Copil prea increzator in propriile forte???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Da Ml, din pacate e spalare pe creier; se intimpla mai mult cred prin midwest sau prin comunitatile unde sint mai mult americani; comunitatile de aicialtele decit americani, par mult mai preocupate de ...altele( sa stringa bani, sa lucreze zi-noapte, si mai stiu eu ce..) si nu ii intereseaza sa faca pe patriotii, ba chiar deloc, si nici pe copiii lor...
si n-am vazut pe nimeni cu pusca in mina pe aici iti zic drept, nici nu cred ca este legal sa umbli cu pusca in mina, cred ca trebuie sa o porti intr-un seif, separat pusca si separat gloantele, altfel ajungi la...inchisoare!
intr-adevar sporturile sint scumpe, eu am gasit ceva oferte ieftine de facut sport sponsorizat de catre stat sau nici nu stiu cum sa ii zic, dar este pt copii mai mari ( ai mei nu se incadreaza la virsta din pacate) era fotbal si inca ceva, vezi poate exista asa ceva si in statul tau? de la districtul scolar ar trebui sa aibe informatii si sa iti poata spune cred adresele sau nr de tel ale institutiilor care ofera servicii din astea ieftine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Nu stiu pe unde stai, dar pare destul de monocultural. sa zic asa... Fiica-mea are doar opt ani si anul trecut au facut debate politic in care au fost numai copiii intre ei, mari si mici din fiecare tabara. Fiica-mea s-a declarat democrata si contra -razboiului... ceea ce m-a umplut de mandrie materna. Insa spunea ea... ca baietii mici si maricei erau majoritar republicani si sa le aratam noi lor.
Stii cum i-as taia eu cheful de razboit? Facand un exercitiu de imaginatie ce ar fi daca n-ai avea casa sau de mancare... eu as uita sa cumpar. Asta nu-l face "nepatriot" dar cand simti putin ce-nseamna sa nu "ai" esti mai putin dispus sa tai altora ce au ei.

Si sporturile sunt scumpe, dar atletismul nu-i. Poti sa-i explici ce-i un marathon si-l antrenezi sa alerge. Cumperi cronometru, faci incalzire... il pregatesti serios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

Baiatul are 8 ani, incearca fara prea mari sorti de izbanda sa se faca auzit fie in clasa, intre adulti sau in familie (aici ar mai fi cateva lucruri de spus, incerc pe maine). De fapt, cu durere imi aminteste de propria copilarie in care vocea-mi prea slaba si nesigura cu greu era luata in seama de colegi.

Mie mi-a atras atentia acest paragraf, s-ar putea ca pe aici sa fie una din cauze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Aqai si copiii mei beneficiaza de laude aiurea primite de la scoala, vecini, rude plus laurii virtuali pe care baiatul pune destul de mare pret cand se joaca pe miniclip. De fapt ma exaspereaza jocurile ca atare prin agresivitate si ritmul in care se desfasoara si in special prin imaginea falsa pe care i-o creeaza despre sine. Ma cheama adesea sa-l vad ce "bun" este, imi stapanesc nervii si-i spun ca este cu mult mai priceput la "bicicletat" pe-afara decat la busit de masini pe monitor.
Toamna asta l-am dus in parc cu skateboardul, la inceput a fost singur pe rampe, mai cadea, mai o lua de la capat (acasa nu avem, se joaca pe terasa), toate normale... Pana cand au aparut 4 elevi de liceu, cu adevarat priceputi. A intepenit al mic pe banca langa taica-su si numai intr-un plans a tinut-o pana ne-am hotarat sa plecam. De ce nu poate si el sa fie la fel de bun ca ei?!!! Nu m-a mirat ca s-a simtit inhibat, ci ca isi dorea, ca, asa, prin farmec sa ii egaleze.

