Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (22)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
ana_lia spune:
Buna fetelor. Aveti mila de noi cu ciresele, daca cu alte fructe (caise, piesici, capsuni) mai pot sa fac fata ca am vazut in supermarket, iar caise am si luat, cu ciresele nu o scot la capat ca nu stiu de unde sa iau.
Vorbind de kg eu in prima sarcina am luat 18 dar in timp am revenit la mai putin decat aveam inainte.
Fetele care sunt la a doua sarcina, comparativ, acum aveti mai multe sau mai putine kg? Eu am mai putine pana in acest moment.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Bafta, Diana ptr maine!
Te asteptam cu sufletul la gura!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_lia Buna fetelor. Aveti mila de noi cu ciresele, daca cu alte fructe (caise, piesici, capsuni) mai pot sa fac fata ca am vazut in supermarket, iar caise am si luat, cu ciresele nu o scot la capat ca nu stiu de unde sa iau. Vorbind de kg eu in prima sarcina am luat 18 dar in timp am revenit la mai putin decat aveam inainte. Fetele care sunt la a doua sarcina, comparativ, acum aveti mai multe sau mai putine kg? Eu am mai putine pana in acest moment. |
Eu am luat muuuult mai putine kg pana acum.
Mda, m-as opri si eu maine sa iau niste fructe, dar nu mere, nici banane si nici citrice...
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
![](baietel.gif)
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Ana_lia, in legatura cu kg, eu m-am ingrasat mai mult pana acum (4kg), sincer nu stiu cu cat mai mult (trebuie sa-mi consult jurnalul ), dar e vizibil..cu ochiul liber! Daca data trecuta ma certa dr. ca nu iau nimic in greutate, acum a ramas un pic socat cand m-am suit pe cantar
Adevarul e ca si burtica e muuult mai bombata, cam asa aveam cu Ilinca inainte sa nasc..si sunt abia in luna a 5a!
Da' noi sa fim sanatosi, ca doar kg astea or disparea asa cum au si aparut..chiar mai repede!
Pai fetelor unde ati disparut..cand am si eu chef si timp de povesti?!
Anitta, vitaminele de care ziceai sunt speciale pt sarcina? Nu am auzit de ele, habar nu am daca exista pe aici, da' dau eu o tura prin farmacii in weekend sa vad! Merci
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... 19+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
DIANA,in primul rand un mare si tie si micului inimos.Fii calma si increzatoare pt ca altceva nu-ti sta oricum in puteri sa faci!Maine nu conteaza la cat vii,la cat ne scrii,noi suntem oricum aici si te asteptam cat e nevoie.Important e sa afli tu exact ce e cu pustiul si sa stii ce optiuni aveti de acum incolo.Noi ne rugam pentru sanatatea voastra!
Virginia 23+ cu ,mami de Ioana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mami_vreau/mami_vreau.jpg)
mami_vreau spune:
Hello, hello, dragele mele!
Dupa un secol in care nu am mai postat la aceasta odisee a minunilor, intru si eu sa felicit toate fetele pentru bebelusii din burtica, pentru rezultatele bune la ecografii, morfofetale, analize, amniocenteze. tinuta, ella, deea, virginia, anitta, ylari ma bucur mult ca totul s-a terminat bine si cu rezulate bune. Chiar daca nu am scris, am fost alaturi de voi si v-am tinut pumnii!
virginia si anitta respectele mele pentru modul in care ati abordat tema amniocentezei... de fapt respectele mele pentru felul vostru de a fi! aveti admiratia mea!
mirela imi scot palaria si in fata ta! imi pare rau ca nu a fost sa fie acum insa sunt sigura ca in curand ne vei prinde din urma! si eu ma bucur ca esti alaturi de noi!
diana ma bucur mult ca vestile nu au fost rele si ma rog din suflet ca si maine sa ai vesti extraordinare!!! asa cum ti-au spus si fetele, faptul ca bebe e in grafic e semn bun!!! Doamne ajuta!
Vreau sa felicit si eu miresicile noastre joana si andreea. Dragele mele, sa fiti fericite alaturi de sotii si bebelusii vostri!
Sa va povestesc si eu de bebele meu ca sa vin la zi cu vestile!
