Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 22

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wali spune:

Ciao fetele!!!
Eu am fost ieri la eco si Bibi meu mi-a facut cu manuta !! Scumpul mamii!! Nenea doctoru' a zis ca are 1300 g si are suficient lichid. Ronina, nici al meu copil nu s-a intors, sta cu capsorul in buricul meu si cu piciorusele si cu manutele se joaca cu vezica si cu colul. Mai are timp pana la 34 de saptamani sa se intoarca, asa mi-a zis.
Raceala tot nu mi-a trecut, adica transpir in continuare noaptea in cap, pe piept si spate, de tre sa dorm cu prosopul in cap si sa ma schimb cam de 2 ori. Si culmea, doar noaptea ma doare gatul, in schimb am nasul infundat non-stop. Si ca si tine, Tala, cand il suflu mai curge si sange. Dar ma tratez de acuma seara cu oscilo, cum ai zis si tu, Ronina. Alte homeopate n-am vrut sa iau, desi eu numai asa ma tratam inainte sa fiu gravida, binenteles cu remedii recomandate de medic. Dar acum am emotii, ptr ca nu prea sunt multe studii facute in legatura cu reactia lor asupra sarcinii si-atunci am ramas la remediul homeopatul universal, care deja a fost testat pe gravide si mi-a fost recomandat si de ginecolog. Sper sa-mi ajute si mie, ca sa mai ies la plimbare !!!!! In rest, bag la greu usturoi, miere, lamai, grep, kiwi, brocoli, patrujel, adica tot ce contine muuuuuuulta vit C. Doar, doar mi-o trece.
Prin casa nu prea fac mare lucru, ca m-ajuta Ali, al meu sot, sambata. Noi am desfacut bradutul si am strans decoratiunile sambata trecuta si acuma pare asa de goala casa !!! In rest stau intinsa la televizor, citesc sau stau pe net, mai ma conversez cu buna-mea, cu pisica si cu catelul, ca am si de-astea . As fi iesit in curte sa fac un om de zapada, dar m-am abtinut cu greu si cred ca e primul an de cand stam la casa si n-am facut om de zapada. Dar sanatatea bebelui si a mea sunt cele mai importante acum si cu ajutorul lui Dumnezeu la anu' il facem impreuna.
Cam atata ptr azi, va pe toate !!

30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

deci nou la spital ne-a zis asa:
pt mama:o camasa de noapte pt nascut,o pijama pt dupa de preferabil cu nasturi pana jos sa poti alapta comod,2 sutiene pt alaptare,pt igiena ta ce vrei,tacamuri si cana de baut,chiloti vreo 4-5 perechi pe zi,ori de aia care ii arunci dupa ori chiloti normali si tii speli acasa dupa.si cam atat.
pt bebe:3-4 schimburi,un prosop pt cand il spala prima data,un cearceaf si o fata de "perna"sa zicem,adica ca cele care le pui la cula si depinde de sezon o paturica daca e iarna.si cam atat.
De obicei,se sta 72 de ore,indiferent daca ai nascut natural sau cezariana.
pampers,servetele restul pt igiena lui bebe au ei tot.voua ce va cere?

mie mi s-a lasat burta..yuhuu..zilele trecute mi-a zis-o sotul ,el care nu observa lucrurile astea,dar a vazut si el!!deci trebuie sa o cred nu?

va pup

mada 33+ MAYA-ELENA
AMR <7 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Tala mersi de info. Dupa ce am citit pe site-uri o sa iau una din cocos integral, nu tip sandwich, cica e mai buna. Sa vad acum daca gasesc la 7 cm , pe site-ul cu patutul este de 6 cm.

Fetele, este vreo problema ca m-am epilat cu crema epilatoare (ex. Farmec). Are efecte rele?Nici eu nu mai am rabdare cu aparatul si acum de la injectii am facut galme mici si pe picioare, ca sa nu mai zic ca ma misc greu

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
28+ Victor Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Seara buna, fetele!

Aoleu, Happy, uitasem ca tu esti si mai avansata! 8 saptamani.. mai ai rabdare?

Ronina, eu cand sunt asediata rau, pun o mana la locul cu pricina si imping usor, si se potoleste Dl Gaza. Incearca si tu, poate merge

Amy, mie imi vine patul si salteaua pe 18 Feb, si iti zic atunci cum mi se pare.. asa din ce mai tin minte de cand am comandat, mi se parea salteaua ideala, si ca inaltime, si ca densitate. Bine, eu judecam dupa cum mi-ar placea mie sa dorm, habar nu am daca un bebe are alte preferinte. Sper sa nu
Inca ceva - uu una nu as folosi cuptorul cu microunde pentru sterilizare. De fapt, nu l-as folosi pt nimic legat de bebe. Poate exagerez, dar prefer asa.
Nu cred sa fie probleme cu Farmec, mai ales ca n-o tii mult, dar citeste si tu ambalajul, vezi ce scrie

Supermami, bafta cu perna! Sa ne dai de stire cum iese

Aredwynn, incepand de saptamana viitoare cand intru in concediu, eu planuiesc sa-mi fac un program strict de gimnastica, banda, plimbat (mai mult prin magazine ca e frig afara) si de citit chestii pt bebei. De nastere am tot citit, insa acum o sa trec la bebei, ca sunt convinsa ca dupa ce "pop out" nu mai am timp de asa ceva. In rest.. o sa fac chestii prin casa, o sa gatesc.. cam asta. Si sper sa o duc ok asa, fara sa-mi vina sa sun toti colegii din facultate sa va dce mai fac Tu ai apucat sa te plictisesti?

