Trombofilia, o cauza a infertilitatii -68-
Raspunsuri - Pagina 17
MeAlex spune:
Pai Danylini, tu de ce crezi ca spun ca sunt "still in the dark"??? Nici eu nu sunt de acord cu abordarea...daca ai risc de trombofilie de la mutatii, faci tratament. E adevarat ca afara exista un protocol care zice ca faci analizele astea dupa 3 sarcini pierdute, cand se declara boala abortiva...dar acolo este pentru ca nu platesti analizele! Aici au preluat protocolul ca atare desi facem analizele pe banii nostri...clar, exista si accidente, mai ales la prima sarcina, dar daca femeia intreaba ce analize poate face, i se pot recomanda (cu conditia sa fi auzit dr. de ele).
Pentru rezolvarea cicatrizarii nu se poate face nimic? Stai linistita, cred ca toate am avut cel putin o data reactia asta...
De unde stiu ei ca nu de aia ai pierdut sarcini? Poate faptul ca ar fi avut S. Down ar fi daunat. Din cate am inteles, embrionii care au astfel de mutatii: Down, trisomii, etc, sunt respinsi mai usor de corp.
P.S.: Nu sunt de acord cu aproape nimic din ce a spus dr. Avram, am citit studii si articole scrise de medici si am curaj sa sustin ca uneori nu are dreptate.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
MeAlex spune:
Cris, ce sa zic? Tie iti da Clexane ca ai doar MTHFR hetero, la mine trebuie sa mai vada cum sunt analizele in sarcina, dupa aspenter, asta ca tot am si PAI homo. Eu zic sa repeti la Synevo analiza PAI si sa ceri la Medlife sa iti confirme in scris ca nu ai PAI, nu telefonic.
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!
danylini spune:
Mulumesc me Alex, ptr ca s-a oprit la 17 saptamāni deci trecusem de primul trimestru si am f#259;cut dublu test unde a ie#537;it mic#259; ( adica 1 la mii ca ar putea fi) probabilitatea de trisomie ca altfel imi indicau amniocenteza. La prima sarcina am b#259;ut femibion pana la 13 saptamāni si aspirina pana pe la 8 saptamāni .
MeAlex spune:
Scuze, Danylini, parea ca au zis ei asa, pur si simplu, ca nu aceea a fost cauza...ca m-am saturat de cei care nu cred ca e una sau cealalta...doar accidente...
pentru sanatos!
Rikidone spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MeAlex Cris, ce sa zic? Tie iti da Clexane ca ai doar MTHFR hetero, la mine trebuie sa mai vada cum sunt analizele in sarcina, dupa aspenter, asta ca tot am si PAI homo. Eu zic sa repeti la Synevo analiza PAI si sa ceri la Medlife sa iti confirme in scris ca nu ai PAI, nu telefonic. Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane) Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm) pentru sanatos! |
Am comentat cu cateva pagini in urma abordarea dr. Avram dar a fost un mesaj ignorat.
Eu am 2 MTHFR si 2 PAI - heterozigote. Si mi-a spus ca s-ar putea sa primesc Clexane la un mom dat in sarcina. Clar nu de la inceput.
I-am spus ca urmeaza sa fac stimulare si atunci mi-a zis sa iau Aspenter pe perioada stimularii. In rest nu.
Si ca nu imi poate da un tratament pt ca nu am istoric cu sarcini pierdute. Daca eu ma chinui de 2 ani sa raman insarcinata si imi pot permite sa pied sarcini doar ca sa am istoric???
Cris_25 spune:
Sunt de acord si eu ... ca nu trebuie sa asteptam sa avem sarcini pierdute pt a face anumite tratamente ... La fel cum nu ar trebui sa asteptam sa pierdem sarcini pana sa facem trombofiliile (care,din pacate, in Ro cel putin, doar in acest caz se recomanda). Eu le-am facut din proprie initiativa fara sa pierd sarcini (desi, poate chiar asta a fost cauza pt care nu s-a prins niciodata bb) ... si bine am facut ...
Doar ca eu am o pb ... nu am citit suficient de mult incat sa ma consider avizata sa fac tratamente de capul meu ... asa ca trebuie sa merg la dr! Fiind din Cj ... si neavand posibilitatea deocamdata sa ajung la B la dr. U, varianta cea mai buna la mine a fost dr. Avram ... si eu merg pe mana ei... Nu stiu daca din lipsa de optiuni ... sau pt ca mi-a inspirat incredere!
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
aruam spune:
Buna fetele,
Vreau sa fac si eu niste comentarii referitor la dr Avram.
Sunt si eu pacienta ei si am MHFR homozigot si PAI heterozigot si mi-a dat clexane de 0,4 de la stimulare urmeaza sa fac FIV luna viitoare.
Nu am nicio sarcina pierduta si cu toate asta mi-a recomandat clexane .
Pararea mea este ca nu acesta este criteriul dupa care recomanda clexane, cred ca in functie de profilul fiecarei paciente, analize,etc.
A supravegheat-o si pe sora mea in sarcina si lunar o punea sa-si faca analize si un functie de asta recomanda doza de clexane ,totul a decurs bine si acum are o fetita superba.(inainte de asta a mai pierdut 2 sarcini pana sa ajunga la dr Avram)
Nu vreau sa influentez pe nimeni sunt numai parerile mele personale.
Spuneti-mi si mie cele care luati coenzima Q10 de la ce firma luati?
Si din a cata zi a ciclui se ia sau nu conteaza asta?
PCOS trat Siofor 1000 mg ,500mg/3zi , 4 IA nereusite , MTHFR C677T homozigot PAI 675 heterozigot 4G/5G trat Femibion 1/zi, Magne B6 3/zi ,acid folic 5mg /zi
in 2012 o sa fiu
Doamne ajuta
sunshine4ever spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cris_25 Am fost si eu azi la dr. Avram si-am venit mai mult decat incantata!!! A stat aproape o ora de vorba cu noi si ne-a explicat pe indelete tot ce am vrut. In final, se pare ca una din mutatiile mele era gresit transmisa de cei de la laborator ... Este vorba de mutatia PAI, care scria pe fisa de analiza ca apare in forma homozigota. La recomandarea dr. am sunat la lab in Bucuresti si un domn mi-a explicat si cu cuvinte multe dar si simplu pe intelesul meu ca analiza e ok... In alta ordine de idei... mai am doar MTHFR 677 hetero... am dat azi sange si pt homocisteina... O sa vb mai multe detalii cu dna doctor saptamana viitoare dupa ce vedem cum e homocisteina. A fost de acord si cu clexanul de 0,4 ... desi, titand cont de istoric si analize, nu l-ar fi recomandat... Cred ca a fost de acord cu el mai mult asa, pt confortul meu psihic! Una peste alta, eu sunt foarte fericita ca nu am PAI-ul Asa ca, daca mai sunt fete care au facut analizele la MedLife, va rog eu foarte mult sa sunati sa va lamureasca daca e scris corect rezultatul sau nu. Domnul cu care am vorbit m-a asigurat ca vor modifica modul de redactare in asa fel incat sa fie mai clar!!! Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota Gena PAI Mutatia -844G Homozigota FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit |
Cris , aici nu am inteles, ai pai sau nu. Daca nu ce iti scrie pe buletinul de analize de se intelege ca nu ai pai?
Poti sa mai imi spui unde are dansa cabinetul si cat a fost consultatia?
MeAlex eu sunt din cluj si nu stiu daca consulta la cl. privata sigur nu imi va fi gratis consultatia.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
Cris_25 spune:
Pe dr. Avram o gasesti la MedCenter... undeva aproape de Napoca. Intr-adevar consultatia nu costa, doar analizele pe care le faci (daca trebuie sa faci)
Cu PAI-ul meu a fost ciudata chestia! Medicul cu care am vb la telefon mi-a spus ca s-a mai intamplat cu mai multe paciente si vor remedia. Mi-a explicat ceva de genul...ca homozigot inseamna "la fel"...si ca poate fi vorba de normal homozigot (ceea ce e bine) sau patologic hemozigot (ceea ce nu e bine) ... Mi-a mai explicat si ceva cu aleale (sper ca scriu corect) de tipul GG, AG sau AA. Practic, daca este de tipul GG e ok ... Am intrebat de ce nu trec rezultatul compelt pe fisa... mi-a rapsuns ceva de genul ca ... daca ar trece si polimorfismul, foarte putina lume ar pricepe ce e aia... In fine, am intrebat cel putin de 3 ori la final ... sa-mi spuna daca e ok sau nu ... si a spus ca e normal...e ok! Nush ce sa zic Am trimis aseara un mail... sa-mi dea si in scris acelasi raspuns, dar sincer, ma indoiesc ca voi primi! Deci in cele din urma tot trebuie sa repet undeva!! Nush ce mi-o trebuit sa tot cobesc cu repetatul analizelor
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
sunshine4ever spune:
Cris uite aici de pe siteul de Synevo :In ceea ce priveste patologia sarcinii, potrivit unui studiu, prezenta genotipurilor 4G/4G sau 4G/5G este clinic semnificativa pentru dezvoltarea tromboembolismului venos in sarcina. Un alt studiu a aratat ca genotipul 4G/4G, statusul homozigot pentru mutatia Val34Leu a factorului XIII sau homozigotia/heterozigotia compusa pentru ambele defecte se asociaza cu pierderile de sarcina din trimestrul I, prin afectarea formarii placentei2.
Un studiu publicat recent a raportat ca prezenta alelei 4G constituie un factor de risc independent pentru infarctul miocardic la pacienti tineri (#8804; 45 ani), la fel ca fumatul, hipertensiunea arteriala si istoricul familial de afectiuni cardiovasculare4.
La pacientii cu boala coronariana prezenta genotipului 4G/4G a fost asociata cu un risc crescut de moarte subita1.
Apai sincera nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai cred. O sa merg si eu la ea daca zici ca gratis sa vad ce parere are despre situatia mea.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi