Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 22
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Dara, lui Finn i/a prescris Pamycon impotriva sforaielii. sper sa functioneze sa nu ajungem la operatie.
Ronina, nu am gustat clatitele pentru ca m/am infipt intr/o punga cu chipsuri. Si nici nu am dulceata de capsune sau caise care sunt favoritele mele. dave le mananca cu zahar si suc de lamaie sau inghetata.
Marci, felicitari pentru nume!
Lelu, stai cat mai linistita sa ajungi cat mai aproape de termen. O prietena de/a mea a avut mari probleme in a tine sarcina. A stat in spital aproape toata sarcina cu perfuzii, fara sa se miste. Iar bebe a venit dupa termen. Toti s/au mirat cum de s/a intamplat asa ceva.
Finn este bine, nu mai are infectia urinara, dar tot vor sa/i faca radiografia aia.
Noi plecam la un loc de joaca indoor. O zi frumoasa va dorim.
Finn Constantine 15.10.2009 si 26+
Euan Tudor
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lady_X/Lady_X.jpg)
Lady_X spune:
lelu eu n-as incerca remedii asa puternice pt constipatie cum e ceaiul de crusin. Multe ceaiuri pot da contractii. Eu mananc cereale integrale cu lapte in fiecare dimineata pentru a regla digestia, am mai patit cu multe kiwi mancate, mi-a curatat tot colonul si nu imi dadeam seama de la ce , iar ca metoda de urgenta, supozitor de glicerina. Dar de supozitor as intreba medicul inainte.
28+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
Am fost ieri la control ... de fapt am facut si echo si tot, nu doar verificarea tensiunii.
Am fost cuminte, foarte cuminte (desi tare greu e sa stau locului si sa ma abtin de la toate activitatile care-mi trec prin minte si ma tenteaza) - si se vede: tensiunea a coborat (130 / 75 ...credc a e cea mai joasa valoare de la inceputul sarcinii incoace) - asa ca dr. e multumita.
In rest totul bine; a mai crescut un pic bebelina; s-a intors iar cu capul in jos; se misca intr-una (asa, la echo, realizez si eu ca ea se misca mult mult mai mult decat ceea ce percep eu) - de-abia a reusit dr. sa o prinda un pic in aceeasi pozitie sa-i ascultam inimioara.
Am intrebat-o pe dr. si daca e a considera ca e risc de nastere prematura si mi-a spus ca nu, ca daca stau cuminte si insist sa traiesc la 200/h in perioada asta va fi ok; si in plus mi-a zis sa nu ma stresez ca si daca se agraveaza ceva, inca nici n-am luat medicatie, si asta ar fi un prim pas, cu sanse mari sa readuca lucrurile sub control, chiar daca se intampla sa derapeze.
(m-am mai linistit).
De rezultatele de la analioze a spus (spre suprinderea mea) ca sunt ok toate.
Am intrebat-o si cum fac pentru nastere, care-s procedurile pe aici, ce sa-mi pregatesc de luat la spital - si am primit o brosura detaliata a spitalului - am avut ce citi aseara ...suna bine, foarte bine...incat de-abia astept momentul! Teoretic scrie ca evita pe c at posibil metode invazive, ca dupa nastere iti lasa bebe pe burtica cel putin o ora, apoi bebe ramane cu mami in camera 24h/24.
- sper ca si inrealitate sa fie asa.
Cand ma gandesc ca pe Adri au luat-o imediat, si am vazut-o la o ora dupa nastere, 5 minute, si apoi toata ziua mi-au spus ca nu am voie sa o alaptez...desi ea molfaia paturita cand am vazut-o si clar ar fi papat, si de-abia a doua zi spre pranz mi-au adus-o sa o alaptez (la aproape 20 de ore dupa nastere, si intre timp nici pe mine nu m-au lasat sa merg la ea, nici pe ea n-au adus-o la mine) ... imi pare atat de rau ca cu ea n-am avut sansa sa dau peste oameni normali, care sa inteleaga ce important e si pentru bebe si pentru mami sa fie aproape unul de altul dupa nastere
Fetelor (Dana, Dara), ce voiati sa faceti in piata??? Stati cuminti ca e mai important bebe decat diverse manifestatii! si la cum se arata lucrurile, nu e totul frumos si pasnic - e prea riscant pentru niste burtici sa participe.
Chito, ma bucur ca au iesit rezultatele ok!
Marci, Lelu, Wali femicitari pentru vestile bune de la echo!
Lelu, eu nu m-as risca la ceai de crusin pe perioada sarcinii (sau a alaptarii); e mult prea puternic si tot ce mananci tu ajunge si la bebe. Incearca alte variante ... multe lichide, combina lactate (lapte, iaurt) cu fructe, elimina alimentele foarte concentrate/consistente (genul multe calorii pe volum foart mic, cum sunt ciocolata, biscuitii, prajiturile uscate), evita orezul...incearca sa consumi multe fibre (legume, fructe, cereale integrale). Sucul de pere am inteles ca are efect laxativ; prunele la fel.
Ruxandra, kg depind de organism si de sarcina - nu-i obligatoriu ca in ultimul trimestru sa se adune celel mai multe. daca poti sa le controlezi, sa nu se adune prea multe, super! daca nu, nu-i grav, principala prioritate e sa fiti ok si tu si bebe, ca timp de slabit ai destul dupa nastere.