Dia, vai cat de gingas gestul Adrianei! M-am emotionat toata

Ruxandra, eu nu voi recolta celule stem. Sistemul din RO nu-mi place deloc si nu am incredere in cum se recolteaza/pastreaza/eficacitate, etc.

Bravo, Chito, ce dragut din partea ta! Si bine ca te pricepi! Eu am de hranit 30 de oameni la birou si produse de patiserie scrie pe mine.. Si sa inteleg ca Luni ne "intalnim" dimineata la o sueta? Prima dimineata in concediu?

Danaela, felicitari pt alegere!

Monna, imi pare rau de insomnii Eu ma tot gandesc ce o fi avand in cap mama natura de ne da insomniile astea inainte de bebe.. o fi vrand sa insemne antrenament pt cand o sa urle 'al mic? Altfel nu-mi explic, ar trebui sa dormim acum duse, sa avem rezerve in lunile ce urmeaza..

Vai, Magdalena, Ruxandra, 1000 de euro un carucior? Eu am luat de la pegperego, nou ce-i drept, si am considerat ca e cea mai mare risipa pe care o facem, gandind ca puradelul nr 2 o sa beneficieze de acelasi carucior. Oricum, la banii astia imi imaginez ca e racheta spatiala, bravo!
Ce intrebi tu Magda? Daca ne-am uitat la dansa? :)))) pai cine o mai vede, pacatele mele? Ca eu nu prea mai ajung Iar de colostru, eu inca nu am.
Apropos de lasat burta, eu am inteles ca mai degraba simti decat vezi, si ce simti e ca poti respira mai usor, pt ca puradelul iti alibereaza cutia toracica si ai si tu plamanii 100% la dispozitie.

Happy, Ronina, noua la curs ne-au zis ca se poate intoarce copilul si in saptamana 39.. si nu vad de ce nu ar fi asa, chair daca are mai putin spatiu, se poate intoarce f bine, mai ales ca e capul din ce in ce mai greu.

Ah, Tala, salata de vinete.. mmm

Irinaelena, bafta cu Andrei! Sa-i treaca repede

Wali nu te-am mai citit de ceva vreme. Ma bucur ca e totul bine cu strengarul! Cu raceala, mai mult decat faci deja nu prea ai ce cred. Inca putin si trece!

Eu sarbatoresc 16 kg iar maine intru abia in sapt 31. Oare caaaat o sa mai pun?

Pup fetele!

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Supermami, cand ai lista cu acte pentru CIC si alocatie, ne dai si noua, please?

Irina, multa sanatate lui Andrei!!!

Wali, felicitari pentru eco!

27+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Tala, multumim ca te gandesti la noi. Maine dimineata la 8 trebuie sa sun la spital sa/mi spuna ce si cum. Azi am fost la pediatru sa ne dea ceva pentru sforait. Nu stiu ce are Finn dar sforaie foarte rau. Nasul nu/i curge, nu tuseste, chiar nu inteleg ce are.

Pentru noi, aici in Praga, Stokke nu este carucior folositor. Toti cei care si l/au cumparat asa l/au si vandut pentru ca ba se rastoarna, ba nu rezista trotuarelor de aici. Trebuie ceva foarte rezistent ca sa faca fata. O prietena din San Francisco a stat aici cateva luni si a plecat fara caruciorul ei care era zdravan bine. eu am luat asta vara un chicco lite way si a rezistat fix 1 luna. dupa 1 luna a inceput sa o ia in toate directiile. e drept ca a fost doar 100 euro, dar totusi.

Eu stau acasa si pot spune ca nu ma plictisesc. Ies cu Finn la plimbare, citim, cand doarme sau se joaca singur mai intru pe net, ma mai odihnesc. Tin minte ca la prima sarcina am intrat in concediu de maternitate la 32 de saptamani si m/am plimbat cateva ore in fiecare zi si am dormit. Somnul insa nu l/am stocat corespunzator, asa ca m/a ajuns oboseala foarte repede, mai ales ca Finn a fost genul de copil fara somn. sper ca frate/sau sa fie mai somnoros.

