Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna seara.. am stat intai sa recuperez cu cititul. eu iar am facut curat week end asta. ma ajuta sotul.. dar parca nu ma mai potolesc. maine vine soacra-mea si o bag pe ea in priza. parca am o jena asa.. la burtik. ar tb sa o las mai moale.. dar ma plictisesc.
acum pe seara am iesit putin.. a trecut repede week end ul.
tala, super perna. eu nu am talent.. si nici rabdare. pana la urma ai recuperat masina?
ronina... ce a crescut burticoasa!
natalia, eu i-am facut bagajele bebelinei de o sapt. ale mele nu prea.. mi-am pus papuci, sosete,
chiloti si un halat. camasi de noapte, pijamale.. nu. cosmetice nici atat. sotul meu se amuza ca e
devreme.. dar parca n-as vrea o surpriza.. si sa stau sa dau din colt in colt ca eu n-am de niciunele.
si asa dr mea a fost plecata 2 sapt din ro.. a venit ieri. si eu azi noapte am visat ca nasteam si ea ma
trimitea la medicul de garda deci... sunt stresata rau.
gabrielarusu, cand ai facut laparo cu tutunaru? chiar in seara asta vorbeam cu cineva de el. eu am renuntat sa merg la el.. de cand si-a deschis cabinet si s-a specializat pe fiv. super ok omu'.. dar fff ocupat.

31s2z

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Happy da, am recuperat-o , dar n-a fost usor
Dara a fost nasol pt ca cel mai rau mi-a fost in ziua in care ma externam si vedeam cum pleaca toate mamicile, pe sot nu-l lasau in salon, iar eu nu-mi puteam imbraca puiul de rau ce-mi era (si nici nu sarea sa ma ajute vre-o asistenta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabrielarusu

Noua la curs pt ragade ni sa recomandat comprese cu aloe MultiMam si crema pt. sani gamestan.

- de pampers ne-a spus sa luam marimea 0 sau New Born de la Hapy ca sunt decupate la buric si nu-l va deranja pe bebe pana cand ii va cadea.

-de servetelele umede a spus sa nu le folosim tot timpul doar in parc, vizite, etc. de preferat sa se spele bebele la fundulet dupa fiecare schimbare.

- pt nas se pune ser fiziologic dupa care se trag mucisori cu o pompita, apropo voi pt mucisori ce va luati?

- pt. ochi se pune ser fiziologic in coltisor si se sterge cu o comprese sterila de la exterior catre interior se va folosi pt fiecare ochisor cate o compresa.

- termometru de corp cel recomnadat este ce de pus in fundulet sau cel de ureche.
-temperatura in camera sa fie intre 22-26 grade.

cam atat momentan va mai scriu un pic mai tarziu ce ne-a mai spus la curs.

31+ Maria Elisa

Acum 2 ani mi-a cumparat sotul pampers Happy(era primul bax care il cumpara) si nu mi-au placut deloc... nu aveau decupat la buric si erau foarte lati intre picioare si foarte rigizi.
Cat despre pus ser in nasucul copilului...eu nu am pus fara motiv...si copilul meu nu a avut muci decat la raceala...daca pui fara motiv nu faci decat sa sensibilizezi mucoasa care va secreta cantitati mai mari.

Mami fericita de strumfita si 31+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Monna, o nastere usoara sa ai si fara doctor.

Nici eu nu am folosit ser fiziologic decat cand a avut nasul infundat. Si ce m/a ajutat cel mai mult a fost batista bebelusului. Mi se pare super inventie.

Aici bebeilor li se pun in spital scutece normale, fara gaura pentru buric. Cat stai in spital ti se dau scutece, in general pampers sensitive. Crema pentru iritatii de la welleda si bepanthen. Servetele umede tot de la pampers - cred ca sponsorizeaza maternitatile.

Finn Constantine 15.10.2009 si 25+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Termometru am luat/folosit de pus in fund sau subbrat... cat e bebe mic nu poti sa-l convingi sa tina termometru subbrat...asa ca e bin ede pus in fund. Diferenta intre temperatura masurata axial si cea masurata rectal e de 0,5 grade....cea rectala fiind mai mare. La 1 an la o raceala zdravana cand nu ma mai lasa sa ii iau temperatura din 10 in 10 min am cumparat termometru de frunte/ureche, dar nu m-am invatat cu el... Eu stiu sa ii administrez medicamente copilului in functi de temp din fund si nu dupa cea de pe frunte...deci cred ca e bun si cel de frunte dar sa fii invatat cu el, sa stii care e temperatura normala a corpului si care e cea crescuta.

Mami fericita de strumfita si 31+ cu Motzata

Mergi la inceput

ma cam ustura ochii.. oi raci?
sa iau juma de paracetamol.. preventiv?

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Monna: multu'
Dara:
Oanace: bafta maine la echo! Imi pare rau de pierderea din 98, bine ca ai trecut peste si ai incercat din nou
Happylica: pai a crescut, ce era sa faca si burtica asta a mea ma intreb cat o sa se mai faca, deja incep sa am si eu probleme cu echilibrul. In caz ca racesti, eu zic sa iei preventiv vit. C pt. inceput.

Legat de termometru, am si eu mari nedumeriri ce sa folosesc si cum. Mi-e ciuda ca s-au scos de pe piata cele cu mercur, mie cele digitale mi se par o mare prostie. Am 2 buc. acasa, unul din ele de ureche cumparat din State si altul pt subbrat/rectal luat de aici si imi pare ca nici unul nu da aceeasi temperatura la 2 masurari consecutive. Ba mai mult, dau diferenta de cateva grade bune intre ele. Daca gasiti ceva ce vi se pare ca masoara corect va rog sa-mi dati si mie de stire.

31+ Bianca

Mergi la inceput

ei.. nu am vit c in casa acum. sper sa fiu ok.. si sa fie doar o stare mai nasoala la ora asta... maine pun sotul sa-mi cumpere..
hehe. si eu ma mir de burtica cat a crescut. mi se pare k in ultimile 2 sapt s-a marit mult. o sa imi fac timp de alte poze. poate asa vad diferenta.. ca in oglinda ma vad si admir zilnic

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Oanace te asteptam cu vesti bune
Happy sper sa nu fie raceala
J.D. multumesc la fel si tie si tuturor mamicilor de strengarei

Monica, fericita 30+ cu Cezar-Andrei

AMR: 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Buna dimineata fetelor! Am dormit ca un pui azi-noapte. Ieri am botezat si am obosit enorm. Mai alea la baita fetei unde n-aveam experienta deloc, dar m-a ajutat fina mea. Oricum a fost ceva frumos.

Aredwin- total de acord cu tine in privinta spagii dar si asta trebuie impartita pe categorii. Caci spaga de bani a provenit de fapt de la mici cadouri date de unul-altul. Sotul meu este asistent intr-un spital mic si cu toate astea daca primeste 1 leu sunt bine primiti, dar si daca nu primeste ceva tot isi face treaba. La fel si dr de aici, nu toti primesc spaga, cea mai tare spaga o iau tot ginecologii caci s-a inventat povestea ca are copilul cordonul in jurul gatului si e nevoie de cezariana, deci... bani impartiti peste tot. Din cate stiu la Bucuresti pretul e cam acelasi la ambele tipuri, dar aici nu.
Ceea ce am eu cu sistemul este ca la Bucuresti le si dai si nici nu isi fac treaba. Cumnatul meu , saptamana trecuta , de 3 ori a chemat o asistenta pentru un calmant si tot de 3 ori ... n-a venit. Noroc ca ii lasase sotul niste fiole si a putut sa-si faca simgur. Si asta in conditiile in care "domnisoarele" respective luara cate 10 lei cu ceva timp in urma. De aceea am optat, cu toata scarba de rigoare, ca pana la urma ma tai la mine in oras decat sa fiu a nimanui la capitala. Si daca imi permiteam nici nu calcam in spitalul de stat din cauza "mizeriei" sufletesti a medicilor, nu mizeria in sine, caci spitalul este foooarte curat.
Si eu am vrut nasterea la Brasov, dar sotului meu ii e teama de drumul lung cu un bebe mic in brate, vreo 4-5 ore facem pana acolo.
Si inca ceva, pretul unei operatii il fac snobii. Am intalnit frecvent idioti care spuneu "eu am dat atat" doar sa arate ca ei au. Ei nu-i asa, caci de la 40 mil cat zicea cineva ca este operatia facuta de cumnat s-a dovedit a fi cel mult 5-7 mil plus ce a mai dat la ceilalti. Acelasi lucru l-am patit cu operatia mamei de fiere. Tot in Bucuresti.
La RM Bucuresti nasterea e 97 mil, deci nu e la fel ca in Bucuresti.

Ronina- punga de ser nu curge , nici cu ac nici fara din cate stiu. Dar tragi in seringa de 10-20 cat ai nevoie si apoi scoti acul. O tii la temperatura normala, nu necesita inghetare. Doar 9 sapt?

Tala-superba pernuta

Dara- multumesc de pontul cu detergentul. Chiar cautam.

Supermami=reforma s-ar face gazandu-i pe toti, aducand altii si dandu-le salarii decente si pe masura studiilor lor, care trebuie sa recunoastem ca pot duce si pana la 10-13 ani. Sincer eu nu-s dispusa sa invat atatia ani din viata si nici nu m-ar duce mintea .

gabrielarusu- cam asa se da si la noi, numai ca siguur exista si o mana a 2-a. Ah, si nu se prea mai naste natural , dacat daca nu dai nimic si te lasa sa te chinui ca ...

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
27+ Victor Gabriel

Mergi la inceput