Bia, tot n-ar fi rau sa mergi la un stomatolog, pentru un control - nu trebuie sa faci tot ce-ti propune el acuma (de exemplu antibiotice), ca daca nu e ceva foarte urgent mai poate astepta pana dupa naster - nu mai e asa de mult pana atunci; dar poate poti face anumite lucruri preventiv ca sa eviti probleme/complicatii pana dupa nastere...
Cu dentistii inceputul e greu (si daca mergi doar cand deja doare...e nasol rau de tot) - dar dupa ce rezolvi toate problemele si ajungi sa mergi al control, si ajungi la controale unde iti spune ca totul e ok, deja devina mai placut (sau cel putin mai putin stresant).
Magdalena, poate nu era inceput de febra, ci doar te-ai incalzit de la atata agitatie si curatenie; sper ca esti ok.
Chito, dragut din partea ta cu prajiturile - sper sa fie apreciate asa cum trebuie
Verigheta? eu nu mai port ca sunt in concediu si stau acasa...si pe-acasa ce rost are? oricum o port in mod normal doar in timpul zilei, si noaptea o dau jos; acum...asa, daca iesim undeva in week-end.
Dar daca sunt semne de degete umflate, e mai bine fara verigheta...
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
O zi usoara fetelor care sunt azi in ultima zi la servici! (si de maine, concediu placut!!!)
Pentru picioare umflate la mine in prima sarcina solutia a fost sa ridic putin salteaua de la pat in partea unde stau picioarele - a dat rezultate excelenete, asa ca acum am ridicat-o preventiv - dar vad ca pana acum nici urma de asa probleme.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Jd,ma bucur ca Finn nu are infectie urinara! doamne ajuta sa functioneze cu medicamentul si sa nu fie nevoie de operatie
Miha, mamica fericita de Rares si
28+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](images/user_woman.png)
danaela23 spune:
Buna fetelor....
Felicitari celor ce sunt in ultima zi la servici.... Eu inca mai merg pana la inceputul lui martie :(
Bia...da e cam mult 4200 pt cezariana... eu totusi sper sa nu ajung acolo... Oricum eu in banii astia am totul inclus... Ma internez doar cu aparat foto, cosmetice personale si haine pt exernare... Acolo facem si prima baita, ne invata si sa alaptam, sa schimbam copilul... De fapt eu pt astea am fost f incantata. E primul copil si desi am mai avut tangenta cu bebei, prefer sa-mi mai arate cineva exact cum se face.
Ronina - As fi mai activa pe forum pentru ca am multe intrebari dar cand ajung la ele, deja am toate raspunsurile pe forum de la voi, pentru ca voi ati trecut deja prin asta. Avantajul meu ca sunt in urma voastra , si e si f aglomerata perioada asta la servici, abia am reusit sa ajung la zi cu cititul.
Parca tot tu ziceai ca ai ramas ultima cu carutul.... Noi abia acu am inceput sa cautam.... deci ai inca timp sa te hotarasti ca sigur la mine mai dureaza :(
Felicitari celor cu vesti bune la eco..... Zi frumoasa va doresc 26+
Tudor - Andrei
irinaelena spune:
Mai fetelor, ce sa cautati voi in piata??
Eu sunt aici, la cateva sute de metri distanta (cu serviciul) dar toata ziua nu ies de-aici imi rog colegii sa-mi cumpere de mancare
. Accidente se pot intampla f usor, chiar dc protestul e pasnic...aglomeratia e mare, nici nu stii cum te loveste cineva din greseala.
happylica, ma gandesc serios sa scot verigheta pana nu e prea tarziu. Data trecuta am scos-o pe la 7 luni parca, deci ar cam fi cazul. Si sa stii ca nici eu nu am purtat-o multa vreme dupa ce am nascut, ca ma strangea. Dar la un mom dat am pus-o la loc.
Multumesc mult pentru gandurile bune catre Andrei, azi e mai bine, nu mai face febra, doar are temperatura usor ridicata. Dar noaptea a dormit bine , si eu la fel! Mi-am adus aminte ca am o crema mentolata in casa, si l-am dat pe piept cu ea... poate asta l-a ajutat sa respire mai bine.
Cand va vad cu AMR 7-8 saptamani...ma trec fiori mai e asa putin!
Irina, 27+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lelu/lelu.jpg)
lelu spune:
Multumesc fetele pt. sfaturile cu constipatia, fructe iaurt si suc mancare gatita cu legume tot mananc dar la 3 utrogestane si 3 Fe pe zi as vrea sa- l fac mai usor ca ma constipa si medicamentele astea..
Titi J.D la atatea luni stat in pat eu ma crispez la modul de a ieai la WC cum faceai Titi .... treaba mare?
Oare ma puteti ajuta?unde pot gasi hartie care se aseaza pe vasul de WC? Cred ca am nevoie pt. cand voi merge la spital.
Va pup!26+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lelu/lelu.jpg)
lelu spune:
Aproape ca avem si noi nume.
Antonia Maria sau Sofia Maria.
voi pe care l-ati alege? 26+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lelu Aproape ca avem si noi nume. Antonia Maria sau Sofia Maria. voi pe care l-ati alege? ![]() ![]() |
Eu as alege Maria
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Irina,
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)