Finn Constantine 15.10.2009 si 26+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

deci cred ca incep sa am febra,mi-am masurat acum am 36.7 nu e mare,dar ma simt ciudat, imi ard ochii .
dana nici eu nu as da 1000 de euro pe un carucior,poate daca as avea bani de invartit cu lopata da.Si eu mi-am luat de la peg-perego plick nu stiu cum,dar nu e nou,l-am platit 300 de euro,trio complet,cu toate accesoriile,e in stare buna aproape nou.Initial am vrut sa luam macar caruciorul nou dar ni s-a ivit ocazia asta si l-am luat.Seful sotului meu si-a luat tot de la stokkr a dat 1100 de euro,si daa e naveta spatiala!!mie mi se pare prea impopotonat.

nici eu nu o mai vad pe dansa,dar o simt maine cand vine sotul il pun sa o studieze,saracul nu a mai vazut-o de cateva luni bune!!

am citit undeva ca atunci cand o femeie gravida incepe cu,curatenia prin casa generala i se aproprie nasterea..o fi asa??sper ca nu e cazul la mine!!

si inca o intrebare:e bine sa se faca masaj pt a nu fi taiata ?in caz de nastere naturala?ce ziceti?ati auzit ceva?

si eu aveam tot 16 kg plus la 30 de saptamani,acum nu m-am mai cantari..nici nu cred ca o sa o mai fac,ma rog doar ca sa elimin la nastere cat mai multe,sa raman dupa nastere cu putine,atat sper.
ce mai mancati in seara asta?eu nu am nici o idee!!

mada 33+ MAYA-ELENA
AMR <7 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Magdalena, daaaa, masajul e sfant. Eu am facut un curs de reeducare de perineu si am invatat asa:
- trebuie facute exercitiile Kegel, si anterioare si posterioare. Adica, strangi (in timp ce respiri - e ffff important sa respiri) partea din fata (ca atunci cand ai vrea sa intrerupi procesul de urinare), numeri pana la 10 si apoi relaxezi. Apoi partea din spate (anus) - tot asa, numeri pana la 10 si relaxezi. Faci asta 10 min pe zi si e arhisuficient. Si poti face in orice pozitie, la masa, in pat, pe canapea, etc..
- masaj - cu ulei vegetal, iti masezi singura partea din spate a vaginului (imagineaza-ti ca clitorisul ar fi la ora 12, tu masezi intre ora 4 si 8, dinspre 4 inspre 8). Usor dar ferm. Poti face asta cu varful degetului mare.

Sentimentul de nesting apare din vreme, din ce am citit, deci nu-ti face griji, mai ai

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Tala chiar esti tare cu hamburgerul
Wali felicitari pt asa vesti bune! sa treaca repede raceala sa poti iesi la plimbareala
Amy eu tocmai ce am citit ca ar fi bine de evitat cremele epilatoare in sarcina pt ca nu stii ce contin...
Dana apropo de microunde si bebe, cica nu e bine de incalzit lapticul la cuptor ci pui sticluta sub jet de apa fierbinte cateva minute sau intr-un bol cu apa fierbinte. Asta e din ce am citit...
J.D. deci Finn nu a fost foarte "dormicios", sper sa ai noroc si Euan sa nu fie la fel
Mada "nestingul" apare si cu cateva saptamani inainte deci nu te nelinisti

Monica, fericita 31+ cu Cezar-Andrei

AMR: 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Chito, cel putin pana joi cand merg la medic, incerc sa stau cat mai mult.
Kovacs, gresisem, am abonament la Regina Maria.
Happylica, chiar daca pare aiurea, mie mi-au trecut arsurile cu portocale. E drept ca nu am avut de prea multe ori, dar cand am avut, am mancat 2 portocale si mi-a trecut.
SuperMami, incep si eu Lamaze de marti. Gimnastica am mai facut, dar mi-a zis medicul sa nu mai fac. Chestia cu agenda e o idee buna. O sa-mi fac si eu o lista cu ce trebuie facut.
Irina, sanatate lui Andrei!
Dana, m-am apucat si eu de citit atat despre nastere, cat si despre bebei. Am apucat sa ma plictisesc, oarecum, pentru ca nu prea stiu exact ce inseamna statul in pat, adica trebuie sa stau toata ziua, sau as putea iesi si din casa.
Faza e ca azi tot am avut contractii, stand in pat.Cat sunt in picioare nu prea am, in schimb simt intepaturi in col. Nicicum nu e bine. Si sunt stresata ca pana joi sa nu se scurteze colul, sa nu ma interneze...
De spalat/calcat hainute nu m-as apuca pana nu imi ajunge comoda din camera bebelicii, ca sa le si pun la locul lor. In rest, mai am de cumparat doar cateva lucrusoare de la farmacie si DM si sa dau comanda la saltea si am totul pregatit.
As mai face si exercitii usoare (Pilates), chiar am un program super usor, dar mi-e cam frica, suflu si in iaurt acum.

33+ cu Natalia

Mergi la inceput