Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

hello fetelor..

revin cu vesti,imi cer scuze ca nu am scris ieri am ajuns aseara tarziu.Deci moaca mea are 2,100 gr,cm nu mi-a zis si am uitat sa intreb,colul lung si tare,placenta posterioara si lichid suficient.totul e perfect are buzele mari ca taica-su

mai merg pe 15 februarie la ultimul control cred,mi-a dat iar un set de analize,ECG de facut tot pe atunci si tampon vaginal.Si cam atat,suntem pe ultima suta de metri.

e tot cu capul in jos dar cu fata spre buric dar e ok si asa.Se invarte pana nasc sau iese asa.

cam atat,in principui e totul ok sunt fericita si linistita!!durerile care le aveam sunt contractii usoare dar mi-a zis ca atat timp cat colul e inchis e bine.

va pup nu am citit din urma,urmeaza de acum pupe multe multe multe.

mada 32+ MAYA-ELENA
AMR <8 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Bravo, Magdalena, ma bucur mult pt tine! Ce putin mai ai!

28+ cu Gaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Dana cand eram mica nu stiam cum vin pe lume copiii, credeam eu ca ii scot pe unde este buricul, cand am aflat pe unde ies natural, am zis ca niciodata nu voi naste natural . Toata viata mi-am alimentat frica asta de nastere naturala. Pt ca in capul meu sunt mai multe riscuri pt copil la nastere naturala si pt ca am si o mica problema de sanatate dar si pt ca pare mai comod aleg nasterea prin cezariana. Pe parcursul sarcinii au fost momente cand mi-am dorit si nastere naturala dar...ramane cum am stabilit.
Anul trecut o prietena a nascut natural si copilul nu isi putea misca manuta. Doctorul le-a zis ca va trebui sa mearga in Germania pt operatie sau ce stiu eu ce insa bine ca nu a fost asa grav cum ziceau medicii. Cineva foarte priceput a stiut sa rezolve problema in cateva minute.

Cristina 26+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Mgddalena felicitari pt.vestile bune.

Si noi venim cu vesti bune de la eco, pitica mea este in garfic are 1840
fluxul pe artere au scazut , colul ok placenta 2/3 dar ceea ce ma cam lasat cu buza umflata nu ne-a aratat fata ne- a tratat cu spatele dar nu-i bai important este ca e ok si in garfic, bebita mea este situata cu capusorul sus in partea stanga ceea ce inseamna cu nu se mai poate intoarce si asa va ramane, oricum cezariana fac din cauza trombofiliei.
Magda nici mie nu mi-a spus cati cm are, dar eu cred ca nici nu mai are cum sa o masoare ca e prea mare.

Dara imi pare rau pt. diabet dar cu siguranta te vei descurca tu ca totul sa iasa bine pup.

In rest eu inafara de insomni nu ma pot plange de nimic ma mai doare pe ici colo dar bag repede nospa si trece am terminat si noi cu listutele pt bagaj mama/bebe si acum trebuie sa mergem sa facem cumparaturi.

o melodie care pe mine ma unge la suflet si vad ca si bebitei ii place si sper ca si voua.
http://www.youtube.com/watch?v=n-Onwg9WCdI
pup fetele burticoase.

31+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

gabi si magda, felicitari pentru vestile bune de la echo!
Dana, eu sunt urmarita de dr Gero de la medicover. pe tine cine te urmareste?ma bucur ca esti atat de pregatita de nastere naturala, urmezi cumva cursuri lamaze? si eu cochetam cu nasterea naturala dupa cezariana la Isis, dar am placenta previa, bine, ca intre timp s-ar putea sa mai fi decolat, dar sunt o fire comoda...am intrat repede in prenatal, de fapt intru de luni....si nu mi-ar mai ramane 42 de zile postnatal daca astept pana la termen. si mi se pare fortat sa stau in constanta vreo 2-3 saptamani inainte de nastere singurica, ca nu am pe nimeni acolo si sotul o sa-si ia libere dupa nastere, deci m-ar putea vizita numai in weekend.

la prima nastere gandeam exact ca Kovacs....ca nu are pe unde sa iasa un bebe din mine...si am ajuns la cutit, fara macar sa incerc sa nasc natural. am regretat ulterior hotararea de a face cezariana...dar asta e....fuse si se duse.

Miha, mamica fericita de Rares si 27+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Supermami de ce ai regretat ca ai facut cezariana?

Cristina 26+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Kovacsc, desigur, fiecare din noi trebuie sa fie linistita si relaxata in ceea ce priveste nasterea. E evident ca daca tu ai ales cezariana, inseamna ca asta te linisteste pe tine, si reprezinta cel mai bun lucru pt tine. Pt mine nu, dimpotriva, eu cred cu tarie ca riscurile sa pateasca bebele sau mama ceva sunt mai mari la cezariana (ca sa nu mai vorbim de recuperare). Insa, repet, fiecare alege ce e cel mai bine pt el!

