Iran, un eseu fotografic

Iran, un eseu fotografic | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Intotdeauna m-a facinat Iranul si cultura sa. Iata am gasit www.theatlantic.com/infocus/2012/01/a-view-inside-iran/100219/" target="_blank">un eseu fotografic al Iranului.
A fost cineva in Iran? Impresii?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

da, am fost eu
mi-a placut foarte mult. tara este foarte frumoasa, oamenii faini, stiu multe despre Romania (Hagi, Nadia, Sergiu Nicolaescu si comisarul Moldovan)

din pacate, regimul e destul de totalitarist, traiesc destul de asemenator cu ceea ce traiam noi inainte de '89, minus lipsurile economice, dar cu foarte multe restrictii religioase si sexiste. in plus, nu au deloc libertate de miscare, pot marge fara viza doar in 3 tari, iar pentru restul tarilor nu prea primesc viza. nu mai vorbesc de libertatea de a citi ce doresc sau de a urmari ce filme doresc.

istoric si cultural e o tara remarcabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Buna Buli, foarte interesant.
Ai putea face pentru cei interesati un top 5 al locurilor de vazut in Iran? Nu ca as merge acolo in curand, dar mi se pare fain de stiut.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Vorbiti de Persia, ca daca va referiti strict la cultura ´´iraniana´´ ma indoiesc ca-i bogata si minunata.

Iranienii care au reusit sa scape de acolo se numesc persani. Asa isi spun ei. Daca ii numesti iranieni se supara , acest nume este asociat regimului crud de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

da, Iranul de azi e fosta Persie.

cand m-am referit la istorie, m-am gandit la istorie, in intelesul propriu al cuvantului
si cultura la fel.

Mergi la inceput
Mergi la inceput