Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
irinaelena spune:
Ronina, eu am ser la perfuzie si scot cu seringa. Daca ma credeti, in primul an abia daca am folosit din el. Ocazional, sa sterg ochii. In nas n-am putut sa-i bag cu seringa (pt toaleta zilnica).. mai tarziu am descoperit o sticluta cu picurator la farmacie, super buna, o folosesc acum la Andrei. Dara, nu curge prin gaurica, ca dopul e din cauciuc din ala care nu permite sa curga. Din cate stiu eu, apa de mare poti folosi inca de la nastere (sper sa nu ma insel) - am vazut pe un prospect in ce pozitie trebuie asezat bebelusul daca i se pune apa re mare in nas, dar bineinteles, daca este cazul.
Tala, super perna! Cu ce ai umplut-o? Tu ai nascut la CFR2? Cu ce medic? Daca o persoana e nasul copilului tau, nu puteti fi voi nasi de cununie pentru acea persoana.
gabrielarusu, cred ca era vorba de crema Garmastan. Eu asta am folosit pt sani, dupa fiecare alaptat. Deja mi-am cumparat un tub. Nu e singura varianta, mai exista si altele.
Dara, batista bebelusului este f f eficienta DAR se recomanda a fi solosita numai atunci cand bebelusul are nasul blocat de mucisori, cand este racit, nu pentru toaleta zilnica. Pompita este pentru toaleta zilnica (ca eu nu am reusit sa o folosesc, asta e alta poveste ). Dar sa nu folosesti batista bebelusului zilnic, ca se sensibilizeaza mucoasa. Recomand insa sa o ai in casa. Eu am avut-o de la nastere, dar am folosit-o dupa un an, cand a racit prima oara.
Ca si termometru, am folosit de fundulet pt ca arata cel mai bine, pana n-a mai suportat Andrei. Atunci am trecut la urechi
oanace, pediatru ar trebui sa gasesti inainte de nastere, sau cat mai repede dupa. Se mai practica sa pastrezi legatura cu neonatologul, daca te-ai inteles bine cu el/ea. Nu toti vin acasa, de ex la noi a venit doar la prima vizita acasa (la o sapt) apoi am mers noi cu el la spital, unde era medicul, pt vizita lunara si vaccinuri. In afara de asta, bebe trebuie inscris la un medic de familie, care poate fi sau nu acelasi cu pediatrul.
Bia_Mi, nici eu nu am avut nici un fel de contractie in viata mea, si sunt la a 2-a nastere , sau daca am avut, sunt o nesimtita in toata regula, pt ca nu le-am identificat.
Va ziceam data trecuta ca am dat 1700 de lei, dar asta a fost doar la medici. Dupa nastere, a dat sotul. Pe langa asta a mai fost anestezistul-200 (a venit sa se prezinte inainte de operatie, si atunci i-am dat banii). Neonatologul - 200, cand a venit prima oara la mine in salon. Am mai dat nu mai stiu cat la o asistenta de la sala de operatie, apoi la asistente si infirmiere pt fiecare serviciu, cate 5-10 lei.
J.D., merci pt pont. Eu asa am de gand, sa imprumut pana imi dau seama ce ni se potriveste.
Eu am visat aseara ca am nascut si ca purtam copilul intr-o plasa ciudat vis...
Irina, 27+ cu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
oanace spune:
Buna burticutze!
M-am intors cu vesti bune de la dr. Mamaruta mea are 1850g si 42cm lungime. De la ultimul eco,acum 3 saptamani a luat 600g. Mi se parea mie ca burtica a crescut brusc! Deja nu mai intru in hainele de gravida pe care mi le-am cumparat, deh, ce sa-i faci, vom sta mai mult pe acasa, ca pentru cat mai este nu merita sa mai cumpar nimic. Am dat ieri o raita pe la Kiabi, si pe la C&A dar am plecat doar cu cateva hainute pentru Emma. Am luat ce mi s-a parut la pret bun,pentru 6 si 9 luni ca mai mici nu cred ca mai are nevoie. Si daca are, mai luam din mers. N-am programat cezariana inca, dr zice (si am fost cu totul de acord) sa lasam fetita sa stea inauntru pana cat mai aproape de termen.Mi-a mai spus ca nu trebuie sa-mi iau decat slapi pt dus , inrest tot ce am nevoie si eu si Emma pe parcursul spitalizarii da clinica. Aa, si voi sta in spital 5 zile. Oare e mult?
Ma apuc sa va citesc ce ati scris ieri , ca nu am apucat. la toate!
31+
Emma
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Merci J.D., imi pare tot la fel pretul pe ebay – adica asa gasesc si pe aici nou, aproape la banii aia, cel putin Manduca (care e buna pt. talii mai mari, fata de Ergo). O sa incerc pe grupul de care zici cand termin cu niste predari.
Merci Irina. Asta cu toaleta zilnica a nasucului imi scapase :) Nu prea auzisem de umblat la nas decat la mucisori, nu stiam ca-l spalam zilnic cu ser.
Emma, eu aveam tahicardie sinusala de dinainte de sarcina (si dinainte sa ma re-ingras in sarcina) si mi-au zis ca asta e cea mai nepericuloasa dintre toate felurile de tahicardie. Ce ti-au zis sa faci? Stiu ca si Niko avea palpitatii, dar nu stiu daca si puls marit.
Dia, daca ai tensiunea mare, ai putea face, daca vrei, si un sumar de urina sa vezi de proteine. Dar poate n-o ai tot timpul.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chitosenia/chitosenia.jpg)
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Am fost azi de dimineata sa refac analize ca sa aflu daca am sau nu hoare si sper sa fie o greseala a lor.... abia astept rezultatul.
Ieri am iesit cu prietena mea, m-am simtit asa de bine... chiar am facut si ceva extrem nastrusnic... am baut o Coca-cola mica.. daca ma afla sotu... inchisoare pe viata .
Azi as vrea sa gatesc ceva bun...nu stiu inca ce..poate imi da-ti ceva sugestii
Pup fetele si strengarii
Mamica de Bu minunat si de strengar +28
irinaelena spune:
Dara, toaleta asta zilnica poate nu e chiar zilnica, dar se aduna kestii in nasuc, mai ales in Bucuresti, unde aerul nu e tocmai curat.
Irina, 27+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Happy, Dara multumesc pt sugestii. Adevarul e ca ma gandeam sa pun o poza pe undeva, dar in invitatie risca sa ajunga la gunoi, asa, daca o ambalez frumos in saculet, poate nu. Pe langa poza poate sa mai pun niste bomboane f bune sau chestii din acelea parfumate cum zicea Happy.
Ronina si aici a nisc, dar putin (unde e soare s-a si dus)
Emma bine ca sunteti totusi bine, e de asteptat sa ni se intample modificari in sarcina si daca nu sunt grave eu zic sa nu ne facem mari probleme. Ne revenim dupa ce livram Urata experienta ai avut la nastere, din cauza asta ma zburlesc eu uneori (nu stiu cum uita unii asa usor sa fie oameni)
Irina perna am umplut-o cu ce am scos (vatelina) din alte 2 perne. La CFR2 am nascut cu sotii Ghersie (sau Gherasim, mereu le incurc numele cu al altui medic). N-a fost nici prea prea nici foarte foarte, doar ca am iesit cu stafilococul auriu de acolo si nu m-a impresionat deloc experienta de dupa cu asistentele de la neonatologie , cu toate de fapt. Si da, ai dreptate, asa cum zicea si Monna, nu se poate sa naseasca varul meu asa ca el o sa fie Mos
Oana felicitari pt vestile bune!
Eu am pus ser in nas inca de la inceput, dar, daca imi aduc bine aminte puneam pe betisoare de urechi (din cele bombate) si stergeam usor nasucul cu ele. Nu am folosit pompita, iar batista bebelusului tot asa, doar la raceala (si nu excesiv pt ca intr-adevar nu e recomandat)
Chito tinem pumnii sa fie totul ok. Daca gasesti inspiratie te rog da-mi si mie putina nici eu n-am habar ce as putea sa gatesc azi (si l-am si oprit pe David azi acasa sa sarbatorim prima zi de concediu prin chiul
, doar ca trebuie sa-l si hranesc )
Ma duc sa gatesc...oare ce?
irinaelena spune:
Tala, eu intrebam de CFR2 pt ca tot acolo am nascut si eu. Si tot acolo ma duc si acum. Eu am fost cat de cat multumita, am nascut in sept 2008, in corpul nou care tocmai se renovase. Personalul s-a purtat cat de cat ok cu mine, dar eram si pacienta sefului de sectie, poate a contat si asta (mai putin dna dr neontatolog care ne-a cam tratat cu flit, oi fi dat prea putini bani...).
Am vazut ca sunteti pe-aici mai multe abonate Medicover. Stiti cumva ceva de noul spital+maternitate? Era vorba sa se deschida in ianuarie... m-ar fi tentat sa nasc acolo, daca aveam ceva avantaje materiale din abonament, adica daca ar fi fost costuri comparabile cu cat dau la stat. Insa cred ca e cam din scurt, chiar dc se va deschide pana nasc eu. Ii trebuie o perioada de "rodaj", n-as vrea sa fiu prima care naste acolo
Irina, 27+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Asa-i si la Polizu, streptococ si personal neonato scarbos. Ce_au frate tantiile de la bebei? Una stiu ca urla cu spor la mine si la vara-mea ca nu imbracam instant copilu', de parca avuseseram 200 de copii acasa ca sa capatam dexteritate (nu stiam ca trebuie rulata manecuta inainte si 'cracanata' cu degetele ca sa bagi mai repede manuta lui bebe). Saraca vara-mea care abia nascuse a inceput sa planga (hormonala, etc.), chiar si acu' zice ca ea nu e mama buna la imbracat copilu'.
Cand vin in control ma enerveaza ca nu stii care-i medic si care-i asistenta, cre' ca o sa le intreb pe toate daca-s medic, ca sa nu le jignesc invers.
Sovi, daca ai fost pe la Cantacuzino, ti s-a parut ca tantiile in visiniu sunt moasele? Medicii am vazut ca au pantaloni bleu.
Amy, tu stii cumva de la sotul tau daca exista un cod standard al culorilor personalului medical sau la fiecare spital e altfel?
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Irina pai nici la mine n-a fost f diferit (poate Dr Neonatolog - a fost draguta si inainte sa-i dau dreptul). Tot in aripa noua am nascut adica rezerva (cu multe paturi) era totusi bine dotata, cu baie proprie, cu paturi electrice. Dar personalul scarbos, iar dr care m-a urmarit, cum ziceam, nu m-a impresionat prea tare.
Dara, no comment .
Eu am facut o ciulama de legume cu cascaval ras si planuiesc niste gogosi (nu-s ele tocmai pline de vitamine , dar nu stiu ce sa-i mai dau lui David sa rontzaie pana la urmatoarea masa)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Cand aud ce povesti de groaza spuneti legate de maternitatile din ro mi se zburleste parul. Eu cred ca precis le luam la bataie pe asistentele alea nesimtite. Drept e ca si eu am avut o asistenta sub orice critica la nastere, dar a dat/o medicul afar cand a auzit cum zbiera ca o disperata si ce cuvinte folosea. din cate am vazut nici nu mai e asistenta la nasteri, acum baga doar date in calculator. Niciodata nu am inteles de ce unii isi aleg joburi care nu le aduc satisfactie sau pe care nu le fac din placere. chiar le/o fi greu sa se poarte ca niste oameni normali?
Finn Constantine 15.10.2009 si 25+
Euan Tudor