Supermami, acum ma urmareste Dr Diana Gheorghiu, insa vreau sa schimb cu Densie Diaconescu (e la Medicover unde merg eu si activeaza si la Bucur, de asta am intrebat). De nascut, insa, vreau din tot sufletul sa nasc cu Dr Zaher la Isis. Sper sa se si poata :)
Da, merg la Lamaze, insa fixul asta cu nasterea naturala o am demult. Cea mai mare frica a mea e sa nu se intample ceva (cu adevarat grav, nu toate tampeniile pe care le debiteaza medicii lenesi care vor sa scape in 45min cu o cezariana) sa nu pot naste natural :) Sper sa ma ajute Doamne Doamne si sa fie bine!
Imi pare rau ca ai placenta previa.. si eu ma temeam rau de asta.. In cazul asta, chiar nu ai ce face.. Importsnt e ca sunteti sanatosi, si tu si Nuca

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dana eu nu am ales modul in care sa nasc. Practic ma expun la niste riscuri mari si cu sarcina, iar o nastere naturala ar putea declansa niste 'amintiri' urate din trecutul meu medical. Daca as fi avut de ales as fi incercat si eu cu nastere naturala pt ca altfel mie nici nu-mi vine sa spun ca am nascut, ci m-am operat, imi pare rau ca nu am putut sa cunosc sentimentul asta, dar mai bine asa decat deloc.
Magda si Gabi felicitari pt vestile bune, ne apropiem tare repede de momentul asteptat
Eu am terminat perna. Dupa ce o si pozez v-o arat. Inca n-am facut husa pe care o voi putea spala, dar ca idee o sa v-o arat asa. Pt cine vrea pot sa trimit tiparul (l-am gasit pe net).

Mergi la inceput

Wow, Tala, esti o hranicuta! Mie mi-e si rusine.. azi nu am facut altceva decat sa ma mut de pe canapea in pat si invers
Legat de nastere - cred ca zicem acelasi lucru.. Imi pare tare rau ca ai ceva mai multe probleme, si cred ca si tu, si Dara si toate celelalte mamici care risca ceva mai mult in sarcina sunteti niste eroine
Tot efortul vostru o sa fie rasplatit cand va veti tine bijuteriile in brate

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Ma intreb ce s-ar intampla daca nu s-ar da nimic la nastere in maternitatile de stat. Nu te mai opereaza? Nu-si mai fac medicii/asistentele treaba? Nu pot sa inteleg asta. Nu sunt atatea femei care chiar nu-si permit si nu dau nimic si pleaca cu copiii nascuti (sau poate ii lasa in maternitate), deci beneficiaza de toate serviciile medicale (ca doar femeile insarcinate sunt asigurate automat, nu?). Voua cine va da bani in plus in plic pentru ca va faceti treaba la serviciu? Inteleg ca salariile sunt mici, dar, pe de alta parte, a fost alegerea lor sa fie medici, pot pleca sa lucreze la privat, sau in alta tara, pot face orice altceva daca ei considera ca salariul nu le ajunge, dar chestia asta cu spaga pe mine ma scoate din sarite. Inteleg si ca te lasi pe mainile lor, dar asta e meseria lor. De ce trebuie sa existe parinti care sa faca eforturi financiare enorme pentru a plati tot ceea ce tine de venirea pe lume a unui bebelus. Toate consultatiile+analizele pe parcursul sarcinii sunt foarte scumpe, iar medicii profita de dorinta noastra de a ne vedea micutii lunar la eco si ne spun ca e necesar, dar intrebati mamicile din strainatate cate ecografii au facut. Si apoi, vine momentul nasterii si te duci la stat, ca e scump la privat si si acolo ai de platit 2500-2800 de lei????? Mi se pare strigator la cer. Dar asigurarea de sanatate ce rol mai are???? Asa, mai bine, ne facem asigurare privata, fara a mai plati la stat si mergem si nastem unde vrem. Bine ca toti drogatii si betivii care se interneaza in spitale beneficiaza de internari si tratamente nu dau nicio spaga. Iar noi platim de atatia ani si pentru ce? Cand avem nevoie de o internare, trebuie sa dam bani. Prietenii mei plateau 100/consultatie (in plic) si cand erau chemati la maternitate pentru asta, ca atunci era de garda medicul si isi mai rezolva din treburi, ca avea prea multe paciente ca se le cheme pe toate la privat.
Of, m-am enervat! Mi se par enorme sumele de care vorbiti... Si nu mi se pare normal ca s-a ajuns sa se profite de sarcina/nastere in domeniul medical, pentru ca se stie ca parintii sunt dispusi sa plateasca oricat pentru puiutii lor...

32+ Natalia

Mergi la inceput