Ma intreb, cat din ceea ce vad si exerseaza pe computer se furiseaza in mintea lor inocenta si-i face sa creada ca sunt de neinvins? Intr-o alta zi s-a urcat pe bicicleta si si-a dat drumul la vale pe poteca (este destul de inclinata), pedaland fortos si incercand sa se ghemuiasca cu tot cu bicicleta ca sa treaca pe sub hamac (era pus taman perpendicular). M-a luat cu ameteala cand am auzit ce a facut. Bineinteles ca a cazut, s-a lovit rau si urla ca din gura de sarpe. Slava Domnului ca nu s-a dus la vale in padure peste stanci, copaci cazuti si rugi de mure! Culmea este ca, la putin timp l-am prins incercand sa repete figura.

Sa stii ca tare mi-ar placea sa-l fac cumva sa fie mai putin influentat de anturaj. Sa ma tii la curent! Nu incetez sa ma mir cum fata este atat de dezinvolta si aparte fata de colegi iar el precum un burete le absoarbe influentele.

Marina, al tau nu plange cand se loveste? Este de admirat cate face, desi, marturisesc ca m-ar stoarce de vlaga. O ia de la inceput cand cade?

MSL, bine ca imi confirmi cum ii moda cu pustile pe la voi; uneori ma gandesc ca eu sunt a paranoica; si totusi, nu pot intelege cum li se pare normal sa-si plimbe armele pe drum precum in vestul salbatic, sa se laude cu pistolasul "cute" primit cadou de la sot si sa ma vada pe mine nepatrioata si venetica daca nu-i aprob. Trebuie sa fie undeva o lume normala, asa cum o simt eu, pentru copii...
Multumesc de idee, nu m-as fi gandit, ma voi interesa desi imi face cu ochiul ce spune Andreea . Stii ce mult ii place sa alerge? Cred ca ma cheama la fel de des sa-l vad alergand prin casa, asa cum ma stiga sa-l admir pe miniclip. Sigur, sigur, de ce n-as inlocui blestematul de computer cu cronometrarea pe poteca?
Perfecta si ideea cu mancarea. De multe ori ma gandesc ca n-au vazut pana acum la fata un sarac. Tot ce strangem pentru saraci (ori de le dau sa duca la scoala ori aducem la biserica) trece prin nu stiu cate maini, mesajul se pierde pe parcurs, asa ca ei tot in Lalaland raman.
Locuim in NC, la munte, cred ca sunt doar vreo 10 copii negri in scoala (din 700), mai multi portoricani si mexicani, cativa filipinezi... Baiatul, de fapt, nu are nimic impotriva copiilor straini de la scoala (dimpotriva), doar gura i-o ia razna conform lozincilor vehiculate in cercul lui de prieteni: IRaaan, Iraaak, Afganistan!; in functie de aducere aminte mai scapa cate un Pakistan si-n decembrie o Japonie. Sper sa se "vindece", n-am sa ma las.

Marius, ce 15-16 ani?... Am intalnit oameni de 40-50 care dau din gura cat pot si apoi clacheaza.

Uite, ma obsedeaza cazul cuiva. Barbat la 48 de ani, lucra in Florida la o banca in domeniul refinantarilor pentru case in functie de raspundere, sotul unei profesoare colege si tatal unei fete de liceu excelente (fosta eleva a sotului), cu casa la ocean, masini peste masini, sigur pe el, eficient, zambitor, un tip deosebit dupa sotul meu (eu incep sa am mari dubii in legatura cu felul in care se prezinta altora oamenii pe-aici...)... s-a impuscat pe plaja intr-o dimineata in 2010. N-a mai putut sa-si rezolve afacerile si a hotarat ca-i cea mai buna cale... La fel bibliotecara de aici din oras, desi din motive diferite...

Oare ce se intampla cu oamenii astia? De ce batrani din Romania care si-au pierdut de 3 ori TOT ce-au avut si-au fost deportati, pot accepta esecul si mai au inca puterea sa o ia de la inceput, fug cu copiii de mana in fundul curtii printre porumbi precum bunica in timpul bombardamentului sau se refugiaza cu boccelele in spinare printre morti lasati in urma razboiului prin santuri, nu si-au luat zilele? Cum imi invat copiii sa nu dispere si sa fie multumiti cu ce au, in lipsa unei experiente socante sau a unei vieti grele?
Sa fiu sincera, nu imi vad sotul (nascut si crescut aici cu munca de la 5 dimineata de la 15 ani in timpul vacantelor in brutaria tatalui lui) suportand cu brio lipsa mancarii, a unei case, a curentului electric, ce sa mai spun de copii... El se enerveaza la coada de la posta de-s 5 oameni inaintea lui si pleaca, imi pune chimicale la prun ca nu mai are rabdare sa-i astepte fructele si alte minunatii . De fapt nu este de ras, sunt ingrijorata pentru copii si ma gandesc ca nu-s deloc pregatiti pentru o viata mai... aspra?!... Aveti leac?

Desiree, eu nu-ti sar in cap . Am intalnit totusi si cativa americani modesti, multi din generatia a mai batrana de-a purtat pantofi cu gauri in talpa. Sunt eroii mei . Imi spunea sotul cam prost dispus ca da pe aici pe la tara peste oameni ciudati... crede el, de fapt, ca sunt... rusinosi (sunt angajati ba la garaj, ba la magazinul "satesc", ba la restaurant...). Am vrut si eu sa-i vad pe rusinosii americani pe cale de disparitie, da' peste ce dau? Peste niste taranoi infumurati si legati la gura care se inseninau subit cand le trecea pragul vreun localnic preten de gradinita sau de mers la biserica. Din intamplarea respectiva am tras doua concluzii: ca floridienii (sau orice or fi ei numai outsideri sa fie) sunt trecuti pe lista dusmanilor care nu trebuie serviti (nici nu indraznesc sa ma gandesc cum m-ar privi pe mine singura) si ca barbatul meu n-a vazutara in viata lui vreo creatura rusinoasa pentru ca pur si simplu nu se exista pe plaiurile dansilor.

Nelia, m-a prins miezul noptii aici. Scriu pe maine. S-ar putea sa ai dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ML daca se loveste nu plange de regula . In schimb daca vrea sa-si impuna punctul de vedere pe orice subiect poate face o adevarata reprezentatie, plange la comanda ca o actrita, lacrimi cat casa. cu sportul ti se pare complex din afara dar pentru el orice e simplu si in plus noi suntem cu totii o familie de sportivi asa ca ne-a venit natural sa facem asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

@ML - este o societate rapida cea in care traiti - "time is money" nu a fost inventata de romani. Oamenii sunt dependenti de ceea ce civilizatia le asigura. Nu stiu sa traiasca sau sa se descurce natiral, clacheaza dar asa au ajuns pe lume asa au crescut atata stiu sa faca.
Daca ii aduc in Romania si ii duc o saptamana cu cortul in conditii absolut obisnuite de campare fara dus fara gaze fara curent se blocheaza. Tot ce stiu ei este ca ii apuca disperarea pentru ca nu stiu sa supravietuiasca in mod natural. Nu au instincte, nu au experiente se primeste totul de-a gata. Este natural normal si absolut de nediscutat sa am WC apa calda curent CD video, gaze, hamburger cola metrou masina aer conditionat frigider samd. Problema nu este daca ceva nu ai ce mai degraba lipsa de experienta daca nu ai.
Ce-i de facut?
Ai sa razi. Nu stiu daca exista tabere care au activitati si profil cat mai basement... nu stiu cum sa ma exprim. Ca a-ti spune - Ok hai in Romania 30 de zile din care cel putin 15 va sta in munti cu cortul...

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

ML daaa cat mai mult timp departe de computer s'alte imagini false despre el.
In afara alergatei, la care eu cronometrez, mai joc cu copiii si badmington, ba chiar si chestii americane la care ma pricep putin gen baseball. Sta sa-mi arunce mingea cel mic si sa incurajeze sa dau in ea...

N-am nici timp, nici energie pentru n-spe activitati extra-scolare. Asa ca ceea mare inoata si-n rest facem sport pe poteca din padure si in curte. Impreuna. Plus pimavsra si vara o amiaza de "adventuring" Mergem in parcul natural pe unde vor ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si eu am un baiet...tot cam asa...
eu cred ca majoritatea baietilor sunt asa, mai ales la virsta asta. le place sa faca pe vitejii.
si al meu e nerealist ...big time...
el e cel mai bun la orice si la scoala si la sporturi....
la scoala cei drept e printre cei mai buni dar cred ca zilnic ii spun, ca asta se datoreaza faptului ca munceste mai mult ca altii...

auziti,vrea in cel mult 2 ani sa mearga la colegiu..ca a invatat destul de mult, ca nu mai are ce invata in 10 ani...stie deja tot.

alt vis de al lui e sa devina "legendary" in footbal american(sport cu care nu sunt de loc de acord si nu il va practica niciodata).

ori vrea sa devina general de armysau air force pilot...asta dupa ce a citit de 1 si al 2-lea razboi mondial.i-am explicat de mii de ori ca razboiul inseamna sa iei viatza pretioasa a altcuiva...etc...etc. dar lui de fapt ii place strategia, planul de razboi...si mintea lui nu merge mai departe.

desi nu a practicat nici un sport, nimic... el deja stie karate(la fel ca Jet Li), footbal american(ca Rice), fotbal european(ca Becham)...inot, tenis de camp si multe altele.
la inot abia invatase sa inoate anul trecut si gata ca el traverseaza bazinul...culmea ca a reusit(eram cu el umar langa umar)

al meu deja are planul stabilit pe toata viatza.
vrea sa aiba masina ferrari si o vila in San Fracisco sau Los Angeles unde sa stea cu nevasta, copiii si cu noi.vrea sa fie milionar...si daca se poate inventator(deja vine mereu cu cite o "inventie"-dar pana acum toate ideile lui au fost deja inventate).

m-a intrebat cum poate deveni milionar, eu nepregatita pt intrebare i-am spus ca in timp daca invata si devine ceva "mare" inginer, cercetator..., ori inventeaza ceva si devine mai repede. desigur calea scurta e mai buna.

el deja poate sa scrie carti...asa se lauda... desi nu a citit, nu s-a documentat suficient pt ele si habar nu are...si nu trece nicodata de primul capitol.

si al meu vrea sa mearga la vinatoare...sa fie "the provider" dar noi nu prea avem asa inclinatii..nici arme, nimic. dar prin zona(cam la 30 min distantza) prin paduri,am auzit ca se practica.

el iubeste chinezii ca fac de toate pt noi, spunea intr-o zi "viva China"

cam atit cu o parte din visele baiatului meu..."the best in the west"

dar la partea cu "nenorocitii"...si cu excluderea altor natii asta nu am intilnit-o pe unde stau eu. desigur, California e o zona multiculturala si asa ceva e de neacceptat.
cred ca ati avea probleme mari cand va creste si va merge in alta comunitate...

nu pot intelege ca vine cu astfel de expresii de la scoala. eu cred ca sunt luate mai mult din filme. asa ca ai grija la ce-l lasi sa vada si eventual trebuie sa ii explici sa nu inteleaga mesaje gresite.

aici este intradevar atitudinea ca americanii sunt cei mai buni...doar ascultind aseara pe Obama iar cu... the greatest nation, belive in yourself...etc
normal ca li se intipareste in cap ca sunt grozavi, patriotzi, the best in orice.nu neaparat se vorbeste de alte natii comparativ, dar cand se ridica pe ei in slavi...cam asta inseamna.

noi ii spunem ca Dumnezeu iubeste pe toata lumea la fel indiferent cum sunt: buni,rai,slabi,uriti...si asa trebuie sa facem si noi.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

aaa...mai are o expresie care ma exaspereaza:"Mami, tu nu ai cum sa intelegi de ce fac eu asa...simt asa....ca sunt american iar tu esti valceanca"

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

aaa...mai are o expresie care ma exaspereaza:"Mami, tu nu ai cum sa intelegi de ce fac eu asa...simt asa....ca sunt american iar tu esti valceanca"

michelle

Asta era, de fapt...

Mergi la inceput