Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 22
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
danaela23 spune:
Buna fetelor si la multi ani pe anul acesta pentru ca eu am reusit sa scriu pana acum. Am tot incercat sa recuperez cu cititul. Foarte multa activitate pe forum :).
Noi suntem bine... cateva dureri de spate...dar in general bine. Luni seara mergem si noi la control sa vedem ce mai zice bebe.
Am vazut ca ati vb si de nastere.... noi mergem la privat tot cam din acelasi principiu ca si celelalte fete. Suntem constienti ca sunt aceeasi medici dar macar am legalizat spaga...sa zicem asa.....nu vreau sa umblu cu plicurile dupa mine in momentele acelea sau sa tipe vreo asistenta la mine, sa se poarte urat pana reusesc sa-i dau plicul. Este prima nastere si sunt putin speriata. Vreau ca toata lumea sa-mi zambeasca si sa ma incurajeze.... Speram sa fie bine.
Felicitari tuturor cu rezultate bune si multa rabdare celor care stau la pat.
Zi frumoasa va doresc 26+
Tudor - Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bia_Mi/Bia_Mi.jpg)
Bia_Mi spune:
Buna fetelor,
Cum va simtiti azi? Raceala a trecut?(aviz celor racite)
Danaela23, ai dreptate cu spaga, dar tu cat dai la privat? Sa stii ca si mie mi-e groaza de faptul ca asistentele nu o sa se poarte cam dragut cu mine, dar asta e ... aici particularul este 75 milioane si nu-mi permit, sincer.
Luni am si eu control/eco,nu stiu ce imi face, deabia astept sa ma duc. Voi aveti carnetul gravidei?
Nu prea ma simt asa bn, vad ca am o infectie la gingie(mi-i s-a umflat si ma doare), iar de burta ma vait incontinuu pt ca ma doare jos si sincer cred ca mi-i s-a cam lasat. Credeti k e posibil, sau mi-i se pare? 33+ cu
danaela23 spune:
Bia_Mi eu dau intre 2500 si 4200 RON in functie de nastere (4200 cezariana - unde sper sa nu ajung). Cam asa cred ca as merge si cu spaga...deci nu a fost o decizie greu de luat. La voi intradevar e cam mult... 26+
Tudor - Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Buna fetele,
Amy e frumos patutul
Miha spor la facut perna
Dia_tm tin pumnii sa ai rezultate bune la testul cu glucoza. Ce frumos din partea Adrianei, cred ca abia asteapta sa-si cunoasca surioara
Mada sanatate multa!
Ruxandra bine ai revenit! Tin pumnii sa fie totul bine si sa stea bebe la caldurica pana la termen
Chito ce bunatati vrei tu sa faci , chiar ar fi frumos sa faci asa ceva daca zici ca s-au purtat asa cu tine.
Danaela bine ai revenit si tu! Te asteptam cu vesti bune de la controlul de luni
Bia_Mi poate ar fi bine sa dai o tura pana la dentist, n-ai vrea sa te apuce si durerile de dinti in preajma nasterii
Eu azi sunt pasare de noapte . M-am trezit de la 4 si m-am tot foit in pat si dupa 1h jumatate m-am hotarat sa deschid calc ca degeaba mai stau in pat
pupici
Monica, fericita 31+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 9 saptamani
magddalena spune:
gata am aruncat cu energie pt toate fetele-.......fara numar,fara numar!!!
nu pot sa zic ca am energie exagerata cateodata ma apuca asa curatenia si adunatul de prin casa si aruncatul lucrurilor inutile,de obicei il asteptam pe sot si faceam sambata impreuna dar cum el nu e si eu ma plictisesc..
trebuie sa imi umplu timpul cu ceva.Fac mai usor ca babutele dar nu ma grabeste nimeni.
bine ai revenit,ruxandra!eu nu mi-am permis sa ma aproprii de caruciorul de la stokke,e super scump,intr-adevar e ff bun si rezistent dar sa dau peste 1000 de euro pt tot trio nuu ,in nici un caz,acum daca l-ai luat uzat si e ca nou,te felicit,ai facut o afacere buna!eu am luat de la pegperego trio complet tot uzat ca nou nefolosit aproape deloc si sunt multumita,sa vedem si bebelusa daca va fi.
