Dublin
Anul asta se implinesc 20 de ani de cand am fost in Irlanda. Eram copli si castigasem un concurs la scoala. Am stat in Irlanda timp de 2 saptamani si dupa 20 de ani imi aduc aproape tot aminte, cu placere, evident.
Sotul meu isi doreste sa viziteze Irlanda, in special Dublin, asa ca m-am apucat de cautat zboruri, hoteluri, etc...
Probabil vom zbura cu blueair, e ieftin si cursa e directa, insa nu stiu in ce zona sa rezerv hotelul...pe booking am gasit ceva, dar oferta nu e foarte mare (ori sunt camere cu baie comuna si nu vrem, ori preturile sunt foarte mari).
Asa ca va rog, orice informatie imi este de folos : noi am vrea sa mergem in iulie sau august, max 5 nopti, sa ne cazam in Dublin si eventual, daca ne vom permite, sa vizitam putin si pe langa :-)
O sa googalesc :-), dar stiu ca voi intotdeauna aveti idei bune si folositoare :-)
Multumesc !
www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca
Raspunsuri
Qamar spune:
mari, scrie-mi pe fb si iti raspund cum am putin timp; noi am fost primavara trecuta si a fost minunat, mi-e tare dor sa ma intorc
kisses
Noe
mari78 spune:
Kisses Noe
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca
copiloi spune:
Eu am fost vara trecuta.
Am stat la hotelul www.ripleycourt.com/index.html" target="_blank">asta. A fost super ok. De la hotel pana in centru se fac 10-15 min pe jos. La 2 min de hotel e statia cu busul care merge spre aeroport.
Plus e o gara in apropiere (am uitat cum ii spune), de unde poti lua trenul pt a merge prin imprejurimi.
Ca fapt divers, la hotelul respectiv lucreaza multi romani: si la bucatarie, si la receptie, si ca bodyguarzi
Merita sa vizitati si imprejurimile. Mie mi-a placut ff mult Dalkey - unde locuiesc Bono, Enya, Chris de Burg.....deci merita vizitat ca nu degeaba si-au luat astia proprietati acolo .
speed spune:
cred ca cel mai bine e sa gasiti un hotel in centrul Dublinului ca sa aveti acces la transport in toate directiile si sa nu pierdeti timpul umblind dupa legaturi dintr-un loc in altul.
incearca si tripadvisor pentru recomandari de hoteluri, review-uri etc.
aer lingus (compania irlandeza) are zboruri directe din Bucuresti si sunt ok. noi am zburat cu blue air vara trecuta la Bacau, au fost si ei ok dar am avut probleme cu check-in-ul online la intoarcere.
neaparat sa vizitati si din imprejurimi, catre nordul Dublinului puteti vizita Howth-ul, un port mic si foarte frumos, cu foci ce vin la mal sa fie hranite de turisti :), cu restaurante de seafood mici si cochete, sa incercati supa de peste facuta in stil irlandez (chowder).
daca ventiti cu copii puteti merge tot in spre nordul Dublinului la Malahide Castle, au un loc de joaca superb in spatele castelului.
inspre sud puteti vizita Bray, Greystones, Dalkey, Killiney mici orasele la mare cu privelisti splendide.
puteti lua un autobuz turistic din centru pina la Powerscourt Gardens, sunt niste gradini superbe si merita de vizitatmai ales in timpul verii.
daca va saturati de pub-urile din centru puteti vizita Johhny Fox's pub catre "muntii" Dublinului, foarte original.
daca prindeti o zi ploioasa (foarte probabil:) si v-ati saturat de batut strazile puteti merge in Dundrum Shopping Centre, magazine super si restaurante bune .
mari78 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri (speed,super idei !). Am inceput sa caut pe booking hoteluri. Am cautat si curse cu aerlingus, sunt un pic mai scumpe decat blueair, dar orarul e mai uman.
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca