Gravidute cu trombofilie - capitolul 8

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Balanta. Felicitari pentru bebei si stai cuminte cu cerclajul ala. Asteapta sa vezi daca e nevoie si daca nu e, nu-l face ca nu e recomandat.
Alex, ma intreb, tu pentru mutatia PAI homozigit iei numai Clexane 0,4?
si eu am aceeasi mutatie si mi-e tot frica sa nu cumva sa nu fie insuficienta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Ioana, doar atat iau. Mi s-a scos aspenterul din cazua sangerarii. Am facut anti FXA luna trecuta la Fundeni si valoarea a fost 0.19. Trebuie sa ajung zilele astea sa repet, dar voi suna sa intreb daca nu pot amana pentru ca s-ar putea sa fie prea lunga deplasarea. Pana acum a fost OK, nu stiu ce sa spun. Oricum, in momentul asta nu imi fac griji pentru doza de Clexane. De fapt, nu imi fac griji, merg inainte si sper. Am depasit cu 5 zile pragul la care am pierdut ultima sarcina.

9 saptamani si 5 zile

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Alex
Nu te gandi la prostii! Gata! Ghinionul S-a spart! Dar in sarcinile anterioare luai Clexane?

Mergi la inceput

Nu ma gandesc la prostii deloc, ca de aia am zis ca am depasit pragul.
Nu, in celelalte sarcini am luat doar ac. folic si utrogeatan, iar la a 2-a si Elevit.
P.S.: Uita-te la mutatiile Darei, ea face Clexane 0.4 si ia Aspenter.

9 saptamani si 5 zile

Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Fetelor, pe mine acest forum uneori ma uimeste. Iata ce scrie o fata de la Odiseea de care apartin (deocamdata nu scriu acolo) - am pus in bolded paragraful care m-a socat:

"Incepand cu saptamana a 12-a mi-a spus sa renunt la acid folic, sa trec pe Femibion 2 (fara pastila de omega intrucat ar putea fi din Asia si este teratogen, de preferat sa folosesc in continuare Omega 3 - 6 de la Hofigal deoarece este pe baza de plante), sa continui cu Utrogestan (intrucat la mine este o sarcina cu risc) si Magne B6"

F ciudata doctora are fata asta. Nu inteleg: daca omega din Femibion 2 este din Asia, ce treaba are cu efectele teratogene? Ca s-a intamplat nu stiu ce in Japonia acum catva timp si probabil a fost poluat si Oceanul si implicit somonii de acolo nu mai sunt buni?
Adica, in viziunea doctorei toate Omega3-urile ar fi periculoase in afara de cele "din plante", din moment ce ii zice sa ia de la Hofigal!
Sincer, mai degraba cred ca aceasta doctora are ceva interese sa recomande medicamente Hofigal.
A propos, nu am auzit multi medici care sa dea omega3-6; eu stiam ca omega 6 este de evitat, fiindca sunt studii care spun ca in anumite cazuri, favorizeaza cancerul la san.

Mergi la inceput

Balanta, e odiseea la care sunt si eu si chiar vroiam sa va scriu ce a postat...si eu stiu la fel, important Omega 3, Omega 6 e de evitat.

9 saptamani si 5 zile

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Da, alex, stiu ca sunteti colege de odisee, ca eu va citesc mereu.
Mi se pare f f ciudat ce a scris fata asta, de asta am pus aici, ca sa dezbatem

Mergi la inceput

Mi se pare o aiureala, pare ca s-a gandit dr. ca ar fi mai bine sa evite o substanta provenita din Japonia...dar cum zici si tu, daca mancam peste oceanic si vine din zona aia? Sau pangasius care provine din cele mai poluate zone ale globului?
Ma rezum aici...nu trec si la legumele de la piata si carnea din magazine.

9 saptamani si 5 zile

pentru sanatos!

Mergi la inceput

hai sa fim seriosi ca daca e sa le luam la bani marunti, toate sunt poluate....dar nu cred ca e cazul sa dezvoltam psihoze...
De omega 6 nu stiam.... si eu mananc Somon marinat zilnic si ala are si omega 3 si omega 6, asta inseamna ca e periculos?

Mergi la inceput

Ce e ala somon marinat? Somon crud si pus intr-un lichid cateva zile?

Mergi la inceput