cu raceala mi-a trecut,m-a luat gatul acum.mi se ridica in sus parca ma sufoca,mai stau un pic sa sun doctorul.Gingiile si eu am momente cand mi se umfla si incerc sa nu mananac acid,adica portocale,lamai,coaja de paine si imi trece .Cica ar fi normal,din cauza fluxului de sange mai mare se inflameaza si ele.
aa voi v-ati uitat de curand la "dansa"??eu am observat ca e mai mare,mai pufoasa e ciudat si cand ma spal o simt altfel,ca de vazut nu o mai vad de mult!!cum e la voi??(nu vreau sa par indiscreta)
ma intorc la curatenie,am infulecat o portocala si o banana si intru din nou.
pupe multe!
mada 33+
MAYA-ELENA
AMR <7 saptamani!!!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kovacsc/kovacsc.jpg)
kovacsc spune:
Si eu am luat propolis glicolic pentru gat si imediat mi a trecut.
aredwynn si eu fac miscare destul de mult dar am grija sa nu fac miscari bruste sau sa ridic greutati prea mari desi eu ma cred in stare, simt ca pot dar trebuie sa fiu totusi atenta. Ieri am mers pe jos vreo 2 ore pana la Carrefour si inapoi si eram pur si simplu terminata. Abia mi-am tarat picioarele pana acasa si aveam si o foame de lup.
Parca tu intrebai ce facem toata ziua acasa . Eu ma trezesc pe la 9-10, mereu am maruntisuri de facut prin casa. Am mai fost la piscina la paradisul acvatic. Mai vine mama pe la mine, mergem la socrii, la cumparaturi, de cand stau acasa asa repede trece timpul, ca nu imi vine sa cred. Si la serviciu imi placea, am si o colega faina dar acum fiind extrasezon ma cam plictiseam ca nu veneau clientii. Si cum am mai spus in alt comentariu sotul meu este acasa, mai pleaca el pe aici pe colo dar in rest suntem impreuna asa ca este super fain.
Te mai intrebasem in alt comentariu ce asigurare privata ai?
Cristina 27+
Karina, fetita noastra draga
www.orzverde.ro
- Indicatii terapeutice - Orz verde
Principalul rol consta în cresterea imunitatii corpului si ajuta în lupta împotriva bolilor, fiind indicat de asemenea diabeticilor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kovacsc/kovacsc.jpg)
kovacsc spune:
Bia eu pentru gingie am folosit propolis si un ceai concentrat de salvie cu care doar clateam gura si apoi il scuipam. Puneam 5 lingurite de ceai la o cana cu apa.
De ceva timp am vz ca la dintii din fata am un pic gingia inflamata si imi curge sange dar nu am avut chef sa pun nimic insa cautand pe net am gasit si ca citrosept este bun pentru gingii. Eu chiar am in casa l-am folosit mai de mult pt altceva. Se pun cateva picaturi in apa si se clateste gura.
Cristina 27+
Karina, fetita noastra draga
www.orzverde.ro
- Indicatii terapeutice - Orz verde
Principalul rol consta în cresterea imunitatii corpului si ajuta în lupta împotriva bolilor, fiind indicat de asemenea diabeticilor.
irinaelena spune:
Happylica, Strumfy, eu am pat cu 2 sertare jos, sunt ambele pline si nu e nimic periculos pt copil acolo (prosoape, lenjerii, halat de baie, diverse textile). Deci pt mine sertarele au fost si sunt f f f utile. Am avut pampersi o perioada in ele..acum nu mai e cazul, dar va fi din nou la bebe2
ruxandra2011, eu recoltez celule stem cu Euromedics.
Eu am avut o noapte grea, dar nu din cauza lui bebe2, ci din cauza lui bebe1.. a avut toata ziua+noaptea febra...nu mai zic de nas infundat care nu il lasa sa doarma linsitit.
Irina, 27+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Buna fetele!
Amy si eu tot saltea de cocos vreau. La patut ma gandesc la asa ceva, dar inca n-am comandat: http://bebedesign.ro/pat-transformer-140x70-clasic.php
SuperMami spor, sper sa-ti iasa bine pernita!
