sr_1_13?s=baby&ie=UTF8&qid=1327910561&sr=1-13 . Le-am primit din Anglia si suportul mi se pare a fi la o inaltime confortabila. Din pacate nu incapem 2 persoane + suport in baie, deci pentru inceput o sa-i facem in dormitor, pentru ca, vorba Roninei, nu o sa stropeasca la inceput. Si eu m-am gandit ca am putea stropi la limpezit si ca e nasol de adus/dus cadita, dar la inceput nu se pune prea multa apa, deci poate nu va fi asa greu. Evident ca o sa incercam diverse variante si vedem cum e mai comod.
La suport pentru cap/corp nu m-am gandit, pentru ca o sa-i facem impreuna baita la inceput. Am noroc ca va sta sotul acasa primele 3 saptamani (deh, are diploma ) si oricum baita o facem seara, deci ma pot baza pe el. Si cu suportul in cadita, cum se intoarce bebelusul ca sa fie spalat pe spate?
Cu limpezitul, eu cred ca voi aplica metoda Anei Culcer din filmuletul de pe youtube. Mi se pare logic ce zice. Bineinteles ca am auzit/citit mai multe variante (ca apa trebuie fiarta-racita in prima luna, ca temperatura camerei trebuie sa fie nu stiu cat, etc.), deci o sa aplic ce mi se pare mie potrivit.
Legat de "eu cu cine nasc", fiind prea bucuroasa pentru vestile bune, am uitat sa va spun ca dr mea si-a fracturat mana si nu stiu cum s-ar putea reface pana in martie... Nici n-am intrebat-o pe mana cui ma lasa in cazul asta, ca nu aveam programare, eram doar pentru rezultate si m-am gandit ca o sa para egoist din partea mea sa intreb. Saptamana viitoare am programare si o sa discut atunci detalii legate de nastere. Oricum, e ca naiba situatia...
Ronina, foarte faine bijuteriile! Si sora-mea si fina-mea se ocupa cu asa ceva, tot pentru uz propriu. Multumesc de idei de intrebari!!
Dara, multumim de ideile de lectura!
Amy, ma alatur si eu fetelor care nu recomanda pudra. E pericol de inhalare (poti scapa mai multa, din greseala, sau chiar si daca nu scapi, e un praf, nu prea ai cum sa controlezi). Legat de cosmetice, cred ca gasesti in farmaciile Dona (si cred ca si in Sensiblu) la acelasi pret produse Topfer care sunt mult mai ok din punct de vedere al ingredientelor.
Sa aveti o zi excelenta! 35+ cu Natalia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
Buna dimineata!
Azi la noi e greva generala (sectorul public, si mai ales cei din transporturi) ...asa ca azi Adri sta cu mine acasa.
Dara, noi la capitolul cereale am inceput cu cele din orez; dar inainte de cereale cred ca si noi am inceput cu pireu de morcov, un pic de mar etc.
Complicat cu diversificarea ...de exemplu citeam in unele materiale ca banana e super ca aliment de inceput - usor acceptata de copil, cu multe elemente nutritive, consistenta ideala pt bebe, nu e acida ca alte fructe etc; in alte meteriale citesti ca banana trebuie evitata pana cel putin la 1 an sau mai mult ...teorii sunt tare multe. Pana la urma e bine sa citesti mai multe si apoi sa decizi care ti se pare mai potrivita pentru bebe tau.
Cu suportul de baie nu cred ca conteaza prea mult de care este - si nu va problema de a duce dcopilul in baie (doar nu mai traim in vremuri stravechi cand baia se facea afara in curte).
Noi am avut vanita cu suport integrat in ea - si am folosit-o de la prima baie, si ne-a placut tare mult. Din pacate n-am mai vazut asa ceva...doar cu suportul pentru bebe separat.
Cand sunt bebe mici mici mici nu stropesc prea tare...dar dupa cateva luni se prind si ei ca se poate, si-atunci e mare distractia.
Aici vad ca se recomanda sa faci baie cu bebe - mami desigur trebuie sa astepte cu baia pana dupa controlul de dupa nastere, dar ei spun ca tati poate incerca din primele zile daca vrea.
Cu Adri am incercat sa o iau cu mine in vana mare cand avea vreo 2 luni si-i placea tare mult...dar parca toata lumea era impotriva, pe principiul ca daca e bebe trebuie totul separat si numai pentru bebe.
Am plecat ca ma cheama Adri.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)