Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Eu n-am zis ca "e normal", adica nu ma raportez la un sistem perfect, ci la realitatea de acum. Monna, cu tot cu asigurare (!!!) da 2500 USD, doar ca-i da oficial. Mi se pare cam tot aia, partial.

Lumea lui "ar trebui" nu exista. Eu gandesc asa, ce fac pana se rezolva? Vad 2 variante, dau spaga la cine merita, fug de cine nu merita (ca macar sa nu aiba clienti sa-si poata revizui comportamentul) sau ma apuc sa activez intr-un ONG pt. rezolvarea problemei. Altfel eu nu 'vad' "sa se faca", "sa se rezolve". Pe guvernantii americani ii impunge serios de la spate societatea civila, asa s-au rezolvat lucrurile de au ajuns cum sunt acum. Nu pt ca au avut guvernanti mai smecheri asa, de la sine. Ca si aia tot dintre cetatenii tarii provin.
De-asta imi place mult limba engleza, ei n-au timpuri de-astea impersonale decat pentru "ploua" si "ninge", in rest precizeaza cine trebuie sa faca si sa rezolve. Politicienii. Dar pe ei cine-i impunge? Ca putini oameni lasati de capul lor fac treaba asa, la modul ideal, fara recompensa sau pedeapsa. Sfintii si martirii sunt putini.
Cam asa vad eu lucrurile, nu zic ca am dreptate, doar imi expun perspectiva.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dara, sotul meu a avut la nastere 4,5 kg si maica/sa nu a avut diabet. a nascut natural pentru ca era racita rau si nu au vrut sa/i faca cezariana. a zis ca a nascut mai greut pentru ca nu se simtea bine si a impins cum trebuie. ea e si mica, are 1,60. maica/mea insa s/a chinuit cu mine mai mult de 24 de ore desi aveam doar 3,200. am avut apgar mic pentru ca nu am avut destul oxigen si am iesit mov la culoare. eu am avut travaliu de 36 de ore dar pana la urma am ajuns la cezariana de urenat din cauza ca Finn era in suferinta fetala. nu poti sti niciodata ce se va intampla. eu eram super pregatita pentru nastere normala, facusem exercitii de respiratie, etc. nimeni si nimic nu m/a pregatit pentru cezariana. am acceptat numai din cauza ca citisem cu sufletul la gura povestea Raisei de pe acest forum, nascuta putin inaintea lui Finn. Si am hotarat sa nu risc. Sotul a fost si el de acord mai ales ca a fost cu mine tot timpul travaliului. Deocamdata nu stiu cum voi naste a doua oara. Depinde de multe.

Finn Constantine 15.10.2009 si 25+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Pai toate ne expunem perspectiva, fara a spune ca avem neaparat dreptate
Stiu ca Monna da 2500$, dar faptul ca ii da oficial face diferenta. Eu o intrebam daca ii mai da ceva moasei, pe langa aia 2500. Nu stiu cum e sistemul de asigurari din SUA, stiu ca acolo se plateste chiar si ambulanta (chiar daca esti asigurat), nu stiu nici daca se plateste procentaj din venituri si daca toti beneficiaza de aceleasi servicii, indiferent de suma cotizata, insa cred ca asta e clar: nimeni nu iti da bani in plic, pentru care nu platesti impozite la stat doar pt ca esti medic si ai lucrat 24 de ore neintrerupt. Asta e meseria si banuiesc ca si-o fac pentru ca vor.
E pacat ca asta e situatia, e pacat ca au plecat atatia medici buni din cauza asta, ca statul roman tine (si a tinut) in facultate sute de studenti care vor pleca sa profeseze altundeva, etc, etc, etc,.....

32+ Natalia

Mergi la inceput

Asa e, mi se pare ca scapi de jena de a baga in buzunar si cam atat. Ca pentru bugetul familiei parca esti tot cam pe-acolo, practic. Asigurari plus ceva in plus (destul de multicel), minus jena.

