taxa auto 2012 - pot sa o ocolesc?
Dragilor,
Intrebarea mea este urgenta in masura in care legea noua va fi publicata in MO cat de repede si orice zi conteaza. Rog moderatorii sa lase aici subiectul macar 24h, poate ma ajuta cineva rapid.
Am o intrebare legata de taxa auto 2012 - este vreo posibilitate sa o ocolesc? Inteleg ca se achita la inmatriculare, indiferent de motivul inmatricularii . Eu am un Logan inmatriculat in ian 2006 pe care vreau sa il dau mamei mele prin donatie. In acest caz, se re-inmatriculeaza masina? Si daca da, se achita taxa? Domiciliul meu si al mamei difera acum, dar masina e inmatriculata pe al ei (unde stateam eu cand am cumparat masina).
Multumesc mult.
Raspunsuri
inbox spune:
Nu stiu cum e cu taxa auto, insa ai putea sa ramana masina pe numele tau, iar mamei sa-i faci o procura sa poata face ce vrea cu masina!
mama de fulgulet din noiembrie 2006 si de fratiorul acesteia octombrie 2010!
Ce fac eu cu timpul meu
Ioana_Pos spune:
E foarte buna ideea, inbox! Multumesc,
Pe de alta parte oricum trebuie sa o re-inmatriculez pentru ca atunci cand am cumparat-o stateam cu parintii iar acum m-am mutat in alt judet. Oare in cazul asta mai achit taxa sau numai daca ii schimb proprietarul?
marius spune:
Este reinmatriculare. Dar eu tot nu pricep de ce te arde sa faci asta? Nu ai ce sa faci cu banii? Ce are daca ramane asa cum este acum? Nu vad nici un impediment.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Ioana_Pos spune:
Masina e inmatriculata pe alt judet decat cel in care locuiesc eu. Deci va trebui re-inmatriculata oricum si refacut talonul. Am vrut sa i-o dau ca sa scap de grija suplimentara - asigurare, impozit etc
In cazul schimbarii de judet + re-inmatricularii mai achit taxa?
Androix spune:
Stai putin: deci daca doar schimb talonul, de pe o adresa pe alta de exemplu, se cheama ca reinmatriculez masina? Si platesc taxa asta? Ca sotul meu si-a schimbat domiciliul in buletin si ma gandeam ca ar fi frumos ca macar dupa 2 ani de cand s-a intamplat asta sa schimbe si talonul masinii.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Ioana_Pos spune:
Pentru ca a vorba de judete diferite - da. Daca e acelasi judet nu cred ca se aplica, ca e vb de autoritatea de inmatriculare sau cum s-o numi judeteana.
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana_Pos Masina e inmatriculata pe alt judet decat cel in care locuiesc eu. Deci va trebui re-inmatriculata oricum si refacut talonul. Am vrut sa i-o dau ca sa scap de grija suplimentara - asigurare, impozit etc In cazul schimbarii de judet + re-inmatricularii mai achit taxa? Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! |
Dar ce are daca platesti impozit in alt judet ca doar nu-l platesti in fiecare luna. Ca sa nu mai spun ca se platesc on line. Ce are frate daca masina ar numar de inmatriculare in alt judet? Cad rotile, se strica asfaltul?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Dar ce are daca platesti impozit in alt judet ca doar nu-l platesti in fiecare luna. Ca sa nu mai spun ca se platesc on line. Ce are frate daca masina ar numar de inmatriculare in alt judet? Cad rotile, se strica asfaltul? www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
acuma nu mai stiu exact cum este, dar acum cativa ani cumnatul meu intr-o situatie identica a fost amendat de politie. ca in CI are o adresa, pe talonul masinii alta.
e bine de vazut ce scrie la lege.
marius spune:
Nu are nici o legatura. Poti sa conduci ce masina doresti. oric esofer poate sa urce la volanul oricarei masini daca are permis de conducere valabil ca si categorie pt masina condusa si daca masina este inmatriculata legal indiferent unde.
Ioana_Pos spune:
Citat: |
Ce are frate daca masina ar numar de inmatriculare in alt judet? Cad rotile, se strica asfaltul? |
Este ilegal. Eu nu mai locuiesc la adresa respectiva si trebuie facut talon pe judetul unde locuiesc acum, asa cum am scris de altfel...