Integrarea copiilor nevaccinati in colectivitate.
Raspunsuri - Pagina 10
Ramona2006 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sheherezada http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YEWGHhuTa7w Aici vorbeste o persoana avizata despre problemele pe care le creeaza vaccinurile.Sper ca nimeni nu mai poate spune ca e vorba de informatii de pe internet, propagate de analfabeti care nu sunt constienti. 'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte." Poze |
Cu tot respectul pentru acest subiect si ptr parintii care incearca sa faca ce stiu ei ca e mai bine ptr sanatatea copiilor lor, de cind este femeia asta "persoana avizata"? Este un dr, simplu dr si nu fost ministru al sanatatii, si este cunoscuta ca fiind o persoana interesata de OZN-ri, parapsihologie, teorii ale conspiratiei etc.
Daca tot se dezbate si se combate, trebuie facut cu argumente viabile si nu cu teoria ca "vaccinurile le fac americanii ca sa decimeze populatia globului". Pe bune...
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
AB_AC spune:
Sheherezada stiinta nu se face in nici un domeniu cu vorbe.
In vorbe ne putem certa la nesfarsit. In stiinta nu crezi pe nimeni. Ii urmaresti modalitatea de a colecta datele, de a le analiza statistic, de a le justifica matematic gradul de certitudine a confirmarii unei ipoteze si apoi accepti ideea.
Eu nu am vazut un astfel de studiu serios care sa traga o asemenea concluzie cum ca exista o lagatura intre vaccin si autism. Acel englez si-a pierdut licenta exact pentru ca a tras de par concluziile. "Tras de par" in sensul nerespectarii matematice a regulilor de constructie si analiza a datelor statistice.
O ocurenta comuna a doua evenimente : autismul si MMR-ul nu inseamna neaparat dependenta functionala intre ele. Adica un eveniment implica sau e corelat cu altul. Formele de autism mai "lejere" incep sa se vada pe la 2-3ani varsta la care se administra si MMR-ul. Asta nu inseamna ca mercurul e ok. Era folosit ca un conservant in vaccinele multidoza care se trasnportau in tarile sarace. Ori procentul de copiii detectati cu autism e mai mare in tarile dezvoltate.
Citeste literatura serioasa despre autism. Noi am fost foarte ajutati de o fundatie
http://sfari.org/
Miliardarul care a facut fundatia are un copil autist. Si este un matematician in primul rand. Si-a lasat frustarea de o parte si in loc sa panicheze a adus la un loc oameni care sa studieze problema. Majoritatea studiilor sugereaza o sursa genetica. Diferentele de structura a creierului nu-s de tipul "ceva s-a distrus" ci mai mult de tipul diferente de densitate intre lobi.
http://sfari.org/news-and-opinion/conference-news/2011/society-for-neuroscience-2011/imaging-finds-cerebellar-changes-in-autism-other-disorders
aceste diferente pot aparea din timpul sarcinii. Studii ustinute de cercetare si legate de virusi , vaccinari si autism ar putea fi in rezumat acestea:
http://sfari.org/news-and-opinion/news/2011/experts-tease-out-maternal-infections-link-to-autism
pisigri spune:
Nici mie nu mi se pare ca clipuletul de pe youtube poate fi incadrat in sfera "documente medicale stiintifice".
Eu zic asa. Ginditi-va cum era acum vreo 100 de ani, cind aproape in fiecare familie mureau sau ramineau ologi copii din cauza poliomielitei.
Apoi ginditi-va in ziua de azi, cite cazuri de poliomielita sunt diagnosticate in tara noastra.
Si apoi, multumiti-le parintilor alora inconstienti si cu spirit de turma care isi pun copiii in pericol si si-i vaccineaza, in asa fel incit intr-o populatie in care incidenta bolii este aproape zero, voi, alea constiente si informate, va permiteti sa NU va vaccinati copiii si apoi sa va bateti cu pumnul in piept ca uite, nu s-a imbolnavit, ca e rezistent, ca nu i-am bagat in corp microbii aia oribili....
In primul rind vaccinul antipoliomielitic nu mai este vaccin viu, din cite stiu eu.
In al doilea rind, as vrea sa mi se explice si mie de ce vaccinul antitetanos este considerat a fi unul "mai soft" si de ce pe ala sunteti mai dispuse sa il faceti. Oare pentru ca amenintarea este mai directa si mai apropiata si mai concreta, avind in vedere ca in tara asta inca se mai moare de tetanos?
In al treilea rind, mercurul din vaccinuri ar trebui sa fie ultima voastra grija cind vine vorba de sanatatea copiilor vostri.
In al patrulea rind as vrea sa stiu daca stiti cit de agresiva este tuberculoza pentru un copil, care este incidenta tuberculozei in Romania si in ce consta tratamentul impotriva acestei boli.
Dar vaccinul antirabic, l-ati administra copiilor vostri?
Tot spuneti ca fiecare face ce vrea si ce crede ca e mai bine pentru copilul sau, uneori pe un ton destul de agresiv - vezi ultimul mesaj. Numai ca intr-o populatie nu este normal sa fie chiar asa, pentru ca sanatatea copilului meu PREA MIC ca sa fie vaccinat poate ajunge sa depinda la un moment dat de sanatatea copilului tau, nevaccinat din cauza unor teorii ale cosnpiratiei FARA SUPORT STIINTIFIC. Iar sanatatea copilului lui X, imbolnavit de SIDA prin spitale, poate ajunge sa depinda de deciziile de genul asta.
Nu am inteles deloc legatura si paralela cu HIV-ul potential transmis de copilul meu copilului tau. Cred ca un vaccin anti HIV ar schimba lumea, chiar cred. Dar probabil ca sub umbrela aia sub care nu patrunde nici poliomielita, nici tusea convulsiva, nu e loc destul nici pentru a privi in jur la DRAMELE din tarile subdezvoltate, in care jumatate din populatie este HIV-pozitiva si in care nu ai sanse sa te protejezi eficient impotriva acestei boli.
Si da, cred cu tarie ca mii de mame ai caror copii s-au stins de poliomielita, si-ar fi dorit din toata inima lor de mama sa fi existat un vaccin, asa cu mercur cum e el...si care sa cauzeze cancer...
, dar care le-ar fi salvat copiii....
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Vauva spune:
Iar tanti din Finlanda? Nu are nici o credibilitate nici macar aici, este deraiata complet de la realitate. selectati-va sursele cu atentie este foarte periculos ce faceti prin propaganda care o purtati impotriva vaccinurilor si periculos pt acei beblusi nevaccinati care prin deciziile voastre contracteza boli(ex.pojarul) neajungand la varsta optima pt a fi vaccinati si fac complicatii grave, inclusiv moartea survine la unii.cautati si aceste art. Pt ca sunt destule, vi le pun eu daca nu le gasiti.
ch_dana spune:
http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/epidemie-de-rujeola-in-romania-cei-mai-afectati-sunt-copiii-mai-mici-de-un-an.html
Cam repede intr-un an...193 - > 3000 ...?
Dana &
Amelia (21.06.2011)
kariguld spune:
simt nevoia sa spun ceva. sunt de acord ca fiecare om este liber sa faca alegerile, in urma informarii serioase, asa cum considera.
nu cred ca-i necesar sa aratam cu degetul spre nimeni, nici spre cei ce-si vaccineaza copii nici spre ce-i ce n-o fac. ma deranjeaza atitudinea asta. mult prea des se face asta, ca de nu suntem de acord cu parerile respective.
personal am citit studii de la institutul cantacuzino (de la persoana care lucra acolo in cercetare) la vremea cand am decis sa nu-mi vaccinez copii. am discutat cu cativa medici, persoane apropiate. deci n-am luat hotararea pe baza radio-sant. apoi, de-a lungul timpului am mai aflat si alte informatii, din alte surse.
multe din informatiile care exista astazi si care par a fi paranoide in ochi unora, au totusi samanta de adevar in ele. avem noi certitudini clare ca e alba sau neagra? sunt convinsa ca nimeni nu are si nici nu poate sa ofere asta.
pisigri spune:
Kariguld, dincolo de ce spun articole pe net, teorii ale conspiratiei, medici etc, REALITATEA este ca speranta de viata, durata vietii si calitatea vietii au crescut mult dupa aparitia vaccinurilor.
Argumentul cu mercurul este unul fals.