Bebitzul meu este un copilas dorit si asteptat! a aparut dupa ani de asteptari si 4 fertilizari in vitro. Si cum la noi nimic nu e usor bineinteles ca nici sarcina nu este una usoara, lipsita de evenimente. Inca de la 6 saptamani au aparut dificultati cand am avut saculetul dezlipit si hematom si am fost imobilizata la pat o perioada. Cand s-a remediat aceasta problema au aparut greturile si vomitatul. Apogeul l-am atins in saptamana 17 cand, in urma decesului bunicii mele, am ajuns la spital cu disgravidie severa (vomitam continuu si eram atat de ametita incat nu puteam merge singura nici pana la baie pt ca picam din picioare). M-au tinut pe perfuzii o saptamana si m-am externat; luna decembrie am stat in medical si m-am recuperat foarte bine... am scapat de greturi, am inceput sa mananc si am crezut ca necazurile s-au terminat, ca de-acum ma pot bucura si eu de burtica mea... insa la inceputul lunii ianuarie, s-a constat la eco ca mi s-a scurtat colul foarte mult (de la 3,5 cm la 2,2 cm), ca risc sa pierd sarcina, ca nu se poate face cerclaj pentru ca sarcina e mare, colul scurt si riscam sa se rupa membranele asa ca de atunci sunt consemnata la pat (ma ridic doar la baie si la masa), merg saptamanal la masuratori si iau tratment la 4h (ginypral, nospa scobutil) ca sa nu am contractii si sa nu se mai scurteze sau sa se deschida colul... Dr mea a zis ca trebuie sa facem tot posibilul sa ajungem la 30 saptamani cand vom face injectiile de maturare a plamanilor lui bebe... Situatia e aiurea dar sper si ma rog sa fie totul bine, ca doar aceasta e odiseea minunilor, nu???
Saptamana viitoare imi va pune si un www.ginecologie.ro/LinkClick.aspx?fileticket=p04UimGzsyk%3D&tabid=164" target="_blank">pesar. Habar nu aveam ca exista asa ceva!
Bebe e baietel si maine implinim 24 saptamani! suntem un grasunel (la 23 saptamani avea 600 grame si un pic) chiar daca mami abia daca a luat 2 kg pana acum! suntem sanatos si masuratorile au iesit bine la morfofetale si la duble/triplu test.
Nu am cumparat nimic pentru bebe si nici nu vom cumpara pentru ca sunt superstitioasa! mai ales ca se intampla ceea ce se intampla... insa discutiile voastre imi sunt foarte utile pentru ca ma ajuta sa ma hotarasc si eu la carucior, patut, etc...
De nascut, voi naste la stat, preferabil la un spital care sa aiba foarte bine pusa la punct sectia de prematuri (polizu sau municipal)...
Celule stem as vrea sa recoltez, daca apucam... stiu ca sunt discutii multe pro si contra insa eu cred ca mai bine le am si nu imi folosesc decat sa am nevoie de ele si sa nu le am!
S-a discutat mult despre concediile medicale... Eu sunt in concediu de risc maternal si l-am obtinut destul de usor... Procedura a fost cam asa: doctora mea mi-a dat scrisoare medicala ca e sarcina cu risc si ca TREBUIE sa stau numai la pat si ca recomanda concediu de risc maternal; scrisoarea medicala am trimis-o la medicina muncii care face un raport in care spun ca se recomanda concediul de risc pt ca jobul implica statul pe scaun; cu scrisoarea medicala sai raportl de la medicina muncii am mers la medicul de familie care imi elibereaza lunar concediul de risc maternal...
Va pupacesc dulce!
Laura
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Buna seara. Doamne, ce mult mai muncesc, abia acum am reusit de m-am asezat oleaca pe ziua de azi. Pe la ora 7 (adica 19) am ajuns acasa de la munca, apoi am strans niste rufe de la uscat, apoi am aspirat in toata casa si am spalat pe jos. M-am spalat, am dat copilului sa manance si acum ma rasfat si eu cu rotile-n sus.
Diana, acum am citit de tine, de voi. Sunt mai mult decat uimita si necajita pentru tine. Am scris o multime despre ce inseamna lucrul asta la adulti, dar am sters ca sa nu te zapacesc mai mult, mai bine iti explica un medic care a vazut ce e acolo. Eu sper din toata inima sa fie bine, ma bucur ca anatomic e totul la locul lui, e incurajator. Probabil nodul sino-atrial e un pic 'defect' si imi doresc mult sa se rezolve simplu, asa cum se trateaza la adulti. Probabil nu se mai pune problema sa nasti in Romania, in locul tau as ramane pe-acolo pana nasc. (daca o sa vrei mai multe detalii dspre ce inseamna asta la adulti, sa-mi spui ca sa iti scriu cateva randuri)
Deea, cum mai e gatul? Ai putea incerca cu Homeogene. P mine ma ajuta mult, cate o pastila supta la o ora. Pana seara trece.
Fetelor, voi stiti lungimea colului, pe mine nici macar nu m-a consultat de-adevaratelea medicul asta, chiar de i-am spus ca am contractii si ca am impresia ca imi impinge colul sau vaginul, ce-o fi pe-acolo, in jos. Sper sa fie bine si la mine, ca tot vorbiti de scurtat, de deschis si de alte minunatii pe-aici, eu-s pe dinafara.
Alma, ma bucur tare mult ca ai mai scris cate ceva si rezonez 100% cu ceea ce spui, si cu wrapul si cu respectul pentru pacienti, cu toate. Sa scrii mai des, e o placere sa fii citita!
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 18+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
LAURA,...iti doresc multa sanantate!sSi tie ,si bebelushului!Nu prea sunt multe de spus la cazul tau...decat ca vei avea un copil ”muncit”cu varf si indesat.
Sper ca rezisti cu bine provocarilor pe care le infrunti,iar daca simti nevoia macar sa te asculte cineva ...cum ii ziceam si Dianei,noi suntem aici!Si eu implinesc tot maine 24 de sapt
..
Totusi cum zici ca iti monteaza pesarul ala?Ca in descrierea aceea zice ca se pune intre sapt 15-20,iar tu ai 24...se mai poate?Toate cele bune si un an minunat iti doresc!
ANITTA,da pe cine ai omorat mama,de mai faci menaj seara dupa servici?Eu abia am reusit sa-mi fac piata(cand am terminat treaba,tot pe la 19) ...si am ajuns acasa cu burta tzeapana....Sunteti niste eroi,fetelor!Eu una, am esuat ca balena la mal...cu laptopu in carca
Iar cu ciresele,m-ati desfiintat total!Sunt cel mai mare fan...noroc de Ioana mea ca-si luase iaurt cu cirese si straciatella....
Virginia 23+ cu ,mami de Ioana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Am revenit, ca netul meu dadea semne de oboseala.
Blanca, eu nu cred in restrictii la alimentatie in timpul alaptarii. Nu am crezut nici acum 7 ani, cand l-am alaptat pe baiat si nici colici n-a avut. Am mancat tot ce mi-a poftit inima, fara retinere. Dar sa stii ca aveam eu dureri colicative neplacute. Sincer, le preferam decat sa le aiba copilul.
Ylari, nu mai stiu pe unde am citit, dar se spune ca pana la varsta de 7 ani, copiii simt altfel decat noi, ca au un fel de viziuni, ca vad lucruri pe care noi nu le vedem (sau le simt poate?). Cam cum va spuneam de baiatul meu, care imi spuena sa o botezam pe surioara lui Sfanta Fecioara Maria (sarcina pierduta anul trecut). Cine stie ce-o vedea si Eva? Probabil ca ea simtea ca ai un bb acolo ascuns. Ca intrebai de concediu, eu as vrea de pe 1 aprilie sa intru in CO 7 zile (atat trebuie sa primesc dupa 3 luni de munca), apoi in prenatal. Cat despre rochitele, eu am dintr-astea din lana, care nu-s pentru gravide, dar care vin foarte misto pe corp. Colanti imi iau obisnuiti, inca imi mai vin.
Mmamita, da, Femibion e special pentru gravide. Eu sunt foarte multumita de el.
Laura, of, prin cate ai trecut si tu! Sa fii puternica pentru binele vostru! Mie mi se pare foarte greu sa stai numai in pat, am stat doua zile dupa amniocenteza si recunosc ca mi-a fost greu si ca ma intrebam oare cum rezista cele care trebuie sa stea o sarcina intreaga in pat. Ma gandeam ca treubie facut un oarecare program: pentru citit, pentru vizionat filme, pentru invatat vreo limba neinvatata pana acum, ceva preocupari trebuie sa existe, nu-i asa? Timpul asta trebuie privit ca pe o favoare de a face ceva ce n-ai apucat pana acum sa faci; ma gandesc ca daca iei totul ca pe o corvoada si nu ca pe o provocare faina, e foarte deprimanta asteptarea curgerii timpului. Zic asa, in general, nu cu referire stricta la tine. Tu cum te descurci cu repaosul prelungit?
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 18+