Gravidute cu tromobofilie - cap 9-
Raspunsuri - Pagina 18
balanta_tm spune:
amary, ma bucur sa te "vad" .
Eu nu am avut nici la prima sarcina un col grozav de lung (maximul a fost 4 cm). La sarcina actuala, la 10 sapt, colul era tot de 4 cm, inchis. Dr zice ca la mine e musai sa facem cerclaj, fiindca pe langa faptul ca am sarcina gemelara, atunci cand mi s-a indus prima nastere, la 24 de sapt, a avut si colul de suferit fiind fortat prin medicatie si zice ca nu ne mai putem baza pe col. Plus ca de cateva saptamani mi s-a reactivat rinita alergica si stranut de cateva ori pe zi; ma gandesc ca si asta ar putea afecta colul.
Acum am 11 sapt de cateva zile si deja am burta maricica. Desi mai am greturi, incep sa am pofta de mancare. Asta cu pofta de mancare nu e buna: am observat in ultimele zile ca mananc, nu ma joc .
danezza spune:
Balanta - si eu am avut nastere declansata prin medicamentatie dar nu mi s-a spus de cerclaj (poate unde e sarcna unica)
La faza cu stranutul si tusitul .. stiu cum e .. traiasca abs zilnice!!!
Musette - nic nu concep alte vesti decat ff bune si felicitari diseara de la morfologoe, ne-am inteles? o sa-l simti pe bebe din ce in ce mai des si o sa-ti mai dispara din pitici (macar un pic)
in 36+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
valy27 spune:
alex-
referitor la reactiile mele la administrarea de fraxiparina,am gasit urmatoarele:
Mici hematoame la locul injectarii. In unele cazuri, poate fi observata emergenta unor noduli de consistenta ferma, care, insa, nu indica o inchistare a heparinei. Acesti noduli dispar de obicei dupa cateva zile.
In astfel de cazuri, tratamentul trebuie intrerupt imediat.
placarde eritematoase dureroase
cam astea le prezint eu-culmeain picior am patin cu roseata pe zona mare si mancarime care apar a 2-a zi dupa administrare
iar in burtica fac hematoame cu mancarime.
i-am arata ginecoloagei si a spus ca pana in 12 sapt nu-mi poate scoate fraxiparina si apoi poate schimbam cu clexane sau inohep.
ii dau azi mail dr U sa vad daca-mi spune ceva.
aseara am sta cu gheata si pe burta si pe picior........
chiar nu stiu ce sa fac.urmaresc zona in care mi-am facut aseara sa vad cum se prezinta.
daca veti vreo sugestie pt mine-va ascult cu mare placere.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+10 sapt, doamne ajuta in continuare.
balanta_tm spune:
Da, danezza cred ca atarna mult faptul ca sunt gemeni. Aaa, si mi-a mai bagat si faza cu varsta (eu am 36).
Eu oricum dupa nastere m-am ales cu o sinechie cervicala, deci la mine colul a avut de suferit.
Deci si tu ai stranutat des in sarcina?
musetta, bafta azi la morfo!
Musette_1982 spune:
valy, eu nu am avut noduli dar faceam hematomi de la mici si negrii in jurul intepaturii, pana la mari de trei burice ale degetelor si vinetii. Mi-au trecut dupa ce nu am mai luat Aspenter la doua zile, ci doar 2 pe saptamana. Tu iei vreu tip de aspirina?
Tatal meu e medic si se foloseste de anticoagulant in domeniul chirurgical (nu e gineco) si spunea ca nu sunt riscuri la schimbarea de anticoagulant (a operat inclusiv gravide si dupa 3-4 doze s-a trezit ca in farmacia spitalului nu mai aveau tipul ala de anticoagulant si nimeni nu catadicsise sa anunte, iar apartinatorii nu isi permit mereu sa cumpere). Ideea e sa nu faci mai mult de una-doua schimbari de produs intr-o sarcina si sa pastrezi doza de UI.
In rest, cred ca ginecologii stiu ei mai bine detalii.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 21+ cu Marin Constantin
viotimis spune:
Buna mamicilor
Desi nu sunt insarcinata, nu scriu la acest subiect, m-am gandit sa apelez la voi cu o problema care nu imi este clara si poate voi v-ati confruntat cu astfel de situatii si ma puteti lamuri.
Problema este urmatoarea: doresc sa fac FIV si inainte de acesta am facut profilul TORCH;
nu stiu daca inainte de a incepe aceasta procedura trebuie sa fac tratament cu antibiotic datorita rezultatului primit in urma efectuarii profilului TORCH.
Momentan medicul meu este plecat in concediu si as vrea sa stiu cateva pareri pana ajung la el.
Ma puteti indruma in acest sens ?
Rezultate Profil TORCH
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgG > 650 UI/mL
<1:Negativ; absenta infectiei
>1 si <30: Echivoc; se recomanda repetarea recoltarii peste 3 saptamani
>30:Pozitiv
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgM = 0.213
Index
< 0.8: Negativ
0.8 - 1: Echivoc - se recomanda repetarea recoltarii dupa 2-3
saptamani;
>1:Pozitiv
Virusul rubeolei - Anticorpi IgG = 365.7 UI/mL
<10:Negativ
>10:Pozitiv
Virusul rubeolei - Anticorpi IgM = 0.242
Index
< 0.8: Negativ
0.8 - 1: Echivoc - se recomanda repetarea recoltarii dupa 1 saptamana;
>1: Pozitiv
Citomegalovirus - Anticorpi IgG = 196.9U/mL
<0.5: Negativ
0.5 - 1: Echivoc - Se recomanda repetarea recoltarii peste 2 saptamani
Citomegalovirus - Anticorpi IgM = 0.124
Index
<0.70: Negativ
0.70-1: Echivoc - Se recomanda repetarea in urmatoarele 2-3 saptamani
Un rezultat pozitiv este sugestiv pentru infectia recenta dar instituirea masurilor clinice nu trebuie sa se faca pe baza
unei singure determinari. Rezultatul trebuie confirmat intotdeauna printr-o alta metoda de lucru si corelat cu efectuarea anticorpilor de tip IgG in dinamica.
Virus herpetic 1 si 2: Anticorpi IgG > 30
Index
< 0.9:Negativ
>0.9 si <1.1: Echivoc; se recomanda repetarea recoltarii
>1.1:Pozitiv
Pentru evidentierea seroconversiei se recomanda efectuarea testului in dinamica pe seruri recoltate la intervale de 2-3 saptamani.
Virus herpetic 1 si 2: Anticorpi IgM =0.55
Index
< 0.9:Negativ
>0.9 si <1.1: Echivoc; se recomanda repetarea recoltarii
>1.1:Pozitiv
Va multumesc !
sarcina usoara si la termen !
Musette_1982 spune:
Merci Balanta si Danezza.
balanta, eu raman la ideea ca progesteronul face pofta de papa. Tu faci progesteron? Nu mai stiu. Eu si cand puneam Utro mancam de numa', iar acum in ziua cu injectia e jale. In noaptea aia clar ma trezesc pe la 2-3 sa mananc inca o tura. Eu am ramas gravida la 50 kg si azi dimineata aveam 58,6. Am luat cam cu 1,5 - 2 kg mai mult decat trebuie... E si de la repaos.
Las ca din iunie ma reapuc de jogging.
Voi stiti cam cat timp in caz de ceza nu ai voie sa faci sport? In caz de nastere vaginala presupun ca nu-s probleme, nu?
Asta ca sa vedeti ca mai gandesc si pozitiv.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 21+ cu Marin Constantin
danezza spune:
5-6 luni de la ceza
2 luni de la nastere vaginala
bv pt ganduri
Viotimis - din pacate nu stiu sa-ti raspund la intrebare ca nu ma pricep.
Poate stiu fetele mai bine!
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 Merci Balanta si Danezza. balanta, eu raman la ideea ca progesteronul face pofta de papa. Tu faci progesteron? Nu mai stiu. Eu si cand puneam Utro mancam de numa', iar acum in ziua cu injectia e jale. In noaptea aia clar ma trezesc pe la 2-3 sa mananc inca o tura. Eu am ramas gravida la 50 kg si azi dimineata aveam 58,6. Am luat cam cu 1,5 - 2 kg mai mult decat trebuie... E si de la repaos. Las ca din iunie ma reapuc de jogging. Voi stiti cam cat timp in caz de ceza nu ai voie sa faci sport? In caz de nastere vaginala presupun ca nu-s probleme, nu? Asta ca sa vedeti ca mai gandesc si pozitiv. MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata) in 21+ cu Marin Constantin |
in 36+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
ioana3110 spune:
Alex, nu vreau sa sar pe tine cu consolarea, dar m-ai lovit in inima cu vestea asta! Imi pare tare rau... Si eu te sfatuiesc la fel ca celelalte fete, sa faci analiza genetica a embrionului. Ma enerveaza ca in astfel de cazuri, doctorul curant ar trebui sa te lamureasca foarte foarte bine ce trebuie sa faci si ce poti afla!
Musette, eu zic ca se face DJ daca danseaza noaptea :-)
MeAlex spune:
Ioana, posibil ca dr sa isi fi propus sa imi spuna luni, dar eu am anticipat. Am deja lista de discutat cu el. Am vorbit la laborator si cu rezidenta dr. si facem analiza.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s
Tratament sarcina 3: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!