Argumentele legate de legatura vaccinuri-cancer mi se par extrem de greu verificabile din cauza nenumaratelor variabile care intra in aceasta ecuatie.
Argumentele legate de vaccinuri-autism au fost deja demontate.
Ok, nu sunt (suficient) informata dpdv al curentului de opinie anti-vaccin, dar pe scurt eu stiu asa: vaccinul contine fie un microorganism atenuat (incapabil sa produca boala), fie o componenta cheie din structura acestui microorganism. Introdus in organism, vaccinul face exact ceea ce ar face si boala in sine: stimuleaza organismul sa produca anticorpi specifici. Cu alte cuvinte, il invata sa se lupte cu armele potrivite impotriva acelui microorganism. Asta, fara a determina aparitia simptomelor caracteristice bolii.
La excipientii din vaccinuri nu vreau sa ma refer,pentru ca la numarul de chimicale pe care le bagam in noi pe parcursul vietii, ele sunt mai putine decit o picatura intr-un ocean.
Si atunci...in care moment al acestui proces se intimpla procesele alea cumplite pentru care sunt incriminate vaccinurile? Este ca si cum ai face boala, intr-o forma asa de usoara incit ar trece neobservata.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
kariguld spune:
pisigri, eu nu contest toate acele realitati. vroiam doar sa fim corecti fata de toata lumea, si de cei ce au vaccinat si de cei ce n-au facut-o. sa nu judecam pe nimeni ptr alegerea facuta. sunt de acord ca fiecare sa se informeze temeinic inainte.
cipcipcip spune:
Eu personal prefer sa am incredere in medicul meu pediatru cu experienta de o gramada de ani si care a studiat temeinic teoria cu riscurile vaccinurilor si mi-a spus ca in nici un caz riscurile de a face vaccinurile nu sint mai mari ca cele de a contacta boala in sine. Deci noi am facut toate vaccinurile, in afara de cel impotriva tuberculozei (care se face in Portugalia) si despre care mi-a spus ca nu este necesar deoarece protejeaza numai impotriva complicatiilor tuberculozei. Mi se pare foarte riscant sa nu faci vaccinurile, mi ales cel impotriva poliomelitei sau alte boli GRAVE.
sheherezada spune:
AB_AC
eu nu vreau sa ma cert cu nimeni.Nici macar atunci cand stiu sigur ca am dreptate,pentru ca mie nu imi place sa ma cert.Prefer sa parasesc scena chiar daca este in defavoarea mea.La o adica imi este egal ce spune x au y,chiar si etichetele care mi se pun ma lasa destul de rece.Eu il cred pe homeopatul meu la care mergem de doi ani.A terminat o facultate de medicina si prectica homeopatia de 30 de ani.Si de cand mergem la el exista progrese vizibile pe care nu le poate contesta nimeni.
Nici macar nu lupt pentru a convinge pe cineva ca este bine sa nu isi vaccineze copilul.Eu vreau ca toti parintii sa stie,sa fie informati si sa aleaga in deplina cunostinta de cauza.Eu nici macar nu am stiut ca am dreptul de a alege.Si in fiecare noapte cand imi privesc fetita dormind ma gandesc ce curs ar fi avut viata ei,viata mea daca nu ar fi fost acele vaccinuri?Si ma invinovatesc tot timpul pentru ca puteam stii si nu am stiut!Informatia era la indemana mea si nu am stiut ce sa caut.As vrea ca alti parinti sa nu mai treaca prin ce am trecut noi.Atat.
Nici macar nu spun ca toti copiii autisti sunt asa din cauza vaccinurilor.Eu spun doar ca vaccinurile pot cauza mai multe probleme daca se fac unor persoane care au anumite boli care nu sunt diagnosticate.In linkul pe care l-am pus de pe forumul medical vorbeste un doctor roman despre lucrurile astea.Si o face foarte bine!
Ce ma scoate pe mine din minti este faptul ca anumite persoane refuza sa accepte anumite informatii indiferent de sursa din care provin.Sub pretextul si cine spune asta?Un doctor?Un simplu doctor?
Intrebarea mea pentru aceste persoane este :cine ar trebui sa va spuna aceste lucruri pentru a parea serioase?
Poze