Dia_tm: merci de info, cam pana cand stii tu ca are vreme bebe sa se intoarca? Tin pumnii sa fie buna tensiunea! Tu mergi saptamanal la control? Vad ca pe mine tot la 3 sapt ma cheama si acum desi sunt deja in trimestrul 3 si devin cam nerabdatoare intre vizite. Ce draguta e Adriana, cred ca te-a uns pe sufletel
Aredwynn: ma bucur ca te-ai mai linistit
Magddalena: si eu vleauuu enelgieeee... azi aveam in plan sa sar peste cafeluta sa vad daca se mai potolesc loviturile sub burtica dar pana la urma n-am rezistat :( Eu incerc sa nu ma omor cu curatenia, fac doar pe ici pe colo, citesc mult si cumva tot reusesc sa-mi umplu ziua
Ruxandra2011: bine ai revenit! Eu cred ca voi opta pt o banca de celule stem care stocheaza aici in Timisoara (ii zice cam sec: Stem Cells Bank)
Chitosenia: wow, frumos din partea ta, spor la gospodarit
Danaela23: bafta luni la echo si sper sa te vedem postand mai des!
Bia_Mi: bafta si tie la echo! Eu stiu ca e normal sa se mai lase burtica spre final.
Monna: pana la urma a ajuns insomnia si la tine? ufff :(
Irinaelena: te servesc cu o sa treci mai usor peste noaptea grea.
31+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Amy, cica uterul trage si de niste ligamente de sub burta pe care le tot intinde si dor si alea cand el creste.
Dermalin tot praf am gasit, doar solutia de sterilizare e lichida. E buna pentru ce nu poti steriliza la cald.
Fierberea se indica doar prima oara 5 minute, dupa aia sterilizare in sterilizator, nu fierbere mereu.
Vezi ca www.ibebe.ro/categories/CAMERA-COPILULUI/Saltele/" target="_blank">aici par sa aiba si 2 oferte de pat+saltea
Dia, pe solutia de sterilizat am vazut ca scrie ca se sterilizeaza si fructe si legume, ma gandesc ca n-or fi cu capul sa dea la copil sa manance ceva nasol dupa sterilizare.
Aredwynn, am o prietena care a tot avut contractii si i-a spus dr. ca atunci cand apar, sa schimbe pozitia, daca ii apar culcata, sa mearga prin casa, daca ii apar in picioare, sa se intinda, dar intotdeauna sa schimbe pozitia. Avea presiune pe col si i-a zis sa nu prea stea in fund. Ce stiu ca mai iau fetele si ai putea intreba, progesteron – cica mai relaxeaza uterul, cum lua Wali 600 mg pe zi. Multe fete de la gravidute cu trombofilie fac progesteron injectabil tot pentru relaxarea uterului (comandat de pe net, ca in afara se foloseste, la noi nu) si de-asta nu il prescriu medicii, ca nu se gaseste, asa am inteles - daca ai reteta, ti-l aduc unii, farmaexpress sau il expediaza si farmacii din strainatate. Multe dintre noi am pus progesteron in primul trimestru (Utrogestan sau Arefam), asa ca ala e destul de safe, daca iti da voie medicul in loc de gynipral – ma rog, nu zic musai sa iei ceva, ci in sensul sa stii de variante.
Nu stiu ce se face acasa pur si simplu, ca eu acasa lucrez :) Traduc in medie 12 ore pe zi, uneori mai putin, alteori mai mult si cand amortesc rau ma ridic si fac treaba. Nu stiu sa-ti dau sfaturi ca n-am stat in viata mea acasa, cand eram angajata, in concedii plecam in munti sau in Vama Veche. Dar cred ca as citi carti de cresterea si psihologia copilului, ma gandeam de ex. ce m-oi face cand/daca l-o apuca pe copil ipsatia, cum ii apuca pe multi copii intre cateva luni si 6 ani. Ca nu vreau sa-i zic balarii sau sa-l sperii, sau sa-l conditionez aiurea, cum fac multi parinti.
Sunt unele utile la RTC Cluj (astea sunt utile pentru facut fatza perioadelor de crize), mai sunt la Polirom, un pic mai slabute astea, nu prea am studiat la Editura Trei oferta.
Dana, Bia, la mine ar fi 9700 particularul (sunt la o dr. care imi stie problemele de 3 ani) si ea la privat doar la Regina Maria face.
Kovacs, pt. gingii mie si Andei (user Carina) ne recomandase medicul apa de gura Eludril si Elugel.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*