J.D., dar inainte era verificata toata lumea daca are sau nu diabet gestational? Adica in anii '70 zic? Nu stiu, poate erau verificate femeile, poate se facea si atunci toleranta la glucoza. Doar intreb. Oricum mie nu imi ziceau peste 4, ci 5. Acu' cica e posibil sa compensez cu insuficienta placentara si sa nu ajung la 5. Devine funny, se compenseaza 2 'boli' intre ele.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

N-am intrat sa va arat perna (pt ca n-am pozat-o inca) insa nu ma pot abtine sa nu cometez si eu putin legat de spagile catre medici. Eu cred ca e GRESIT, dar tot eu dau spaga. Daca nu dadeam acum nu mai traiam SIGUR. Cunosc medici care din medicina de familie veneau acasa cu 2000euro, si totusi au plecat un Franta. Stiu cazuri in care mamica (cu resurse financiare f precare) a ajuns cucopilul in coma la spital, la dr care stia copilul si problemele lui inca de la nastere si totusi i-a spus ca pana nu vine cu 2000 euro nu se uita la el(si s-a tinut de cuvant) - si e vorba de un dr f cunoscut de aici din Bucuresti. Multi din cei mai renumiti asa procedeaza. E vorba despre copii care mor din cauza unor astfel de specimene [din pacate iar cunosc f multe cazuri, abia astept sa uit, daca voi reusi vreodata]
Dara prietena ta nu este un caz reprezentativ...din pacate.
Eu voi da pt ca mi-e frica - nu de dr cu care voi naste (ei i voi da 1000lei si atat) ci de anestezist, de moase, de neonatolog si asistentele de la neonatologie, de razbunarea asistentelor care fac toaleta si tot asa....

Mergi la inceput

Tala, pai de aia de care zici tu am zis ca-s criminali, nu vad unde e contrazicerea :)
Ziceam doar ca nu toti care primesc la final sunt asa, ca si criminalii aia.
Scriam la un moment dat ce patanii am avut dupa niste operatii si mai si dadusem (adica eu ma sufocam, abia apucam sa ingaim ca ma sufoc si anestezista mi-a raspuns "te sufoci pe naiba" - pana nu mi-am pierdut cunostinta, nu a facut nimic, apoi alta data la terapie intensiva imi crapa vezica si nu venea nicio asistenta cu plosca, nu trecea una pe-acolo cu anii). Dar zic ca 1/3 sunt super ticalosi, 1/3 primesc ca n-au incotro, 1/3 nu primesc. Cam asa vad eu lucrurile.

Nu-mi par normale nici alte lucruri, de ex. cum m-a intampinat dr diabetolog acum 2 zile "eh, ce sa-ti mai facem si tie, eh, bine, hai sa zicem ca incercam nu stiu ce" / sau cum am patit la dopplerul venos la picioare "ramaneti toate fleoshc insarcinate si dupa aia veniti la mine la eco" (nici macar nu era cazul, la mine era planificat si mai si facusem eco de-aia) - ceea ce a fost mai putin bizar ca atunci cand unei prietene i s-a zis de catre o endocrinoloaga "ai ramas insarcinata ca o vaca incaltata ce esti, o sa faci un copil monstru cu tiroida asta, orice ar fi, indiferent de tratament". Adica unii dupa ce ca-s ticalosi mai sunt si nebuni. Stiu cazuri de doctori care s-au dat la paciente (am dat si de unul de-asta nebun in Parhon si m-am speriat cumplit, aveam 18 ani si era pustiu la subsol la radiologie, degeaba strigam). Pana la cazuri de viata si de moarte, cum zici tu.

Insa se intampla sa stiu generatia celor cam de varsta mea si dintre ei multi care-s ok, colegi de-ai prietenei, sau cum e dr mea, etc. Si pentru ei nu merita sa generalizam.

E o asistenta la spital la care am incercat de 2 ori pana acu' sa-i dau si nu a vrut. Alta a luat. Dar eu cred ca aia ok trebuie pomeniti, nu subliniate doar lucrurile rele, ci si cele bune.

26+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Seara buna fetele!

Phiew, ce zi lunga de plimbare am avut, am recuperat toata saptamana de stat in casa

