Strugurasi de Sept-Oct 2011 *22*
Raspunsuri - Pagina 17
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ingeras26a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Ingeras, ca nu iese la pompa te cred. La mine nu iese nici la pompa nici la mana. Problema e ca ii dai cu bibe suplimentul. Atat timp cat el vrea sa-i curga in gura si vede ca daca plange ii curge fara efort( mama ii da bibe) cand e obosit .... Copiii sunt foarte destepti. Daca pot sa nu munceasca nu muncesc. dar tot pentru ca sunt destepti nici nu stau cu mancarea in fata sa planga de foame la infinit. Ai incercat cu invartitul... nu e rau deloc... e doar obositor. Eu as incerca sa-l pun des la san seara. Ca o paranteza, Tudor suge in medie 5 minute la o masa. Cand sta mai mult raman socata ![]() Eu as incerca sa-l pun si la 10 minute dupa ce a lasat sanul... cat de des accepta bebe. Asa stimulezi lactatia Mami fericita de ![]() ![]() |
In general, el mananca 5 min la un san, 5 min la celalalt. Deci "repede". Daca imi storc sanul dupa aceea, mai iese lapte. Nu tasneste, cum iese la inceput, dar curge.
Incerc sa il tin mai mult pt ca am impresia ca daca suge mai muls mananca mai mult.
Maya manca cate o ora, pt ca nu era puturoasa si tragea tot ce putea. Si atunci aveam lapte sa mai hranesc inca 3 copii...
Iar acum, pt ca bb e puturos, iar la pompa nu iese, nu pot sa il las nemancat daca vad ca ii mai este foame. Stiu ca sunt tare destepti si profitori, dar nu ma lasa sufletul sa il vad ca ii este foame si la san nu vrea...
Daca il pun iar dupa 15 min la san, nu-mi vine o "runda" noua de lapte, deci tot incet curge, asa ca se pune pe urlat si refuza, mai bine sta nemancat. Dupa cateva minute nu mai plange, insa vad diferenta in comportamentul lui daca este mancat sau nemancat, normal.
Incerc sa gasesc solutii. Nu ma intereseaza cat de obositor este pt mine, insa nu vreau nici sa las copilul sa rabde de foame numai ca sunt eu capoasa...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oanaiasi
fetele au comandat-o de pe dinoland. nu ai mai gasit-o? cu ce crema o dai acum pe Elena pe corp? Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011 ![]() |
sophie girafa nu papusa emily ..
acum o dau cu mustela pt piele sensibila
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
citat din mesajul lui JadeJador apropo , bebeii vostri sunt trecuti la intretinere ? _ ![]() ![]() |
eu nu am trecut-o inca , si nici nu o trec curand pt ca la noi pe scara numai 4 din 11 ap sunt in conformitate cu pers declarate.. la restul stau mai multi
Super tare Piedonele vostru
![](punk.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Ingeras unii copii mananca in 5 minute catv altii intr-o ora. Asta ii face eficienti si nu puturosi. Faptul ca plange poate fi si pentru ca e satul. Al meu plange cand il pun la san fara sa-i fie foame. Trage de cateva ori ca si cum ar incerca doar sa tocaie si, daca i se umple gura de lapte URLA!!! de ciuda... el nu vrea lapte, vrea sa suga. Din bibe e alta treaba. ii curge in gat pur si simplu si nici nu mai conteaza ca ii e sau nu foame.
Si da, si Tudor ia sanul urla si il lasa si iar il ia si iar il lasa. Asta face la infinit cand e nervos dar nu ii e foame pentru ca vrea sa tocaie sa se calmeze si "nesimtitul de san"curge( mai ales seara cand se acumuleaza atata stres de peste zi)
NataliaS spune:
Salut!
Hahaha ...persoane declarate ziceti??? pai adminul nostru mi le-a trecut pe fete din prima zi de la nastere fara sa ma intrebe, nu sa astepte sa mi le declar eu
Acum ma bag si eu ca musca in lapte cu stimularea lactatiei...in puseu e chestiune de nervi tari...cine pe cine...bebeii sunt destepti, mamele sunt slabe, iar COMPLETAREA E MOARTEA LAPTELUI DE MAMAOricat de dura pare exprimarea asta e adevarul.
Acum cateva seri eram si eu pe punctul sa merg la farma sa iau lapte praf, sa-i dau fetei, ca nu mai rezistam sa o vad cum urla de nervi, dar mi-am propus sa mai aman 2 zile...coroborat cu pusul la san cat de des mi-am amintit, lichide (ceai de stimularea lactatiei) 3 l/zi, eu am luat si Motilium cate 4 pastile/zi (la sfatul consultantului meu de lactatie) (are drept efect advers cresterea prolactinei) si acum am sanii doldora de lapte. Ea suge in mod obisnuit 5 minute, dar 5 min in care inghite aproape fara sa respire.In zilele respective inghitea maxim un minut in continuu, in rest sugea in gol printre tipete...mi s-a mai intamplat asta si la celelalte fete, insa tot la fl de greu mi se pare, psihic, si acum
NataliaS spune:
Ionela - subscriu la cele scrise de tine - same here!!! O enerveaza la culme sa-i apropii sanul de gura cand e satula...si cum eu am acum obsesia stagnarii ei in greutate...ca deh - e bolnava sarmana, o tot incerc cu sanul si ea urla de nervi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Hayat_Kh/Hayat_Kh.jpg)
Hayat_Kh spune:
Buna!
Seidana uite aici este la un pret cat de cat bun. Sper ca de girafa asta zici.
http://www.wonderbaby.ro/cauta.html?keyword=sophie&Search=Cauta
Jade, la noi pe Razvan l-au pus la intretinere din octombrie..adica, la 2 saptamani dupa ce s-a nascut.Ba inca , inainte sa nasc, de eram prin spital, administratorul il tot cauta pe sot sa-l intrebe daca am nascut..
.We live in Romaniaaa!!!
AbMariana, imi pare rau ca si surioara ta trebuie sa treaca cu baietelul prin asta. Eu nu imi fac griji din cauza medicului, pentru ca da, intr-adevar, 90% din operatiile sale sunt de HS, este specializarea dansului, ci de calvarul prin care trebuie sa treaca micutul meu, cu operatia, apoi perioada de recuperare. Noi acum in 23 mergem doar la un consult, operatiile astea se fac intre 4 luni si 3 ani.Razvan face in 15 ian. 4 luni, iar daca dl dr va decide ca este destul de mare pentru interventie, pana la sfarsitul lunii o sa il si opereze, daca nu, o sa il amane pentru cand va veni a doua oara in Romania, prin toamna-iarna din cate stiu.Asadar, doar asta mi-e grija...durerea si suferinta copilasului meu scump. Multa sanatate si nepotelului.
Hellena , am tot vrut sa te intreb...Cum zicea si Pinky, cum s-a comportat Petru in avion? si nu ati avut nici un impediment , el fiind atat de mic? Pentru ca eu stiam, ca unele companii aeriene si aeroporturi, nu accepta pasageri bebelusi, decat de la 6 luni in sus. A trebuit sa duci un act de la medic sau ceva?
Jade, asa primar vrem si noi .. Abia in dimineata asta cand am luat din nou la puricat capitoulul, am remarcat ca ai zis ca l-ai gasit pe T pe burtica. Ce scump...Felicitari pentru reusita.
Seidana...chiar ieri ziceam de suzeta...ca nush daca fac bine ca i-o inlocuiesc de cateva zile cu altceva...ca si Razvan a inceput sa rontzaie si sa suga tot ce prinde, fara a-i fi neaparat foame.Probabil ca este din nou o etapa din dezvoltarea lor. Eu lui RAzvan ii dau o jucarioara pe care o smotoceste, pana adoarme....si pe care o prefera, in locul suzetei. In ultima vreme, s-a intamplat chiar ca suzeta sa ii provoace greata si sa verse, de-asta am recurs la un inlocuitor. Insa, pot sa spun ca el este mult mai linistit asa.
Parerea mea(strict personala): Daca nu s-a invatat pana acum cu ea , e mai bine, ca se stie ca folosirea prelungita a biberonului, la sugari, poate produce carii pe viitor la copii.
Pinky..si Razvan a facut temperatura 38 de la vaccin si are diaree. Tot Panadol Baby i-am dat si i-a scazut. Azi inca nu a facut febra si sper nici sa nu mai faca. Probabil ca a fost doar o reactie de moment.
Ionela sa treaca durerile si oboseala
.
Oana, eu inca nu am intrat pe grup sa citesc articolul tau, de aceea inca nu ma pot pronunta. Oricum, eu sunt paralela in ce priveste diversificarea. Am o groaza de momentul cand va trebui sa incep. Asadar, citesc tot ce prind si felicit aceasta initiativa....astfel am si eu de unde sa incep si de unde sa ma inspir. Las persoanele avizate sa isi dea cu parerea.
Maria_Scu...
Aseara, baietelul meu scump, dupa masa de la 23:30 , s-a agitat pana pe la 00:30 de somn...cand in sfarsit a adormit, dar numai cand m-am pus si eu langa el si m-a vazut cu ochii inchisi si a dormit pana azi dimineata la 9:30. La 7:00 m-a trezit sotul sa mergem la analize, dar cand am vazut cat e ceasul , copilul nu se trezise deloc de atatea ore, era nemancat, trebuia sa ii mai colectez si urina....stresam prea mult copilul , am decis sa amanam cu analizele pana luni. Asa reusesc si eu sa vad ce program are acum...ca si-a dat peste cap vechiul obicei de masa..
..
Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
Natalia, si fiica mea e subtirica dar nici nu ma gandesc la lp. de ce oare in ziua de azi daca bbnu e gras toata lumea se intreaba de n-o avea ceva.! O fi bolnav de nu i galben de gras? Nu inteleg nici batuta, zau.. desi toate gandim ca fiecar bb creste in ritmul lui cand vedem unul mai subtirel ne intrebam de ce e subtirel si cand vedem unul gras nu ne intrebam nimic. paradoxal..
eu imi doresc ca eca, atunci cand va fi mare, sa manance in nestire si sa ramana supla ca acum.
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011Doamne iti multumim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LenaC/LenaC.jpg)
LenaC spune:
citat din mesajul lui seidana Hellena.. meriti bataie rau de tot .. ai vazut ce baiat ai? cred ca nici un bb nu a luat asa mult in a 4-a luna.. Intrebare interesanta: Credeti ca pot sa o invat la 4 luni jumate cu suzeta? ea nu suge nici degetul, insa ne suge noua degetele, obraz, mana .. orice are piele ![]() ![]() Pe langa asta isi manaca haina si jucariile, are paturica din aceea mica cu ursulet , o zabaleste toata, isi trage scutecelele , daca e la mine in pat plapuma, de prinde vre-un siret de bluza.. desi e rozatoare mai nou.. Plus ca ma gandesc ca si noaptea ar ormi mai bine daca ar lua suzeta si nu m-as mai trezi de atatea ori pe noapte.. imi vine uneori sa cred ca nu-i ajunge laptele meu.. ![]() aaa.. si de nu o las sa tocaleasca.. nervi si plansete, Ea care era atat de cuminte ... Si cum o pot invata cu suzeta? ea acum o ia se joaca , o mesteca si o scuipa la 10 cm distanta Cea mai fericita ![]() ![]() ![]() |
Sei, pai bebei asa descopera lumea cu gurita... Eu cred ca ar trebui doar sa fii putin mai atenta la ce pune in gurita si atat :)