Pufi de 2010 (57) - LMA Daria, Stefan, Madalina!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Ruxita starea asta o transmiti si lui , parerea mea . Intemeiate sau nu noua etapa oricum va trebui sa o inceapa, as spune ca mai bine acum decat mai tarziu cand se va obisnui si mai mult in mediul de acasa; el isi va da drumul iar voi o sa fiti langa el si il veti sustine, e greu inceputul dar cu curaj o sa fie bine. Poate ca va fi super de la inceput. Nu putem sa ii tinem in casa langa noi mereu(cred ca mai mult rau le-am face) . Eu din ce am inteles multi copii si-au dat drumul la vorbire de cum au inceput gradinita, au devenit mai independeti.

O sa fie bine ai sa vezi . Ai incredere

Simply,mami de Ariana

"Un copil iubit de parintii sai si care se simte pe teren stabil zambeste, rade , e fericit . "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Buna!

Ne primiti si pe noi in grupul vostru? M-am hotarat sa ies de pe cortina pentru ca sunt aici de vreo 2 ani si jumatate, de cand eram insarcinata cu puiul meu, Alex si va citesc aproape zilnic.

Mergi la inceput

editez: de dupa cortina

Va multumesc, ca, desi nu ati stiut, m-ati ajutat foarte mult in aceasta perioada, si in sarcina, si in primele saptamani cand ma chinuiam sa ma adaptez la noua viata si apoi in fiecare etapa pe care am parcurs-o cu puiul meu.
A fost extraordinar sa vad ca si altora li se intampla ceea ce mi se intampla si mie si ca toate sunt normale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui atlantique

Buna!

Ne primiti si pe noi in grupul vostru? M-am hotarat sa ies de pe cortina pentru ca sunt aici de vreo 2 ani si jumatate, de cand eram insarcinata cu puiul meu, Alex si va citesc aproape zilnic.

Bine ai venit!
Da stiu ca ai stat ceva dupa cortina!
Spune-ne mai multe despre Alex, despre voi.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Rux zic si eu ca Simply, incearca sa fii mai relaxata, poate va veti adapta foarte bine cu totii.

Am si eu multe strangeri de inima in legatura cu momnetul care se apropie cu pasi repezi, cel al intarcarii.

Azi l-am vazut pe Yannis, este crescut tare frumos, si mai pufosel si mai inaltut, se vede ca i-a priit zapada din Grecia.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

El s-a nascut pe 23 ianuarie 2010 la Constanta, pe un viscol de nedescris si dupa multe peripetii.
Se incadreaza perfect in categoria pufuleti
Vorbeste de ceva vreme. Prefera sa spuna finalul cuvantului asa ca merge peste tot cu translator, aka, mami. Acum a inceput sa ne spuna pe nume asa ca ne striga "Oiii" si "Bodan". Nu cere inca la olita, desi daca il asez face pipi. Este sociabil si descurcaret, este cel mai cel...pentru noi si il iubim de nu mai putem

Mergi la inceput

Ruxita, nu exista posibilitatea sa il duci cateva zile la acomodare? Sa mergi si tu cu el si sa stai pe hol ca sa poti fi acolo daca are nevoie de tine?
Baietelul nasilor abia spunea cateva cuvinte cand l-au dus la gradi si a inceput deja sa vorbesca mult mai bine si abia asteapta sa plece dimineata.
Iar cu mancatul stiu o fetita care la 2 ani, cand a dat-o la gradi nu manca singura si a inceput sa manance foarte repede. Ei se imita unul pe celalalt forte usor. Oricum la grupa mica au si ajutor de educatoare care asta trebuie sa faca: sa ii schimbe, sa ii ajute sa manance....
Oricum toate temerile tale sunt intemeiate, dar vei vedea ce repede se va adapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Buna ziua si de la noi!

Dastefa.... de cafea....ce frumos povestesti de fete..

Ale1212xa...

Atlantique.....bine ai venit! Mai povesteste-ne despre voi!

Ruxita...off, sorry de perioada aiurea la job! Poate e un soi de manifest, pentru rezolvarea de eventuale probleme, pe acolo! Temerile tale, legate de gradi....sunt normale si justificate, toate....poate merge cu o perioada de acomodare ....lasat mai putin timp Kay acolo, poate sa stai tu o vreme cu el, descrescator ca si timp, daca politica gradinitei permite...

Mire........sa aveti spor in tot ceea ce v-ati propus, in perioada asta! de vesti despre frumosul grec!

Simply....si eu fac parte tot din categoria de mame pe care ai descris-o, cu 5-6 ore de somn pe noapte, w-e inexistent, somn ziua... niciodata, de cand s-a nascut copila, job, smotru, etc.... Intrebai de lapte...iris bea inca LP Hipp, ii combin 2 masuri din formula nr.3 (f gros) cu 5 masuri de formula nr.4(peste 12 luni), la 210 ml apa...ies cam 240-250ml. Bea cam 3 sticle, una seara si doua dimineata (pe la 5.30 si la 8.30)...in ultimul timp a inceput sa ceara si ziua, la culcare, la somnul al doilea.....abia ce-i scosesem laptele de peste zi, prin august...

Am culcat atomix-ul in somnul 2, si merg sa infulec ceva, ca n-am mai mancat de ieri, n-am apucat...si simt ca ma ia valul...

O seara frumoasa, sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

am fost si depus dosar platit taxa (750 lei pe 10 zile)... politica gradinitei zice sa nu deranjam parintii la primul scancet si ca personalul este calificati pentru situatii de genul nostru, rutina de oala, rutine de somn (muzica ambientala si citit carticele cu povesti), asistat la mancat, si decodificare limbaj non-verbal pentru comunicarea cu copilul... teoretic totul suna bine si frumos... vedem de maine incolo cum se procedeaza... o sa vreau descriere detaliata de proceduri si metode si comportament si voi tine legatura constant cu educatoarele... cam asta de gradi so far...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Ma pregatesc sufleteste sa merg la gradi sa depun dosarul de inscriere si am mai multe temeri cum ar fi:

- ca nu va fi inteles (ca nu vorbeste doar noi stim codul la toate gesturile lui si la aaaa-urile lui dupa intonatie)
- ca cineva va ridica vocea la el sau il va pedespi (eu nu-l pedepsesc nici cand sparge ceva sau loveste!)
- ca nu va sti sa se joace cu alti copii
- ca nu va manca suficient ca nu se hraneste singur
- ca va sta cu pampersul murdar pe el ca nu spune cand face, doar dupa miros iti poti da seama, dar nu cred ca va sta cineva sa-l miroase in fund cum fac eu acasa...
- ca nu voi putea sa-l las toata ziua pt ca nu va accepta somnul de dupa amiaza de la gradi pe paturile lor de campanie unde n-ai unde sa te foiesti si nimeni nu sta sa-i citeasca 4-5 carti cu povesti...
- va suferi din cauza despartirii de mine
- s.a.m.d.

mi se par intemeiate?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Ce pot eu sa-ti spun din scurta experienta pe care am avut-o cu gradinita, celor care nu stiau sa manance singuri le dadea cineva cu lingura (educatoare sau ingrijitoare); pampersii erau schimbati cel putin o data pana in pranz, inca o data dupa somn si inca o data inainte de plecare (si fiind copii putini in grupa, nu trecea niciunul neobservat daca facea cacalica); la somn si eu am avut emotii, pentru ca Sebi se foieste tare mult inainte sa adoarma, si chiar si in somn, dar surprinzator, n-a avut nici un fel de problema in a adormi singur, fara sa-l bage cineva in seama (mereu imi spuneau fetele ca adoarme primul); de jucat cu ceilalti copii chiar daca nu va sti, nu va fi singurul, sunt o gramada de copii care strang toate jucariile numai pentru ei, care au intentia de a lovi sau musca, asta se va corecta in timp. In rest, probabil ca va suferi din cauza despartirii, dar eu zic ca va ajunge sa se obisnuiasca, gradinita ii face mai independenti, mai disciplinati, eu am mare incredere ca va fi un lucru bun pentru el, desi sunt constienta ca-i va fi greu la inceput

din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai

In asteptarea Mosului...

Mergi la inceput