Noua lege a sanatatii - 2
Raspunsuri - Pagina 3
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Sa-i spui insa unui om ca nu-i operezei tumora ca n-are bani mi se pare abominabil. |
Pai XIO, asa este si acum, cu unii ... nu te opereaza pana nu platesti. Diferenta este ca daca plata e legala si nu ai banii, se cauta solutii de subventie - legale - mai completeaza statul, vii si tu cu ceva, mai apare o fundatie ...etc. Acum daca nu ai bani sa bagi medicului in buzunar, pentru ca totul e facut pe la buzunare, nu prea mai exista optiuni suplimentare - decat mila medicului.
buflea spune:
citat din mesajul lui addinel 3. la sanatate fie ca dai mult, fie putin, beneficiezi de aceleasi servicii |
Nu chiar - caci in functie de posibilitati, dai mai mult sau mai putina spaga - deci pana la urma, costul unui serviciu medical este diferit pentru buzunare diferite ... si serviciile sunt la fel. Cine palteste asistenta mai mult, primeste mai multa atentie si ingrijire - cine o plateste mai putin, primeste o privire pe zi, dimineata.
Xenia2006 spune:
citat din mesajul lui Deceneus @Xenia - problema pe care o pui tu se poate aborda intr-o societate a bunastarii. |
eu continui sa fiu suprinsa de capacitatea ta de-a citi ceva si de-a intelege EXACT pe dos. e a treia oara ca se intampla, in scurt timp...
cum reusesti chestia asta?
"intr-o societate a bunastarrii" fiecare are casa pe Park Avenue si yacht, deci nu-i mare lucru sa plateasca juma' de milion de $ cand au nevoie de tratament...
asigurarea este pt oameni cu resurse LIMITATE. asta e intreaga idee!
platesti protectie "in caz ca ceva se intampla". cat platesti intr-o viata nu ar acoperi costurile reale, daca esti intr-un accident monstru si stai ani de zile in operatii multiple, etc. nu, in cazul unui accident, "beneficiezi" de asigurare. beneficiu de care ar trebui sa ne lipsim bucurosi...
dar nu toti au accidente (din fericire), asa ca MAJORITATEA platesc FARA SA FOLOSEASCA.
platesc A-S-I-G-U-R-A-R-E, "in caz de ceva".
cum a fost deja explicat, ideea "nu e sa-ti vezi banii inapoi" prin servicii, pilule si injectii
daca cetatenii romani NU pun banii la un loc, prin asigurare, atunci CINE #%$&!!@ sa plateasca? cine, UE? USA? Republica Martienilor?
asa ca:
- ori te asiguri si te bazezi pe contributia altora la nevoie
- ori nu si-atunci platesti din buzunar
cand intelege omul simplu argumentul asta, sa vezi ce scade consumul de alcool si tutun... sa vezi ce sanatos mananca si exerseaza omul... orice numai sa nu ajunga bolnav!
realitatea asta e mult mai eficienta ca preventie si educatie decat blah-blah, yada-yada care suna bine pe forum
Deceneus spune:
Se pare la si la ramiris i-ai spus " cred ca nu intelegi afirmatia mea", deci s-ar putea sa fie o problema de enunt nu la receptare.
Referitor la subfinantare am scris din ce cauza la pagina precedenta.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Xenia2006 daca cetatenii romani NU pun banii la un loc, prin asigurare, atunci CINE #%$&!!@ sa plateasca? Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits. |
6.5% din veniturile mele care se duc la casa de asigurari de sanatate nu sunt "banii la un loc, prin asigurare" din care ar trebui sa se plateasca diverse?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Pai XIO, asa este si acum, cu unii ... nu te opereaza pana nu platesti. Diferenta este ca daca plata e legala si nu ai banii, se cauta solutii de subventie - legale - mai completeaza statul, vii si tu cu ceva, mai apare o fundatie ...etc. Acum daca nu ai bani sa bagi medicului in buzunar, pentru ca totul e facut pe la buzunare, nu prea mai exista optiuni suplimentare - decat mila medicului. |
Unde e acum asa?
Daca doctorul X este un criminal care iti cer bani ca sa te opereze, te duci la alt doctor care te opereaza fara bani. Intr-un sistem privat nu are cine sa te opereze.
Intamplator lucrez la chirurgie, si tot pe chirurgicale am fost de cand ma stiu. Situatia descrisa de tine contituie exceptii, nu regula.
Xenia2006 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
6.5% din veniturile mele care se duc la casa de asigurari de sanatate nu sunt "banii la un loc, prin asigurare" din care ar trebui sa se plateasca diverse? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
depinde ce insemna "diverse": chinina, penicilina, sau cephalexin?
ti-a spus AB_AC ce acopera asigurarea din Olanda in cazul sarcinii, nu?
Xenia2006 spune:
citat din mesajul lui XIO Intamplator lucrez la chirurgie, si tot pe chirurgicale am fost de cand ma stiu. Situatia descrisa de tine contituie exceptii, nu regula. |
... bazat pe ce fel de experienta? cati ani de practica, la cate clinici?
ca altfel, opinia de mai sus are exact valoarea asta: tu stii atat cat stii
e posibil sa fie prea putin
Xenia2006 spune:
citat din mesajul lui XIO 5 ani si ceva ajung? 5 clinici ajung? Informatii din sistem si e la pacienti ajung? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
glumesti?
nu, sigur ca nu-i de-ajuns si-ar trebui sa realizezi asta
n-o spun combativ, spun ceva elementar. vorbeste cu oameni din alte spitale, din alte orase, citeste reclamatiile de la consiliul medicilor
refuzul si tergiversarea de tratament medical (in lipsa mituirii) este mult prea raspandit in ro. ca sa poti contesta