Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chitosenia/chitosenia.jpg)
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Deci oficial sunt STRESATA.... analizele de urina sunt proaste ... ori am o infectie pe undeva ori le-a stricat laboratorul... trebuie sa refac urocultura au gasit lighioane
.... hemoleucograma e vraiste...incepe sa ma ia valul
... pe 23 cand ma duc la morfologie il vad si pe doctorul meu si atunci o sa vad ce si cum.
Am obosit grozav la munca saptamana ... bine ca e vineri... mai am o saptamana de munca si apoi adio ca deja nu mai pot .
Weekendul asta vreau relaxare ca altfel nu stiu cum o sa o scot la capat.
Ieri am fost la cumparaturi .. am luat o noua cuvertura pentru canapeaua din sufragerie ... caci bebe o sa ajunga pe acolo la alaptat .. sau somnic... niste prosopele noi... am luat o paturica din microfibra pe care o sa o fac prosopele pentru baita... detest prosoapele dure si daca eu nu le suport... bebe si mai putin ... am mai luat o crema pentru fundulet...servete umede sper ca maine o sa pun mana sa imi aranjez bagajul poate ma mai linistesc
Mamica de Bu minunat si de strengar +28
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
magddalena spune:
buna dimineata
dupa ce m-am laudat ca ieri noapte am dormit ca un bebelus,azi noapte iar am facut noapte alba!! si mai rau e ca l-am trezit si pe sot si nu a mai putut dormi nici el si la 5.30 pleaca la munca!!
si cum nu puteam dormi am venit in salon pe canapea si imi era cam foame,deci eu la 3 noaptea mancam biscuiti,eu care mereu ziceam ca nu am mancat noaptea niciodata de cand sunt gravida!!na ca am facut-o si pe aasta.
de aseara am intepaturi in burta,si mi se intareste si doaree.Daca contractiile BH sunt cum zici tu Ronina,uhuu aseara am avut din plin,si nu numai.le am seara ff dese,azi noapte la fel si spre dimineata ma intepa inspre col.
bine ca azi merg la eco,ca altfel stateam stresata.Ma rog sa fie totul bine,sa fi crescut bine fetita sunt nelinistita.Am mai avut si parte de stres ultimele zile si treaba prin casa si cred ca a simtit si ea saraca.
vreau sa zic ca e o corvoada sa calci haine de nou-nascut!!imi face placere sa le vad dar sunt asa multe si asa mici si asa de migaloase mamamama!!!o scot la capat pana la urma.
ascult Mozart-andante e asa relaxant..
vin diseara cu vesti ,sper bune,am un morcov..spun prostii morcovoi!!! cu frunze cu tot!!
o zi buna sa aveti pupe multe!!
aa IRINA parca tu ziceai de dureri de spate,si eu le am abia ma misc cateodata ma ridic de pe canapea si schiopatez,parca ma taie cineva cu,cutitul e deranjant si trece greu
gata va las revin dupa 4 cu vesti.
mada 32+
MAYA-ELENA
AMR <8 saptamani!!!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna fetelor.
Am reusit sa iau si eu o mica pauza sa vad ce mai faceti.
Happylica e frumos teckerul tau. Am incercat si eu sa imi pun asa ceva , dar nu am reusit, si sincera sa fiu nici nu am avut mult timp liber.
Magdalena bafta la eco, sa vi cu vesti bune pe diseara.
Fetelor v-am tot auzit de analize si am sunat-o pe sora mea sa o intreb daca nu trebuie sa imi dea trimitere la analize, ea e asistenta doctorului meu de familie. Mi-a spus ca nu mai trebuie sa fac nici o analiza. Asa este , sau mai trebuie sa fac inca un set de analize la o anumita varsta a sarcini?
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 24+
Robert Aaron
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_cp/dana_cp.jpg)
dana_cp spune:
Happy, mai am saptamana viitoare si gata! De vinerea viitoare, concediu scrie pe mine! Frumoasa semnatura ai
Chito, te inteleg perfect! Hai ca razbim noi si saptamana viitoare si dupa aia.. buntzi buntzi :D. De analize nu stiu ce sa zic, sper sa le fi incurcat laboratorul! Bafta!
Magdalena, contractiile BH se mai numesc si contractii "nedureroase", tocmai pt ca spre deosebire de cele reale, nu dor.. deci nu te panica, poate sunt doar ligamentele.. zic si eu... Bafta la eco
Titi, la 24 saptamani eu as zice ca mai sunt de facut analize... Eu urocultura o voi repeta, de ex, saptamana viitoare, cand intru in saptamana 30. Plus ca vreau sa fac si testul de glucoza, si mai spre sfarsit o sa mai fac si analize de sange (am pana acum 2 seturi, din primul si al doilea trim). Dar poate sora ta stie mai bine.. Eu vreau sa fac asta sa fiu eu linistita, nu stiu daca trebuie neaparat 28+ cu Gaza
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bia_Mi/Bia_Mi.jpg)
Bia_Mi spune:
Buna fetelor, ce faceti? Cum va simtiti? Cum mai stati cu insomniile?
Azi am vb cu dr de fam si i-am dat rezultatele, mi-a zis sa stau linistita ca este vb de o mica infectie(poate fi din cauza problemelor cu dantura), iar pt a scapa de ea sa merg la stomatologie... dar nici nu ma gandesc,mor de frica. M-am mai linistit un pic! Dar a zis sa ma duc cu rezultatele si la dr gineco sa vad ce zice. Important e ca nu am ceva asa grav, in plus la noi (gravidutele) valorile sunt un pic marite.
Acum am o alta dilema...de la inceputul lunii feb, vreau sa intru in prenatal...voi cum ati procedat? Pe cat timp ati luat? 1 an sau 2?
Eu lucrez la particular si nu vreau sa stau acasa prea mult. Poate un an, apoi ma duc la serv ca sa imi dea si statul cei 5 mil si salariu ... Parca asa e,nu? Daca ma duc dupa un an din cei 2 pe care mi-i iau, imi da statul 5 mil......Si vreau sa optez pt cei 800 adica 600 + 200(alocatia bebelus), pt ca din pacate varianta cu 85% nu imi e de ajutor pt ca am minim pe economie in cartea de munca (nasol,nu?) 32+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kovacsc/kovacsc.jpg)
kovacsc spune:
Nici eu nu am fost inca la medicul de familie dar concediu ti-l da pe 30 zile dupa aceea mai mergi daca mai ai nevoie inainte de nastere; dupa nastere iei cele 42 de zile de concediu medical obligatoriu si dupa aceea concediu de crestere a copilului, pentru care se face un dosar si se depune la primarie nu stiu exact, atunci cred eu, este momentul sa optezi pentru 1 an sau 2.
Cristina 26+
Karina, comoara noastra
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Buna fetele,
Happy si eu am bantuit de la 2 la 4. I-a sunat alarma la telefon sotului si gata somnul meu... s-a dussss. Am reusit sa adorm inapoi la 4 dar la 7.30 a trebuit sa ne trezim sa mergem la midwife.
Dana hai ca mai e putin si vine si concediul
Chito... uffff... eu sper sa fie o greseala de laborator
Mada te asteptam cu vesti bune
Bia ma bucur ca te-a mai linistit medicul. De CIC nu stiu ce sa-ti zic dar tu deocamdata trebuie sa-ti iei prenatal. Pt CIC o sa faci cerere dupa ce nasti.
Asaa... cum spuneam am fost si eu la moasa azi, in 2 saptamani am luat numai 1 kg (deci e de bine). Am reusit s-o conving sa mai facem un eco la 36 de saptam. I-am zis ca mi-i frica sa nu fie bebe prea mare si sa nu stiu si sa ma chinui degeaba la nastere ca pan' la urma sa ajung tot la cutit. Mi-a zis ca depinde de mine (adica de ce si cat mananc eu) si ca daca o sa fiu eu mai linistita facem si eco . Deci o sa-l mai vedem inca o data pe pitic pana sa-l nasc
Monica, fericita 30+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 10 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Buna fetele!
N-am niciun chef azi, asta mica ma tine pe jar ca parca nu prea misca azi. Macar raceala parca da sa treaca...
Chitosenia: relaxeaza-te, sigur nu e ceva ce nu se poate trata. Vei vedea, iti va prinde bine we-ul
Magddalena: din cate stiu contractiile BH nu sunt dureroase, sunt doar incomode. Durerile si intepaturile cred ca sunt de la ligamente, incearca sa le domolesti cu no-spa. Sa ne dai vesti de la echo.
Titi: si eu cred ca se mai fac analize dupa sapt. 24, cel putin de urina, glicemie si hemograma.
Bia_Mi: dupa cum ziceau si fetele, prima data se ia de la medicul de familie concediul pre si postnatal (126 zile din care 42 obligatoriu sa ramana dupa nastere), si abia apoi cel de crestere a copilului de 1 sau 2 ani. Ma bucur ca te-ai mai linistit cu analizele.
Monna: ce bine ca mai faci un echo sa poti sta si tu mai linistita In rest ce-a zis, bebe e ok?
30+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Ronina e ok... atat cat isi poate da seama ca la vizite nu facem mare lucru. Doar ascultam bataile inimioarei (148 erau acum), imi masoara burtica si cica sunt in grafic, imi ia tensiunea, ma cantareste si in rest imi mai explica una alta, imi raspunde la intrebari daca am si cam atat. Aa... si dau si proba de urina la fiecare vizita.
Aici nu-si fac asa mari probleme atat timp cat bebe misca cat trebuie, nu sunt contractii dureroase sau alte chestii care ar fi de ingrijorat.
Mi-a zis ca de-acu trebuie sa urmaresc daca apar contractiile dureroase si daca sunt mai mult de 6 intr-o ora e cazul sa sun. Asta pana la 38 de saptamani ca dupa aia se schimba (tre sa am mai multe contractii pt ca e si la termen).
Monica, fericita 30+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 10 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Amy, da, galmele tale sunt diferite de hematoame, sunt un fel de flegmoane ceva, hematoamele sunt doar sange sub piele. Eu fac hematoame de 0,5 cm si unele mari de 3-4 cm in diametru cand nimeresc cine stie ce vas de sange, zici ca am multi pumni pe burta. Astept sa treaca pt a face tot acolo. Da, in prospect la Clexane scrie ca daca ai mancarime e reactie alergica. Eu nu fac si galme, la tine e mai nasol ca faci si galme, eu doar vanataile alea uriase. Ieri mi-am facut in picior si m-a durut mai tare, nu mi-a placut, mai incerc cu burta.
Chito, si daca e infectie urinara se trateaza, hemoleucograma cica e normal sa fie vraiste, eu o am vraiste de ceva timp si inainte, in primul trimestru, nu era. Intra la categoria "analize modificate in sarcina". Cand faci analiza de toleranta la glucoza? Eu prin Cora si parca si Auchan am gasit prosoape de bebe cu gluguta.
Bia, si eu o sa fie cu 600+200, ca si tine, din aceleasi motive. Si nici concediu n-am, dar macar in fac singura programul, insa uneori inseamna si lucrat 14-16 ore pe zi.
Titi, nu stiu exact care-s analizele toate in trim III, dar sigur sa face in sapt 35-37 analiza de streptococ B si/sau cultura vaginala sau de col, eu o sa continui toxoplasma la 6 sapt. ca n-am imunitate, plus uroculturi, ca la diabet gestational faci mai des infectii urinare sau candida.
Mona, super c-ai mai castigat o eco, dar mie mi se pare normal sa-ti faca inca o eco si fix in ziua cu nasterea, sa vada cat de mare e bebe. Ei nu fac?
J.D. te invidiez ca poti sa dormi pe burta, eu si numai un pic daca ma apropii sa fiu mai spre burta, ma bate bebica pana ma mut.
Din ciclul 'filme cu prosti', azi am cazut pe jos alunecand pe un morcov fiert in Real :P. In cadere nu ma rugam decat sa nu cad pe burta, am reusit sa cad in 4 labe si m-am hatzanat bine din toate incheieturile, am doar o vaga durere de sale si de genunchi, sper ca asta sa fie tot. Mai ziceau astia de echilibru la gravide, dar chiar asa?
Inca nu e bine glicemia de dimineata, e 106 in loc de 99 cat mi-au zis (desi europenii vor 99 dimineata si 140 dupa masa la 2 ore, americanii zic ca trebuie 89 dimineata si 130 dupa masa la 2 ore - nu la test, zic la monitorizarile de acasa).
Daca stie cineva fete cu diabet gestational, m-ar interesa si pe mine daca isi monitorizau glicemia la 2,5 ore dupa masa sau la 2 ore, ca pe net gasesc numai la 2 ore si una din diabetologi a zis 2,5 ore...dar doctorii aia erau cam necooperanti.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*