Piersicute de iul-aug 2012 ( 6)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
dannett-imi pare rau ptr vestile ce le ai primit.doamne ajuta sa fie doar o sperietura de moment si sa nu fie ceva foarte grav,sa fie ceva rezolvabil..
dar analizele la dublu test ti au iesit bune?cum de te ai gandit sa mergi si la alt doctor sa vada?14+
rafael albert(25.05.2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
fetele spuneti mi si mie va rog ce este morfologia fetala si la cat timp se face.eu am gasit ceva pe net si zicea ca se face pe la 18 -20 de saptamani.dar vad ca deja unele din voi o faceti.cum de?vi le a recomandat doctorul?sunt iar in ceata14+
rafael albert(25.05.2007)
![](images/user_woman.png)
Porumbita spune:
ali prima morfofetala se face intre 20 si 22 de saptamani (dupa unele curente medicale) intre intre 22-24 dupa altele; atunci masoara fiecare oscior al lui bb
vad insa ca tot morfofetala este numita siecografia intre 11 sapt si 13 sapt si 6 zile (aia care ajuta si la statistica data de dublu test)
Biribu spune:
buna fetele, intru sa vad ce mai faceti, azi am fost tot pe drumuri cu copiii pe la activitati etc
Fleur deci aveti zapada mare noi suntem un pic mai la sud si n-am avut anul asta decit ceva fulgi, copchiii mei sunt tare nemultumiti, viseaza la zapada. iti dau eu solutie cu masina: pune-l pe sot sa ti-o curete
Dannett nu vreau sa te stresez eu mai tare dar mie mi se pare f exagerat din partea medicului sa aprecieze la virsta asta a sarcinii cum ca are bebe insuficienta tricuspidiana. baietelul meu a avut ceva probleme, depistate inainte sa se nasca si a trebuit sa mergem la un cardiolog pediatric, si i-a facut echocardio pe la 36 de saptaini, e cit o zmeura inimioara atunci, dar acum in primul trimestru?? eu as mai astepta si cere alta parere. testul de care spui e cu mult mai riscant decit amnio, riscul de pierdere a sarcinii e cam 1/70, si asta in centre specializate pe asa ceva. eventual poti face amnio in citeva saptamini si aflii tot aia, macar testul e mult mai sigur.
asta asa ma dau si eu cu parerea, sigur ca tu vei lua hotarirea cea mai potrivita pt voi
cu slabeala, mai fetelor stati linistite ca nu are mare importanta cit mincati voi acuma, are bebe de unde-si lua cele necesare. lichide sa beti, in rest... mai greu e cu kile in plus, va asigur
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adarev/adarev.jpg)
adarev spune:
Buna dimineata fetele! Eu va scriu cum e si normal de la serviciu. uraturica sper ca ai trecut cu bine exmenul. Doamne, fetelor eu nu vreau sa mai aud de vesti rele si trebuie sa fim optimiste. Fleurdelise, abia astept sa-mi povestesti si tu cu amniocenteza. Imi pare rau ca trebuie sa faci insulina, dar decat sa-ti fie rau , mai bine. Dnete, parerea mea este sa mai mergi si la alt medic si eu consider la fel ca si Biribu ca este foarte mica inima ptr.a se depista asa ceva. Eu cred ca ca trebuie sa fi optimista si daca ai un medic de incredere sa faci ce zice el.Biribu, vad ca tu esti ok, la fel ca si restul fetelor. Va pup si pe mai tarziu.
Daconst spune:
Neatza si de la noi!
Am scapat ieri de prima tura de musafiri si azi sunt la recuperare ca ieri m-am agitat destul.Noroc ca e mama aici si ea a facut curatenia.Eu am facut doar tortul si mufins.Mai am sambata petrecrea la locul de joaca,dar acolo nu fac nimic.
Desi zic ca nu am muncit prea mult,am avut din nou ceva dureri si sangerari maronii.Dupa fiecare efort vad ca apar.Intreb azi sa vad ce zice dr ca la 10 am programare.
Ali,
Ma bucur ca nu sunt singura care zic ca l-am simtit pe bb,dar chiar asa cum spui e in acelasi loc si doar cind stau intr-o anumita pozitie,asa semi pe burta.
Danett,pe mine ma doare capul de ce diagnostice pun unii dr.Eu nu ma pricep,dar mi se pare exagerat diagnosticul.Eu zic sa mai ceri o parere inainte sa faci nu stiu ce teste aiurea.
Fleur,nu poti sa acoperi cu ceva parbrizul sa nu ai de curatat?Si pentru incuietori si garnituri este ceva solutie cu care le ungi si nu mai ai treaba,egal cit de frig e.
Muraturica,acum ca sunteti 2 sunt sigura ca ai facut fata cu brio la examen!
Adarev,lasa ca mai avem putin pina la aminocenteza si apoi sa vezi cum o sa fim de relaxate...sper macar.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
14 sapt
dannett spune:
Buna dimineata!
Rezultatele la dublu test imi iesisera ok (low risk peste tot). Dar voiam sa imi confirm la un ecograf mai performant ca masuratorile pliului nucal au fost facute corect (prima oara bebe dormea cu spatele lipit de un perete si cu greu i-a facut dr masuratoarea..nici ecograful nu era din cele mai bune).
Citat: |
citat din mesajul lui Biribu Dannett nu vreau sa te stresez eu mai tare dar mie mi se pare f exagerat din partea medicului sa aprecieze la virsta asta a sarcinii cum ca are bebe insuficienta tricuspidiana. baietelul meu a avut ceva probleme, depistate inainte sa se nasca si a trebuit sa mergem la un cardiolog pediatric, si i-a facut echocardio pe la 36 de saptaini, e cit o zmeura inimioara atunci, dar acum in primul trimestru?? eu as mai astepta si cere alta parere. testul de care spui e cu mult mai riscant decit amnio, riscul de pierdere a sarcinii e cam 1/70, si asta in centre specializate pe asa ceva. eventual poti face amnio in citeva saptamini si aflii tot aia, macar testul e mult mai sigur. asta asa ma dau si eu cu parerea, sigur ca tu vei lua hotarirea cea mai potrivita pt voi ![]() |
Biribu, era un ecograf foarte bun, care are si Doppler, bineinteles. Mi-a dat si poza in care se vedea cum e incadrat peretele dintre atriu si ventricul si graficul cu activitatea cardiaca.
Ce pot sa spun..speranta mea cea mai mare e sa fie vorba de o "graba" in a pune un diagnostic la o sarcina de varsta asta.
Legat de biopsie, imi poti da mai multe detalii? In ce sens e mai riscanta decat amniocenteza? Motivul pentru care am ales-o e ca doar ea se poate face la varsta asta si pentru ca rezultatele vin in 3 zile.
Daca Doamne Fereste primesc un rezultat nefavorabil, altfel e sa intrerup o sarcina de 15 saptamani decat una de 19...
Saptamana 13+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carmina_s/carmina_s.jpg)
carmina_s spune:
Buna dimineata fetelor
va invit la o ca de dimineata.
mie mi-a fost tare rau aseara, am si varsat (pt prima oara)
ma apuca asa un rau seara...sunt invers decat ar fii normal
voi cum va simtiti?
pupici 15+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Danett, mie mi-a scris pe rez de la ecografie ca inima este prea mica pentru a fi investigata mai amanuntit.
Ca si celelalte 'purtatoare de piersicute', si eu zic sa nu te sperii mai mult decat e cazul si eventual sa repeti ecografia la un alt medic, cu un alt aparat. Esentiala la ecografia de 12-14 sapt stiu ca este translucenta nucala, restul masuratorilor se fac mult mai bine la ecografia de sfarsit de trim II.
Noua ne-a iesit la una dintre cele 3 masuratori translucenta nucala de 2.7 mm (la celelalte a fost 2.si ceva, mult mai mica) si dr. deja incepuse sa ne programeze pt triplu test. Cateva zile am fost si eu 'fiarta', vedeam numai malformatii, sindrom down si cate si mai cate (eu oricum nu voi face avort, cata vreme ii bate inimioara lui BB). Acum m-am mai linistit, nu stiu cum, desi tot ma mai bantuie cate un vis in care BB se naste mort .
Am vazut la semnatura unei fete de pe forum ceva de genul: "Doamne, da-mi putere sa accept ceea ce nu pot schimba, energie sa lupt pentru ceea ce pot schimba, si intelepciune sa fac diferenta." ... cred ca toate ingrijorarile astea ale noastre il afecteaza si pe BB si - in loc de malformatii genetice - sa iasa cu alte bazaconii pt ca mami si-a facut prea multe griji cat il avea in burtica...
Carmina, si mie mi-era rau seara in trim I (aveam ora fixa: la 17 incepea), dar acum s-au rarit considerabil greturile. In schimb acum ma lupt cu dureri de cap si de mijloc zilnice.
Porumbita, dr mea tot 'ecografie de morfologie fetala' ii spune si la cea din trim I, desi nu i-a masurat decat humerusul, femurul, diametrul capului si al abdomenului (plus alte masuratori pe care nu le mai stiu, ca nu am eco in fata).
Fetele care faceti amniocenteza, tinem pumnii sa fie ok si sa va linistiti!
The best way to make your deams come true is to wake up.
muraturica spune:
Buna dimineata fetelor. Intocmai cum am banuit aseara doar am papat si am dormit si nu am mai putut sa intru sa va citesc. Multumesc pentru incurajari la examen. A fost totul OK.
Dannett, fi optimista si incerca sa nu te stresezi prea tare. Imi pare rau ca aud asemenea vesti de la tine si sper sa se rezolve cu bine. Poate a doua opinie, cum zic si fetele, e o idee buna.
Fetele care trebuie sa faceti amnio, bafta multa!!! (Nu stiu daca v-am mai urat sau nu, dar doua urari de bine nu strica. )
Eu nici azi nu am nici un semn de varicela. Intreba cineva daca am iesit din perioada de incubatie. Astazi am 2 sapt si o zi, dar dr. a zis ca pana pe la 3 sapt poate sa imi apara. Mai am doar cateva zile de stat cu sufletul la gura, dar parca sunt cele mai lungi. Maine merg si la dr. ginecolog si am si pt asta niste emotii gigantice.
Nu stiu daca am apucat sa raspund la toata lumea, dar va citesc cu drag si va doresc la toate numai lucruri bune.
O zi usoara tuturor.
8+