Trombofilia, o cauza a infertilitatii -68-

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Am fost azi la ecograf pt zi 2, aveam 5 antrali pe OD si 2 pe OS unde am un chist mixt de 27mm care nu vrea sa scada iar endometrul este inflatamt, cred ca am endometrita Am intrebat-o pe dr ce inseamna endometru cu plaje hipoecogene si mi-a zis ca sunt portiuni slab vascularizate. Asta mi s-a depistat in sapt 7 cand bebe arata de 6 sapt ulterior a mai crescut f f putin iar in sapt 10 am facut chiuretaj.
Am avut clexane 0.6 care l-am oprit in ziua cand am facut BHCG si l-am reluat in ziua urmatoare punctiei (pauza 2 zile- sau 2.5zile nu mai stiu exact). In pauza asta cred ca s-a stricat endometrul, degeaba am marit doza la 0.8 la 3 zile de la ET .
Dr gineco care mi-a facut ecograf azi mi-a zis ca vorbeste cu hematoloaga de la mine din oras sa-mi dea 0.8 dar pauza asta lunga ma nemultumeste pe mine. Am intrebat-o si pe dr gineco de ce tb o pauza asa lunga dc la cezariana poti intrerupe cu 12 ore inainte, mi-a raspuns ca e altceva asta
Dr U nu mi-a raspuns la mail , mai astept putin.

Fetelor pt histeroscopie tb sa opresc aspenter-ul? Cu cat timp inainte?

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

sper aspenterul se opreste cu 10 zile inainte de orice interventie care poate duce la sangerare. asta e termenul in care iese din organism.

m-am tot gandit de ce exista diferenta intre oprirea anticoagulantului inainte de punctie si cezariana. parearea mea este ca in cazul cezarienei totul este la vedere, adica dr taie si poate sa actioneze asupra zonei si opreste sangerarea, pe cand in timpul punctiei, se inteapa o zona pe care o vizualizeaza doar ecografic, fara posibilitatea de a trata in vreun fel rana produsa.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Eu la ultimul fiv l-am oprit la declansare odata cu clexane, nu mi-a zis nimeni sa-l opresc mai devreme.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Rezultatul pe buletin apare foarte clar "MUTATIA -844G IN GENA PAI- I A FOST IDENTIFICATA IN STARE HOMOZIGOTA." Deci pt mine n-a fost loc de interpretare! Dar se pare ca realitatea e alta .... sau nu? Oricum voi repeta, asta e singura certitudine.

Daca cineva are rezultat de la Synevo cu polimorfism ... poate sa scrie aici sa vad si eu cum apare? Scrie daca rezultatul e de forma GG sau AG sau AA?

Dr. Avram mi-a explicat ca in studiul genei PAI pot sa apara 3 situatii: GG (normal), AG sau GA (hetero) sau AA (homozigot). Cand am sunat sa intreb ce mi-a iesit mie, cel de la lab a zis GG

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

De la Synevo: Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie.
Pacientul este homozigot pentru deletia promotorului genei PAI1 (status 4G/4G tip mutant). Deletia guanozinei in pozitia 675 a genei PAI1 care apare in forma homozigota la 11% din populatia europeana conduce la o crestere a nivelului de PAI1 in sange. Concentratia plasmatica ridicata de PAI1 constituie un factor de risc pentru boala tromboembolica. Starea de purtator pentru alela 4G este asociata cu obezitate si hipertensiune arteriala precum si cu cresterea riscului de infarct miocardic, iar la femei cu preeclampsia. Transmiterea defectului genetic este autozomal-recesiva si se recomanda control familial.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Despre analiza poti citi aici http://www.synevo.ro/gena-inhibitorului-activatorilor-plasminogenului-pai-polimorfism-675-4g5g-risc-trombofilie/
Vezi mai jos ce rezultate pot sa apara.

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput

Uite, de pe site-ul synevo:
Pentru un pacient, se raporteaza unul din cele 3 rezultate posibile:

-genotip homozigot 5G/5G;
-genotip heterozigot 4G/5G;
-genotip homozigot 4G/4G.

Homozigotii 4G/4G (frecventa 11% in populatia europeana) prezinta niveluri PAI-1 cu 25% mai mari fata de homozigotii 5G/5G6;10. Niveluri de PAI-1 peste limita superioara a normalului sunt intalnite si in cazul genotipului heterozigot 4G/5G care are o frecventa de 40% in populatia europeana.

Starea de purtator al alelei 4G este asociata cu adipozitate, hipertensiune arteriala si cu un risc usor crescut de infarct miocardic.

Faza tare e ca la mine scrie 4G/5G homozigot, ori pe site scrie ca 4G/5G e hetero

Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui QiaoBing

m-am tot gandit de ce exista diferenta intre oprirea anticoagulantului inainte de punctie si cezariana. parearea mea este ca in cazul cezarienei totul este la vedere, adica dr taie si poate sa actioneze asupra zonei si opreste sangerarea, pe cand in timpul punctiei, se inteapa o zona pe care o vizualizeaza doar ecografic, fara posibilitatea de a trata in vreun fel rana produsa.

Qiao dar tu ai parca ai zis ca ai facut ultima injectie in seara de dinaintea punctiei, sau nu mai tin eu minte? Eu am calculat gresit, am facut ultima injectie in seara de dinainte declansarii, adica cand am facut pregnyl nu am mai facut clexane. 24+36 ore= 60 ore si am reluat in seara urmatoare punctiei alte 30-35 ore Am avut pauza enorma, m-am trombozat de tot in 4 zile.

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Al meu e celalalt PAI cu baiuri ... 844 ... la acela se interpreteaza altfel... O sa caut la Synevo info despre el... E clar ca apare mult mai detaliat la cei de la Synevo!!!!

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit

Mergi la inceput

Nu cred ca se interpreteaza altfel. Genele sunt...tot gene, orice tip ar avea.
Imi zice cineva si mie daca am hetero sau homo? Ca-s in dubii...ma refer daca tinem cont de explicatia de pe site ca 4G/5G e hetero...mai are cineva 4G/5G?

pentru sanatos!

Mergi la inceput