SuperMami: merci
Dara: eu pt buric tocmai am luat baneocin, ca am zis ca poate-l mai folosesc si eu in caz de iritatii, dupa cum citeam pe aici. Si daca tot suntem la subiect, mie serul fiziologic ala portionat in sticlute mici mi se pare tare scump, voi luati din acela de perfuzie si scoateti cu siringa sau cum veti face? Nu-mi imaginez cam de cat ser voi avea nevoie...
Ah si apropo, parca tu intrebai de uscator de biberoane, am vazut azi in Metro la 30 ron.
Dana_cp: pai le-am facut si eu pe toate ieri, am mancat ciocolata, am baut cafea si apa rece, am facut pana si exercitii fizice, am scuturat-o, dar n-a vrut sa miste si pace. Pe cand eram cat pe ce sa ma decid sa dau o fuga la spital a inceput sa sughite si doar asta m-a mai linistit ca altfel ea a stat chitic vreo 5h fara sa dea niciun semn. Cand sa ma bag in pat la somnic aseara insa... atunci a inceput circul. Oricum ma asezam, ea protesta. M-a innebunit, va fi o pasare de noapte Ma bucur ca macar tu esti odihnita
Si eu imi doresc sa nasc natural dar din pacate am mari sanse sa nu se poata... oricum eu inca mai sper. Medicul meu, spre deosebire de altii, n-a decis direct cezariana, a zis ca mai vedem ce si cum se poate.
Magddalena: wow, ce fetita mare ai! Si e si intoasa la tine, numai vesti bune Din cate stiu eu pana la 20 sapt se masoara inaltimea din crestetul capului pana la fundulet. Dupa 20 sapt teoretic s-ar masura din crestet pana la talpi dar practic nu se prea masoara pentru ca nu e deloc relevant, copilul sta ghemuit si nu e reala inaltimea masurata din moment ce nu tine piciorusele intinse.
Gabrielarusu: wow, inca o grasunica Bravo voua! Eu cred ca mai are timp sa se intoarca, de ce crezi ca nu? A zis medicul ca nu s-ar mai intoarce dupa 31 sapt?
Monna: si eu

Ughhh, legat de medici... am si eu niste of-uri dar mai bine nu mi le amintesc. Cunosc si medici cumsecade dar si javre. Puterea pe care o au profesional le da aripi si intr-un sens si in celalalt. Important e ca noi si cei dragi sa nimerim pe maini bune.

30+ Bianca

Mergi la inceput

Merci de pont, Ronina, o sa caut si eu la Metro, nu-mi trecea prin cap.

Asa e si cum zice Tala, la unii o sa dau de frica (si am o fobie de spital, mama-mama), dr-ei mele o sa-i dau de drag. Altii abuzeaza. Am prieten care e atat de suparat pe medicii tampiti, incat ieri mi-a zis ca-mi da 2000 lei daca ma duc sa nasc la privat, ca-i ziceam eu ca nu mi-ar ajunge banii. Adica 2000 lei din pretul nasterii de-acolo. Drept sa zic, m-a pus in fund de uimire. Si nu e vreun bogatan, face si el nopti albe ca mine la traduceri. Dar din cauza sistemului din spital (ii spuneam cat am stat pe-acolo cu orele aiurea, imi mai era si rau de la testul de glucoza) el nu si-a mai facut recuperare la o fractura la umar. Insa eu daca nu zic si de chestiile bune, imi pierd speranta ca va fi mai bine. Adica nu vreau sa treaca lucrurile bune nebagate in seama.
Cam ca la copii, cand sunt linistiti, nu mai primesc atentie, nu sunt laudati ca-s cuminti, ca e considerat "normal", in loc sa fie rasplatiti si incurajati. Ma rog, nu exista alta asemanare intre medici si copii, nu asta vreau sa zic.

26+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Pana la urma vorba Roninei: hai sa ne rugam sa dam peste oameni, nu mutanti.
Ca sa mai inveselesc putin atmosfera (desi nu cred ca e cineva suparat) pun pozele pe picasa cu perna (i-am facut si husa). O sa merg (desi nu ma omor dupa drumul si zona aceea) sa mai iau material din asta (pt ca mai aveau cel putin 2 modele dragute) sa fac si aparatorile pt patut si mai vad eu ce, dar imi place mult
Ronina eu clar imi iau punga de perfuzie cu ser pt ca altfel ajungi la sapa de lemn (la David cred ca am folosit litri multi pana am trecut pt nasuc la apa de mare - la care din pacate nu ai variante mai ieftine)
Eu nu stiu de ce nu dorm la ora asta (cu toate ca mi-e somn), asa ca pun pozele si fug langa bobocul meu.

Mergi la inceput

Foarte tare, Tala, mama, da' ce te pricepi. Te invidiez admirativ. Nu vinzi? :)
In Sam dau materiale si fara sa iei en-gross?
Zicea azi o fata la gravidute cu trombofilie ca si-a luat o groaza de chestii din Dragonul Rosu, patut cu 180 lei, scoica, mai zicea o fata de scaun de masina.

Intreb si eu ca blegu', dupa punga de ser, cum se procedeaza? Se pune in recipiente mai mici? Daca scoti cu seringa, nu curge prin gaurica? Si cand se trece la apa de mare?

26+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput